Įkraunama...
Įkraunama...

UAB „Grinda"

Sveiki,
gavau velnių dėl to, kad drįsau suabejoti bloga šios prieglaudos reputacija.

Prašau pasisakyti kitaip mąstančius apie šią įstaigą.
Ar yra žmonių galinčių pateikti objektyvios informacijos?
Kas yra žinoma apie prieglaudų kovą dėl finansavimo?

Dėkoju.
Atsakyti
O ko Jūs tikitės? Kad ateis mamos ir girs girs? Tie kas ten buvo tikrai taip nedarys. Tai yra Gyvūnų karantinavimo įstaiga - jos tikslas utilizacija. Padovanojamas nedidelis skaičius gyvūnų ir pagrinde jau sergančių. Tai valstybės finansuojama UAB ir jokios konkurencijos čia negali būti - nes nei viena save gerbianti tarnyba Vilniuje nenori užsijimti utilizacija, o norint gauti remima iš valstybės tai būtina. Tai apie kokia konkurencija gali būt kalba?
Grinda , jei neklystu, gauna išlaikyma tik 10 dienu gyvuno - veliau - amen arba nauji namai. O užmigdymas tik skamba tarsi lopšine dainuotu - baisu tai yra.
Kodėl toks mažas procentas padovanotų? Manau dėl to, kad jei žmogus karta ten buvo ir pasiėmė gyvūną, dažnai ,tikrai dažnai jis mirdavo - antra karta nebeima.. O ir ne kiekvienas nori tokiose įstaigose lankytis.
Kaip laikomi gyvūnai? Tik naivūs gali tikėtis guoliuko, kraiko dėžutės ir gero maisto.

Tačiau ne Grindas reikia naikinti, o keisti žmonių požiūri pirmiausiai į patį gyvūną. Kol žmogui "taip" rūpės gyvūnai, be Grindos deja neįmanoma .. Tik labai žiauru, kad dažnai gyvūnai ten papuola tikrai meilūs ir naminiai.
Atsakyti
Kaip jau sakiau bloga yra ne "Grinda", o dabartinė situacija visuomenėje dėl kurios tokios įstaigos egzistuoja.. O be to prieglauda nekad nebus gyvūnų rojus.. Nes viskas atsimuša į pinigus.. Gerai nors tiek kad yra gerų žmonių kurie aukoja pinigėlių gyvūnų globai..
Atsakyti
Man tai cia kazkokia NESAMONE, ABSURDAS, VELNIO NAMAI gun_bandana.gif o ne istaiga doh.gif


Ten dirba ne zmones, o monstrai mad.gif

Cia mano nuomone!

Visokius zmogzudzius ir nusikaltelius turim islaikyti, ismaitinti... O cia vargsus gyvunelius zudo verysad.gif

Taip - kalta ne isgaita, o zmones, kurie joje dirba... Manes gyvenime tokio darbo nepriverstu dirbt schmoll.gif

Jau kelis kartus sakiau, kad pas mus laukines ir kiemines kates - baisi problema. Geriau uz tuos zudymo pinigus pagautu visas katytes ir sterilizuotu, ka imanoma pagydytu ir tegu paleidzia, tegu gyvena lauke. Daug kur gyvena tu kaciu zymiai daugiau nei pas mus, bet ir gerbia ten jas labiau, negaudo - nezudo blink.gif bet ir zmones tose salyse kitokie - supratingesni, geresni....
Atsakyti
o kaip ten uzmigdomi gyvunai? ziurejau labai seniai "sroves" kalbejo apie "grinda", kad apipila vandeniu, ir krato elektra ... ar tikrai taip? blink.gif as asmeniskai paemiau is ten suni, na nieko negaliu pasakyti, suo sveikas ir t.t., salygos kaip salygos, svarbu kad ne lauke laiko, o ka daryti? kai begioja gaujos po kiema ir puola zmones, irgi negerai, tarkim visoj europoj yra normalu imti gyvuna is prieglaudos, o pas mus priimta imti "tik su dokumentais,maziukas kad i tasee tilptu", teisingai virsui parasyta, reikia mastyma keisti zmoniu, o ne varyti ant Grindos
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 31, 13:49)
..teisingai virsui parasyta, reikia mastyma keisti zmoniu, o ne varyti ant Grindos


Ant Grindos niekas nevaro, varo ant tu zmoniu, kurie savo noru kates ten nugabena.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 31, 13:49)
o kaip ten uzmigdomi gyvunai? ziurejau labai seniai "sroves" kalbejo apie "grinda", kad apipila vandeniu, ir krato elektra ... ar tikrai taip?  blink.gif  as asmeniskai paemiau is ten suni, na nieko negaliu pasakyti, suo sveikas ir t.t., salygos kaip salygos, svarbu kad ne lauke laiko, o ka daryti? kai begioja gaujos po kiema ir puola zmones, irgi negerai, tarkim visoj europoj yra normalu imti gyvuna is prieglaudos, o pas mus priimta imti "tik su dokumentais,maziukas kad i tasee tilptu", teisingai virsui parasyta, reikia mastyma keisti zmoniu, o ne varyti ant Grindos

Visam pasaulyje yra normalu pirkti su dokumentais ir lygiai lygiai taip pat , kad i tese tilptu! Pas mus labai daug yra zmoniu, kurie ima is prieglaudu gyvunelius.Tik kad musu keli milijonai, o tose salyse 10 kartu daugiau gyventoju, todel taip ir atrodo, kad visi ima is prielaudu! Tikrai ne visi. Kaip pas mus, taip ir visur kitur- o kad Europoj ir net tik poziuris i gyvuna yra kitoks- cia jau faktas.
Neginu cia nieko, o jau Grindos ypac, tiesiog ne viskas kartais yra taip, kaip atrodo..
Atsakyti
QUOTE(Elektraaa @ 2009 03 31, 13:42)
Taip - kalta ne isgaita, o zmones, kurie joje dirba... Manes gyvenime tokio darbo nepriverstu dirbt  schmoll.gif


Nedirbs vieni dirbs kiti, jei yra darbas tai vistiek kažkas turės jį dirbti.. Bet geriau tokių darbų nereikėtų.. Na nesinori tikėti kad jie tyčia gyvūnus kankina. Tiesiog viskas atliekama pigiausiom priemonėm ir ne pačiom maloniausiom turbūt...
Galima pykti, keikti kitus, bet pasauly visad bus neteisybės sad.gif gaila kad labiausiai skriaudžiami tie kurie negali patys apsiginti..
Atsakyti
o as manau kad tokia istaiga yra privaloma, kad neplintu ligos ir pan., nes benamiu gyvunu visada buvo ir bus, ir nieko nesugalvosi kito, tai gerai kad bent 10d laiko, o neiskart uzmigdo
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 03 31, 13:04)
Tik kad musu keli milijonai, o tose salyse 10 kartu daugiau gyventoju, todel taip ir atrodo, kad visi ima is prielaudu! Tikrai ne visi. Kaip pas mus, taip ir visur kitur- o kad Europoj ir net tik poziuris i gyvuna yra kitoks- cia jau faktas.


Europoje yra dar ir kitas niuansas, kad praktiškai nėra tokios laukinių benamių kačių/šunų problemos - vos vienas kitas gyvūnas, kurie ir patenka į prieglaudas, bet dažniausiai prieglaudiniai gyvūnai yra atiduodami buvusių šeimininkų, kurie nebegali gyvūnų laikyti dėl vienos ar kitos priežasties.

Plius Europoje yra dar ir kitas niuansas, kad dauguma gyventojų savo neveislinius gyvūnus sterilizuoja, dėl to nėra tokios kačiukų pasiūlos. Dėl to nusprendus įsigyti gyvūną užsienyje prieglaudos yra patrauklios, nes nereikia pusę metų ieškoti per skelbimus kas parduoda tos ar kitos spalvos kačiuką.

O Lietuvoje tai ką, praktiškai vienintelis laukinių kačių kontrolės būdas yra naikinimas ir Grinda yra viena iš įstaigų kuri tuo naikinimu užsiima. Gi nesunku pasižiūrėti pačios savivaldybės statistiką - 2007 pvz. kačių priimta 2921, užmigdyta 2823, išgyveno 109. Praktiškai turėtų vadintis gyvūnų naikinimo stotimi pagal statistiką, nes 96% visų gyvūnų buvo užmušti.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 03 31, 14:19)
o as manau kad tokia istaiga yra privaloma, kad neplintu ligos ir pan., nes benamiu gyvunu visada buvo ir bus, ir nieko nesugalvosi kito, tai gerai kad bent 10d laiko, o neiskart uzmigdo

Yra prieglaudų kur katinukai ir po kelis mėnesius laikomi ir dar ilgiau... Mano katytė manęs prieglaudoj laukė kelis mėnesius kol ją pamačiau.. Ačiū Dievui už tą baltą kamuoliuką wub.gif
Atsakyti
Mano manymu iš tokių įstaigų į naujus namus kalės ir katės turėtų iškeliauti tik sterilizuotos.Turėtų būti suinteresuoti nedidinti populiacijos. Dabar taip nėra.

Kažkodėl tos gyvūnų globos organizacijos, kurios negauna jokio finasavimo sugeba dovanoti tik kastruotus ir sterilizuotus gyvūnus.
Atsakyti