eve_, labas vakaras
Iš tiesų, labai sunku patarti... pas mane lentynos lūžta nuo skaitomų, perskaitytų ir dar savo eilės laukiančių juridinės tematikos knygų, monografijų ir kitokio gėrio

Labai mėgstu skaityti geras knygas, įskaitant ir juridinės tematikos kūrinius, tačiau kiekvienas "gerą knygą" suprantame kitaip.
Man labai lengvai ir be galo įdomiai "susiskaitė", pavyzdžiui, "Rinktinės advokatų kalbos teisme", "Garsiausios pasaulio bylos". Kitas klausimas, kiek tai yra aktualu ir įdomu praktikams...
Daugybę kartų skaičiau mūsų gyvojo klasiko A. Vaišvilos veikalus ir kas kartą randu juose kažką naujo, vis kitu kampu pasižiūriu... Smagiai skaitosi Posneris, Hartas, o štai Dworkin skaitėsi kažkaip erzinančiai... Tačiau tai teisės filosofija, aišku, ją visuomet galima protingai taikyti praktikoje

Manau, turėtumėt pati atsirinkti, nelabai čia ką patarsi... Jeigu skaitote ir kitomis kalbomis, tuomet pasirinkimas fantastiškai prasiplečia

Knygos praktikams, jeigu atvirai, man neįdomios filosofiniu požiūriu

Jas skaitau tik profesinio susidomėjimo vedina. Čia vėlgi viskas priklauso nuo Jūsų pačios, kokioje teisės srityje specializuojatės, kurioje norite tobulėti...
Vienas mano kolega prieš miegą skaitydavo įvairių pasaulio šalių konstitucijas

Jam tai buvo labai įdomu, o kitam gal ir nebūtų...
Sėkmės ieškant juridinės literatūros

Deja, lietuvių kalba pasirinkimas labai skurdus, manau, kad tikrai ne visos knygos vertos dėmesio ir turi didesnę mokslinę reikšmę.
P.S. Šioje temoje anksčiau iškeltą problemą išsisprendžiau, dabar jau viską moku, viską žinau

Aišku, liūdnoka, kad tema tokia apmirusi ir juristės geranoriškai nesidalina patirtimi...