Įkraunama...
Įkraunama...

Šeflera

QUOTE(mamaEgle @ 2011 04 04, 15:06)
Apžiūrėkit atidžiai gal kokią ataugą turi. Manoji iš apačios naują šaką išleido.

Ačiū už patarimą, bandysim žiūrėt 4u.gif Noriu tokio gėliuko. ax.gif
Atsakyti
Ir as nusipirkau, didele, ne demetaja o visa zalia, labai ja myliu wub.gif nusipirkau trasu, vyras jau juokiasi is manes, kad as ta gele labiau nei ji myliu... O kol nekarsta ar verta isnesti i balkona? g.gif
Atsakyti
Sveikos, reikia patarimo smile.gif
pas mane šeflera margais lapais, auga pas mane jau 3-4 metai, visada viskas budavo gerai, pavasairiai persodindavau, tik šiais metais po persodinimo, lapai ruduoja, glemba ir krenta saujom verysad.gif po persodinimo buvau isnesus i balkona, ko niekada nedarydavau, dabar jau grizo atgal kambarin, ir persodindama nuo saknu zemes gerokai ispurciau, ko irgi anksciau nedarydavau doh.gif
ar galiu tiketis kad ji atsigaus dar? kaip padeti atsigauti
Atsakyti
gavau margaspalve seflera dovanu.. persodinau.. dabar pastebiu, kad ruoduoja lapukai jos ir krenta.. net naujus, kuriuos tik isleidzia gele tenka nuskinti su visom sakalem..

padekit, ka daryti verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Nezinau kuom gydyti savo seflera... Is papcios lapai apeje tokiais rudais taskukais, pavalius lengvai nusivalo jie... lapai krenta, kas tai galetu buti ir kuom gydyti? Dekui... 4u.gif
Atsakyti
sweikos. as irgi dvi sias gelytes turiu. palikusi jas buvau 2savaitem be prieziuros nes atostogavau, ir gryzus radau ant ju musyciu daug skraidanciu, lapai nauji isdyge,bet visi su rudais taskiukais is apacios sad.gif viena seflera visa apspitusi zaliais vabaliukais, nupuskiau kazkokiu purskikliu nuo ju, bet nelabai padejo sad.gif tai va pasiskaicia jusu patarimu, ir pakisau as jas abi po dusu, ir su ukisku muilu kiekviena lapeli istryniau, ir palikau. ziuresiu kas bus, tikiuosi isgyvens jos, nes labai myliu sias geles thumbup.gif
Atsakyti
sveiki, 4u.gif liepos viduri dovanu gavau seflera,jos ugis nuo grindu, man iki pazastu.tai stai kaip ir pridera, turiu klausima, ar narmalu kad ji man dar nei biski nepaaugo, o ir jai prades aukt, kiek per metus ji turetu uzaukt mazdaug.
Atsakyti
[quote=0taki0,2011 08 13, 21:00]
sveiki, 4u.gif liepos viduri dovanu gavau seflera,jos ugis nuo grindu, man iki pazastu.tai stai kaip ir pridera, turiu klausima, ar narmalu kad ji man dar nei biski nepaaugo, o ir jai prades aukt, kiek per metus ji turetu uzaukt mazdaug.
[/quo

laba. pas mane bent jau tai pradzioje irgi ilgai stovejo, bet paskui labai augti pradejo, nebesuspeju lapeliu skaiciuoti smile.gif as kai nusipirkau ja iskarto persodinau ir trasomis palaisciau, gal tai padejo, nezinau smile.gif o kita is darbo nugvelbiau sakele, imerkiau i vandeni, tai ji man stovejo beveik 3 men, nei saknis leido, nei vyto. paskui pasodinau i zemes, iskarto augti pradejo smile.gif sekmes laukiant lapeliu 4u.gif
Atsakyti
aciu, 4u.gif kai ja man atveze, jos virsutinis, naujas lapukas buvo labai nulinkes, nes zeme buvo labai sausa, palaisciau ir jis graziai atsistojo. as jos nepersodinau, manau palauksiu pavasario.
Atsakyti
QUOTE(0taki0 @ 2011 08 13, 22:00)
sveiki, 4u.gif  liepos viduri dovanu gavau seflera,jos ugis nuo grindu, man iki pazastu.tai stai kaip ir pridera, turiu klausima, ar narmalu kad ji man dar nei biski nepaaugo, o ir jai prades aukt, kiek per metus ji turetu uzaukt mazdaug.

Is virsaus prades leisti mazutelius lapelius, lyg ant sakeliu.. Labai atsargiai reik su saule, as isnesiau i balkona, saule atsisuko ir irgi virsutiniai stiebeliai pasidare tokie, kaip guminiai, nulinko.. Po to atsigavo.

As savo seflera pirkau pavasari ir iskart persodinau, gal jai per mazai vietos, kad neauga? Nes mano drauge irgi tokia pat pirko, bet nepersodino, lauke kad iprastu, tai tam parduotuves vazone jai visai neaugo, o mano isbujjojo. smile.gif
Atsakyti
aciu, tada reiks persodinti.
Atsakyti
Pirmą kartą šeflerą persodinau gal po dviejų metų ir augo kaip pašėlusi ax.gif Jai tiko ta parduotuvinė žemė. Po kelių metų kai lubas pradėjo remti ir jau buvau giljotiną jai paėmus, tada žemę pakeičiau. Tik man jinai per šią nukentėjo, per šalta matyt jai buvo, bet dabar toliau sėkmingai auga.
Atsakyti