Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus Gimdymo Namai - VGN (7tema)

QUOTE(Nightmoon @ 2010 04 25, 14:27)
O jus "na ura" vaziavote ar taretes? ax.gif  tevai mane vis gasdina kad niekas nesirūpins jei nesitarsiu sad.gif ir žinot kaip tiem tevam sunku įrodyti kad gal ne viskas taip blogai biggrin.gif

Labai daug gimdančių yra nesitarusių. Bet priežiūra yra visoms vienoda. Aš, pvz., tris vaikus gimdžiau su niekuo nesitarusi, priežiūra buvo superinė. Dabar ir ketvirtą vaiką už savaitės turėtume gimdyti, važiuosime irgi su niekuo nesitarę. Buvau apšokinėta ir prižiūrėta. Elkitės taip, kaip jaučiate reikalinga. Jeigu manote, kad jausitės ramiau sumokėjusi, be abejo, tada reikia tartis.

O dėl vaikų apžiūrų, tai dar noriu pasakyti, kad mano vaiką tą pačią dieną, po gimdymo, labai išbėrė. Tai seselės jį kiekvieną vakarą maudė su lakišiaus žole. Į palatą atsinešdavo vonelę, paruoštą lakišiaus nuovirą ir maudydavo. Esu joms labai dėkinga. Ir po to visada turėjau namie lakišiaus, tikrai sumažėja bėrimų nuo jo, labai geras dalykėlis.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 25, 13:10)
Na įdomiausia pas kokį gydytoją, ar viskas sklandžiai praėjo  smile.gif
Dar man įdomu kaip su vaikiukų apžiūrom? Ar jie ateina patys į palatą ar reikia vaikiuką nešti į naujagimių skyrių? Kokiu metu tos apžiūros vyksta?
O kada neša termometrą temperatūrai matuotis?
Kada maždaug kviečia pačias mamytes apžiūrai?
Klausimų daug, gal į kanors galėsite atsakyti  blush2.gif

Niekur niekada eiti nereikia, as ko buvau isvis is palatos nebuvau isejus biggrin.gif Naujagimius vizituoja 2kart dienoj, apie 11 ir vakare, isvalo bamba, gali parodo kaip praust, atsako i klausimus jei ju yra.
Manes apziuret ateidavo kasryt i palata gydytoja, pas kuria gimdziau.
Termometra atnesdavo apie 6 ryto, kas gerokai nervuodavo.
Ir paskutine diena i joki kabineta apziurai nejau, kaip visad atejo i palata is ryto, paziurejo, pasake, kad viskas ok ir tiek. Vaiko irgi nebuvo isnese nei 5 min.

Del tarimusi - as buvau is pradziu grieztai nusistaciusi nesitart ir nemoket, bet artejant gimdymui pasidaviau artimuju spaudimui biggrin.gif Siaip ar taip visiskai nesigailiu, kad tariaus, antra karta taip pat tarciausi. Gavau geriausia gimdykla, mokama palata, tad vyras nuolat buvo salia ir padejo, ko labai reikejo, gimdymo metu taip pat prieziura buvo superine, epidura gavau vos tik cyptelejau, kad noriu, niekad nereikejo eit ieskot akuseres - ateidavo reguliariai daznai.
Nesitariant taip pat viskas butu ok, tik gal komforto maziau, pvz vargu ar buciau gimdzius toj gimdykloj, ar buciau gavus mokama palata, o tai man butu labai apsunkine tas dienas ligonineje.
Atsakyti
Tai yra, tiesiog, papildomų mokamų paslaugų pasirinkimas. Tokių paslaugų yra kiekvienoje ligoninėje.
Apie papildomas paslaugų rūšis ir galimybes, bei ką pasiimti mamytei, vaikučiui, tėveliui, vykstant į gimdymo namus, bei sužinoti jums rūpimais klausimais, manau, kad galima pasiskambinus į VGN Akušerinį skyrių (gimdyvių priėmimas) - tel. 262 24 55.
O dėl mokamų konsultacijų pas gydytojus galima skambinti i VGN Konsultacinį centrą tel. 269 54 63 (nuo 7.30 iki 15.00 val.).
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 04 26, 07:50)
Niekur niekada eiti nereikia, as ko buvau isvis is palatos nebuvau isejus biggrin.gif Naujagimius vizituoja 2kart dienoj, apie 11 ir vakare, isvalo bamba, gali parodo kaip praust, atsako i klausimus jei ju yra.
Ir paskutine diena i joki kabineta apziurai nejau, kaip visad atejo i palata is ryto, paziurejo, pasake, kad viskas ok ir tiek. Vaiko irgi nebuvo isnese nei 5 min.

Ačiū 4u.gif
Labai gerai, kad vaikiukų nereikia niekur nešti, nes RK tai tvarka kitokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 04 26, 11:37)
Ačiū  4u.gif
Labai gerai, kad vaikiukų nereikia niekur nešti, nes RK tai tvarka kitokia  ax.gif

Šiaip tiesa, kad vaikiukų niekur neneša, bet skiepą nuo tuberkuliozės padaryt, vis dėl to išneša, kokios 2 min 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2010 04 26, 12:02)
Šiaip tiesa, kad vaikiukų niekur neneša, bet skiepą nuo tuberkuliozės padaryt, vis dėl to išneša, kokios 2 min  4u.gif

Tai cia israsymo is ligonines diena, ar ne?
Ir dar klausimukas, ar galima eiti kartu kai ta skiepa jam daro?
Atsakyti
Aha teisybe, porai min issinese skiepa padaryt, pries pat isvaziuojant. Kai nusinesinejo, as pamojau vyrui, kad is paskos eitu.
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2010 04 25, 15:27)
O jus "na ura" vaziavote ar taretes? ax.gif  tevai mane vis gasdina kad niekas nesirūpins jei nesitarsiu sad.gif ir žinot kaip tiem tevam sunku įrodyti kad gal ne viskas taip blogai biggrin.gif

Sveiki,
pirma vaika gimdziau susitarus, antra ne. Isejo taip, kad nesitarus prieziura buvo daug geresne... trecias jau tuoj, bet tikrai nesitarsiu. Moralas butu toks, ar tarsies ar ne, nuo netiketumu niekas mes neapsaugoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2010 04 25, 14:27)

as vaziavau susitarus su akusere, kokia gydytoja bus nezinojau...pries niekam nieko nemokejau, aptarnavima gavau gera thumbup.gif .. man asmeniskai ramiau buvo vaziuoti zinant kad kazkas tavim pasirupins, o delto buvau garantuota, kazkaip ramiau...tuo labaiu jeigu pirmas gimdymas..
Atsakyti
QUOTE(Soy @ 2010 04 26, 06:50)

Del tarimusi - as buvau is pradziu grieztai nusistaciusi nesitart ir nemoket, bet artejant gimdymui pasidaviau artimuju spaudimui biggrin.gif Siaip ar taip visiskai nesigailiu, kad tariaus, antra karta taip pat tarciausi. Gavau geriausia gimdykla, mokama palata, tad vyras nuolat buvo salia ir padejo, ko labai reikejo, gimdymo metu taip pat prieziura buvo superine, epidura gavau vos tik cyptelejau, kad noriu, niekad nereikejo eit ieskot akuseres - ateidavo reguliariai daznai.
Nesitariant taip pat viskas butu ok, tik gal komforto maziau, pvz vargu ar buciau gimdzius toj gimdykloj, ar buciau gavus mokama palata, o tai man butu labai apsunkine tas dienas ligonineje.

Nesitariau - gimdžiau geriausioj gimdykloj (toj, kurioj vonia yra), gavau mokamą palatą, epidūro vos ne su triukšmais atsisakiau, akušerė nenuolat buvo greta (buvo dar viena gimdyvė), tačiau ateidavo labai dažnai, gydytoja ateidavo patikrint ir paskui jau kai stūmimas vyko niekur nepasitraukė, priežiūra buvo gera visus kartus kiek gimdžiau. Paskutinį kartą, kai gimdžiau, gimdžiau mažesnėj gimdykloj, bet ir vėl ne todėl, kad "nesitariau", o todėl, kad kitos buvo užimtos. Tad tarkitės jūs kiek norit, bet jei tuo metu 'geroji' gimdykla bus užimta (kad ir tokios nesitariusios, kaip aš), tai nieks iš jos jau esančios gimdyvės neišvarys tam, kad jus ten patalpint... Su mokamom palatom tas pat, jei bus užimta - negausit.
Atsakyti
nu dar keleta klausimeliu: ar reikai vestis savo epiduros rinkini, ar ten jie turi - uzkuri reikai paskui sumoketi?
o einant gimdyti gal jie siulo savo kokiais chalatais aprenkti gimdyve, ar butinai jau ka apisrenksi pati - su tuo ir gimdysi?
ir dar: ar iskart atvaziavus paduoti sesutems leliasu rubelius vystyklus, sauskelnes... ar jei nepaduodi - jos aprengia ten kokiais savais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 04 26, 13:32)
nu dar keleta klausimeliu: ar reikai vestis savo epiduros rinkini, ar ten jie turi - uzkuri reikai paskui sumoketi?
o einant gimdyti gal jie siulo savo kokiais chalatais aprenkti gimdyve, ar butinai jau ka apisrenksi pati - su tuo ir gimdysi?
ir dar: ar iskart atvaziavus paduoti sesutems leliasu rubelius vystyklus, sauskelnes... ar jei nepaduodi - jos aprengia ten kokiais savais?  ax.gif

Kai gimdžiau aš, o paskutinį kartą tas buvo prieš nepilnus dvejus metus, nieko nereikėjo savo. Manau, kad ir dabar viskuo turi ligoninė aprūpint. Nemanau, kad dėl krizės staiga visi gimdymo marškiniai ir chalatai dingo....
Atsakyti