Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XIII tema)

Įkišiu savo trigrašį apie rūkymą Turkijoje. Nuo pernai metų liepos mėn, rūkyti draudžiama visose patalpose, trasnporto priemonėse, taigi įstatymai šiuo klausimu tapatūs ES įstatymams. Taigi baigėsi rūkymo rojus Turkijoje, kai galima buvo visur, pati kol rūkiau kokiose tik vietose Turkijoj nerūkiau ir vaistinėj ir muziejuje ir viesbutyje ir restoranuose, autobuse, pas kažkokį pareigūna aukštą kabinete ir t.t.
Tačiau nenustebkite jei kur nors patalpose turkai rūkys, jiems vis dar sunku priprasti su rūkymo draudimu ir daug kur dar nuolaidžiaujama klientams... doh.gif o jei turkui pasakytumėt, kad jo rūkymas jums trukdo lotuliukas.gif tai pasiūlytų eiti į lauką, kur oras grynas lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...

QUOTE(pelytte @ 2009 04 06, 16:15)
drute o kas del kainu? kokia kaina tos visos turkishkos akys?, papuoshalai su jomis, pvz apyrankes sidabrines ir pilna tu akuciu? auksines yra? kas dar tokio ypatingo ish lauktuviu gali buti.
pvz kas yra ta fatimos ranka? gal zinai ji kazkokia prasme turi?

oi prisiminiau zinote ko laukiu ir negaliu sulaukti ko pirxiu, ten tokie skanus saldumynai yra baltas minkshtas o jame pjaustytos pistacijos  wub.gif o jei. sakau visa kila namo parsiveshiu jei tik pinigu bus.
o gal drute gali pasiulyti kur galima shio skonio pigiau nusipirkti???

Nazar Bonjuk (amuletai saugantys nuo nuziurejimo, o paprastai tarant melynos akytes) gali buti paciu ivairiauskiu kainu nuo centus kainuojanciu mazyciu, segamu ziogeliais iki menisku ir brangiu versiju, taigi isigyti galite pagal savo pageidavimus, siaip puses delno dydzio uz kelias liras galima isigyti. Papuosalu su jais taip pat yra, nes turkai megsta nesioti tuos nazar bonjuk'us visokias stilizuotas versijas kaip kad sios
user posted image
user posted image
apie fatimos ranka tai prisipazinsiu tik dabar pagooglinau, na bent jau cia pasitaiko, bet labai mazai, ko gero sunkiai rasite tokiu suvenyru.

tas baltas reikalas vadinamas lokum, o nuo to is ko jis pagamintas dar skirstomas i vynuogiu, grietineles, roziu lokuma, mes siaip niekada neperkam, nes gyvenam turistiniam regione tai skanaus ir sviezio lokumo nelabai cia buna sad.gif
bet siaip grietineles lokumas turi buti aromatingas, minkstutis, toks tirpstantis burnoje, o ne guminis beskonis.
Siaip turkiska juoda arbata puikus pirkinys, nes ji pigi, prieskoniai irgi labai nebrangus jei jums neparduos uz turistine kaina, geriausia prieskonius pirkti pas Baharci (zolininkas), o ne rinkinelius supakuotus, paskutini karta uz rozmarino 100g. mokejau 1 ar tai 2 liras. Dar ciobreliai Kekik labai skanus turkiski, na ten pasisukiosti rasit sau patinkancius prieskonius ir nusipirksite. Tekstile taip pat turkiska gera, na koki faked original galima prisiminimui ir pokstui nusipirkti, nors jus itikines, kad ten original biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Salepo jei bus parduotuvese dar butu nieko nusipirkti, toks siltas gerimas malonus gerimas ziemai, o tas uzpilmas misiniukas orchideju kazkokiu purkos dar ten kazkas, bet labai malonus ziema gerimas, man skaniau uz kokia kakava:)
Atsakyti

pievu medus ,
o kur Kemero centre kokios pramogos vyksta? biggrin.gif Ar įėjimas mokamas ir kiek reikia mokėti? Rankšluosčius prie baseino ir prie jūros duoda, ar reikia užstatą palikt? O gal geriau savo įsimest iš namų? rolleyes.gif
Maitinimas - viskas įskaičiuota. Jei gali, plačiau parašyk, kas buvo galima, o kas ne rolleyes.gif
Va, kiek klausimų iškilo smile.gif Laukiu ir aš nuotraukyčių thumbup.gif
Atsakyti
Laukiu ir as kito antradienio, kuomet skrisim i Turkija wub.gif Galva sukasi nuo noro viska isbandyt, tik kad kazi kaip galimybes leis (cia del dukriuko). Juk ar vaikus galima imtis i pasivazinejma su dzipais, ar nardyma, turkiska hamama..tikriausiai kad ne g.gif O palikti ja pastoviai auklei - kazkaip nesinori. Kokios atrakcijos yra galimos su vaikais?
Atsakyti
Kas vaziuojat i turkija kokias zadat ekskursijas imti?
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2009 04 06, 19:18)
Laukiu ir as kito antradienio, kuomet skrisim i Turkija wub.gif Galva sukasi nuo noro viska isbandyt, tik kad kazi kaip galimybes leis (cia del dukriuko). Juk ar vaikus galima imtis i pasivazinejma su dzipais, ar nardyma, turkiska hamama..tikriausiai kad ne g.gif O palikti ja pastoviai auklei -  kazkaip nesinori. Kokios atrakcijos yra galimos su vaikais?

mes visur suspejam pasikeisdami su teveliu... as i hamama jis su vaiku, jis i pamukale as sui vaiku ir taip pasikaitaliohjam, kad nevargint nei patiems saves nei vaiko 4u.gif
o nardyt abu vaziuokit vienas ners kitas su vaiku laive bus paskui apsikeist 4u.gif nematau tame jokiu problemu...
Atsakyti
cia dar apie turkijos maista radau :
na tikrai nevalgykit turkijoje kokoreç, nes ten kazkaip ji daro is zarnu, vinioja jas, o paskui ant ugnieks kepa. Dar nerizikuociau nieko su işkembe, na tai ta karves pilvo dalis, kur slapumas gaminasi ar kazkas panasaus. Nors siaip kiek pazıstu turku, tai sako, kad nemegsta nei kokoreç nei işkembe, bet cia aplink tiek daug restoranu ir uzeigeliu, kur vien tik ta ir gamina. Tai naturalu, kad kazkas visgi turi juos megti.
Papildyta:
user posted image
pasiskolinau ish kitos temos
Atsakyti
QUOTE(SilvijaG @ 2009 04 06, 20:41)
O man net mintis nebuvo kilusi vaziuoti kazkur i ekskursija vienai arba vyra viena isleisti. Ale gal reiks apmastyti toki varianta. Jau 5 karta vaziuosim i Turkija, o Pamukaleje dar nesu buvusi, labai noretusi pamatyti  ax.gif

man tai is karto kilo mintis isleisti vyra i Kapadokija 2 dienoms,o as pati labai noreciau irgi kur nors,bet dar vis neapsisprendziu...bet kazin ar gausis tiek planu ivykdyti doh.gif kiek cia jau norisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ASN @ 2009 04 06, 19:23)
Kas vaziuojat i turkija kokias zadat ekskursijas imti?

zvejyba, gal iskyla visureigiais, Pamukale, Kapadokija noreciau arba Myra - Kekova, iškyla Jachta, viskas susidelios turbut kai atvyksiu i Turkija ax.gif
Papildyta:
QUOTE(gerberra @ 2009 04 06, 20:56)
nu aš tai viena važiuot į ekskursijas nenoriu  schmoll.gif

todel as manau dabar, kad esam dar be vaiku, tai vaziuosim i ekskursijas tikrai kokias tris maziausiai, na o kai jau turesim vaiku, tada jau gulesim ir ilsesimes biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 07, 07:39)
man tai is karto kilo mintis isleisti vyra i Kapadokija 2 dienoms,o as pati labai noreciau irgi kur nors,bet dar vis neapsisprendziu...bet kazin  ar gausis tiek planu ivykdyti doh.gif kiek cia jau norisi biggrin.gif

is mano darbo, bendradarbis buvo Kapadokijoje, jam sake pati nerealiausia ekskursija kurioje tik buvo rolleyes.gif tai sugunde ir mane, tik va kazkaip nesinori man dviems dienoms isvaziuoti, nes kazkaip mazai dienu liks poilsiui prie baseino user posted image
Atsakyti
QUOTE(ŠANTEL @ 2009 04 07, 09:59)
Sveikutes mes irgiplanuojam i Turkija pirma karta,vaikuciui bus 9men,tikiuosi istvers ten ,nes biski baisoka su mazu vaziuot,jis dar toks neramus pas mane.
Gal zinote kur geriau turkijoj vaziuot su tokiu mazuciupailset kad ir taveliams butu i domu ir vaikuciui ax.gif

Svarbiausia, važiuokit, kai nėra dar ten karšta - gegužę, rugsėjo pabaigoj. Ir viešbutuką atidžiai rinkitės 4u.gif Aš rinkčiaus nedidelį ir kad teritorijoj būtų daug žalumos. Jūsų lelius dar mažiukas, tai visokie vandens kalneliai, animacijos jums neaktualu schmoll.gif Svarbiau - ramybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 04 07, 11:32)
nors jolita.martyna labai sutinku kad kiekviena salis  -  nauja, nepazinta  - ypatinga, turkijoj buvau alanijoj ir antalijoje todel rinkausi si syk kemera - normalu nes  ten visai kitaip viskas ( bent kalnu yra smile.gif )
šiaip visos atostogos yra gerai, svarbu būtų  laukiamos ir norimos

as dar Turkijoje ne karto nebuvau ax.gif siais metais atostogausime Alanijoje,bet kada nors noreciau sugristi iTurkija i Kusadasi,is ten patogiau i istorines vietas pavazineti ax.gif
Ech,kaip tau gerai,kad 2 sav ziema ir 2 sav vasara turi...as metuose tik 2 sav atostogauju ax.gif..siais metais su abiem vaikais atotogausime,bandysime derinti ir musu ir vaiku poreikius ax.gif
Atsakyti
Nors Ingakalnis ir pripazino, kad pavadinti Turkija nuvalkiota buvo neteisinga, bet man susidarte ispudis, kad Turkijoj (ne viesbutyje esanciame Turkijos respublikoje) jus TIKRAI nebuvote.
Mano sarase dar simtai vietu Turkijoje, kurias noriu aplankyti, o aplankiusi jau irgi daug esu, galetume pasivarzyti net su daug keliavusiais Turkijoje. Tai tokia didele salis su tokia ivairia kultura ir istorija, kad kiekviena Turkijos puse kaip skirtingas pasaulis gali pasirodyti, bet zinoma keli kart viesbuti juk nieko naujo labai ir nepamatysi, turistams pritaikytas aptarnavimas, is turistu pirkimo gaunamas pelnas ir pazn.
Aisku kiekvienas renkasi kur keliauti i Turkija ar i viesbuti Turkijos respublikoje tongue.gif

Pellyte apie prieskonius as kazkaip labai daug nevartoju, bet is esmes juk parduodami prieskoniai visame pasaulyje zinomi, tokie kaip rozmarinas, bazilikas, safranas buna ir kario, ivairus pipirai, ciobreliai, idedu nuorodele, kur viena forumiete truputi daugiau paaiskinusi apie prieskonius STAI CIA DAUGIAU INFO
Atsakyti
Dar noriu paklaust kai ko.Mes irgi busim alanijoje tai i kur vertetu nueit ir ka pamatyt tiesiog patiem alanijoj ? Gal kokiu idomiu vietu yra kur ekskursijos metu neparodoma.
Atsakyti