Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų, jų reikmenų pirkimo bei gyrimosi tema!

QUOTE(as_rutak @ 2009 03 31, 13:31)
smile.gif
jezus neplys sirdele kai atsisveikint reikes su tokiu goziu smile.gif

Na kadangi geriausia drauge-tai tikrai neplis,tiesiog labai apsidziaugiau,kad radau,nes ilgai ieskojau,vis nepataikydavau smile.gif ir siaip ten toj maximoj(ten,kur anksciau buvo Aguona) likusios orchidejos irgi labai neblogos,su daug pumpuru,nepavyte,tikrai galima kazka issilinkti.
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2009 03 31, 14:28)
Na matai matyt tai tavo gėlė.aš tarkim jokiu problemu neturiu su oncidiumu,pafikais,phal.,net cimbas pas man pražydo,o vat su šitom niekaip  schmoll.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 03 31, 14:40)
kilka, ne tu viena su miltonijom vargai. Cia reikia savo kailiu, taip sakant, patirti. As ir maniau  - ai tegul sneka, augint nemoka ir vsio.
Bet miltonija - jai tikrai turbut reikia orchidariumo.

esu skaicius kad su jomis jau reikia daug daugiau vargti negul pvz su phalikais, bet tegul merginos pabando, o gal pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu del miltoniju ax.gif daugiau nesiryzciau jos pirkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 03 31, 13:45)
Pritariu del miltoniju  ax.gif daugiau nesiryzciau jos pirkti  blush2.gif

Pati miltonijos neturiu, tik daug phalenopsių, cambrijų, dendrobiumiuką, catlėją (su jais jokio vargo nėra), bet kiek girdėjau ir mačiau pas draugus, tai miltonijoms reikia spec. priežiūros, geriau orchidariumas tikrai, nes kitaip jos nežydės. Va aš kai toks tinginukas ir nesiryžtu jos įsigyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 31, 13:40)
kilka, ne tu viena su miltonijom vargai. Cia reikia savo kailiu, taip sakant, patirti. As ir maniau  - ai tegul sneka, augint nemoka ir vsio.

Bet miltonija - jai tikrai turbut reikia orchidariumo.

Vovo, kas netiki tegul bando,gal pavyks,juk buna stebuklu(čia aš apie paprastas salygas).Mano galva su miltoniopsiais yra paprasčiau,na bet ir grožis netas ax.gif
Atsakyti
Na va, aš ir būsiu ta bandytoja lotuliukas.gif
tikrai, kol kas laikosi puikiai, nors priežiūra neišpasakytai skiriasi nuo visų falenopsių, cimbų - jau tuos mums įprastus kvietkelius kaip lengva auginti bigsmile.gif (palyginus su miltonijom g.gif ) Orchidariumas, manau, joms būtų ideali vieta dėl drėgmės nuolatinio palaikymo ir neperlaistymo (svarbu, aplinka drėgna). Va, bandysiu toliau palangės sąlygom auginti, gal nenumirs g.gif
Kas žinot, mergaitės, kiek miltonijos turėtų žydėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 31, 16:39)
Na va, aš ir būsiu ta bandytoja  lotuliukas.gif
tikrai, kol kas laikosi puikiai, nors priežiūra neišpasakytai skiriasi nuo visų falenopsių, cimbų -  jau tuos mums įprastus kvietkelius kaip lengva auginti  bigsmile.gif  (palyginus su miltonijom  g.gif  ) Orchidariumas, manau, joms būtų ideali vieta dėl drėgmės nuolatinio palaikymo ir neperlaistymo (svarbu, aplinka drėgna). Va, bandysiu toliau palangės sąlygom auginti, gal nenumirs  g.gif
Kas žinot, mergaitės, kiek miltonijos turėtų žydėti?  g.gif

kiek skaiciau ax.gif tai zydėjimas trunka 4-8 savaites. Gerai priziurimas augalas gali zydeti antra karta po keliu menesiu.
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 03 30, 17:38)
Sveikos smile.gif
Na ka....buvau ir as parduotuvej ir parsinesiau va kokia maziulyte smile.gif ziedeliai visai

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o pasižiūrėkit, dar ir tokių pasirodo dendrobių būna... unsure.gif

http://www.orchidee....tach=4335;image
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 31, 17:53)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o pasižiūrėkit, dar ir tokių pasirodo dendrobių būna...  unsure.gif

http://www.orchidee....tach=4335;image

kas čia? blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O ar pavyko kuriai pražydinti miltoniją?
Pernai gavau ją dovanų, išleido du naujus gumbus, bet žiedkočių taip ir nesimato doh.gif Ech, gaila, man jos tokios gražios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 30, 21:40)
Ar gali šaknų foto įdėti?

Čia prie to pačio - šiandien dar VISIŠKAI nupuvusią orchę, be lapų parsinešiau. Skaudama širdim nutraukiau visą supuvusį sluoksnį nuo šaknų siūlelių - šie liko. Dabar dar labiau skaudama širdim pamerkiau tuos siūlelius į vandenį, liko šiek tiek žiedstiebio - aišku, čia tikriausiai klinikinė mirtis gėlei, bet gal gal kažkas pavyks  doh.gif
Papildyta:

Laistant turbūt pakliuvo vandens į skrotelę, neišdžiūvo, pradėjo pūti. Va, paskaityk viską (šiek tiek po laiko, bet.... geriau, negu niekada  mirksiukas.gif  )
http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=76

Tai kad as persodinus net nelaisciau verysad.gif jau ismeciau, kad sirdies neskaudetu...neturiu saknu foto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasasum @ 2009 03 31, 19:24)
Tai kad as persodinus net nelaisciau  verysad.gif  jau ismeciau, kad sirdies neskaudetu...neturiu saknu foto  verysad.gif

doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif
Atsakyti