QUOTE(Neprognozuojama @ 2010 08 31, 13:52)
Oi Gress Gress> gal galetum savo vaika atvest paziuret per kokia svente is savo grupes, kol musu neigaliukai sves, na zinai, kad vaikai paziuretu is salies jog yra kitokiu nei jie

Greiciausiai nemaloniai skamba

Aistros isiplieske idomios cia

Negaliu sneket uz visus neigaliuku tevelius, tad snekesiu tik uz save. Nesu nei naivi, nei akla, matau kokios bedeles su mano dukryte, ka ji gali ko negali. Ir tikrai nesakau,kad va dabar eisim ant scenos ir eiles deklamuosim

Ne realiai matau, kad ji daineliu nedainuos, eiliu nedeklamuos ir t.t. Bet uz tai matau kaip ziba akytes kai prieina kitas vaikas, matau kokius jos fizinei buklei stebuklus padare jos mazasis broliukas, stai ka mato mano mamos akys. Kitos mamos akys mato savo vaike, kita. Juk negaliu yra ivairiu. Kitas vaikutis vaidinime gal abutu medziu ir butu labai laimingas, kitas gal paprastus zodzius pasakytus ir t.t.
O kas del agresiviu vaikuciu, tai man labai idomu, o ka man daryt jei mano dukryte neispasakyto ramumo. Juk jei vaikas neigalus dar nereiskia, kad jis agresyvus, lygiai taip kaip sveikas nebutinai geras
Irv pabaigai noriu pasakyti, kad neigalus vaikas negali but virs kitu poreikiu, taip pat, kaip ir sveikojo poreikiai negali but keliami virs neigaliuko. Juk jei pirmoje klaseje vienas nemoka rasyt A, o kitas jau seniai raso B, nereiskia, kad juos reik isskirt

Esame skirtingi, ivairus, sveiki, ligoti, spalvoti ir t.t., bet sirdeles plaka lygiai tokiu pat ritmu...

Nezinau net ka pasakyt.Uzjauciu kad turit beda.
Kazkaip perskaiciau dar karta ka rasiau ir neizvelgiau kad as rasiau kad juos reik isskirt, esmini ka pasakyt norejau , kad i viena grupe negali but per puse igalus ir neigalus, reiktu dvigubai aukliu. Nes manau demesio daugiau reik neigaliems is aukliu puses, o jei jos pradetu vaikytis visus igalius kurie buna ir taip, kad grupej daug hyper aktyviu

, buvo maniskio grupej... tai kokia prieziura ir demesys liktu vaikuciam likimo nuskriaustiem...

as ta prasme rasiau.
Mano vyresnelio grupej buvo su cerebraliniu paralyzium vaikiukas neveikstantis, tai tikrai vaikai geranoriskai jam padedavo ir priimdavo i savo rata ziast ir pan..

Zinoma galetu skirt daugiau demesio, kas be ko.
Papildyta:
QUOTE(Lieputaite @ 2010 08 28, 10:41)
vyresnėlis dabar bus jau antrokas ir patikėk paklausia ir dar oi kaip ilgai reikia aiškinti, nes niekas darželį nieko apie tokius vaikus nepasakojo oir tikrai jokios integracijos nebuvo. Vienoje grupėje mokyti gal ir sunku, bet per šventes leisti sudalyvauti vienoje programėlėje manau įmanoma.
Maniskis neklausia, nes jo grupej buvo su cerebraliniu paralyzium nevaikstantis. Kazkaip jei pamatoir su kita negalia sako, va matai jis kazkuo serga...
Gal kaip kuris vaikas.
O del dalyvavimo tai tikrai galetu kartu sventes daryt