Čili con carne (arba MB pervadintas "chilli boobies"
reikės:
-apie 500 gr faršo
-trys paprikos (recepte buvo žalia ir raudona, bet dėjau visų spalvų)
-trys svogūnai
-dvi skiltelės česnako
-skardinės raudonųjų pupelių (nežinau kaip vadinas tiksliai, angl. jos red kidney beans)
-skardinės konc. pomidorų
-sultinio du kubeliai (arba vienas, man patiko aštriau)
-aliejaus
-druskos,pipirų
-paprikos miltelių (apie 1-1,5 šaukštelio) (aš dar dėjau dvi mažytes aitriąsias paprikas)
-ryžių arba tortilijų galutiniam rezultatui
-parmezano sūrio (nebūtinai)
-natūralaus jogurto (nebūtinai)
darbo eiga:visų pirma susipjaustom paprikas smulkiai, svogūną (aš tarkavau, greičiau,ir mažiau ašarų), česnaką.
Į įkaitintą aliejų dedam daržoves, ir pakepam kol suminkštės. na recepte sakė,kad į tą patį indą (reikia gilaus ir su dangčiu) dėti likusius produktus, bet kadangi mano keptuvė mažoka, tai aš dariau puode,ir viskas gerai gavos,neprisvilo, taigi,suminkštėjusias daržoves pilu į puodą.

tada pakepinau faršą,kol jis pakeitė spalvą,su pipirais, druska, paprikos milteliais. priklausomai kaip aštriai mėgstat,tiek paprikos reikia. šį kart dariau aštrų tai dėjau tris valgomus šaukštus ir dar du aitriuosiuos pipirus.į pabaigą sudėjau pupeles, pomidorus, padarytą sultinį (450 ml kažkur vandens), dar petražolių džiovintų pabarsčiau,ir kitų žolyčių,ir vėl viską į puodą, tada išmaišiau,palaukiau kol užvirs, sumažinau ugnį minimaliai, ir apie 50-60 min troškinos. kuo ilgiau palieki tuo skaniau, suminkštėja viskas. na ilgiau valandos aišku nereiktų.
mes valgėm su ryžiais, bet galima sukti į tortilijas. tik pamiršau sūrio užbarstyt, nors ir turėjau. skanu su nat.jogurtu.

p.s. iš foto turbūt aišku,kodėl mb vadina "chilli boobies"