Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(linuse85 @ 2009 04 19, 08:48)
Betgi yra tiek įvairiausių firmų įdėkliukų į liemenėlę pienui sugerti  doh.gif  kam čia rašyti kad taip stipriai tas pienas persismelkia į visus baldus doh.gif  be to po kelių mėn tikrai jau taip nebebūna, nebent vos vienas kitas lašas....
Kai toks nusistatymas, kad pienas dvokia, maitinimas kančia tai gal ir tie guzai susidaro, nežinai g.gif  man nei vieno nebuvo schmoll.gif  nei skausmo nei dar kažko, tik pirmą savaitę spenelį nugraužė, o kai abu išmokom mėgautis ir teisingai žįsti tai maitinimas iki šiol malonumas  wub.gif

Tai pabandykit pieno prilaistyt ir po dienos pažiūrėt, jei jums nedvoks, tai tada matyt su uosle prastai. Net išvalius kvapas lieka. Apie tai ir buvo kalba. Ir ką mamai tuos kelis mėnesius daryt, kol pienas čiurkšle nebėgs g.gif Ma to nebuvo, bet draugė per dieną pusę pakelio įdėklų sunaudodavo, o ir į rūbus persigerdavo. Todėl aiškint, kad taip nebūna, nereiktų, kol pats nesusidūrei.

Seniai pastebėjau, kad dažna suvokia taip, kaip pačiai paranku. O paskui ir gaunasi nesusikalbėjimai.

Nebuvo man maitinimas kančia, bet nebuvo ir malonumas. Įprastas reikalas. Ir lygindama savo abu vaikus matau, kad sveikesnis tas, kuris buvo maitintas MP tik pusantro mėnesio. Iki dešimt metų tik sloga sirgo.O mažiui vis kas nors išlenda.
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 04 19, 09:55)
Ir lygindama savo abu vaikus matau, kad sveikesnis tas, kuris buvo maitintas MP tik pusantro mėnesio. Iki dešimt metų tik sloga sirgo.O mažiui vis kas nors išlenda.

Pastebėjau ir aplinkoj, ir iš aprašytos SM forumiečių patirties, kad pirmas vaikas dažniausiai sveikesnis, stipresnis, greičiau vystosi ir tt nei antras. Gal kad jam teko pirmam skintis kelią gimdymo takais, o antrasis jau išmintu taku atkeliavo? unsure.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2009 04 19, 09:55)
Tai pabandykit pieno prilaistyt ir po dienos pažiūrėt, jei jums nedvoks, tai tada matyt su uosle prastai. Net išvalius kvapas lieka. Apie tai ir buvo kalba. Ir ką mamai tuos kelis mėnesius daryt, kol pienas čiurkšle nebėgs g.gif Ma to nebuvo, bet draugė per dieną pusę pakelio įdėklų sunaudodavo, o ir į rūbus persigerdavo. Todėl aiškint, kad taip nebūna, nereiktų, kol pats nesusidūrei.

O kur rašiau kad nebūna taip? Kur parašiau kad pienas nebėga? Ir man bėgdavo ir aš sunaudojau daug tų įdėkliukų, kai maitini namie gali ir rakšluostį pasidėti rpie kitos krūties, o jį žinokit paskui galima išskalbti ir gal man su uosle ir nelabai gerai bet jis tikrai nedvokia schmoll.gif
Norint pamatyti kažką neigiamo galima pamatyti visur... Bet klausimas ar reikia visada nuteikinėti savęs pesimistiškai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 04 18, 18:42)
Jis darys ir ant jusu. As nenoriu kad jus butumet apvemta, bet manau kad taip bus. Taip buna labai daznai. Jus tai turit zinot ir but pasiruosus, kitaip didele tikimybe susirgti pogimdyvine depresija. Todel ir rasiau.  4u.gif

ir dar toks klausimelis ne i tema blush2.gif Jeigu jusu vyras pvz. patektu i avarija ir taptu negaliu. Ka darytumet? Nes ji irgi reiketu ir prausti ir valgydinti. Ar paliktumet viena, nes tai jums taip sunku. O jeigu jus pvz. pateksite i avarija? 4u.gif

As skaiciau, skaiciau ir galvojau, kodel visos gasdina su tuo vemimu, viduriavimu? g.gif Nu tris vaikus pagimdziau, isaugina-nebuvau ne sykio nei apvemta, nei apviduriuota g.gif Gal jie gerai virskino ir tokiu problemu neturejo? Maziukai net neatpildavo.

Ne itema, ale as atsakysiu, jei vyras patektu i avarija-ji rupintusi juo, betgi irgi jis nevemtu ant jos, neviduriuotu, tam pampersai ir suaugusiems yra(mociute guli mano ant patalo, ir tai jokiu bedu, isskyrus jos bambejima).
Jei ji atgultu ant patalo-vyras nesirupintu cool.gif Paliktu ir susirastu sveika, jauna moteri.

QUOTE(mazass @ 2009 04 18, 22:06)
Dabar butu idomu isgirsti kudikiu nezindancias mamytes, tegul jos pasisako, kaip ten yra su ta krutine, ar tikrai ji tokia nuostabi liko, kaip ir pries nestuma?  g.gif

Pagimdziusi esu tris vaikus. Gimdziau naturaliai. Nemaitinau ne vieno. Taip, krutine mano isliko tokia pati, kaip pries gimdyma-be abejo, ji nera stati, kadangi nemenka, didele, net mergaitei man bunant ji savo svorio ir stacios formos nelaike. Zodziu, pilva baisu ir garbanota turiu doh.gif O va vaikstau vasara su iskirpte didele, nes jokiu nestumo pasekmiu krutims nepajutau.
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 19, 10:02)
Pastebėjau ir aplinkoj, ir iš aprašytos SM forumiečių patirties, kad pirmas vaikas dažniausiai sveikesnis, stipresnis, greičiau vystosi ir tt nei antras. Gal kad jam teko pirmam skintis kelią gimdymo takais, o antrasis jau išmintu taku atkeliavo? unsure.gif  mirksiukas.gif

Mano atveju-sveikiausias trecias 4u.gif Gal kad atejo pramintais takais ir neturejo jokios traumos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 19:05)
Maniau kad "bobos moralistes" musu laikais reiskinys vis retesnis, bet uzsiregistravus supermamoj supratau, kad vis dar esame gili provincija.

Kaip taip galima rasyti? "kokio velnio pastojote?"  doh.gif  doh.gif

Ir isvis, kas per poziuris: "kuo daugiau skausmo iskentejau ir suzalojau save, tuo geresne mama esu" ? Paskaicius panasius postus, pasimato nekoks idealios mamos vaizdas  doh.gif  ne moteris, bet plysusi perpus auka, su nugrauztais speniais ir krutimis iki kelio  doh.gif  toks jausmas, kad jei esi laimunga ir be pajuodusiu paakiu, esi neverta net motinos vardo.

va va, tikrai pastebejau, kad kuo daugiau iskenti del vaiko, tuo geresne mama skaitaisi doh.gif kazkoks iskreiptas poziuris. mat aukotis gi reikia doh.gif o nesiaukojant negalima? as bloga mama del to cia ir laikoma laugh.gif nes nei skausmu kenciau nei pervargus buvau nei ka unsure.gif
beje, ziuriu kalbejot apie savijauta po cp. na.. ka galiu pasakyti, is ligonines paleido po 2d, 3ia diena laksciau po gedo pr ir apsipirkinejau biggrin.gif naturalistes po kelias savaites negali pavaikscioti nei prisesti, visa laik guli, mat uzpakalis plyses doh.gif man jau geriau pilvo apacioje mazaus randukas ir sioks toks nejautrumas, negu nejautrumas ten ax.gif
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 18, 22:08)
Ne tą norėjau pasakyt. Pienas lyg pripildo, išpučia. Kaip silikonas: jei išimtume įdėtą, krūtinė nukartų? g.gif  Ji tiesiog taptų normali bigsmile.gif

Aš savo patirties čia negaliu parašyt, dar ilgai ketinu maitint mirksiukas.gif

schmoll.gif nepasikeite maniskes ne trupucio schmoll.gif kai laukiausi krutine nepadidejo, po cp is karto geriau metu lasu, dar kazokiu vaistu (nebepamenu pavadinimo) piono net neatsirado.
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2009 04 18, 21:54)
Jau nuo senu senoves visi zino, kad krutine pakeicia  nestuke.gif o ne maitinimas MP  mirksiukas.gif

Gal tiksliau būtų: krūtinė paskeičia ir nėštumo metu mirksiukas.gif Kad ir kas būtų sakoma nuo senų senovės, visgi tiek sava, tiek svetima patirtis rodo, kad žindymas krūtų pokyčiams įtakos turi, tiesa nebūtinai visuomet tik neigiamos.

QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 18, 21:56)

po zindymo nutraukimo...  g.gif  (cia apie papukus)  biggrin.gif

Iškart po nutraukimo vaizdas buvo liūdnas. Po kokio pusmečio dalinai atsistatė.Šiuo metu krūtinė nėra tokia kaip iki žindymo, tačiau paskeitimai ne tokie, kad turėčiau dėl ko dūsaut biggrin.gif i
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 19, 11:22)
naturalistes po kelias savaites negali pavaikscioti nei prisesti, visa laik guli, mat uzpakalis plyses doh.gif man jau geriau pilvo apacioje mazaus randukas ir sioks toks nejautrumas, negu nejautrumas ten  ax.gif
Papildyta:

Aha, baisiai juokinga , ane? blink.gif Ka jus zinot apie tai, jei pati nepatyret? Piktinates, kad i jus neziurima kaip i pakankamai gera mama, bet kad ir pati nelabai tolerancijos rodot tom "naturalistem suplysusiais uzpakaliais"....
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 11:52)
Aha, baisiai juokinga , ane?  blink.gif  Ka jus zinot apie tai, jei pati nepatyret? Piktinates, kad i jus neziurima kaip i pakankamai gera mama, bet kad ir pati nelabai tolerancijos rodot tom "naturalistem suplysusiais uzpakaliais"....

Aha, reikalauja nemoralizuoti, kai pacias naturaliai gimdziusiais taip vaizdziai vadina. Aukstas morales lygis pas tokius zmones, ne kitaip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelyte mazyte: 19 balandžio 2009 - 10:58
paziurekit kaip pacios rasot smile.gif
as visiskai nesipiktinu del to, kuo mane cia laikote, nei pazistat nei ka. pati jauciuosi tikrai gera mama 4u.gif

pati nepatyriau ka reiskia plysimai ten, bet paskaityti ir cia pakanka, kad mazdaug suprasciau. ir kodel manot kad nesu tolerantiska naturalistem? jetau, gi sakau, gimdykit naturaliai, kas tik norit, maitinkit MP , tikrai niekur nesakiau kad Mp butu nesveika. taciau tos, kurios nenori, ne ka prastesnes. ir netolerancija jauciama kaip tik is naturalisciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 19, 12:54)
paziurekit kaip pacios rasot smile.gif
as visiskai nesipiktinu del to, kuo mane cia laikote, nei pazistat nei ka. pati jauciuosi tikrai gera mama  4u.gif

pati nepatyriau ka reiskia plysimai ten, bet paskaityti ir cia pakanka, kad mazdaug suprasciau. ir kodel manot kad nesu tolerantiska naturalistem? jetau, gi sakau, gimdykit naturaliai, kas tik norit, maitinkit MP , tikrai niekur nesakiau kad Mp butu nesveika. taciau tos, kurios nenori, ne ka prastesnes. ir netolerancija jauciama kaip tik is naturalisciu  g.gif

O ka mes tokio parasem?
Asmeniskai as nieko pries CP ir nieko pries nemaitinimus MP neturiu. Bet kai pradeda rasyti, aha, durneles, draskosi cia, vaidina kankines, vaiksto suplysusiais uzpakaliais ir nukarusiom krutinem, o as va, laimingoji, po parduotuves trecia diena laksciau.... Moterys naturalu gimdyma renkasi toli grazu ne del durnumo ir ne todel, kad galetu pavaidint kankines.... Kiekviena turi savus motyvus, savus prioritetus - tiek jus, tiek tos, kurios renkasi naturalu gimdyma ir maitinima MP. Gal jums ir kvailas atrodo, tas "aukojimasis" - tiesiog as , gimdydama naturaliai ir pati maitinusi MP, visai nesijauciu kazka aukojusi...tai buvo mano pasirinkimas. Jus padaret savaji. Tai ir valio! kam reikia tu sarkastisku atsiliepimu apie naturaliai gimdancias moteris?
Atsakyti
kame cia sarkazmas? tiesiog tiesiai sveisiai nieko nepagrazindama rasau. o kaip kitaip tai pavadinti?
butent, kad kiekviena pasirenkame kaip gimdyti bei maitinti vaika. kiekvienos apsisprendimo laisve. vienos vardina pliusius naturalusmo, kitos cp.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 19, 10:02)
Pastebėjau ir aplinkoj, ir iš aprašytos SM forumiečių patirties, kad pirmas vaikas dažniausiai sveikesnis, stipresnis, greičiau vystosi ir tt nei antras. Gal kad jam teko pirmam skintis kelią gimdymo takais, o antrasis jau išmintu taku atkeliavo? unsure.gif  mirksiukas.gif

manau cia siek tiek paprasciau: pirmas vaikas antrajam is kolektyvo parnesa vaikisku infekciju. o kol buna tik vienas - kontakto su vaikais maziau.

kita vertus, MP turi ir apsaugine funkcija. nors siaip vengiu argumentuoti asmeniniais pavyzdziais, bet kadangi su mazyliu tai suveike bent du kartus, parasysiu. pirma karta visa seimyna iskritom gripu ar kazkuo panasiu i gripa - auksta temperatura, kosulys, sloga, saltkretis, raumenu skausmai. mazyliui tuo metu buvo 10 dienu. sirgom visi, iskaitant mane, bet vis tiek zindziau, nors tempa kilo iki 39. mazylis nesusirgo. antra karta visa seimyna uzpuole tryda/vemimas. vel gi, iskaitant mane - ir isskyrus zindoma jauneli, kuriam tada buvo 7 menesiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 balandžio 2009 - 12:32