DRUTE.....noreciau patarimu del PRIESKONIU(sveriamu) ir ARBATOS (sveriamos,kaip suprantu).....ka dar butu galima parsivezti.....medaus?aliejaus?.....????
QUOTE(ASN @ 2009 04 07, 12:52)
Dar noriu paklaust kai ko.Mes irgi busim alanijoje tai i kur vertetu nueit ir ka pamatyt tiesiog patiem alanijoj ? Gal kokiu idomiu vietu yra kur ekskursijos metu neparodoma.
http://www.infoturki...rortai/alanija/
va viską šitą galima aplankyti savarankiškai

kaip mums gidė pasakojo, kad į tą kalną važinėja autobusiukai, kad kopti nereikėtų patiems, nes per karštį tai ne itin smagu

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 07, 13:56)
DRUTE.....noreciau patarimu del PRIESKONIU(sveriamu) ir ARBATOS (sveriamos,kaip suprantu).....ka dar butu galima parsivezti.....medaus?aliejaus?.....????
ai mes perkam ne sveriama, bet kilograma perkam CAYKUR arba TOMURCUK arba, kad ir LIPTON prekiniu zenklu(ne pakeline ir Turkiska), kuo puikiausia arbata. Dar ten tu arbatu irgi visokiu yra, imam Rize (toks miestas juodosios juros pakranteje, kur auginamas arbata). Ta arbata svarbiausiai tinkamai pasiruosti. Prieskoniu sveriamu kiek norit tiek perkat, dazniausiai buna turistu patogumui surasyti pavadinimai angliskai arba vokiskai. Tai ka dazniausiai gaminate, ta ir rinkites, va ka verta parsivezti, manau tikrai patiks tai NAR EKŞISI (granatu sulciu padazas, tinkamas salotoms, kartais ir marinuodama vista sliuksteleju). Alyvuogiu aliejaus irgi priklauso koki megstant, man jau tas neva ypac geras pernelyg aitraus skonio, dar ir tu alieju is visokiu alyvuogiu, skirtingu spaudimu, stabtelkit kur nors prie kokio fabrikucio ir nusipirksit

QUOTE(Drute @ 2009 04 07, 12:07)
ai mes perkam ne sveriama, bet kilograma perkam CAYKUR arba TOMURCUK arba, kad ir LIPTON prekiniu zenklu(ne pakeline ir Turkiska), kuo puikiausia arbata. Dar ten tu arbatu irgi visokiu yra, imam Rize (toks miestas juodosios juros pakranteje, kur auginamas arbata). Ta arbata svarbiausiai tinkamai pasiruosti. Prieskoniu sveriamu kiek norit tiek perkat, dazniausiai buna turistu patogumui surasyti pavadinimai angliskai arba vokiskai. Tai ka dazniausiai gaminate, ta ir rinkites, va ka verta parsivezti, manau tikrai patiks tai NAR EKŞISI (granatu sulciu padazas, tinkamas salotoms, kartais ir marinuodama vista sliuksteleju). Alyvuogiu aliejaus irgi priklauso koki megstant, man jau tas neva ypac geras pernelyg aitraus skonio, dar ir tu alieju is visokiu alyvuogiu, skirtingu spaudimu, stabtelkit kur nors prie kokio fabrikucio ir nusipirksit 

aciuks

granatu sulciu padazas




QUOTE(Beatriukas @ 2009 04 07, 14:03)
http://www.infoturki...rortai/alanija/
va viską šitą galima aplankyti savarankiškai
. Bent jau prieš metus ekskursijų į ten neorganizavo.
kaip mums gidė pasakojo, kad į tą kalną važinėja autobusiukai, kad kopti nereikėtų patiems, nes per karštį tai ne itin smagu
va viską šitą galima aplankyti savarankiškai

kaip mums gidė pasakojo, kad į tą kalną važinėja autobusiukai, kad kopti nereikėtų patiems, nes per karštį tai ne itin smagu

Hmm,visai idomu,tik kazin ar lengva rast sias vietas :/ Labai idomi ta Damlataš ola

QUOTE(sima77 @ 2009 04 07, 13:10)

QUOTE(ASN @ 2009 04 07, 13:18)
Hmm,visai idomu,tik kazin ar lengva rast sias vietas :/ Labai idomi ta Damlataš ola 

tikrai lengva



kad ju tautiniai rubai labai ivairus, ziurek vien lietuvoje keturi etniniai regionai, o ka jau apie Turkija kalbeti, bet buna turistams adaptuotu pilvo sokeju kostiumu ir tu osmanisku kepuryciu
arba nusipirkite tokias sıjonkelnes vadinamas ŞALVAR

ir kokia geleta medvilnes skarute ir ko ne tradiciskai turkiskai apsirengusi jau
dar baltas kojnutes ir kaliosiukus tamsius viskas beveik liaudies kostiumas
o tokie tik juody buna vyru

o mesyte jei turkiskai pasimarinuoti tai nusipirkite pipiru pastos (biber salcasi), Lt tikrai rasite pomidoru lygiom dalim sumaisykite, cesnakas, svogunas, ciobreliai... pipiriukai druskyte ir ant groteliu bus izgara, jei ant iesmuko sumausit bus sis kebap
na ir rakes reiketu, su ledukais (taip sakant Aslan sut - liuto pieno), bet kam nepatinka anyziai, tai geriau Turkisko vyno, kuris labiau nacionalinis gerimas nei rake, iki islamo Turkijos zemese vynai buvo tradicinis alkoholinis gerimas.


ir kokia geleta medvilnes skarute ir ko ne tradiciskai turkiskai apsirengusi jau



o mesyte jei turkiskai pasimarinuoti tai nusipirkite pipiru pastos (biber salcasi), Lt tikrai rasite pomidoru lygiom dalim sumaisykite, cesnakas, svogunas, ciobreliai... pipiriukai druskyte ir ant groteliu bus izgara, jei ant iesmuko sumausit bus sis kebap

Įkeliu nuotraukytes, kurias man atsiuntė Pievu medus
fotografuotas Grand Viking viešbučio kambarys ir vaizdas šalia viešbučio 
Man asmeniškai labai gražus kambarys, ta raudona sienų spalva gerą nuotaiką kelia
O lovos būna tik atskiros? vienos bendros nėra 
Labai ačiū už foto
galėtum man jas siųsti ir siųsti, žiūrėčiau ir žiūrėčiau


Man asmeniškai labai gražus kambarys, ta raudona sienų spalva gerą nuotaiką kelia


Labai ačiū už foto


na tokį greituką įrašą jums sumečiau, taigi apie prieskonius čia 
bet jis čia toks tirštas, tatkim taip granatu koncentratas
labai stiprus ir macnus.

QUOTE(Lauruciuk @ 2009 04 07, 16:32)
bet jis čia toks tirštas, tatkim taip granatu koncentratas


QUOTE(Drute @ 2009 04 07, 16:19)
Dėkui

Pažiūrėjau iš parsivežto rinkinuko, beveik visi yra, tik vieno nesužinojau, parašyta Kofte Bahari (o su 2 taškiukais), gal žinai kas čia?

QUOTE(Martyna @ 2009 04 07, 16:59)
Dėkui
Pažiūrėjau iš parsivežto rinkinuko, beveik visi yra, tik vieno nesužinojau, parašyta Kofte Bahari (o su 2 taškiukais), gal žinai kas čia?

Pažiūrėjau iš parsivežto rinkinuko, beveik visi yra, tik vieno nesužinojau, parašyta Kofte Bahari (o su 2 taškiukais), gal žinai kas čia?

kofte bahari - kotletu prieskoniai

Trims Vokietijos profesinės mokyklos moksleiviams iš Liubeko velykinės atostogos Turkijoje baigėsi tragiškai kaip įtariama, jie buvo nunuodyti alkoholiu su metanoliu. Turkijoje suimti viešbučio Anatolia Beach, įsikūrusio kurortiniame miestelyje Kemer, darbuotojai, atostogaujantiems vokiečiams pardavę degtinę su metanoliu. Taip pat surastas degtinės tiekėjas, pranešama faz.net.
http://www.delfi.lt/...php?id=21365738
http://www.delfi.lt/...php?id=21365738