Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis " Spindulėlis "

QUOTE(Ingusia31 @ 2010 08 27, 16:53)
svenciu tai tikrai yra ir sauniu  thumbup.gif , bet kalba eina apie integracija. Ten antrastese temu aiskiai matos kur ABILITACINES svencia sau, o kuriose foto ne nesimato tu vaikiuku nei tarp dalyviu, nei tarp ziurovu  schmoll.gif . Man nereik nei foto, as pati to darzelio gyvenime 4 metus dalyvavau viska maciau savomis akimis. Mano giliu isitikinimu integracija yra artimas, pastovus kontaktas ir veiksmas daruge, o ne retkarciais pasiziurejimas is salies vieni i kitus  4u.gif

MAtyt negali padaryt vienos dideles grupes, kad butu 15 pilnapadziu ar siaip turinciu judesio sutrikimu, ir 15 neigaliu wink.gif mastykim realiai. Kai grupeje 16 vaiku, kuriems reikalingi masazai ar logopedo pagalba ir 4 turintys negalia vaikai, dviem aukletojom ir taip nemazas kruvis manau.
O retkarciais pasiziuret is salies vaikams (nepamirskim kad jie vaikai) kad yra kitokiu vaiku labai gerai ir to pakanka manau. Nes jie jau zino kad yra "kitokiu"vaikuciu ir tikrai nei vienas is sio darzelio parduotuvej prie kasos nebepaklaus kodel jis taip atrodo ir tikrtai nemanau kad juoksis is "kitokio" vaikiuko.nes jiem paaiskina aukletojos kad ne visi yra vienodi ir tt..
PAgalvot reik ir apie kita puse, tie vaikai kurie yra igalus ir negali but su lygiai tiek vaiku kurie yra stipriai neigalus ypac protiskai, kuriems buna agresijos priepuoliai ir tt.. visi turi teises ir kiltu pavojus kad gali but nuskriausti ir kita puse"".

Manau viskas ok tame darzelyje. 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi busim sauluciu grupeje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gress @ 2010 08 27, 16:26)
O retkarciais pasiziuret is salies vaikams (nepamirskim kad jie vaikai) kad yra kitokiu vaiku labai gerai ir to pakanka manau. Nes jie jau zino kad yra "kitokiu"vaikuciu ir tikrai nei vienas is sio darzelio parduotuvej prie kasos nebepaklaus kodel jis taip atrodo  ir tikrtai nemanau kad juoksis is "kitokio" vaikiuko.nes jiem paaiskina aukletojos kad ne visi yra vienodi ir tt..
PAgalvot reik ir apie kita puse, tie vaikai kurie yra igalus ir negali but su lygiai tiek vaiku kurie yra stipriai neigalus ypac protiskai, kuriems buna agresijos priepuoliai ir tt.. visi turi teises ir kiltu pavojus kad gali but nuskriausti ir kita puse"".

Manau viskas ok tame darzelyje. 4u.gif

blink.gif
Na paziureti is salies savo vaika as vedu i zoologijos soda pamatyti zirafu, bet as kalbu apie garsiai kalbama INTEGRACIJA, o to kiek yra tame darzelyje nemanau kad pakanka. Jus galvojate tik kad jusu vaikui neatsitiktu kas blogo nuo agresyvaus neigaliuko arba kad jusiskis uzaugtu mandagus ir nesijuoktu is kitokiu vaikuciu, o neigaliuku teveliam kaip jaustis kai ju vaikai izoliuoti ir beje kur deti tuos agresyvius vaikus? Jau kartu su neigaliaisiais gali buti agresyvus o su sveikaisiais jau pavojinga? Nesaziningas poziuris schmoll.gif . Del darbo kruvio aukletojom tai cia jau kita kalba. Jei grupeje butu keli vaikai su psec porekiais personalo turetu buti daugiau. Yra mokyklose vykdoma integracija, bet ten tikrai nerasite atskiru klasiu tokiem vaikams, o vaikai mokinas budami kartu padeti vieni kitiems.
Atsakyti
QUOTE(gress @ 2010 08 27, 16:26)
Nes jie jau zino kad yra "kitokiu"vaikuciu ir tikrai nei vienas is sio darzelio parduotuvej prie kasos nebepaklaus kodel jis taip atrodo  ir tikrtai nemanau kad juoksis is "kitokio" vaikiuko.nes jiem paaiskina aukletojos kad ne visi yra vienodi ir tt..

vyresnėlis dabar bus jau antrokas ir patikėk paklausia ir dar oi kaip ilgai reikia aiškinti, nes niekas darželį nieko apie tokius vaikus nepasakojo oir tikrai jokios integracijos nebuvo. Vienoje grupėje mokyti gal ir sunku, bet per šventes leisti sudalyvauti vienoje programėlėje manau įmanoma.
Atsakyti
Oi Gress Gress> gal galetum savo vaika atvest paziuret per kokia svente is savo grupes, kol musu neigaliukai sves, na zinai, kad vaikai paziuretu is salies jog yra kitokiu nei jie g.gif Greiciausiai nemaloniai skamba 4u.gif Aistros isiplieske idomios cia ax.gif Negaliu sneket uz visus neigaliuku tevelius, tad snekesiu tik uz save. Nesu nei naivi, nei akla, matau kokios bedeles su mano dukryte, ka ji gali ko negali. Ir tikrai nesakau,kad va dabar eisim ant scenos ir eiles deklamuosim ax.gif Ne realiai matau, kad ji daineliu nedainuos, eiliu nedeklamuos ir t.t. Bet uz tai matau kaip ziba akytes kai prieina kitas vaikas, matau kokius jos fizinei buklei stebuklus padare jos mazasis broliukas, stai ka mato mano mamos akys. Kitos mamos akys mato savo vaike, kita. Juk negaliu yra ivairiu. Kitas vaikutis vaidinime gal abutu medziu ir butu labai laimingas, kitas gal paprastus zodzius pasakytus ir t.t.
O kas del agresiviu vaikuciu, tai man labai idomu, o ka man daryt jei mano dukryte neispasakyto ramumo. Juk jei vaikas neigalus dar nereiskia, kad jis agresyvus, lygiai taip kaip sveikas nebutinai geras 4u.gif
Irv pabaigai noriu pasakyti, kad neigalus vaikas negali but virs kitu poreikiu, taip pat, kaip ir sveikojo poreikiai negali but keliami virs neigaliuko. Juk jei pirmoje klaseje vienas nemoka rasyt A, o kitas jau seniai raso B, nereiskia, kad juos reik isskirt ax.gif Esame skirtingi, ivairus, sveiki, ligoti, spalvoti ir t.t., bet sirdeles plaka lygiai tokiu pat ritmu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neprognozuojama @ 2010 08 31, 13:52)
Oi Gress Gress> gal galetum savo vaika atvest paziuret per kokia svente is savo grupes, kol musu neigaliukai sves, na zinai, kad vaikai paziuretu is salies jog yra kitokiu nei jie  g.gif  Greiciausiai nemaloniai skamba  4u.gif Aistros isiplieske idomios cia  ax.gif  Negaliu sneket uz visus neigaliuku tevelius, tad snekesiu tik uz save. Nesu nei naivi, nei akla, matau kokios bedeles su mano dukryte, ka ji gali ko negali. Ir tikrai nesakau,kad va dabar eisim ant scenos ir eiles deklamuosim  ax.gif  Ne realiai matau, kad ji daineliu nedainuos, eiliu nedeklamuos ir t.t. Bet uz tai matau kaip ziba akytes kai prieina kitas vaikas, matau kokius jos fizinei buklei stebuklus padare jos mazasis broliukas, stai ka mato mano mamos akys. Kitos mamos akys mato savo vaike, kita. Juk negaliu yra ivairiu. Kitas vaikutis vaidinime gal abutu medziu ir butu labai laimingas, kitas gal paprastus zodzius pasakytus ir t.t.
O kas del agresiviu vaikuciu, tai man labai idomu, o ka man daryt jei mano dukryte neispasakyto ramumo. Juk jei vaikas neigalus dar nereiskia, kad jis agresyvus, lygiai taip kaip sveikas nebutinai geras  4u.gif
Irv pabaigai noriu pasakyti, kad neigalus vaikas negali but virs kitu poreikiu, taip pat, kaip ir sveikojo poreikiai negali but keliami virs neigaliuko. Juk jei pirmoje klaseje vienas nemoka rasyt A, o kitas jau seniai raso B, nereiskia, kad juos reik isskirt  ax.gif  Esame skirtingi, ivairus, sveiki, ligoti, spalvoti ir t.t., bet sirdeles plaka lygiai tokiu pat ritmu... 4u.gif

4u.gif Nezinau net ka pasakyt.Uzjauciu kad turit beda.
Kazkaip perskaiciau dar karta ka rasiau ir neizvelgiau kad as rasiau kad juos reik isskirt, esmini ka pasakyt norejau , kad i viena grupe negali but per puse igalus ir neigalus, reiktu dvigubai aukliu. Nes manau demesio daugiau reik neigaliems is aukliu puses, o jei jos pradetu vaikytis visus igalius kurie buna ir taip, kad grupej daug hyper aktyviu doh.gif , buvo maniskio grupej... tai kokia prieziura ir demesys liktu vaikuciam likimo nuskriaustiem... g.gif as ta prasme rasiau.
Mano vyresnelio grupej buvo su cerebraliniu paralyzium vaikiukas neveikstantis, tai tikrai vaikai geranoriskai jam padedavo ir priimdavo i savo rata ziast ir pan..
4u.gif Zinoma galetu skirt daugiau demesio, kas be ko.

Papildyta:
QUOTE(Lieputaite @ 2010 08 28, 10:41)
vyresnėlis dabar bus jau antrokas ir patikėk paklausia ir dar oi kaip ilgai reikia aiškinti, nes niekas darželį nieko apie tokius vaikus nepasakojo oir tikrai jokios integracijos nebuvo. Vienoje grupėje mokyti gal ir sunku, bet per šventes leisti  sudalyvauti vienoje programėlėje manau įmanoma.

Maniskis neklausia, nes jo grupej buvo su cerebraliniu paralyzium nevaikstantis. Kazkaip jei pamatoir su kita negalia sako, va matai jis kazkuo serga...
Gal kaip kuris vaikas. g.gif
O del dalyvavimo tai tikrai galetu kartu sventes daryt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Beabejones, kad per pus but negali. Tik jei i skaicius paziurejus: sveiku vaikuciu grupes 5, neigaliuku kiek supratau 2, t.y. apie 12 vaikuciu, tai reiskia, kad tektu po 2-3 neigaliukus i grupe jei juos isskirstytu. Bet net ir ne apie tai kalba yra, juolab, kad tikriausiai ne visi ir tevai noretu, kad vaikas einu i sveikuju grupe. Zodziu kiek zmoniu tiek nuomoniu ir veiksmu ax.gif
Atsakyti
Ar nesit rytoj geliu aukletojoms? smile.gif
Lieputaite, ar ryt einat pirma diena i darzeli?
Atsakyti
QUOTE(gress @ 2010 08 31, 16:46)
Ar nesit rytoj geliu aukletojoms?  smile.gif
Lieputaite, ar ryt einat pirma diena i darzeli?

nagi pasirodo mus iš "saulučių" grupės perkėlė į "voveriukų", nes į saulučių eina 3m. vaikai, o mums jau 4 tai eisim pas bendraamžius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neprognozuojama @ 2010 08 31, 15:19)
Zodziu kiek zmoniu tiek nuomoniu ir veiksmu  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif
tikrai taip, ir tas poziuris dar matyt priklauso ar tu esi neigaliuko ar sveikojo mama. integracija visi suprantam savaip. ir kiekviena mama nori savo vaikui kupo geriausio. as pvz suprantu sveikuju vaikuciu mama, kurios nenoretu neigaliuku savo grupej (na dar ta negalia gali buti tokia skirtinga ir nuo manau irgi priklauso iki kokio lygio ta integracija).

cia galima plestis ir plestis....... ir kiekviena situacija individuali. o mano supratimu integracija sitam darzelyje kazkokia yra, jei sveikuju vaikuciu grupese buna ir su negalia vaikuciu, tik ta negalia nera tokia zymi, kad trukdytu sveikiems vaikuciams ir kad is priziurincio personalo atimtu visa demesi.

Mokyklose irgi i bendrasias mokyklas eina topli grazu ne visi neigaliukai, tai manau ir darzelyje panasiai. Kartais manau tiek neigaliukams, tiek sveikiems vaikams tiesiog daug geriau, patogiau ir sveikiau, nebuti toje pacioje grupeje.

o mes rugsejo pabaigoj pradesim lankyt visciuku grupe, tai ieskom draugu ir ziniu, kaip toje grupoeje vaikuciams sekasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 09 03, 16:23)
thumbup.gif  thumbup.gif
tikrai taip, ir tas poziuris dar matyt priklauso ar tu esi neigaliuko ar sveikojo mama. integracija visi suprantam savaip. ir kiekviena mama nori savo vaikui kupo geriausio. as pvz suprantu sveikuju vaikuciu mama, kurios nenoretu neigaliuku savo grupej (na dar ta negalia gali buti tokia skirtinga ir nuo manau irgi priklauso iki kokio lygio ta integracija).

cia galima plestis ir plestis....... ir kiekviena situacija individuali. o mano supratimu integracija sitam darzelyje kazkokia yra, jei sveikuju vaikuciu grupese buna ir su negalia vaikuciu, tik ta negalia nera tokia zymi, kad trukdytu sveikiems vaikuciams ir kad is priziurincio personalo atimtu visa demesi.

Mokyklose irgi i bendrasias mokyklas eina topli grazu ne visi neigaliukai, tai manau ir darzelyje panasiai. Kartais manau tiek neigaliukams, tiek sveikiems vaikams tiesiog daug geriau, patogiau ir sveikiau, nebuti toje pacioje grupeje.

o mes rugsejo pabaigoj pradesim lankyt visciuku grupe, tai ieskom draugu ir ziniu, kaip toje grupoeje vaikuciams sekasi smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip spinduleliams sekasi? mes jau viena diena buvom darzelyje, sia savaite vel pratinsimes ir jau bandysim sios savaites pabaigoj pasilikt visa diena smile.gif
Atsakyti