QUOTE(Orrange @ 2013 09 02, 14:37)
Nepergyvenkit, išmoks dukrytė visko po truputį, maniškis eis tik nuo kitų metų
O kaip pratinat dukrytę, kokia ten tvarka? Oi kaip viskas ir man rūpi
Kiek vaikučių grupėje?

QUOTE(Orrange @ 2013 09 02, 14:59)
Taip, mes iškart po Naujų ir pasirodysim, jei niekas nepasikeis
O kaip prie darželio pratinimas vyksta: ar leidžia ir mamytei pirmom dienom pabūti, ar tiesiog paliekat keliom valandom? Aš pati šį darželį esu baigus - tai man likę patys geriausi prisiminimai
Tikiuosi, ir mūsų vaikučiams taip pasiseks 

pacios aukletojos noretu kad kuo maziau mamos sedetu, nes grupeje tada chaosas. Vieno vaiko mama sedi, kito sedeti negali ir prasideda... Pirma savaite nereiktu palikti pietu miego, turi iprasti prie aukletojos ir vaiku. Pradzioje geriausia pabuti trumpai grupeje su mama, antra diena jau pabuti kelias minutes ir perspejus vaika iseiti trumpam (10 minuciu), trecia diena jau uztektu tik kelias minutes atsisveikinti pasikalbejus ir uztrukti puse valandos. Kitom dienom iseiti tariantis kad aukletoja paskambins kai stresas atsiras. Niekada nereiktu apgauti vaiko-uzkelbejus danti spukti per duris, nes igaus baime kad ma abet kada ir bet kur gali sitaip pabegti ir nebeisleis is akiu.
O drugeliu aukletojos geros, verkiancius ismyluoja, priglaudzia. Buna seimininke visa diena glebyje laiko koki istisai verkianti. Rugsejo menesi pirma savaite aisku asaru daugiau, uzsikrecia verkimu vienas nuo kito, todel esnt galimybei rekomenduojama vesti nors nuo rugsejo viduriuko.
Daugumai viaku uztenka poros savaiciu adaptacijai, tik gaila kad ligu sezonas ta ritma kai kuriems ismusa ir vel buna kaip is pradziu...
Del vaiku skaicius darzelyje... tai ju negali buti daugiau kaip 15 sarase ir siuo metu aktyviu tevu samburis regitruoja butent tokius vaiku "sukisimus" i grupes ir tada jau jie imsis visu priemoniu kad taip nebutu. Siuo metu traktuojama taip kad vaiku niekada nebuna 15, kad daugiausia buna iki 10 vaiku (tas beja yra tiesa), bet pavasari ateina tikrai ir 14... Tai paskutini vaika tektu guldyti ant grindu tikriausiai, nes grupeje SALYGOS TIK 15 VAIKU.
http://www.delfi.lt/...u.d?id=62183585
Cia jau nuo paciu tevu priklauso kiek jie toleruos tas "gumines" grupes... Nes lopselio grupes vaikai ir taip visa saltaji sezona i lauka neiseis ne viena diena... Tai jeigu grupe sarasine padarys po 20 vaiku, lankanciu po 13-15 bus per diena, tai ziurek kad ir daugiau bedu atsiras... Na zodziu yra ta problema, tik ji pereliama ne ant savivaldybes (kuri turi stayti ir islaikyti darzelius) o ant tevu arba kaip dabar ant vaiku peciu (prastinant jiems lavinimo salygas ir kokybe).