
na padariau eksperimentą
dėjau braškių ir žele gabaliukų
dariau kremą grietinė+grietinėlė, tik matyt per daug pašildžiau, nes skystas kremas gavosi, tai vargau kol tepiau, viskas bėgo ir t.t. paskutiniams sluoksniams sumąsčiau į šaldytuvą kremą įdėt ir gavosi
padariau storuliuką
7 lakštų, nežinau kaip pavyks papuošti braškėm jei normaliai parodysiu





QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 07:30)
na padariau eksperimentą
dėjau braškių ir žele gabaliukų
dariau kremą grietinė+grietinėlė, tik matyt per daug pašildžiau, nes skystas kremas gavosi, tai vargau kol tepiau, viskas bėgo ir t.t. paskutiniams sluoksniams sumąsčiau į šaldytuvą kremą įdėt ir gavosi
padariau storuliuką
7 lakštų, nežinau kaip pavyks papuošti braškėm jei normaliai parodysiu 





jezusėliau, o ką Tu šildei


buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą
pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo
ir vanduo matyt per karštas
bet gritienėlė puikiai išsimaišė
na tikiuosi nuo to skonis nenukentės





QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 09:21)
buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą
pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo
ir vanduo matyt per karštas
bet gritienėlė puikiai išsimaišė
na tikiuosi nuo to skonis nenukentės 





cia ne krema sildyti reikejo, krema kaip tik visur cipciukas uzakcentuoja, akd reikia su gerai atsalusia grietinele daryti, sildyti reikia paplociams torto tesla

QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 09:21)
buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą
pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo
ir vanduo matyt per karštas
bet gritienėlė puikiai išsimaišė
na tikiuosi nuo to skonis nenukentės 





kur cia taip buvo parasyta?

Įtariu, kad Nikoleta pagal mano metodiką darė
čia aš taip buvau parašius
..... kadangi..... grietinė plakama šalta iš šaldytuvo
į grietinę pilame ištirpintą želatiną - tai va šitoje vietoje svarbu, kad grietinė nebūtų pernelyg šalta, nes paprasčiausiai sutrauks želatiną nuo temperatūrų skirtumo
tai va, kad greičiau būtų... aš ir įstatau į šiltą (ne į karštą !!!!
) vandenį indą su grietine, maišau, kol lengvai aprimsta (ilgam tiiiiiikrai nepalieku
) tada palengva plakdama supilu želatiną ir per 3 kartus įmaišau šaltą išplaktą grietinėlę - kadangi grietinėlė šalta, kremas momentaliai pradeda apstinginėti (arba galima trumpam į šaldytuvą į dėti, bet tik kad bepradedanti stingti būtų) ir pertepam lakštus - nieks niekur neturi bėgti per kraštus
tepamas gan tirštas kremas
Na, jei jūs nebijot rizikuoti, galit želatiną ir į šaltą grietinę pilti - bet aš jau turėjau "linksmų" nuotykių kai želatiną sutraukia
- tai daugiau nerizikuoju
Juk pagrindinė taisyklė ir yra tokia - kad želatinos tirpalas ir masė į kurią ją ruošiatės pilti turi būti vienodos temperatūros
Labai tikiuosi, Nikoleta, kad tau viskas galiausiai baigėsi gerai











Labai tikiuosi, Nikoleta, kad tau viskas galiausiai baigėsi gerai

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 29, 13:36)
Gamyba: Tesla
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
nu aš skaitau skaitau ir niekaip neįsikertu ( o gal čia jau nuovargis savo daro


QUOTE(rembiene @ 2009 06 14, 02:32)
nu aš skaitau skaitau ir niekaip neįsikertu ( o gal čia jau nuovargis savo daro
) -ar miltus irgi reikia, kaitint ar juos įmaišyt, kai jau viską pakaitini
?


ne miltų nereikia dėti reikia dėt tada kai nuimi nuo puodo bliūdą, biškį gal neaškiai parašyta, bet paskui suprast galima kas ir kaip

Tortas gavosi puikus
, šildyti galima
kad gerai viskas išsimaišytų tik prieš tepant lakštus reikia idėt į šaldytuvą kad apstigtų kremas
mano atradimas, o kai sudėjau grietinėlę ji man visiškai nesimaišė, guzais taip ir stovėjo
pašilus viskas isšimaišė puikiai
čia gavosi jau mano receptas su nukrypimais nuo originalo
braškės labai labai tiko, tik galėjau daugiau pridėti jų
taigi gaminkit, vistiek gausis








labai skaniai atrodo
man tiek kremo niekada nelieka kai pastovi nors ir deciau dvygubai
man viskas susigeria ar taip turi buti



man tiek kremo niekada nelieka kai pastovi nors ir deciau dvygubai

