Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?

QUOTE(Dax @ 2009 04 11, 14:29)
O ar jus isigilinot kodel skiepyjo, ar tam kad pliusiuka uzdet ar tam kad vaika apsaugot nuo sunkesnes infekcijos?
Skiepyjimui kontraindikacija yra imunodeficitas, visa kita tik pasvarstymai.
Jusu Vaiko sirdeis liga manau visiskai nera susijus su skiepais.
Kokiais teiginiais remiates sakydama, kad imunitetas nesusidare? Ar tikrino antikunu titrus? Ar vaikas vel sunkiai sirgo skiepytom ligom?  g.gif
Taip nera. Jeigu vaikas paskiepytas raudoniuke tai nesciai mamai gresmes nera. Bet jeigu jis susirgo raudoniuke yra gresme besilaukianciai mamai.

Jeigu vaikas paskiepytas raudoniuke,bet vistiek ja suserga,nes dažnai taip būna, tai nesciai mamai gresmes nera? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilerama @ 2009 04 10, 22:14)
esu girdejus ir skaicius, kad nuo gripo geriau vaiku neskiepyt;

Nesu nei labai griežta skiepų šalininkė, nei labai griežta skiepų priešininkė, bet jau skiepas nuo gripo mano akimis žiūrint yra pats absurdiškiausias doh.gif

Dėl vėjaraupių skiepo... Teko vaikų poliklinikoje atsitiktinai pabendrauti su viena mama, kuri gulėjo su vaiku ligoninėje dėl vėjauraupių (vaikas nebuvo skiepytas). Ji buvo gerokai nustebusi, kad skyriuje gulėję ir vėjaraupiais sirgę vaikai praktiškai visi buvo skiepyti nuo vėjaraupių. Neskiepytų buvo vos vienas kitas.

Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2009 04 11, 20:49)
Kiek girdėjau kad kai kurios vakcinos gali pažeisti ir kvėpavimo takus.Vienos pažystamos dukra ūmia astmos forma susirgo 7metų ir tai įvyko po KDS ir MMR vakcinų (tos kur būna 6-7metų).

mes sitas vakcinas dar tik turesime - kokliusu vaikas persirgo 2.5 m amziaus.
.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 03, 10:28)
nori pasakyti, kad gydytoja tau liepe skiepyti serganti vaika?
Jeigu tevai nesiteikia gydytojos informuoti apie vaiko sveika ( serga ar neseniai tik pasveiki ir neatgavo jegu) ir eina skiepytis tai kas tada kaltas.
LT skiepai nera privalomi - kiekvienos tevo reikalas skiepys jisai savo vaika ar ne.

Mus skiepyjo nors tuo metu buvo labai suaktyvejes atopinis dermatitas doh.gif Gydytoja mate ir zinojo, taciau nepasake kad skiepyti negalima. O is kur man zinoti galima ar negalima? Dabar kai pradejau dometis jau zinau kad negalima, ir daugiau nezadu skiepyti ir sveikos biggrin.gif Beje lankomes pas odos gydytoja, tai jos ir uzklausiau ar galima skiepyti, sake jokiu budu. Beje anksciau ji sake dirbo pediatre, ir jei vaikas budavo alergiskas ar su dermatitu ar kita liga niekada tokiu vaiku neskiepydavo, ir sake visada sulaukdavo vyresnybes ir turedavo pasiaiskinti kodel nepaskiepyjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2009 04 14, 00:23)
Jeigu vaikas paskiepytas raudoniuke,bet vistiek ja suserga,nes dažnai taip būna, tai nesciai mamai gresmes nera? g.gif

Dar dėl tos raudonukės norėjau pasisakyt,čia gyd.dange man buvo įdėjus nuorodą apie antikūnius po vakcinavimo nuo raudonukės,tai mano gyvenime buvo toks atvejis-buvau nestuke.gif (čia dar prieš šituos du nėštumus kur turiu dukrytes) ir atsitiktinai apturėjau kontaktą su sergančiu raudonuke vaiku(aš nežinojau,kad jis serga ir yra išbertas ir tik vėliau,po gyd konsultacijos paaiškėjo,kad tai raudonukė).Praėjus kelioms savaitėms man prasidėjo kraujavimas ir buvo diagnozuotas nesivystantis nėštumas verysad.gif (leliukas jau buvo negyvas).Taip ir liko neaišku,ar tai buvo pasėkmė būtent to kontakto.O nuo raudonukės aš buvau skiepyta ir antikūnių lygis buvo toks,koks turi būti,nes tikrinausi tada verysad.gif
Atsakyti
Esu skaičiusi,kad net ir aukštas antikūnių lygis ne visada užtikrina apsaugą nuo ligos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2009 04 15, 18:37)
Esu skaičiusi,kad net ir aukštas antikūnių lygis ne visada užtikrina apsaugą nuo ligos unsure.gif

Salvina, jei antikūnių titras nepakankamas apsaugoti nuo infekcijos, tai pirmasis asmuo, kuriam būtų pakenkęs virusas, būtumėt jūs pati ty raudonukės klinikiniai simptomai pirmiausia būtų pasireiškę jums, o tik vėliau- vaikeliui.
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2009 04 15, 17:20)
Dar dėl tos raudonukės norėjau pasisakyt,čia gyd.dange man buvo įdėjus nuorodą apie antikūnius po vakcinavimo nuo raudonukės,tai mano gyvenime buvo toks atvejis-buvau  nestuke.gif (čia dar prieš šituos du nėštumus kur turiu dukrytes) ir atsitiktinai apturėjau kontaktą su sergančiu raudonuke vaiku(aš nežinojau,kad jis serga ir yra išbertas ir tik vėliau,po gyd konsultacijos paaiškėjo,kad tai raudonukė).Praėjus kelioms savaitėms man prasidėjo kraujavimas ir buvo diagnozuotas nesivystantis nėštumas verysad.gif (leliukas jau buvo negyvas).Taip ir liko neaišku,ar tai buvo pasėkmė būtent to kontakto.O nuo raudonukės aš buvau skiepyta ir antikūnių lygis buvo toks,koks turi būti,nes tikrinausi tada verysad.gif

Užjaučiu verysad.gif O tas berniukas buvo skiepytas nuo raudoniukės?
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 14, 12:22)
mes sitas vakcinas dar tik turesime - kokliusu vaikas persirgo 2.5 m amziaus.
.

Bet KDS skiepija jau nuo 2mėn.amžiaus,o pirmas MMR skiepas 15mėn.
Papildyta:
Dange,gal jūs atsakytumėte į mano klausimą?
Jeigu vaikas paskiepytas raudoniuke,bet vistiek ja suserga,nes dažnai taip būna, tai nesciai mamai gresmes nera?
Būsiu dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2009 04 15, 21:34)

Dange,gal jūs atsakytumėte į mano klausimą?
Jeigu vaikas paskiepytas raudoniuke,bet vistiek ja suserga,nes dažnai taip būna, tai nesciai mamai gresmes nera?
Būsiu dėkinga smile.gif

Jei vaikas, skiepytas ar ne, suserga raudonuke, nėščiai mamai, jei ji nevakcinuota arba antikūnių lygis nepakankamas, grėsmė yra.Vaisiaus pažeidimo lygis prilauso nuo užsikrėtimo laiko.
Dėl dažno paskiepytų vaikų sirgimo raudonuke, turiu šiokių tokių abejonių, kadangi iki šių metų Lietuvoje nebuvo prievolės laboratoriškai patvirtinti raudonukės diagnozę susirgusiam vaikui.Remiantis vien klinikiniais požymiais gali būti gana sudėtinga atskirti raudonukę(ypač lengvos eigos) nuo kitų virusinių infekcijų, pasireiškiančių kartu suodos bėrimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 15, 21:46)
Jei vaikas, skiepytas ar ne, suserga raudonuke, nėščiai mamai, jei ji nevakcinuota arba antikūnių lygis nepakankamas, grėsmė yra.Vaisiaus pažeidimo lygis prilauso nuo užsikrėtimo laiko.
Dėl dažno paskiepytų vaikų sirgimo raudonuke, turiu šiokių tokių abejonių, kadangi iki šių metų Lietuvoje nebuvo prievolės laboratoriškai patvirtinti raudonukės diagnozę susirgusiam vaikui.Remiantis vien klinikiniais požymiais gali būti gana sudėtinga atskirti raudonukę(ypač lengvos eigos) nuo kitų virusinių infekcijų, pasireiškiančių kartu suodos bėrimais  4u.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Bet manęs niekas neįtikina kad reiktų skiepyti nuo šios ligos mūsų sūnų,kaip ir nematau prasmės:mmm ,o monovalentės vakcinos nuo kiaulytės kaip ir nėra?
Kuo toliau gilinuosi,tuo man panašiau į gyvulių bandos skiepijimą,viskas suvaroma į vieną vakciną doh.gif
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2009 04 15, 21:34)
Bet KDS skiepija jau nuo 2mėn.amžiaus,o pirmas MMR skiepas 15mėn.

kds nesikiepijo, nes buvo nutarta neskiepyti nuo kokliuso - buvo atskiri difterijos ir stabliges skiepai ( dabar turetu ir paskutine tokia revakcinacija buti).
Idomus sarysis skiepas 15 men, o astma prasideda 2.5 metu butent po persirgto kokliuso su komplikacijoms.
AS suprantu, kad visada norisi zinoti priezastis, kodel tavo vaikui tas ar anas atsitiko, bet su pastangomis viska suversti skiepams jau darotes paranojikemis.
Cia kaip viena forumiete per a.z. rase, kad meningitas kartais buna skiepo nuo hepatito b komplikacija ir klause ar as jo nesieju su vaiko liga. Tik kad meningitu vaikas susirgo tik gimes, o skiepa gavo veliau.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 16, 10:22)
kds nesikiepijo, nes buvo nutarta neskiepyti nuo kokliuso - buvo atskiri difterijos ir stabliges skiepai ( dabar turetu ir paskutine tokia revakcinacija buti).
Idomus sarysis skiepas 15 men, o astma prasideda 2.5 metu butent po persirgto kokliuso su komplikacijoms.
AS suprantu, kad visada norisi zinoti priezastis, kodel tavo vaikui tas ar anas atsitiko, bet su pastangomis viska suversti skiepams jau darotes paranojikemis.
Cia kaip viena forumiete per a.z. rase, kad meningitas kartais buna skiepo nuo hepatito b komplikacija ir klause ar as jo nesieju su vaiko liga. Tik kad meningitu vaikas susirgo tik gimes, o skiepa gavo veliau.

kiekviena mama žino apie savo vaiką geriau kada kas ir nuo ko prasidėjo jų vaikams mirksiukas.gif
kad ir vėliau gavo skiepą,bet ar galima vaiką skiepyti sirgusį meningitu,juk dažniausiai meningito pasekmės būna liūdnos,o čia dar skiepus sudėjus g.gif doh.gif
Atsakyti