Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(Simulcika @ 2009 04 08, 19:17)
Žindyti ne baimė, o tiesiog nenoriu. Nugraužti speneliai, guzai krūtyse, skausmai ir mastitai - visai nevilioja. Suprantu, kad ne visoms taip būna, bet daugeliui tai tikrai Nesu tokia pasiaukojanti, kad kęsčiau ilgalaikius nepatogumus.  Gimdyti - na, visiškai nenoriu pajausti kas yra tie sąrėmiai. Per mėnesines ir taip prisikankinu ir be nuskausminamųjų neapsieinu. Kitas dalykas - plyšimai, kirpimai - čia jau man tikrai baisu - nu vis tik, nei pasėdėsi normaliai, nei ką. Po cezario gal kokia savaitė bus sunki, bet ne dvi, ne trys - kaip po plyšimų ar kirpimų būna. Be to ir dėl vaiko būtų baisu natūraliai gimdyti - o jei kokia virkštelė apsisuks, jei pridus ar ką ar galų gale užstrigs ir reiks su replėm traukti - man cezaris atrodo saugesnė alternatyva vaiko atžvilgiu.  Jei kas garantuotų, kad natūraliai gimdant vaikui nebus jokių blogybių, neplyšiu ir nekirps - tada gal ir ryžčiausi.
O kas dėl randų - dalis gauti po narkoze, kraujo perpylimus, dalis taip susižeidus. Todėl dėl rando ir nepergyvenu - jei labai jau maišys randas ant pilvo - toj vietoj tatuiruotę pasidarysiu ir nesimatys.  rolleyes.gif

Nepavydziu jusu vaikui. pradzioj nenorit aukotis zindydama, o paskui istikus nelaimai irgi nesiaukosit. o ka darysit, jei, neduok Dieve vaikas nesveikas gims? paliksit ji, kad neaukot savo "laisvo gyvenimo". fui
Atsakyti
Šiaip jau tam tikro amžiaus vaikui ugdymas dažnai sutampa su pampersų keitimu biggrin.gif Manau, Simulcika to nelabai įsivaizduoja... Kita vertus, koks skirtumas. Nu kalba žmogus, čia jo dabartis ir jo įsivaizdavimai, o realybė - kai ji bus ir jei bus - pasirodys visai kitokia, ir juokingi jai bus tie seni postai.
Nes nebūna atskirai ugdymo ir priežiūros kalbant apie visai mažus vaikus.
Pvz., kokia elementari brošiūrka ką rašo apie masažą ar oro vonias - keiti vaikui pampį, greit nuprausi jį, pasiguldai ir kalbini po to, pirščiukus lankstai, delnukuose savo pirštu vedžioji ir kalbini... Nu 1-6 mėn. vaikui tai vadinama ugdymu. Supažindinimu su kūno dalimis, tsakant. Su jų pavadinimais. "O štai maža rankutė, pažiūrim, ką ji moka... ji turi tiek ir tiek pirštukų, jie susilenkia. O čia ausytė, čia kita..." Ir žiūri į akis, šypsaisi. Po šimts, tai yra ugdymas. Fizinis ir emocinis kontaktas vienu metu.
Et, irnesakyk.gif Tik stebina atkaklumas kalbėti turint ne patirtį, o viso labo nuostatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 08 balandžio 2009 - 19:47
QUOTE(Alabama @ 2009 04 08, 19:23)
As puikiai zinau sio zodzio reiksme.Rasiau taip todel, nes is tiesu taip manau, ir Simulcika savo postais tai irodo.Brandi moteris neatsisakys zindyt savo vaiko vien del to, kad ji to daryt nenori.Brandziai moteriai zindymas-savaime suprantamas dalykas, kurio nauda vaikui irodyta.Brandi motinyste ir infantilumas/egoizmas-mano nuomone sunkiai suderinami ir kencia nuo tokiu mamu vaikai.

Siaip jus Simulcika infantile pavadinot po to, kai ji pasisake, kad motinos pienas neturi stebuklingu galiu ir nera panaceja. Apie nenora zindyti ir pan. ji tik veliau pradejo rasyt.

Beje, infantilumas - tai ne egoizmas.

Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 04 08, 21:14)
Siaip jus Simulcika infantile pavadinot po to, kai ji pasisake, kad motinos pienas neturi stebuklingu galiu ir nera panaceja. Apie nenora zindyti ir pan. ji tik veliau pradejo rasyt.

infantilumas, mano supratimu yra vaikiškumas ane? 4u.gif na gal jis žiaurokai skamba, bet...akivaizdu, kad Simulcika dar nesubrendus motinystei...bent jau pasisakymai truputi vaikiški blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 04 08, 21:27)
infantilumas, mano supratimu yra vaikiškumas ane? 4u.gif na gal jis žiaurokai skamba, bet...akivaizdu, kad Simulcika dar nesubrendus motinystei...bent jau pasisakymai truputi vaikiški blush2.gif

Vaikiskumas, bet, kiek zinau, kaip protinis atsilikimas unsure.gif

Man irgi Simulcika pasisakymai del zindymo ir vaiku auginimo keistoki, bet ir atkirtis ne ka brandesnis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 04 08, 22:11)
Vaikiskumas, bet, kiek zinau, kaip protinis atsilikimas  unsure.gif 

Man irgi Simulcika pasisakymai del zindymo ir vaiku auginimo keistoki, bet ir atkirtis ne ka brandesnis blush2.gif

O man kaip tik smagu skaityt, kai kas pesiojasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 08, 19:14)
Negi rimtai manot, kad ugdyti vaikus lengva?  lotuliukas.gif  Ypac su tokiu poziuriu kaip jusu.... Turiu nuvilti, jei jums net pampersu keitimas atrodo sunkus darbas, tai ugdymas bus mission impossible smile.gif Ir labai kenkia nervams wink.gif

Nu teko man tuos pampersus keisti - sunkumo tai nesunkus darbas, bet kad labai jau bjaurus ir smirdintis - net žiaukčiodavau iki negalėjimo. Ir kuo greičiau stengdavausi tai atlikti - numauni pamperį, įdedi į maišiuką ir užriši, vaiko subinę po kranu, tada įkvėpi oro pagaliau, nustoji žiaukčiot, nušluostai, apžiūri ar nepašutę niekur, jei pašutę patepi, apmauni naują pamperį, o tada ir užsiimi su vaiku - žaidi, šnekini, veži į lauką. Žaidimai, šnekinimai, vežiojimai - visai patiko. Nu bet be tų cackų pacackų - papasakodavau apie daug ką, bet kaip suaugusiam žmogui. Ale pamperso keitimo ritualą taip norėdavosi praleisti arba kam nors kitam užkrauti....Ir nepripratau žinokit - per porą mėn nepripratau. Kiekvienas keitimas - žiaukčiojimas vos ne iki vėmimo.
O maitinti irgi nepatikdavo - būdavo baisu, kad pasprings, o ir išsiterlindavo iki ausų ir pusę virtuvės prišnerkšdavo - leisdavau žaisti su maistu. Tai vieną šaukštuką košės į burną, kitą pati bandydavo, sekantį vėl į burną. DUkterėčiai tada dar metukų nebuvo. O kai visai maža buvo ir valgė iš buteliuko tai irgi - ar ne per karšta, ne per greit laša, oro neprisiryja ir taip toliau.

Atsakyti

Na va, pirmiausiai mp maitinamų vaikučių sauskelnės kvepia švelniau smile.gif
Ir dar, savo vaiko sauskelnes, atpilinėjimai, kiti smulkus nemalonumai jaučiasi visai kitaip negu svetimo. Kaip ir į savo išskyras mes visiškai kitaip reaguojam ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 08 balandžio 2009 - 21:56
QUOTE(eglikke @ 2009 03 27, 17:57)
sveikos mamytes  4u.gif  atidarau nauja tema ,noriu jusu nuomone suzinot  smile.gif nesenai per euronews girdejau kad tyrimai nustate jog motinos pienas nera sveikiausias maistas kudikiui  doh.gif todel kad zindyve valgo vaisius, darzoves su nitratais visokiais, maista su dazikliais ,kvapa gerinanciom medziagom ir t.t  doh.gif pas zindoma vaika randama toksinu  doh.gif  o misinyje to nera unsure.gif  o tai kaip imunitetas gaunamas per motinos piena? doh.gif juk vistiek ugtelejes vaikas valgys ta pati maista kaip ir mes su nitratais dazikliais... ka jus apie tai manote?

aš gal praleisiu tuos apsižodžiavimus ir grįšiu prie pirminio klausimo. taip, esu ir aš girdėjusi tokių kalbų, ir žinau, kas jas skleidžia - mišinėlių gamintojai wink.gif kuo daugiau jiems tokių kalbų, tuo komerciškai naudingiau.
kiek blogo maisto mama beprivalgytų per savo gyvenimą, kiek būtų prigėrusi antibiotikų (maitindama žinoma turi visų blogybių vengti), vistiek nebus švaresnio ir tinkamesnio maisto kūdikiui, nei jo mamos pienukas.
čia vos ne tas pats, kas sakyti "augti mamos pilve negerai, geriau inkubatoriuje"...

nepasiduokite komersantų skleidžiamoms mintims wink.gif beje, daugumoje mišinėlių naudojami GMO, jie gaminami dar ir iš karvių ar sojų pieno, tai karvytės norite pasakyti jau labai švarios, negirdytos veterinariniais vaistasi, nemaitintos gmo pašarais, lakstė laisvėje? švaresnės už mamas? žodžiu, sapalionės.

maitinkite, jei tik galite savo vaikelius, nauda to neapsakoma, gamta taip surėdžiusi 4u.gif

o visi tai neigiantys yra arba komersantai, arba jaučiantys kaltę, kad nemaitina, ar apmaudą, kad negali maitint, todėl atsigriebiantys neigimu...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2009 04 08, 15:42)
Gimdyt per cezarį ir jei įmanoma pilna narkoze - o figūrą nėštumas nebaisiai sugadins jei nevalgysi belenkaip belenko. Be to ir plastikos chirurgija padės susitvarkyt. O šunų nemyliu - turiu katę.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
gali ir nieko nevalgyt, jei oda nepakankamai elastina - atsiras strijų - ant krūtų (dar nėštumo metu), pilvo, sėdmenų, šlaunų. plastikos chirurgai čia nepadės.

cezaris.... doh.gif pas mane abu cezariai. patikėk manim, malonumo jokio. pirmiausia labai faina žinok kai kateterį į šlapimo pūslę grūda lotuliukas.gif - nu jausmas tarsi erškėčių vainiką kas į gerą vietą kištų doh.gif .
randas po 2 cezario beveik mėnesį šlapiavo ir žiauriai perštėjo. kasdien perrišimai, tvarsčio plėšimai.
po cezario gimdoj visoms po piek laiko rando vietoj formuojasi miominiai mazgai. na jie irgi joks gėris, jei pasidomėsi, pamatysi kiek problemų gali tai sukelt. tuo tarpu natūraliai gimdžiusios jokių randų gimdoj neturi, todėl joms daug mažesnė tikimybe, kad toj vietoj atsiras pvz piktybinis auglys. arba gimdos sąaugos.
po cezario labai ilgai negali normaliai sportuot. tuo tarpu po natūralaus gimdymo jau po mėn gali aerobiką šokinėt.

ir dar - žindant daug greičiau ir geriau susitraukia gimda. žindymas labai sumažina riziką sirgti krūties vėžiu. žindančias rečiau ištinka pogimdyvinė depresija. ir t.t. labai daug privalumų motinai. taip kad net ir iš egoistinių paskatų žiūrint, žindyti moteriai jau vien dėl savęs verta ir apsimoka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievamul @ 2009 04 08, 21:14)

As Simulcikos pasisakymus jau ne tik sioj temoj skaiciau, ji megsta zindymo forume pasireikst.Taigi mano nuomone jau senokai susidarius.Infantilizmas-nne protine liga, o tesiog nebranda.Ir nesakiau, kad tai egoizmas, tesiog infantilus zmones daznai buna perdaug egoistiski, kaip visi mazi vaikai.Nesvarbu, kad tam mazam vaikui metu daug.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 04 08, 22:34)
As Simulcikos pasisakymus jau ne tik sioj temoj skaiciau, ji megsta  zindymo forume pasireikst.Taigi mano nuomone jau senokai susidarius.Infantilizmas-nne protine liga, o tesiog nebranda.Ir nesakiau, kad tai egoizmas, tesiog infantilus zmones daznai buna perdaug  egoistiski, kaip visi mazi vaikai.Nesvarbu, kad tam mazam vaikui metu daug.

Kita vertus - tai kas Jums atrodo egoistiška, kitam gali atrodyti normalus dalykas - tai kaip tada su tuo infantilumu? Arba, kokio lygio turi būti tas egoizmas, kad galėtum žmogų pavadinti vaikišku? Nes gal vienais aspektais aš egoistė, o kitais - ne? Šiaip vistik šis terminas apima kraštutinumus elgsenoje ir vartojamas daugiau nusakant nenormalumą ir ne tik egoizmu matuojamas.
Apie Jus irgi esu susidariusi nuomonę, tik nepuolu jos visiems reikšti, nes suprantu, kad yra toks dalykas, kaip nuomonių, požiūrių skirtumai, kultūriniai skirtumai, amžiaus, patirties skirtybės ir daug kitokių niuansų. Nesu linkusi smerkti žmonių, išvadinti juos visaip vien dėl to, kad mąsto ir gyvena kitaip nei aš. Galiu galvoti, kad va, vienaip ar kitaip nesielgčiau, bet nesakysiu, kad tas, kuris gyvena ir galvoja kitaip nei aš - durnas, nebrandus, etc. Jums sakykim, aukotis yra normalu ir suprantama - man ne. Kuri iš mūsų teisi ir kuri klysta? Mes abi teisios, kadangi esam visiškai skirtingi žmonės i gyvenam pagal savo pasaulio suvokimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simulcika: 08 balandžio 2009 - 22:58