Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

Sveikutės,

gal kas gali pasakyti kaip būtų galima greičiau patekti į Kauno klinikas genetiniams tyrimams. Mane priregistravo tik gegužės 15 d., o man jau 19 sav. nėštumas ir turiu padidintą riziką. verysad.gif Mano PRISCO rezultatai: dauno sindromui 1:58, pagal amžiaus kriterijų 1:100. Jei kas turi patarimų parašykit
Atsakyti
tas ir yra pikciausia, kad kam yra padidinta rizika negali patekti pas genetikus laiku, ir turi ieskoti kitu rysiu, moketi papildomai uz tai pinigelius. Nejau pati pas genetikus, nors turbut kaip ir visos bijojau, bijau. Taciau kaip mano daktare pasake: as negaliu uzdraust tau eit pas genetikus, taciau tu nepapuoli i jokias rizikas, rauksle ideali, ar neuzimsi kazkieno vietos kam labai ten reikia buti? Tuomet nusiraminau, supratau, kad nieko gero nebus jei paskaiciuos man tik tuos procentukus. Jei jau pasiryzti eiti pas genetikus reikia eit iki galo, tai yra imti ir vandenis. O ne lakstyti pacioms nezinant ko ieskote, nezinant ka parodo tos tikimybes, ar jos geros ar blogos, ir uzminant nesciuju moteru vieta kurioms to taip reikia..
Atsakyti
tai kad aš turiu siuntimą darytis būtent vandenų tyrimui, bet kaip ten patekti anksčiau
Atsakyti
sitas mano pasisakymas ne tau buvo skirtas. As kaip tik pabandziau pasakyti, kad gaila, jog tau reikia o negali patekti laiku ir be pinigu. Sekmes, ir tvirtybes. Gaila kad nieiko neglaiu padeti
Atsakyti
Sveikos
Dabar kai jau viskas praeity galiu pasidalint savo isgyvenimais,pergyvenimais nes tos dvi paskutines savaites tai buvo kosmaras doh.gif
Pas genetike uzsiregistrinau " Sveikatos namuose" nes i Santariskes nebespejau pagal laika,padariusi echoskopa gyd nieko blogo nepamate,vienzo echo buvo geras,bet kadangi patenku i rizikos grupe pasiule pasidaryt kraujo tyrima. Nuvaziavau,tiksliau nuskridau i Santariskes visa apsipatenkinus nes dar vis dziaugiausi kad geras echo,kad turesim mergyte wub.gif kraujo atsakymas mane tiesiog pritrenke 1:50 dauno sindromas doh.gif net nepamenu kaip padejau rageli,verkiau taip kad net nepamenu kaip grizo vyras...vienzo genetike nuramino kad cia dar ne diagnoze,kraujo tyrimai tik atsijoja moteris kurioms reikalingas tolimesnis tyrimas t.y amniocenteze blink.gif apie tai nieko nezinojau,vel panika,vel asaros,visa vakara iki nakties sedejau knisausi internete apie tai,perskaiciau SM kad moteru pasisakymus kad daznai taip buna bet dar dazniau viskas baigiasi gerai...bet man tas O GAL nedave ramybes doh.gif nes pernai mano draugei po vandenu tyrimo nustate kad jos vaikelis turi DS...vienu zodziu vistik pasiryzau daryt vandenu tyrima...si pirmadieni nuvaziavau i Santariskes,be manes dar buvo 5 moterys,laukem visos iskreiptais veidais prie kabineto...nebijojau pacio tyrimo,bijojau blogo atsakymo....pats tyrimas truko gal kokias 5 min,visai neskaudejo o ir po jo jauciausi gerai,bet ta laukimo savaite mane vare is proto blink.gif Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dijanat @ 2009 04 10, 14:55)
gal kas gali pasakyti kaip būtų galima greičiau patekti į Kauno klinikas genetiniams tyrimams. Mane priregistravo tik gegužės 15 d., o man jau 19 sav. nėštumas ir turiu padidintą riziką.  verysad.gif Mano PRISCO rezultatai: dauno sindromui 1:58, pagal amžiaus kriterijų 1:100. Jei kas turi patarimų parašykit

O kas atliko Priscą? Šiaip tai iškart po kraujo tyrimo pasako ( jei yra būtinybė), kad apie 20-21 savaitę daryt reikės vandenų tyrimą.
Tavo vietoj aš eičiau tiesiai į kabinetą pas gydytoją. usineščiau turimus rezultatus gal dar kokį vokelį blush2.gif . Tiesiog palaukčiau kada pas gydytoją keičiasi pacientės ir įkišus galvą pakausčiau, ar galės priimti. Vakar man belaukiant kmuk pas genetikę Simanavičiūtę viena mama taip ir padarė. Liepė išsiimti kortelę ir laukti. Ir priėjo.

QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 16:17)

Šiurpas ir jaudulys krėtė skaitant tavo žinutę.... Smagu, kad viskas gerai. Aš irgi nuo vakar pietų išsišiepus sėdžiu, kad viskas gerai. wub.gif
Atsakyti
taigi prisiskaičiau , kad echo tyrimas ir iš kraujo, tai remiasi statistiniais skaičiavimais ir 100 proc. neduoda, o vandenų tyrimo tikslumas siekia maždaug 100 procentukų, taip kad tikrai atlikus pirminį , pilnai suprantu tas mamytes , kurios puola į neviltį, bet tikrai daryti to neverta, nes tik atlikus vandenų tyrimą galima žinoti.aš tiesiog nzn ką dayti, geriau būčiau nesigilinus taip,nesiuntė manęs gydytoja vandenis tirtis, bet mane dabar neramina procentai sad.gif .
Dar klausimukas, o kraujo tyrimą darėtės nevalgę,aš tai pasisotinau drūtai, o kiek žinau tai darant biocheminius tyrimus nevalima valgyti... čia dėl tyrimo rezultato tikslumo žinoma
Atsakyti
QUOTE(Jurgitamarija @ 2009 04 10, 17:52)
taigi prisiskaičiau , kad echo tyrimas ir iš kraujo, tai remiasi statistiniais skaičiavimais ir 100 proc. neduoda, o vandenų tyrimo tikslumas siekia maždaug 100 procentukų, taip kad tikrai atlikus pirminį , pilnai suprantu tas mamytes , kurios puola į neviltį, bet tikrai daryti to neverta, nes tik atlikus vandenų tyrimą galima žinoti.aš tiesiog nzn ką dayti, geriau būčiau nesigilinus taip,nesiuntė manęs gydytoja vandenis tirtis, bet mane dabar neramina procentai sad.gif .
Dar klausimukas, o kraujo tyrimą darėtės nevalgę,aš tai pasisotinau drūtai, o kiek žinau tai darant biocheminius tyrimus nevalima valgyti... čia dėl tyrimo rezultato tikslumo žinoma

As buvau ryte kavos su sumustiniu suvalgiusi,man genetike nieko nesake del valgymo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(irutav @ 2009 04 10, 15:13)
tas ir yra pikciausia, kad kam yra padidinta rizika negali patekti pas genetikus laiku, ir turi ieskoti kitu rysiu, moketi papildomai uz tai pinigelius. Nejau pati pas genetikus, nors turbut kaip ir visos bijojau, bijau. Taciau kaip mano daktare pasake: as negaliu uzdraust tau eit pas genetikus, taciau tu nepapuoli i jokias rizikas, rauksle ideali, ar neuzimsi kazkieno vietos kam labai ten reikia buti? Tuomet nusiraminau, supratau, kad nieko gero nebus jei paskaiciuos man tik tuos procentukus. Jei jau pasiryzti eiti pas genetikus reikia eit iki galo, tai yra imti ir vandenis. O ne lakstyti pacioms nezinant ko ieskote, nezinant ka parodo tos tikimybes, ar jos geros ar blogos, ir uzminant nesciuju moteru vieta kurioms to taip reikia..

100 procentu pritariu jums.
Atsakyti
QUOTE(violeta_151 @ 2009 04 09, 17:45)
gyvenimebunavisko
14 sav. tirtis man gyd. pasakė, kad ne per vėlai.

Vaisiaus chromosominių ligų rizikos nustatymas (PRISCA tyrimas)
PIRMO trimestro - 11-12 + 6d. nėštumo savaitę
ANTRO trimestro - 14 - 22 nėštumo savaitę

Aišku geriau pakliūti kai  11 - 12+6d  nestuke.gif  tada kraujas rodo tiksliau,
bet kai neišeina tai galima gi ir 14-22  nestuke.gif

Aš sužinojau, kad PRISCA tyrimą mokamai galima padaryti Vilniuje Karoliniškėse Biomedicinos tyrimų centre.Ten nėra didžiulių eilių,o dirba ta pati gydytoja kaip ir Santariškėse.
Papildyta:
QUOTE(uzi @ 2009 04 10, 17:17)
Sveikos
Dabar kai jau viskas praeity galiu pasidalint savo isgyvenimais,pergyvenimais nes tos dvi paskutines savaites tai buvo kosmaras  doh.gif
Pas genetike uzsiregistrinau " Sveikatos namuose" nes i Santariskes nebespejau pagal laika,padariusi echoskopa gyd nieko blogo nepamate,vienzo echo buvo geras,bet kadangi patenku i rizikos grupe pasiule pasidaryt kraujo tyrima. Nuvaziavau,tiksliau nuskridau i Santariskes visa apsipatenkinus nes dar vis dziaugiausi kad geras echo,kad turesim mergyte  wub.gif kraujo atsakymas mane tiesiog pritrenke 1:50 dauno sindromas  doh.gif  net nepamenu kaip padejau rageli,verkiau taip kad net nepamenu kaip grizo vyras...vienzo genetike nuramino kad cia dar ne diagnoze,kraujo tyrimai tik atsijoja moteris kurioms reikalingas tolimesnis tyrimas t.y amniocenteze  blink.gif apie tai nieko nezinojau,vel panika,vel asaros,visa vakara iki nakties sedejau knisausi internete apie tai,perskaiciau SM kad moteru pasisakymus kad daznai taip buna bet dar dazniau viskas baigiasi gerai...bet man tas O GAL nedave ramybes  doh.gif nes pernai mano draugei po vandenu tyrimo nustate kad jos vaikelis turi DS...vienu zodziu vistik pasiryzau daryt vandenu tyrima...si pirmadieni nuvaziavau i Santariskes,be manes dar buvo 5 moterys,laukem visos iskreiptais veidais prie kabineto...nebijojau pacio tyrimo,bijojau blogo atsakymo....pats tyrimas truko gal kokias 5 min,visai neskaudejo o ir po jo jauciausi gerai,bet ta laukimo savaite mane vare is proto  blink.gif Taigi drebanciom rankom sian surinkau Butkevicienes mobilu telefona..traukiau iki paskutines minutes,l bijojau skambint....ir ka  lotuliukas.gif viskas gerai,turesim mergyte,padejau rageli ir vel apsiverkiau bet si karta is dziaugsmo ...Noriu padrasint kitas kurios laukia atsakymo,jei echo geras,vidinis balsas sako kad viskas bus gerai tai ir BUS GERAI  4u.gif

Džiaugiuosi, kad Tau viskas gerai.Sveikinu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O kaip Tavo draugei toliau susiklostė?
Atsakyti
QUOTE(gyvenimebunavisko @ 2009 04 12, 21:28)

Džiaugiuosi, kad Tau viskas gerai.Sveikinu. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O kaip Tavo draugei toliau susiklostė?

Aciu ax.gif
Na ji nenorejo nesveiko vaikelio,skatino gimdyma ar kaip ten daro nzn,vienzo labai didele psichologine trauma,atsigavo tik po metu ir tai jau nebetokia kokia buvo unsure.gif
Atsakyti
Sveikos. Norejau paklausti, o kiek laiko pries reikia uzsirasyti i genetikos centra isistirti?
Atsakyti