Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

QUOTE(Robi @ 2009 11 26, 13:09)
Nežinau, bet man atrodo, kažkokia mada su tais genetiniais tyrimais. O ginekologai kai kurie nori apsidrausti, todėl ir siuntinėja. Dar viena problema - ne visi ginekologai išmano genetiką, kas labai riboja informacijos pateikimą nėščiosioms.
Žinoma, jei kiekvieną akimirką jaudinatės, tai tada geriau važiuoti ir tirtis iki galo. Bet jei ir tas tyrimas nenuramins, tai tada gal apskritai reikia požiūrį šiuo klausimu keisti.  blush2.gif

Dėl mados pritariu biggrin.gif , čia kaip internetas, mobiliakas , skiepai ir visi kiti dalykai , kurie turi ir gerų ir blogų savybių..bet progresas..nauji išradimai ir tikrai, būtinu atveju padeda tokie išradimai mirksiukas.gif
O dėl ginekologų, išmanančių genetiką, tai Butkevičienė , pas kurią ir lankėsi kriste_zara, būtent ir yra viena iš nedaugelio LT genetikių -ginekologių.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kriste_zara @ 2009 11 26, 12:27)
Matyt kiekvinas ginekologas turi savo nuomonę..Aš suprantu, kad kraujo tyrimai, tai tik statistika, bet neramumas vis tiek kirba širdy, nors tikiu, kad viskas turi būti gerai  smile.gif Vyras linkęs pasidaryt vandenų tyrimą, sako, ką tu vaikščiosi likusį laiką (o jo dar netaip ir mažai) ir nervinsies pastoviai ir leliukui kenksi. Tai vis dar svarstau...

laba.nebijok to vandens tyrimo,jis trunka 2min ,ir visai neskausmingas,tiesa tikrai nemalonus,reikia isguleti tas pora min labai ramiai.o ir persileidimo tikimybe tik 1-5%.
o del genetiniu tyrimu kaip mados reikalo ,tai visiska nesamone,nezinau tokiu mamu kurios savo noru vaziuotu pas genetinkus,darytus namalonius tyrimus,ir isgyventu visa ta stresa.juk ne visos istorijos turi laiminga pabaiga.man su savo leliuku reikejo atsisveikinti 19 savaite.giminej jokiu apsigiminu nera,ir i rizikos amziaus grupe nepatenku..taigi jei jums nereikia vaziuoti pas genetikus tirtis,tai ir nevaziuokit ,bet pareiksti tokia nuomone kad cia labai madinga,yra daugiau nei neprotinga..
Atsakyti
Kiekvienas atvejis yra skirtingas, bet tenka remtis šiokia tokia statistika bei ginekologų praktika, kurie gali pasakyti, koks skačius pas juos besilankančių be jokio reikalo nori papulti pas genetikus, o kokiam tikrai rekomenduojama išsitirti. Iš dviejų ginekologų išgirdau, kad labai padidėjo skaičius norinčių atlikti tyrimus. Ir kas įdomu, padaugėjo jaunų moterų skaičius, kurioms nenustatyta jokia rizika. O toms, kurioms rekomenduojama tirtis, skaičius liko daugiau mažiau stabilus. Patys ginekologai įvardijo, kad genetiniai tyrimai po truputį tampa mados reikalu.

Mano nuomone, dar yra visokių faktorių, kurie padidino besitiriančių skaičių - visokia paplitusi chemija maiste ir ore, hormonai, kontraceptika ir kt. veiksniai, įtakojantys galimus apsigimimus. Lietuvoje įteisintas dirbtinis apvaisinimas taip pat įtakojo besitiriančių skaičių.

Nuomonių yra visokiausių.

Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2009 11 26, 16:32)

Mano nuomone, dar yra visokių faktorių, kurie padidino besitiriančių skaičių  - visokia paplitusi chemija maiste ir ore, hormonai, kontraceptika ir kt. veiksniai, įtakojantys galimus apsigimimus. Lietuvoje įteisintas dirbtinis apvaisinimas taip pat įtakojo besitiriančių skaičių.

Nuomonių yra visokiausių.

Va būtent, tai ir padidina norą tirtis, bet jokių būdu tai ne mados klyksmas schmoll.gif
ir jei aš nepriklausau rizikos grupei, tai dar nereiškia, kad viskas bus gerai. O kadangi turiu galimybę tai ir tiriuosi.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galetu parasyti i AZ. gyd. Krasovskajos mob. telefona? ax.gif Nes tas, kuri turi, matyt jau pasikeites blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AXTA @ 2009 11 26, 16:49)
o ir persileidimo tikimybe tik 1-5%.

Tiek daug? blink.gif na, 5% dar niekur ngirdėjau, pasak Krasovskajos tikimybė mažiau vieno procento ir tai man atrodo DAUG o čia 5???!
Atsakyti
Tikrai ne 5 proc. Gal 1% nu max 2, nelabai atsimenu kas tam lapelyje buvo parašyta
Atsakyti
Kiek aš skaičiau pasaulyjeskaitosi 1:270 vidutiniškai (butent dėl to rizika virš 1:270 skaitosi aukšta, apsimoka rizikuot ir daryt tyrimą, o mažiau 1:270- žema, nes persileidimo tikimybė didesnė nei apsigimimo rizika), o LT man pasakė 1:150, nors kiek suprantu rimtai LT to nieks netyrė ir neskaičiavo.
Atsakyti
As taip pat noreciau genetiniu tyrimu, bet labai nervinuosi del tikslaus laiko - kompiuteris skaiciuoja pagal paskutine menesiniu data, ir jo metama "pastojimo data" yra apsoliuciai nereali. net pirmoje echoskopijoje pagal parodymus vaisiaus laikas yra 2 sav. paklaidoje. As zinau, kada galejo ivykti pastojimas ir pagal mano "fakta" nestumas yra mazesnis, nei rodo kompiuteris. Skambinausi Butkevicienei, ji klause tikslaus laiko, kad butinai turi buti 11 savaiciu, bet vat esu sumisime - kaip jas isskaiciuoti??? Ar bet kuriuo atveju yra skaiciuojamas "nestumo laikas" nuo paskutiniu men.?
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2009 11 30, 23:21)
As taip pat noreciau genetiniu tyrimu, bet labai nervinuosi del tikslaus laiko - kompiuteris skaiciuoja pagal paskutine menesiniu data, ir jo metama "pastojimo data" yra apsoliuciai nereali. net pirmoje echoskopijoje pagal parodymus vaisiaus laikas yra 2 sav. paklaidoje. As zinau, kada galejo ivykti pastojimas ir pagal mano "fakta" nestumas yra mazesnis, nei rodo kompiuteris. Skambinausi Butkevicienei, ji klause tikslaus laiko, kad butinai turi buti 11 savaiciu, bet vat esu sumisime - kaip jas isskaiciuoti???  Ar bet kuriuo atveju yra skaiciuojamas "nestumo laikas" nuo paskutiniu men.?

Labas. Ar tikrai tyrimų metu turi būti 11 sav. O jei nepilnai bus... g.gif Man taip gavosi, kad turiu vieną vairiantą - tirtis tuomet, kai nebus pilnai 11 sav., nes genetikė paskui ilgam išvyksta. Kai jau parvyks, bus per vėlu g.gif
Na, nėštumo savaites jie skaičiuoja pagal paskutinių mėn pirmą dieną, tai nebereikia rūpintis paklaidom rolleyes.gif
Atsakyti
Geriausias laiko intervalas tyrimui: (pilnos) 11 savaičių - 13 sav. 6 dienos.
Man taip sakė Beniušienė.
Atsakyti
QUOTE(visko būna @ 2009 12 01, 13:45)
Geriausias laiko intervalas tyrimui:  (pilnos) 11 savaičių - 13 sav. 6 dienos.
Man taip sakė Beniušienė.

Labas. Tei jei nėra pilnų 11 sav., tyrimai nebus efektyvūs.. ? verysad.gif Klaipėdoje tėra viena genetikė, kuri tuo momentu, kai man būtų laikas tirtis, bus išvykusi.
Gal kam yra tekę anksčiau nei rekomenduoja tirtis? g.gif
Atsakyti