Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 18, 21:37)
Man asmeniškai visada įdomu paskaityti, kaip kam būna. Ne dėl statistikos, bet dėl įvairovės rolleyes.gif  Kartais gydytojai tokio grybo pripjauna doh.gif

drinks_cheers.gif
Moksliniai straipsniai ir literatūra paprastai orientuoti į vidutinį statistinį asmenį su vidutiniais statistiniais rezultatais.Net patys objektyviausi tyrimai nepajėgūs įvertinti visų faktorių, visų niuansų, todėl asmeninės patirtys, kad ir kiek subjektyvios jos būtų, yra ir vertingos, ir įdomios.
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 20:42)
Na patogumo prasme tai matau, kad tikrai apsimoka, bet cia jei viskas bus gerai. Del sveikumo kolkas abejoju, vistiek pati ekologisko maisto neipirksiu kasdien, o chemija valgydama, vargu ar vaikeli sveikai maitinsiu.
O krutys tikrai tokios baisios pasidaro kaip raso kai kuriuose forumuose?? Ar imanoma to isvengti kaip nors?

o manai mišinuke nėra chemijos????????? lotuliukas.gif juk ten iš vis gryna chemija blink.gif
mano krūtys praėjus pusmečiui po žindymo pabaigos jau visiškai atsistatė į priešnėštuminę formą ir dydį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 21:42)
Na patogumo prasme tai matau, kad tikrai apsimoka, bet cia jei viskas bus gerai. Del sveikumo kolkas abejoju, vistiek pati ekologisko maisto neipirksiu kasdien, o chemija valgydama, vargu ar vaikeli sveikai maitinsiu.
O krutys tikrai tokios baisios pasidaro kaip raso kai kuriuose forumuose?? Ar imanoma to isvengti kaip nors?

O ką ketini daryti su pvz oru, kuriuo vaikelis kvėpuos bigsmile.gif
O jei rimčiau, tai net jei ir nesimaitinsi vien ekologišku maistu,tai paprasto rūpinimosi tuo, ką valgai, turėtų užtekti, kad tavo pienas būtų tinkamas kūdikiui.Fobijos dėl suvalgomos "sintetikos" gerokai perdėtos, viskas, ką suvalgai pati, visų pirma pereina per tavo kepenų "filtrą", o tik vėliau patenka į pieną, taigi jei maistas, kurį valgysi nebus ypatingai prisotintas kenksmingomis medžiagomis, vaiko sveikatai pavojaus jis tikrai nekels 4u.gif
Baisios kada: žindymo metu ar iškart po žindymo nutraukimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 18 balandžio 2009 - 20:51
Beje, labai kliuva tas isitikinimas kad stai maistas nesveikas tai ir pienas nesveikas, o misinukas sveikesnis. Nesamone. Ar zinot kad motinos kunas yra geriausias filtras? Skaiciau kazkada studija apie vietove kurioje buvo stipriai uzterstas vanduo, bet tai pastebeta tik po kurio laiko. Rezultatas - sunkiai apsirgo kudikiai maitinami misiniais. Suaugusiuju kunuose taip pat buvo gana auksta nuodingu medziagu koncentracija, o maziausiai uztersti buvo buvent MP maitinamu vaiku organizmai, nors mamos gere ta uztersta vandeni. Darykit isvadas mirksiukas.gif
Antra vertus, ar domejotes kuo siais laikais seriamos karves is kuriu pieno gaminami misineliai? Genetiskai modifikuota soja ir kitais neaiskios kilmes produktais. Beje, ar zinote kad galvijams periodiskai skiriami antibiotikai? Kad nesirgtu. O kiek dar visokio brudo suduodama jei apserga? Vat stai toks pienelis keliauja i misinuku gamyklas. Nebent ieskot ekologisku misinuku, bet ir tai.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 18, 22:37)

Man asmeniškai visada įdomu paskaityti, kaip kam būna. Ne dėl statistikos, bet dėl įvairovės rolleyes.gif  Kartais gydytojai tokio grybo pripjauna doh.gif

Butent, ir netik grybo pripjauna, bet ir neipatingai stengiasi dalintis informacija, mane priziurinti antakalnio poliklinikos gydytoja Poskiene maza to kad pamirso israsyti recepta, siuntima, paskaiciuoti gimdymo termina, nesileido i jokias kalbas su manim doh.gif o kai pradedavau daugiau klausineti iseidavo is kabineto lotuliukas.gif ale su reikalais rolleyes.gif sesele uzpildydavo popieriukus ir viso gero lotuliukas.gif kai balandzio pradzioje blogai man pasidare, teko pakratyti kisenes ir vaziuoti pas privacia, nes butu sakes man su ja. Ka jau kalbeti apie konsultavimasi su ja kaip man gimdyt doh.gif
uzsiminiau apie slankstelio luzi, tai sako: cia ne man pasakokit, eikit pas kokius nors chirurgus ir teiraukites doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

Jau nuo senu senoves visi zino, kad krutine pakeicia nestuke.gif o ne maitinimas MP mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 18, 22:49)
O ką ketini daryti su pvz oru, kuriuo vaikelis kvėpuos  bigsmile.gif
O jei rimčiau, tai net jei ir nesimaitinsi vien ekologišku maistu,tai paprasto rūpinimosi tuo, ką valgai, turėtų užtekti, kad tavo pienas būtų tinkamas kūdikiui.Fobijos dėl suvalgomos "sintetikos" gerokai perdėtos, viskas, ką suvalgai pati, visų pirma pereina per tavo kepenų "filtrą", o tik vėliau patenka į pieną, taigi jei maistas, kurį valgysi nebus ypatingai prisotintas kenksmingomis medžiagomis, vaiko sveikatai pavojaus jis tikrai nekels  4u.gif
Baisios kada: žindymo metu ar iškart po žindymo nutraukimo g.gif

nzn dar del oro, nepagalvojau kazkaip lotuliukas.gif

tikrai perdedu matyt... beto netokie siaubingi tie mano mitybos iprociai, slamstuko atsisakau dazniausiai, tik bulvinius blynus dievinu blush2.gif

po zindymo nutraukimo... g.gif (cia apie papukus) biggrin.gif
Atsakyti

Jei chemiją valgai dabar, tai vaikutis jau prie jos pratinasi mirksiukas.gif Dėl krūtų nukarimo turiu tokį įsitikinimą: jos vis tiek nukars nuo amžiaus, jau geriau būkim jas panaudojusios pagal paskirtį. Kasmet ir nemaitinant kažkiek nukara, bet mes to nelabai pastebim, nes viskas palaipsniškai. O baigus maitinimą lyg ir staiga nukara, dėl to ir išsigąstam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2009 04 18, 22:54)
Jau nuo senu senoves visi zino, kad krutine pakeicia  nestuke.gif o ne maitinimas MP  mirksiukas.gif

nejaugi? g.gif teko skaityti kitokiu atsiliepimu...
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 18, 22:57)
baigus maitinimą lyg ir staiga nukara, dėl to ir išsigąstam rolleyes.gif

Nu va, tai vistik ne nuo nestuke.gif nukara, o nuo maitinimo... o tai tikrai neisvengiama?
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 23:00)
nejaugi?  g.gif teko skaityti kitokiu atsiliepimu...

Kiek man yra zinoma, tai krutine pasikeicia jau nestumo metu, o zindymas tam itakos neturi.
Dabar butu idomu isgirsti kudikiu nezindancias mamytes, tegul jos pasisako, kaip ten yra su ta krutine, ar tikrai ji tokia nuostabi liko, kaip ir pries nestuma? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 22:04)
Papildyta:
Nu va, tai vistik ne nuo  nestuke.gif  nukara, o nuo maitinimo... o tai tikrai neisvengiama?

Jei jau tu taip nori tuo tiketi tai prasau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelyte mazyte: 18 balandžio 2009 - 21:07
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 21:00)

na man asmeniškai labiausiai krūtis pakeitė 1 nėštumas (atsirado strijų ir aišku stangrumas kažkiek nukentėjo), o 2 nėštumas ir ilgas žindymas jokios papildomos įtakos nebeturėjo. na aišku paskutiniais žindymo mėn ir iškart po nutraukimo vaidelis nekoks buvo biggrin.gif , bet palaipsniui riebaliukai ten ataugo ir viskas dabar taip kaip buvo iki 2 nestuke.gif
Atsakyti