Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

As nematau nieko blogo vaikus vadinti tarptautiniais vardais, kad ir is serialu, jei tik teveliam patinka ir vardas nera sunkiai istariamas tai thumbup.gif daug kvailiau siais laikais duoti vaikams senoviskus lietuviskus vardus, kuriuos ir maziems vaikams istarti sunku ir juo labiau ateityje uzsienieciams, juk zmones vis daugiau keliauja, dirba, mokosi ivairiose pasaulio salyse, tad reikia atsizvelgti ir i si fakta...
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2007 01 24, 10:55)
As nematau nieko blogo vaikus vadinti tarptautiniais vardais, kad ir is serialu, jei tik teveliam patinka ir vardas nera sunkiai istariamas tai thumbup.gif daug kvailiau siais laikais duoti vaikams senoviskus lietuviskus vardus, kuriuos ir maziems vaikams istarti sunku ir juo labiau ateityje uzsienieciams, juk zmones vis daugiau keliauja, dirba, mokosi ivairiose pasaulio salyse, tad reikia atsizvelgti ir i si fakta...

Na, nelabai as sutinku.. Vincas, Ada, Martynas.. tikrai lengvai istariami ir labai seni vardai..

o is serialo duoti vardai skamba juokingai.. Izauros ir Santos.. skamba juokingai, kaip sau norit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2007 01 19, 15:43)
Mano teta pas gimines dažnai važiuoja į kažkokį kaimą netoli Baltarusijos, tai sakė ten kas antra mergina Marjana arba Estera o bernai Chosė Ignacijai. Tuo metu kai šie vaikai gimė rodė serialą "Ir turtuoliai verkia" tai tėvai idėjų pasisėmė

siaubas kažkoks wacko.gif dar Ignacas kaip Ignacas...
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2007 01 24, 10:55)
Tai Aleksandra ir kiti vardai nieks nesako, kad serialiniai, bet yra tokių kaip Gvadelupė, Santjagas, Pedras tai tipiški muilai... Ispaniškai Aleksandra bus Alechandra (taip tarias) tai jei taip pavadintum gal ir galima būtų sakyt, kad serialo garbei...
Kiti vardai yra tarptautiniai visur jie populiarūs tik atitimkamai kitaip skamba
ar galūnės prisideda...

Aleksandra man kaip tik nesisieja su serialais schmoll.gif nebent su puikiu fimu "Maskva ašaromis netiki" thumbup.gif tokia fain ten ta daina mirksiukas.gif labai gražus vardas thumbup.gif
Atsakyti
Na lietuvoje tu Marijanu,Gvadelupiu vienetai, taip pat ir Chose kazin ar sutiktum, jau nekalbant apie Santjagus ir pan. Tad is esmes keista tema, diskutuojama apie vardus kuriu beveik LT nera, na bent jau cia tie kurie minimi. O jei ir yra tai vienas ar du visai LT.

Tai nejaugi, dabar visoms Lauroms, Monikoms, Marijoms, Kristinoms, Kamilems cia pradet irodinet, kad ju vardai ne is serialo blink.gif
Nesprantu as siu diskusiju, paziurekit kiek jusu vaiku pavadinti naujo LNK serialo heroju vardais, nejaugi sakysit, kad vaikui davet kai jo, t.y serialo dar nerode, juk absurdas cia kazkoks.
Suprantama, kai mama klausia patarimo kokiu vardu pavadinti vaika is 3 galimu jos variantu, bet siuo atveju diskusija, net diskusija negali pavadinti.

Be to jusu vaiko isrinktas vardas tik jums atrodo super duper, o kitiems gali atrodyti baisesnio ir but negali, tad kaip viena mama cia parse, nereikia kategoriskai nusiteikt pries viena ar kita varda
Atsakyti
as manau kad is serialu vardai yra laikinas kicas.. cia tas pats kaip dabar jei po Kelio i zvaigzdes pasipiltu Radziai ir Merunai..
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 01 24, 13:38)
Aleksandra man kaip tik nesisieja su serialais  schmoll.gif nebent su puikiu fimu "Maskva ašaromis netiki"  thumbup.gif  tokia fain ten ta daina  mirksiukas.gif  labai gražus vardas  thumbup.gif

o ta daina wub.gif
Man irgi labai patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 01 24, 14:38)
Aleksandra man kaip tik nesisieja su serialais  schmoll.gif nebent su puikiu fimu "Maskva ašaromis netiki"  thumbup.gif  tokia fain ten ta daina  mirksiukas.gif  labai gražus vardas  thumbup.gif

QUOTE(melana @ 2007 01 25, 13:30)
o ta daina  wub.gif
Man irgi labai patinka  ax.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O man nera skirtumo kokios kilmes vardas. Svarbiausia kad butu grazus. Tik nelabai patinka meksikieciu serialu vardai, nebent jie yra taeptautiniai, tokie kaip Daniela, Izabele, Adriana. labai grazus vardeliai thumbup.gif O as asmeniskai noreciau pavadint savo vaika tevelio tautybes vardu, jei "netycia" jis butu ne lietuvis blush2.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Skaitau ir ziuriu kad labai daug diskusiju del nelietuvisku vardu. Pati gyvenu siuo metu Londone,laukiuosi, bet su vyru planuojam prabuti iki vaikui sukaks 6 metukai, kai laikas i mokyklele bus eiti, bet visgi jis lankys cia darzeli tures draugu, todel stengiames isrinki neutralu variantu kuris tiktu ir Uk ir LT. Patikekit nera lengva. Tarkim mums labai patik vardas Nojus, bet ji cia sauktu Noudzius ar dar kaip nors Nes raide j taria DZ. Tai berniukui turbut detume Benas. Na mergytei patinka Atene, Bet velgi cia iskraipytu. Arba yra atvirkstiniai variantai patinka visiskai ne lietuviskas vardas, bet nenoriu kad grizus vaikas jaustusi visiskai is kitos galaktikos.
Atsakyti
QUOTE(babuska @ 2005 08 22, 17:34)
man is tavo isvardintu Amanda, Grantas ir Vanesa yra be galo grazus vardai  wub.gif

Man Amanda, Vanesa irgi visai grazus tarptautiniai vardai... user posted image
Papildyta:
QUOTE(joločka @ 2007 01 14, 17:36)
Man labai gražus vardas Evija. Manau, kad tai latviškas vardas g.gif , nors nesu tikra. Bet trumpinys Eva visai nepatinka schmoll.gif

Evija ir man patinka... user posted image
Atsakyti

Na jei būtų koks Sebastijanas Chulijus tai kažkaip keistokai Lietuvoje atrodytų mirksiukas.gif
Atsakyti