QUOTE(gige252 @ 2009 05 06, 12:18)
Sveikos kepejeles! Sioje temoje esu visiskai naujoke, nes visai nemegstu saldumynu, bet kai pradejau lauktis, tai fanatiskai pradejo traukti prie tortu

penktadieni laukiu draugiu, tai nusprendziau issikepti koki torciuka, tik nezinau nuo kokio pirmai pradziai galeciau pradeti? gal man patartumete ka nors? Is anksto labai labai aciu
Aš kepiau kokius 5 tortus, užsikrėčiau nuo mergyčių.
Labiausiai man patiko ir patiko kepti Juodąjį mišką, ir Negriuko bučkis.
Kremus pati pakaitaliojau pagal save. Bet abu buvo lengavia pagaminami
NEGRO BUČINYS
Biskvitui :
2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .
Kremui :
1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .
Suliejimui :
200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas , galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".
Darymo eiga :
Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .
Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .
Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .