Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(soske @ 2009 04 17, 12:06)
man po cp kai atnese vaikiuka, galima sakyt LIEPE maitint (bak'e) , pasakaiu kad atsoktu, nes buvau jau pries cp sakius, kad nemaitinsiu, bet prilipo prie manes vaje.. doh.gif guliu po CP dar apsvaigus, duoda ji man vaika, sako 'imk, maitink', sakau 'atsok, sakaiu kad nemaitinsiu' tai jinai pradejo man ten leisgyvei moralus skaityt ir pasake ' o man tai koks skirtumas, nors ir invalidas bus'  unsure.gif ,MB neistvere, jau kai pasake, tai net cia nerasysiu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif daugiau ir nebuvo atejus, galvojau dar skunda rasyt, kaip drista is viso sitaip kalbet, kistis cia tik musu seimos ir be to labai intymus reikalas. va kokiu yra nepakanciu nezindymui irnesakyk.gif esu nagla kaip tankas  lotuliukas.gif taip kad drasiai visad sakydavau ir sakau, kad nemaitinau ne vieno kartelio, koks kieno reikalas.

Cia tikriausiai ta pati, kuri man pirmiausia paaiskino, kad misinukas tai "cementas kudikio skrandziukui", o poto nakti atnese buteliuka su misinuku, typo "mano vaikas neprivalgo is manes"..Tikriausiai norejo mane i depresija nuvaryt..Nes kelios val po CP, hormonai selsta, nuo spinalines purto saltis, negaliu nei atsikelt, nei vaiku normaliai rupintis ( visi nesioja MANO vaika, ziurineja), o as prikaustyta prie lovos kalatojuos.. Ir dar mane erzina..
Skirtumas tik tas, kad as buvau labai nusiteikus maitint..Ir mane bande i nevilti ivaryti smile.gif

Mano drauge maitino 2, gal 3 savaites ir nutrauke savu noru..As maitinau 8 menesius ir nutraukiau savu noru..Abiem dare CP, man del padeties, jai nes ji to norejo..Ji daugiau maisto duoda Hippinio, as isitikinus, kad savo terluzes reikia virt..Kazkaip nei as jai reguliuoju, nei ji man..Ms kuo puikiausiai sutariam..Darom kaip kiekvienai labiau patinka...Vaikus auklejam skirtingai, bet esam abi labai saunios mamos..Ir vaikus mylim, ir kapstomes ir zaidziam...Ir nei vienai depresijos nebuvo, nei rysys su vaiku koks kitoks, ir vaikai serga mazdaug vienodai..Mano gal dar dazniau, nes kiekviena danti su temperatura daiginam...Nereikia smerkti kitokio poziurio..As jauciuosi labai sauni mama, o kalbant apie drauge ji irgi...
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 17, 13:43)
na va ir nesuprantu tokiu auku  schmoll.gif kam tada maitini? kad bobutes nepeiktu, mat jauna su 2 vaikais ir dar dzista nezindyt doh.gif ? nusisikt man ant tokiu bobuciu ir ju nuomoniu  irnesakyk.gif savo gyvenima gyvenu pati ir nieks nepaaiskins  irnesakyk.gif g.gif manau, cia tik mamos reikalas apsisprest, netgi vyras ne prie ko  schmoll.gif dristu jis man pakomanduot kad maitinciau mp  lotuliukas.gif  gun_bandana.gif
uz viska yra svarbiau ramybe, gera nuotaika ir laime namuose  4u.gif

Na, visokių bobulių nuomonė man mažiausiai įdomi irnesakyk.gif biggrin.gif Priežastis yra visai kita.
Vienas dalykas yra pagimdyti ir nežindyti, o visai kas kita yra nutraukti MP, kai ir mamos organizmas jau normaliai jį gamina ir vaikutis pripratęs. Pirmas vaikutis buvo jau didesnis, kai aš nutraukiau MP, bet aš visai nežinau koks būtų rezultatas šįkart, nes tai visai kitas vaikas ir dar dvigubai mažesnis. Na, geriausiu atveju, įvykių seka būtų tokia:
* 3- 4h po maitinimo nutraukimo. Vaikiukas verkia alkanas, mišinuko negeria( jis nemoka normaliai gerti iš buteliuko). Mano krūtinė beveik perpildyta.
* 5h po maitinimo nutraukimo. Mudu su MB išvargę ramindami verkiantį mažiuką, kuris šiaip ne taip pavalgęs mišinuko miega. MB ant manęs pyksta, nes nori, kad maitinčiau ir būtų pavargęs nuo viso to erzelio namie. Man dar reikia nutraukti nors dalį pieno, nes kitaip labai skauda. Į galvą lįstų visokios abejonės: ar gerai elgiuosi, ar gerai parinkau mišinį, ar nebus problemų su viduriukais ir t.t.
* naktį alkanas ir ilgiau nei įprasta verkiantis mažiukas prikeltų ir didesnį mūsų vaiką, kurį tektų raminti ne kam kitam, o mano vyrui (labai manim patenkintas jis nebūtų), nes aš daryčiau mišinį. Mišinį vaikutis valgytų ilgiau, nei kiti jo amžiaus vaikai, nes dar nelabai gerai gertų iš buteliuko. Man dar reiktų nusitraukti pieną.
* ryte vistiek pabusčiau su susiguzavusia krūtine ir dar labai išvargus nuo nusitraukinėjimo ir mišinių darymo.
* maždaug per parą vaikas išmoktų gerti iš buteliuko ir aš pamatyčiau jo reakciją į mišinį ( ar neužkietėjo/nesuskystėjo viduriai ir t.t.)
* per 7-10 dienų galutinai dingtų pienas ir mūsų visa šeima apsiprastų su pokyčiais. O ar verta juos daryti negaliu atsakyti, ne ką gali žinot...
Atsakyti
Puccha, o tas vaikystės epizodas su meškiuku... ar jis negalėjo kaip nors per pasąmonę paveikti Tavo santykio su žindymu?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2009 04 17, 16:34)
Puccha, o tas vaikystės epizodas su meškiuku... ar jis negalėjo kaip nors per pasąmonę paveikti Tavo santykio su žindymu?

Gal ir galėjo g.gif aš niekaip nerandu atsakymo kodėl man būna tas diskomfortas maitinant ir kodėl aš taip širdies gilumoje nenoriu maitinti. Bet aš stengiuosi. Kartais galvoju, gal neverta, bet vistiek bent jau žinau, kad darau viską, ką galiu. Maitinimą stengiuosi sieti su kuo nors maloniu, kitaip kartais neatsileidžia pienas doh.gif skaitau knygas, nes man labai patinka, žiūriu nuotraukas, kuriu ateities planus biggrin.gif bet vistiek vis svajoju, kada galėsiu nežindyti.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 16, 14:04)
kaip gali buti cezaris blogiau uz naturalu gimdyma? cia niekas nezino kaip jam maziau skauda. tie kurie gavo MP ir tie kurie negavo niekuom nesiskiria. taip pat ir tie kurie gime naturaliai ar per cezari irgi niekuom nesiskiria. o man paciai del siu dalyku didelis skirtumas.
vaiko sveikata rupi, todel perku ir vitaminus ir valgyt namuose padarau, jeigu nerupetu, vien tik tyreles valgytu per kazkokia laida maciau, kad vaikas 1,5m tik tyreles pirktines valgo  blink.gif )

Atsiprašau, bet drįsčiau prieštaraut blush2.gif Kad nesiskiria vaikai , kurie valgė mišinukus, o ne mamos pieną , tai tiesa.Pati neturėjau pieno, tai abu savo vaikus nuo 2 mėn. maitinau mišiniu.Dabar palyginu su vaikais, kurie ilgai maitinti MP, tai tikrai maniškiai nei ligotesni , nei kvailesni.Gal net atvirkščiai.Bet dėl naturaliai ir per cezarį gimusių vaikiukų , tai skirtumas yra.Turiu ne vieną draugę, kurios vaikiukai gimę per cezarį (nieko nepadarysi, jei kitaip neįmanoma), tai vaikiukai daug skiriasi.Aišku, jie ir protingi , ir nėra ligoti, bet turi savų problemų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(o94mama @ 2009 04 17, 16:48)
Turiu ne vieną draugę, kurios vaikiukai gimę per cezarį (nieko nepadarysi, jei kitaip neįmanoma), tai vaikiukai daug skiriasi.Aišku, jie ir protingi , ir nėra ligoti, bet turi savų problemųcool.gif

As ne i tema, bet kokiu problemu jie turi? Jei neligoti, jei normalus, tai bendravimo, auklejimo-nu kokios dar buna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 17, 16:53)
As ne i tema, bet kokiu problemu jie turi? Jei neligoti, jei normalus, tai bendravimo, auklejimo-nu kokios dar buna? g.gif

Jautresni, baikštesni, ne tokie savarankiški. Natūralaus gimimo metu kūdikėlis patiria didelį fiziologinį stresą, o tai priverčia stipriau veikti įvairias organizmo sistemas. Bei užgrūdina psichologiškai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 17, 21:13)
Jautresni, baikštesni, ne tokie savarankiški. Natūralaus gimimo metu kūdikėlis patiria didelį fiziologinį stresą, o tai priverčia stipriau veikti įvairias organizmo sistemas. Bei užgrūdina psichologiškai mirksiukas.gif

Hm, o as maniau atvirksciai, kad cz gime nepatiria jokio diskomforto ir del to yra emociskai stiprus g.gif Mat tikrai giminaiciu akiratyje turiu siuo metu tris cezariukus: visi tokie aktyvus, judrus, drasus, du is ju-kolektyvo sielos, lyderiukai.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 17, 21:13)

Turbūt grupėje vaikų(kokių trimečių- šešiamečių, o gal net paauglių) sugebėtumėte nesuklysdama atskirti gimusius per CP nuo gimusių natūraliais takais, tiesa g.gif mirksiukas.gif
O suaugusiems tai veikia g.gif Tarkim sukėlus mano ar jūsų organizmui fiziologinį stresą(temperatūros, skausmo, ar tiesiog suleidus adrenalino dozę) ar pataptumėm geresnės, tvirtesnės psichologiškai, drąsesnės g.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 17, 21:18)
Hm, o as maniau atvirksciai, kad cz gime nepatiria jokio diskomforto ir del to yra emociskai stiprus g.gif Mat tikrai giminaiciu akiratyje turiu siuo metu tris cezariukus: visi tokie aktyvus, judrus, drasus, du is ju-kolektyvo sielos, lyderiukai.

Ši teorija apie CP įtaką charakteriui ir gebėjimams įveikti stresines situacijas tiek pat patikima, kiek suskirstymas pagal akių spalvą ar zodiako ženklą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 17 balandžio 2009 - 20:25
QUOTE(dange @ 2009 04 17, 21:22)
Turbūt grupėje vaikų(kokių trimečių- šešiamečių, o gal net paauglių) sugebėtumėte nesuklysdama atskirti gimpusius per CP nuo gimusių natūraliais takais, tiesa  g.gif  mirksiukas.gif

Nėra reikalo putotis 4u.gif
Ši teorija apie CP įtaką charakteriui ir gebėjimams įveikti stresines situacijas tiek pat patikima, kiek suskirstymas pagal akių spalvą ar zodiako ženklą  biggrin.gif

Pagrįskite, kuo nepatikima 4u.gif Bet normaliais statistiniais paskaičiavimais, atliktom didelėm studijom, o ne kaimynei taip, pusseserei - anaip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 17, 21:26)
Nėra reikalo putotis 4u.gif

Pagrįskite, kuo nepatikima 4u.gif  Bet normaliais statistiniais paskaičiavimais, atliktom didelėm studijom, o ne kaimynei taip, pusseserei - anaip lotuliukas.gif

g.gif Nesupratau, kodėl nusprendėt, kad "putojuosi"?Jūs pateikėt teiginį, aš paklausiau, ar sugebat jį pritaikti praktikoje.
Mielai pasižiūrėčiau nuorodas į statistinius paskaičiavimus ir dideles studijas.
Atsakyti
O suaugusiems tai veikia  g.gif Tarkim sukėlus mano ar jūsų organizmui fiziologinį stresą(temperatūros, skausmo, ar tiesiog suleidus adrenalino dozę) ar pataptumėm geresnės, tvirtesnės psichologiškai, drąsesnės g.gif

Taip. Dažnai patiriamas nedidelis fiziologinis stresas stimuliuoja. Pvz. sportas mirksiukas.gif Tačiau, kadangi gerumo, drąsos negalim pamatuot, tai bent pamatavę imuninių ląstelių skaičių, rastume jį padidėjusį mirksiukas.gif

Vieni mandagiai geba diskutuot, argumentuotai prieštaraut, kiti atseit kandžiai replikuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 17 balandžio 2009 - 20:34