Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE
Tai kai pražys alyvos, tai bus galima jau viską viską į lauką sėti ir pasodinti jau sudygusius daigelius? Man kažkaip labai neaišku, kada jau nėra šalnų pavojaus


QUOTE
As irgi esu toki prietara girdejusi.


TAi ne prietaras smile.gif o pagal fenologinį kalendorių
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2008 03 09, 14:39)
Taip smile.gif
Na jeigu aš klytu pataisykit mane kas nors  blush2.gif



QUOTE(sigita @ 2008 03 09, 16:48)
As irgi esu toki prietara girdejusi. Tik nepamirsk, kad pomidoru daigelius kai sudygs ir uzaugins dar viena pora lapeliu, reikia ispikuoti i atskirus indelius. As persodinu i vienkartines, plastmasines stiklines nuo alaus, kuriu talpa apie 0.33l arba 0.5l. sekmes auginanat pomidorus  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
O su tais vienkartiniais alaus bokalais gera mintis bigsmile.gif reikes ir man pasinaudoti ax.gif
Atsakyti
kur galima rasti kalendoriu,kur palankios,nepalankios dienos sodinimui?ACIU.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2008 03 14, 02:02)
kur galima rasti kalendoriu,kur palankios,nepalankios dienos sodinimui?ACIU.


temoje sėjos kalendorius

va čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 14 kovo 2008 - 09:14
Vakar, šiandien tinkamos dienos sėti pomidorus. Vakar pasėjau naujoves, kurias gavau. Su nekantrumu lauksiu rezultatų.
Atsakyti
Bet auginimui lauke, tai dar per anksti sėti, ania? g.gif
Atsakyti
Aš vakar pasėjau. Į lauką sodinsim panašiu laiku. Apie kovo vidurį reikėtų sėt. Galima dar kokią dieną uždelsti, bet vėliau tos mėnulio fazės pasikeis ir bus ilgokas laikas netinkamas sėjai.Gal didelių pasikeitimų nebus, jei sėsim kitu laiku, bet..vėliau atsiras kita sėjos banga-agurkai, įvairios gėlės..Pomidorai ilgiau auga, taip, kad galima planuot, kuriai čia dienai tą darbą paskyrus.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Tai reikės ir man pasisėti ax.gif Vis bijau pasiankstinti, kad paskui nevargtų augalėliai ant palangių, kol bus negalima į lauką sodinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 03 14, 00:13)
temoje sėjos kalendorius

va čia

labai ACIU 4u.gif uz info,mano pomidorai sudygo,bet tokie siulai ilgi nezinau ar jie isleis tikrus lapus,kad galeciau persodinti.Pirma karta sodinau is seklos,bet turbut teks daigus pirkt. verysad.gif Gal jiems sviesos perdaug,gal turit kokiu pastabu?
Atsakyti
Turim pastabų..ir ne pomidorų sėklai, o šeimininkui. Tai nutinka, kai apsižiūrima, kad išdygo-per vėlai.. Kambariuose pakankamai šilta. Jei tik neužsižiūrėta ir laiku celofanas nuo indelio nenuimtas, jie kaip išprotėję stiebiasi į aukštį, į šviesą. Reikia, vos tik pradeda matytis, kad jau išlįsti bando, geriau nuimti plėvelę, kad augtų lėtai, tvirti. Išbėgę sunkiau adaptuojasi, greit išgriūna, kaip "pijokai"..
Jei neišaugo jie kokio sprindžio, tokius dar galima išlaikyti, bet jei per neapsižiūrėjimą peraugo-nieko gero nebus... Žinoma, galima bandyt padėtį taisyt bet kokiu atveju-persodinant juos į gilesnius indus. Reiktų sodinti tokį augalą į nuo silkių kibirėlius ar panašaus gylio indelius. Sodinti iki skilčlapių į žemę (t.y. visą tą ilgą kotą pakišti po žeme). Prigis ir augdamas išleis šaknis ir aukščiau, kur buvo plonas kotas ir po kiek laiko susitvarkys..Bet, jau reikia pradėt grūdinimo procedūras. Tokių augalų nereikia laikyt labai šiltai, nes energijos pagautas jis vėl šaus į aukštį. O juk svarbiau, kad jis būtų tvirtas, nei kad aukštas.
Taip, kad turit- antrą šansą..ir juo pasinaudokit..persodindami į gilius indus, giliai įkišdami į žemę. Nesibaiminkit, išbandyta ne vieną kartą...pasiteisinę. Sėkmės!
Ir dėl to nereikia nukabinti nosies, savęs nužeminti, kad, va reiks daigus pirkti. Nereiks, jei tik šiuos metodus išbandysit.
Atsakyti
Aš čia biškį ne į temą, bet noriu paklausti, ar visus išdygusius daigus (gėlių ir pan.) reikia atidengti ir nebelaikyti šiltnamiukyje? blush2.gif Aš pasisėjau našlaites, daigiukai paaugo jau porą cm, ir kogero jau visos sėkliukės sudygo, tai man jas atidengti ir gal iš viso pernešti į vėsesnį kambarį kokių 15 laipsnių g.gif kad pagrūdinti? Ir dar, ar visus paskui reikia persodinti iki skilčialapių sodinant į žemę? 4u.gif
Atsakyti
Išdygo ir viskas, nuimam šiltnamiukus, jei nenorim, kad augalai kaip siūlai augtų. Juk normaliom lauko sąlygom, kai dygtų, tokių šilumų nebūtų.
Tą, ką namie auginat, išdygo ir nuimkit plėveles. Šiltnamyje - kitas reikalas. Ten oras nėra sušilęs tiek, kad augalai be priedangos galėtų augti.
Atsakyti