Įkraunama...
Įkraunama...

Lovelės: viskas nuo A iki Ž

Sveikos, busimos ir esamos mamytes! smile.gif

Mes su vyru jau beveik viską nupirkome mūsų mažylei. Bet užstrigome renkant lovytę. Patirties neturime jokios, draugai pataria skirtingai. g.gif

Patarkite, prašau, kokia lovytė yra geriausia! doh.gif

Aš tai norėjau, kad būtų su visom funkcijom: lovos galas nusileidžia, dugno nusileidimo mažiausiai 3 padėtis, kad išsiimtų keletas strypų (paaugusiam vaikui pačiam išlisti iš lovos), kad būtų su lingiais. Tačiau susidurėme su tokia problema: lietuviškos lovos su visom funkcijom, išskyrus strypų išsiėmimą, bet masivesnės, iš išvaizdos patikimesnės, o lenkiškos lovos - strypus galima išimti, bet lovos šonas nenusileidžia.

Kokios lovos geresnės? Pasidalinkite patirtimi.

Kokia Jūsų nuomonė apie tuos išimamus strypus? Ar ta funkcija tikrai tokia reikalinga?

Ar gera funkcija, kad nusileidžia lovos šonas? Gal ji taip pat nebūtina?

Lauksiu Jūsų pagalbos! wub.gif
Atsakyti
Mes turėjome pintą iš vytelių lovytę biggrin.gif , kurios vienas šonas buvo nupintas su išlinkimu, kad kūdikėlį būtų lengviau iškelti ir paguldyti... Atrodo ji daug gražiau už tradicines su "grotomis" ir buvo visai patogi - nors ir nedaug naudojomės.
Beje, dabar mes šią lovytę nebrangiai parduodam 4u.gif
Manau, kad lingės prie lovytės nebūtinos, kad nekiltų pagunda supti smile.gif
Atsakyti
Mes pirkom Panevezio gamybos lovyte, o isimami strypai man atrodo nesamone, kai vaikas pats mokes islipt is lovos taigi jau bus visas sonas nuimtas, mokejom 200 buvo linge ir ratukai kuriu net neprireike, o del siu papildomu dalykeliu as su vyru labai pykausi. Bet galiu psakyt, esu patenkinta , kad nuo pat pirmuju dienu nesupau vaiko lovyteje, tai jis paguldytas i ja is kart ir uzmiega, o ratukai tai keliant vaika is lovytes, lovyte truputi pavaziavo ir pati vos neapsiverciau su vaiku, tad jie tarnavao tik 2val.
Atsakyti
Me sirgi pirkom gal uz kjokius 200. Lietuviska, su pakeliamu dugnu ir nuleidziamu sonu. O del lingiu tai pritariu pries tai rasiusiai. Po to bus sunku vaika atpratinti vaika nuo supimo.
Mes imeme su ratukais, nes nakciai prisistumiam prie savo lavos tad neriaikia lakstyti.
Tad tokia mano nuomone.
Maciau dar tokias vokiskas kur po to kai vaikas isauga is jos pasidaro normali lova. Mums netiko, nes ji yra stacionari.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna: 11 kovo 2005 - 14:07
Mes turim seno tarybinio tipo lovyte, ten kilnojasi dugnas ir nusileidzia sonas. Kai sonas nusileidzia yra patogiau vaika guldyt, kai kilnojasi dugnas patogu velgi del tos pacios priezasties. Del isimamu strypu nesutinku su Staarm, Manoji jau moka islipt ir ilipt i lovyte, bet krasto mes nenueme, nes ji labai vartosi miegodama ir baisu, kad iskris. Butu labai gerai jei issiimtu tie keli stypai ir vaikas galetu pats ilipti ir islipti . Tai aktualu, nes pvz. maniske bijo lipti per lovytes krasta, todel nubudus visada verkia. Jei paguldau miegoti i savo lova, tai nubudus islipa ir ramiai ateina.
Idealiausias variantas butu : pakeliamas dugnas+ nuleidziamas sonas+ isimami strypai. Visu kitu priedu , manau, nereikia.
Ratukai patogu, kai reikia mobilios lovytes(ant musiskes yra, bet tik 2, todel pati lovyte tikrai nevazineja, tam , kad pastumtum, reikia kilstelti viena gala).
Atsakyti
QUOTE(vilkeS @ 2005 03 23, 20:54)

ar tikrai pakeliamas dugnas tosk reikalingas?
mum vat tokia pinta lovyte pasiule faina, bet tai ten dugnas nepasikelia. bet tai nesumastau, kaip be patirties, ar cia lbai jau blogai? siaip kas del jaukumo, tai pinta man daug labiau jaukesne g.gif

Šiaip pakeliama dugnas geras dalykas tau pačiai, nes kol mažutis vaikas reikia kilnot jį dažnai ir yra lengviau. Na bet kadangi jie auga taip greit tai žinoma, galima apsieit smile.gif
Šoną buvom nuėmę ir pristūmę lovytę prie savo lovos, tada naktį thumbup.gif pamaitint net neišėmus .
O va pagaliukai išimami būt neblogai, nes pas mane tik šonas nusileidžia, tai vyras pažadėjo iškrapštyt kelis strypus kai 2.gif paaugs. Na, kad neiškristų su nuimtu šonu smile.gif .
Atsakyti
ai nezinau, as tai jau apsisprendziau del pintos. kas is to, kad dugnas kilnojasi - vis tiek visa diena pastoviai i lovyte neguldysi, lankstytis amzinai nereikes. drauge tai pvz skundesi, kad medinej lovytej galvyte uzkisdavo tarp strypu, kojas uzsukdavo jos mergaite, kai jau pati pajudedavo, pasliauzdavo, tai del to gal ir pinta geriau - ten nesukisi jau galvos. stalciai visokie tai man rodos nera butinybe. na aisku, kiekvienai mamai savas apsisprendimas. pinta gana didele lovyte, ilgai tilps vaikas.. siaip ar taip, mes asmeniskai po poros meteliu kraustysimes, tai jau tada ir normalia lovyte nupirksim, taip kad neaktualu tas, kad vienas sonas nusiimtu.. taip kad rodos pasirinkau jaukuma ax.gif
Atsakyti
Aš tai sakyčiau, kad lovytei nei ratukai, nei lingės nereikalingi - su jais labai nesaugu, kai vaikas paauga ir pradeda aktyviai judėti. Geriau jau priklijuoti ant kojelių (ar dugno) tokius minkštus daikčiukus, kur ant kėdžių kojyčių klijuoja ir jei reikia galima lovytę pastumti. O supimas lovelėje - iš viso nesąmonė - kuo mažiau leliukus supsit, tuo geriau jie miegos. Na žinoma, kai jau pripranta prie supimo, tai be jo - vienas vargas...
Atsakyti
QUOTE(jurgeleuogele @ 2005 04 21, 22:31)
na as turiu lietuviska lovyte is Lugnes... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  na musu loveles ir sonas nusileidzia ir dugnas. kai maze buvo dar kudikis tai gerai buvo, kai dugnas buvo auksciau nereikia tai lektis guldant, o kai paaugo tai be vargo ji nuleidom... mirksiukas.gif  ir dabar nors ji stovi loveleje bet neiskris nes aukstis liuks thumbup.gif
dar pirkom stalcius po lovele tai dabar labai pravercia zaislams sudeti mirksiukas.gif
o lovyte tai mes Panevezyje issirinkom padare nemaza nuolaida ir uz ta pacia kaina i Kauna atveze net i namus uznese mirksiukas.gif
siaip tai jie turi savo puslapiuka gali nueiti ir paziureti, gal tau patiks telefonu uzsisakysi ir atvez...nes jie savo produkcija po visa lietuva pristatineja tai todel ir atveza be vargo...
www.lugne.lt... 4u.gif
sekmes, mes nenusivylem wub.gif

Na Lugnės produkcija gal ir gera, nieko apie tai negaliu pasakyti, bet pats firmos aptarnavimas siaubingai prastas.

Lovytę mes užsakėme kovo 8 d., firma prižadėjo, jog į Vilnių ji atkeliaus iki balandžio mėn.pradžios. Šiandien jau mėnesio pabaiga, tačiau lovytės vis nėra. Pati skambinau į firmą keletą kartų pasiteirauti ar vis jos dar laukti, jie mane patikindavo, kad iki savaitės galo lovytė atkeliaus. Na, o prieš gerą savaitę kaip dingo taip dingo ...

Kiek žinau su atvežimo problemomis yra susidūrusi ne viena forumietė.

Bet dabar man jokio skirtumo. Apvaikščiojusi Gariūnus radau, kad tos pačios lovytės parduodamos 10 Lt pigiau + nereikia mokėti už jokį pristatymą. O su jų viliojamomis nuolaidomis nereikėtų žavėtis, nes iš pradžių buvo žadėta jų, bet pateikus užsakymą (apie 3000 LT) jokių nuolaidų nebeliko sad.gif
Atsakyti
mes pirkom lovyte su pakeliamu dugnu, stalchiumi, ratukais ir lingemis (kad suptusi, reikia nuimti ratukus). del ratuku saugumo - viskas labai tvarkoj. ratukai su stabdzhiais, kai jie uzhfiksuoti, lovyte pastumti sunku. ratukai buvo visai patogu - pvz, valant kambari lengva pastumti i shali ir ishvalyti grindis. lingiu niekada ir nenaudojom.
stalchius buvo patogu - susidedavau vaiku patalyne, pampersus ir pan. bet jeigu namuose pakankamai vietos pasidejimui, stalchius visishkai nebutinas.
pakeliamas dugnas - butinas. nereikia lankstytis guldant ir ishimant vaika. be to, ir mazhiau shansu, kad dvi valandas neshiotas ir per vargus uzhmigdytas mazhius atsibus guldant.
kad kojos, rankos ir galva nestrigtu tarp virbu yra labai paprasta priemone - apsaugeles wink.gif
nuleidzhiamas shonas ir ishimami virbai, manau, irgi turetu buti patogu, bet mes to neturejom.
ir, jei atvirai, galiu pasakyti, kad su dabartine patirtimi, grotuotos lovytes ash ish vis nepirkchiau. mano antras vaikas lovyteje miegojo gal pora menesiu ir tik diena (ish esmes, ji i lovytye guldydavau tik tam, kad vyresnysis mazhiaus nesutryptu.). dar metus lovyte tarnavo zhaislu sandeliu ir joje niekas nemiegojo.
Atsakyti
norėčiau pritarti ir papildyti Sano. Mes darėm tą patį bendrą užsakymą į Vilnių už 3000 lt. tikrai buvo žadėtos nuolaidos. bet...
lovytę mes gavome gana greitai, tik negavome jokio čekio, garantijos ar panašiai. aš tuo metu pakankamai blogai jaučiausi, tad dar pagalvojau, gal visi reikiami dokumentai yra dėžių viduje (taip pat užsakinėjome ir stalčių). išpakavus pasirodė, kad ne. neturim nieko, net neaišku kokia pirkinio garantija. o dėl nuolaidų, tai kadangi mes užsakinėjom lovytę su priedais, tikslios kainos aš nežinojau, tik apytikslią. kai paklausiau kainos pas atvežusį vyriškį, jis atšovė, kad man kaina turi būti geriau žinoma. bendrą kainą jis pasakė daugiau nei aš tikėjausi, taigi vietoje nuolaidos dar sumokėjau viršaus. bet kadangi iš tiesų vos galėjau išstovėti, tai nesidėrėjau - vienintelis noras buvo, kad jie kuo greičiau išvyktų.
Atsakyti
O mes turejom pacia paprasciausia lenkiska lovyte uz 99 lt. tik su pakeliamu dugnu ax.gif Mums jinai nebuvo labai ilgai reikalinga, nes dabar jau vaikas miega isskleidziamam fotelyje thumbup.gif thumbup.gif Kai maniskis buvo kokiu 1.5 metuku jis nakti atsibusdavo rekdamas is siaubo blink.gif matyt jam tos grotos nepatiko g.gif Dabar tokiu problemu nebeturim, jei atsibunda tai be problemu perlipa pas mus i lova thumbup.gif
Atsakyti