Dekoju visoms uz pagyras mano naujausiam experimentui

O stai cia receptukas:
Reikia:
Pagrindui:
4 kiaušinių tryniai
150g margarino
2 puodelių miltų (200g)
1/2 puodelio cukraus
1/2 a.š. valinio cukraus
romo esencijos
Įdarui:
500g šaldytų vyšnių
kelių šaukštų cukraus pudros
Morenginiam topping'ui:
4 kiaušinių baltymų
1/2 puodelio cukraus
1 v.š. vyšnių sirupo
1/2 a.š. citrinų rūgšties
PASTEBĖJIMAS: Jeigu nenorite, kad tešla nebūtų pernelyg trapi (nes kiaušinių tryniai būtent tokia ją pavers), vietoje trynių naudokite visus, pilnus kiaušinius, 2 vnt. pakaks). Taip pat vyšnias galite pakeisti vyšnių uogiene, tačiau toji neturi būti per skysta ir nereikia tokiu atveju dėti cukraus pudros. Rinkitės naminę, arba su sumažintu cukraus kiekiu. Galite naudoti uogienę drauge su šaldytomis uogomis. Tokiu atevju, jš be abejo, prireiks mažiau.
Margariną sutarkavau į indą. Įmušiau kiaušinių trynius, atskyrus nuo baltymų (baltymus supilti į kitą indelį). Supyliau pusę puodelio cukraus į margarino ir kiaušinių masę. Išsukau viską iki vientisos tešlos. Tada įdėjau valinio cukraus, romo esencijos. Įmaišiau juos ir po truputį, dedama miltus, maišiau, tada minkiau tešlą. Iškočiojau tešlą, įtiesiau į kepimo indą (tart'o formą). Pašoviau į karštą 200C orkaitę ir kepiau 15-20min. Electrolux Inspiro naudotojams: nustatyti kaitinimo "Apačia - Viršus" funkciją ir laikmatį 15 minučių.
Vyšnias atšildyti, nuvarvinti visą skystį (jeigu susidarys). Apibarstyti cukraus pudra, išvolioti. Įdėti į iškepusią tešlą, jau atvėsusią. Pašauti į orkaitę - 10min. Electrolux Inspiro vartotojams - tą pačią funkciją, laikmatį nustatyti 10 min.
Baltymus išplakti mikseriu kol suputos, tada dėti po šaukštą cukraus, plakti didesniu greičiu, supilti sirupo, citrinos rūgšties, išplakti iki standžios konsistencijos. Jeigu norit ir turit, galite įmaišyti kelis grūdelius valgomųjų dažų. Baltymų masę užtepti ant kiek atvėsusio pyrago, paskirstyti. Pyragą pašauti rkaitėn dar kokiom 10-12 min. kol viršus apskrus.
Išimti, leisti atvėsti. Pastatyti į šaldytuvą. Dėmesio - pyragas bus viduje skystokas, gali būti, kad byrės vyšnios ir nebus dailaus reprezentuojančio pyrago įvaizdžio, tad jeigu to nenorite - kepkite kitokį pyragą. Tačiau, kad ir koks negražiai atrodantis gali pavykt šis pyragas, jis turės gaivų ir saldžiarūgštį skonį. Skanaus, nomnom!
Idarui naudojau stai si produkta,atsiprasau,kad nuotrauka ne kokia.Lt.nezinau ar yra,bet uk tesco ju radau netycia uzbegus pirkti.Labai puikus dalykas: