Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(deimapov @ 2009 05 17, 13:34)
kokia kaina? nemačiau, man ir labai jis patinka, kiti šeimos nariai nevalgo.
pusryčiai buvo laime (na tokie vėlyvi, tai kaip pietūs) tušinti rauginti kopūsta  wub.gif  jau buvau labai pasiilgusi, pietums tikiuosi damusim įdarytas bulves, vakarienei iš kaimo parvežtų čeburėkų

17.99 su baltu pelesiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 14, 18:23)
pietavom su vyru kavinej. valgem kompleksinius tarnautojo pietus - per abu 14 litu smile.gif sriuba, antras ir kompotas su bandute tokia  biggrin.gif o sriuba - pomidorine! simta metu nevalgiau!!! nuo darzelio laiku kogero..  wub.gif kaip mamytes verdat tokia?

As tai pomidoriene verdu su ryziais. Buljono kubelis, ryziu, kol ryziai paverda, susipjaustau pomidorus, galima dar morkytes itarkuot. jei turiu tai visada idedu kokiu krapu ar petrazoliu. ir dar pagardinu su grietine mirksiukas.gif namiskiai valgo net ausys linksta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2009 05 17, 15:01)
Girdejau toki kaip ir anegdota ,sako tikra krize ,valgom suri su pelesiais,geriam sena vyna,ir vazinejam su masinom be stogu  biggrin.gif ,cia ne i tema,bet dabar prisiminiau  smile.gif

thumbup.gif
vakar virem sonine (akcijine, rimi buvo po 8 berods su centais), is sultinio - raugintu kopustu sriuba, puse virtos sonines sukirto mano mama ir vyrai. man per riebu. mamai kogero irgi, nes siandien jau skundziasi negerumais biggrin.gif siandien damusinesim sriuba, taip pat rimi buvau pirkusi vistienos filiuku per akcija. trys nemazi tokie, bet kepsniams mazai butu. tai susmulkinau, druska, pipirai, cesnakas, majonezas. pasimarinavo per nakti, siandien imusiu kiausiniu pora, krakmolo ir kepsiu kotleciukus - blyniukus. sau pasilikau viena filiuka pamusta ir taip pat pamarinuota, nes labai noriu siaip viso gabalo vistienos, senai bevalgiau blush2.gif garnyrui bus ryziai ir agurku - salotu - svogunu laisku salotos su grietine.
Papildyta:
QUOTE(mickute7 @ 2009 05 18, 09:44)
As tai pomidoriene verdu su ryziais. Buljono kubelis, ryziu, kol ryziai paverda, susipjaustau pomidorus, galima dar morkytes itarkuot. jei turiu tai visada idedu kokiu krapu ar petrazoliu.  ir dar pagardinu su grietine  mirksiukas.gif  namiskiai valgo net ausys linksta  tongue.gif

oi aciu! thumbup.gif jau buvau pamirsus kad klausiau, kazkaip nieks neatsiliepe biggrin.gif o pomidorus nulupat? ne? dedat itariu i pabaiga jau?.. oi net seiles susikaupe kaip noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 18, 09:49)
:
oi aciu! thumbup.gif jau buvau pamirsus kad klausiau, kazkaip nieks neatsiliepe biggrin.gif o pomidorus nulupat? ne? dedat itariu i pabaiga jau?.. oi net seiles susikaupe kaip noriu  biggrin.gif

Nulupu. tai į pabaiga dedu, praktiškai kai jau ryžiai būna išvirę , nes jie ir taip greit susileidžia ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2009 05 17, 23:38)
Pirkau uzvakar ir as IKI ketvirciu vistienos  thumbup.gif  thumbup.gif  uz 6 ketvircius sumokejau 10lt. Galiojimas iki 2009,10,27  thumbup.gif  iki MB gimses   lotuliukas.gif


Tai čia šaldyti g.gif aš tai ne IKI pirkau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 05 18, 09:44)
17.99 su baltu pelesiu  ax.gif

aj ne neskanu man su baltu pelėsiu, tik su mėlyynuoju mėgstu
šiandien pusryčiams mažajai sūrelis, mes su MB vieną čeburėką pasidalinome, likusi iš po vakar, pietums kažką darysiu iš vištienos faršo, kurio nesunaudojau viso bulkvėms įdaryti, gal kotletukų arba su makaronais. vakarienei virtos bulkvės ir virta rūkyta naminė dešra. garnyrui marinuoti agurkėliai, momidorai, yra morkų su česnaku, gal salota spadarysiu
Atsakyti
mmmmmmmmmm, kaip noreciau momidoru su grietinike... 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 18, 11:00)
mmmmmmmmmm, kaip noreciau momidoru su grietinike... 4u.gif  biggrin.gif

aš ir, bet žiūriu, kad grietinės nėra, yra tik pomidorai, tai visgi garnyrą pasidarėm marinuotus burokėlius su majonezu ir vakarienę apkeitėm su pietumis biggrin.gif ir vietoj virtų bulvių, gruzdintos bulvytės o kaip sumaišėm viską biggrin.gif
Atsakyti
Aš vis kartas nuo karto pasiskaitinėju Jūsų temoje- taupyti man visada buvo aktualu... Tačiau norėčiau pasakyti savo pastebėjimus: čia toookių receptukų vis užmatau- tai šoninė (kažkada netgi - marinuota majoneze unsure.gif !) , tai superpigus vištienos faršas po 4 lt (na, nesunku įsivaizduoti, iš ko jis padarytas, jei visa višta su kaulais nekainuoja pigiau kaip 6 lt !), tai dešrelės po 5 lt... Kepsneliai iš vistienos su kiaušiniais ir majonezu ir t. t. ir pan.

Man tikrai labai baisu, kai matau, kaip nesveikai yra valgoma. Ir tikrai tai nėra pigu - tai didelė rizika savos sveikatos sąskaita. Nenoriu aš čia moralizuoti, tik siūlau kiek susimąstyti. JUk pigiai maitintis tai nereiškia juk už mažą kainą prisikirsti iki ausų!!!

Pigus meniu tai, mano nuomone:
1. Valgyti saikingiau.
2. Gaminti paprastą maistą, mažiau dėti visokių priedų (ypač su Natrio Glutamatu- žiauriai skonio receptorius paveika, ir sotumo jausmas neadekvatus pasidaro) - majonezo, sultinių kubelių...
3. nepirkti JOKIŲ pusgaminiŲ (tame tarpe ir šlapiankės, ypač pigios- nes nuo jos sotumo jausmo nesulauksi greit, o brudas, kuris patenka su ja į mūsų skrandį- nerealus)

Sakysite- neįmanoma???? Įmanoma.

Mano šeštadienio pietų meniu:

Skanus, pigus ir "sveikas"PLOVAS

1 kg kiaulienos kumpio (be jokių akcijų nusipirkau Cesta parduotuvėje kiaulienos kumpį su kauliuku, be riebalų beveik, bet ir tuos nupjoviau, su plonyte odele už 11,50 Lt/kg) pamarinuoti per naktį su pipiriukais, druska, česnaku ir žiedais supjaustytu svogūnu (jokių majonezų, ir pan!!!!)

2 morkas supjaustyti griežinėliais ir sudėti į troškintuvo dugną.

Ant morkų sudėti mėsytę ir užpilti kiek karštu pasūdytu VANDENIU, kad apsemtų, bet virš mėsos nereikia kad būtų vandens.

BŪTINAI uždengti indą dangčiu, ir dėti į orkaitę (250 laipsnių) ir troškinti apie 1 val.

Po to į puodą su troškinama mėsa įpilti 2 stiklines ryžių (netinka plikyti, o geriausiai tinka apvaliagrūdžiai, taip pat ir skaldyti gali būti). Jei reikia, dapilti vandens- ryžiai turi būti apsemti, bet virš jų vandens nereikia kad būtų- vanduo- sultinys turi tik kiek apsemti. Galima dar 5deti pjaustyto česnako, jei yra koks užsilkęs pomidoras- taip pat, bet nebūtinai.

Puodą vėl dengiam dangčiu ir 20 minučių - vėl orkaiten (250 laipsnių).

Po to ryžius permaišyti ( kad viršuje nebūtų padžiūvę) ir dar leisti plovui pastovėti uždengtam išjungtoje orkaitėje apie 1 val.

Viskas, SAKANAUS! Sudėjus į lėkštes galite šviežiomis petražolėmis arba smulkintais svogūnais pabarstyti.

Sąmata: mėsos už 12 Lt, ryžių už 2,5 Lt, morkų apie 1 Lt ir elektros apie 2,5 lt. Viso: 18 Lt. Prisivalgėme 4 suaugę, 2 vaikai, ir dar liko man pietums 6iandien 5 darbą...

Kaip matote, jokių riebalų, aliejų, majonezų. Ir tikrai labai skanu, ta mėsytė troškinama orkaitėje tokį gardų sultinuką paleidžia, o tada tie ryžiai jo prisigeria, ir tokie skanūs, kvapnūs, nesutižę... Nu net svečiui paduot tikrai negėda smile.gif

Geros dienos, ir BŪKITE SVEIKOS!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 18 gegužės 2009 - 11:14
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 05 18, 11:12)

1. Valgyti saikingiau.


ka reiskia saikingiau, jei zmogus esi alkanas tai turi kazka suvalgyt manau g.gif o ne badu marintis, del visu slapenkiu ir neaiskios kilmes desreliu sutinku, geriau maziau, bet kokybiskiau mano nuomone.
Atsakyti
Oi, va dar kas mėgstate skrudintas bulvytes, tai labai gera ir pigesnė, ir skanesnė, ir žyyymiai sveikesnė altenatyva (dariau sekmadienio vakarienei smile.gif )

Labai kvapnios virtos-keptos bulvytės

Buves apvirti (kokis 10 min), bet ne iki galo(maždaug tiek, kad peilis lįstų, bet bulvės nesulūžtų)...

Tada bulves nusunkti, ir į puodą supilti tokį mišinuką : 2 šaukštai aliejaus, 2 trintos česnako skiltelės, druskos ir pipirų).. Tada puodą uždengti, ir sukratyti, kad bulvės tuo mišiniu apsiveltų.

Tada bulves paskleisti skardoje, ir deti 30 minučių į iki 250 laipsniŲ įkaitintą orkaitę.

Aplaižysite pirštelius, jei jas valgysite su varške, sumaišyta su jogurto be priedų indeliu ir šviežiai krapais! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(čikuraku @ 2009 05 18, 13:20)
ka reiskia saikingiau, jei zmogus esi alkanas tai turi kazka suvalgyt manau g.gif  o ne badu marintis, del visu slapenkiu ir neaiskios kilmes desreliu sutinku, geriau maziau, bet kokybiskiau mano nuomone.


Labai geras būdas, ypač, kai esi alkanas, vienu ypu išgerti stiklinę vandens, ir tik tada sėsti pietauti. Tikrai sotumo jausmas ateina greičiau ir jis būna adekvatesnis, nei peralkus visko prisikertama.

Žinau, kad yra sakančių, kad taip praskiedžiamos skarndžio sultys, bet manau, geraiu jas praskiesti, nei nepraskiedus persivalgyti.

Aš tiesiog nenoriu įžeisti tų, kurie nebeišmano, ką ant stalo padėti, nes piniginė tuščia... Tačiau dauguma čia diskutuojančių įperka majonezus, kečupus ir pan., tad norėjau parodyti, kad va be šitų produktų tikrai galima išgyventi, o ir sutaupyti beigi skaniau ir sveikiau valgyti 4u.gif

Atsakyti
Sveikos smile.gif
As vakar troskinau vistienos blauzdeles su makaronais, tai ju dar daug liko,tai snd suvalgysim tik kokiu ryziu reikes dasivirti smile.gif
Db pietums issikepem du hamburgerius su mazaja tai pietausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 05 18, 11:31)
Labai geras būdas, ypač, kai esi alkanas, vienu ypu išgerti stiklinę vandens, ir tik tada sėsti pietauti. Tikrai sotumo jausmas ateina greičiau ir jis būna adekvatesnis, nei peralkus visko prisikertama.




kad tik vandeniu gyvi butume doh.gif nenoriu leistis i diskusijas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 05 18, 12:31)
beigi skaniau ir sveikiau valgyti  4u.gif

nu čia dėl skonio nesiginčyjama, ne visiems be majonezų ar kečupų yra skaniau, o dėl sveikiau, tai čia ne ta tema, kam įdomu tas skaito temą kaip sveikai maitintis. gerai jei kažkas tai gali ir nori suderinti taupumą ir sveikumą. Mano vyras alkanas liktų jei nebūtų visokių padažų, riebalų ir t.t.
Atsakyti