QUOTE(Linucia @ 2009 12 02, 11:44)
Taip skaičiau, kad rašei apie jauną gražią mamytę....
Mano bendradarbė pasakojo, kad jos vyras prieš 10 metų išėjęs pas kitą moterį su ja susilaukė berniuko sergančio Dauno sindromu

Ta kita moteris buvo virš 40 metų amžiaus ir pati gydytoja, jai tai buvo pirmasis vaikelis, bet tai kodėl pati gydytoja ir nesityrė genetiškai????

Tas vyras su mano bendradarbe buvo susilaukęs dviejų sveikų, gražių, protingų berniukų...
Ar ši bendradarbė ne iš panevėžio ir tas vyras vardu ne iš A raidės?
QUOTE(kriste_zara @ 2009 12 02, 15:22)
Sveikos merginos,
dalinuosi patirtimi. Vakar buvau genetikos centre, darė vaisiaus vandenukų tyrimus.
O kodėl darėte vandenų tyrimą bei kas jį darė, ta prasme gyd. kokia pavardė?
QUOTE(Robi @ 2009 12 02, 17:05)
Įtariu, kad tuos persileidimus tyrimų metu dar lemia ir paties nėštumo būklė.
Visiškai teisingai.
Galiu papasakoti savo istiriją:
Pastojau, norėjau pasidaryti genetinį tyrimą. Žinojau, kad gydytoja duos siuntimą, tačiau kol pas ją nueisiu apžiūrai, prarasiu daug laiko, o genetikos centre tik pailgės eilė. Tad paskambinau i tą centrą užsirašymui kai bus maždaug 12-14 nėštumo savaitė. Ta registratorė pasakė, kad rašo tik su siuntimais ir paklausė ar aš tokį turiu. Atsakiau, kad dar nebuvau pas gydytoją, kad tik prieš dešimt minučių sužinojau jog laukiuosi, bet siuntimą turėsiu, skambinu, nes noriu patekti laiku, kad vėliau nebūtų per toli ta eilė visam tyrimui... Registratorė numetė ragelį, pasakius, kad kai turėsiu siuntimą, tada ir skambinčiau...

Bet juk akivaizdu, jei siuntimo negausiu, niekas manęs nepriims. Jei gausiu, vadinasi viskas tvarkoj..
Žodziu numetė ragelį.
Tada užsiregistravau kai bus dvylikta savaitė į mokamą genetinį tyrimą, dėl visa ko, nes nežinia, ar gavus siuntimą nebus per toli nukeliavusi eilė nemokamam tyrimui..
Po kiek laiko nuėjau pas ginę (juk pas jas patekti taip pat eilė). Gavau siuntimą, kaip ir turėjo būti. Yra priežąsčių man jį išrašyti, tad gydytoja nė nedvejodama išrašė. Skambinu vėl į genetikos centrą užsirašyti nemokamam tyrimui, užrašo. Artimiausias laikas taip nusistūmė, kad man bus 16-17 savaitė.

Ir ką dabar daryti, kad genetikos centre dirba tikros vištos? Kad dėl jų kaltės aš arba turiu sumokėti 600lt už mokamą tyrimą, kuris būtų laiku, arba laukti tokių vėlyvų šiam tyrimui savaičių? Žodžiu labai pikta, kad taip nutiko, bet yra kaip yra...
Nors tie tyrimai daromi iki 20tos savaitės, esant neduokdie nepakeičiamoms, itin blogoms komplikacijoms, galite įsivaizduoti, kad nors nėštumą nutrauti yra beviltiškai baisu, bet viena yra jį nutraukti kai yra 12ka savaičių ir visai kas kita, kai jau po krūtine juda kūdikis ir jam yra kad ir -16-18 savaičių laiko...
Žodžiu, būkite budrios.
Ir dar turiu klausimą, gal žinote genetikių pavardes kurios daro nemokamus tyrimus?