Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune ir Kauno apylinkėse

QUOTE(something else @ 2009 04 03, 12:53)

visa bėda ta, kad čia neteikiami sakramentai  doh.gif
bet.. visada būna išimčių, tiesa?smile.gif gal kas nors susidūrėte, girdėjote, matėte, žinote apie galimybę susituokti šioje bažnyčioje?? g.gif

Sveika,

Aš savo laiku domėjausi ne būtent šia, bet Pažaislio bažnyčia, kuri taip pat ne parapijinė ir joje sakramentai neteikiami. Tad sužinojau tiek, kad tokiu atveju aišku jeigu bažnyčia koncekruota (Zapyškio kiek žinau ne, nebent kas pasikeitė) tada su savo prašymu einama net iki Kauno arkivyskupo Tamkevičiaus. Prašymas turi būti itin argumentuotas, pasakymas, kad gražu ir buvau ten pora kartų turiu sentimentų tikrai netiks schmoll.gif
Šiaip nežinau, jeigu turi "savo kunigą", nes tokios bažnyčios kunigo neturi, turi labai didelę argumentaciją, itin daug laiko ir užsispyrimo ir esi labai tinkinti, kuo sugebėsi įtikinti ir Kauno arkivyskupija tada bandyk 4u.gif
Aš nebandžiau ir išsirinkau kitą man mielą ir patikusią bažnyčia su labai fainu klebonu, be jokio skubėjimo ir tikrai gražia ir ramia aplinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doska @ 2009 04 15, 17:37)
Aš nebandžiau ir išsirinkau kitą man mielą ir patikusią bažnyčia su labai fainu klebonu, be jokio skubėjimo ir tikrai gražia ir ramia aplinka 4u.gif

na, mes galiausiai irgi prie šito varianto apsistojos:)

o Tamkevičių visai atsitiktinai prieš pora savaičių teko sutikti, bet kad nešovė tuo metu į galvą pulti reikalų tvarkyti lotuliukas.gif
Atsakyti

o sutvirtinimo sakramento priejus pirmos komunijos irgi reikejo? nes jauciu kad cia ir man bus nervu kaip turi but.. net nenoriu pagalvot doh.gif o pries kiek laiko iki vestuviu pradejot visus dokumentus tvarkytis?ir dar paskutinis klausimas-data issirinkot lengvai ar daug jau buvo uzimtu, idomu ar skubet mum ar ne, nes cmb jau pasieme data bet galvoju gal ta baznycia jau TOKIA POPULIARI kad negausim vietos ta pacia diena jei nepaskubesim biggrin.gif uztai prasau viska nuo A iki Z.. blush2.gif biggrin.gif busiu begalo dekinga uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
[/quote]
sutvirtinimo sakramento musu neprase smile.gif nors tiek gerai smile.gif o dokumentus pradejom tvarkytis labai anksti, tuokiames birzelio 6 d. tai i pamokeles pradejom vaikcioti 2008 m. rudeni, ir i baznycia uzsirasyt data ejome pries metus, tai vietu daug buvo smile.gif) tiesa pasakius kuo anksciau tuo geriau ta data rezervuot, pries 3 menesius tik visus reikalingus dokumentus nesi, ai dar reikia nepamirsti pasiimti 100 lt "rezervavimo" mokesti (zinoti savo mamyciu mergautines pavardes) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slitka: 16 balandžio 2009 - 07:51
rezervavimo mokestį? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 04 16, 09:03)
rezervavimo mokestį? blink.gif

biggrin.gif aga biggrin.gif butent rezervavimo mokesti, pas kunigeli Prisikelimo baznycioj kai ejom tartis del datos, tai paprsae 100 lt uzstata, cia garantas kad tikrai tuoksimes ta valanda, o jei nesituoksimes tie pinigeliai prapuls kas be ko, o vestuviu diena musm atiduos tuos pinigelius, bet manau, mes ta 100 lt paliksim "aukai" biggrin.gif , tokios tokels prisikelimo baznycioj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 04 16, 10:30)
biggrin.gif  aga  biggrin.gif  butent rezervavimo mokesti, pas kunigeli Prisikelimo baznycioj kai ejom tartis del datos, tai paprsae 100 lt uzstata, cia garantas kad tikrai tuoksimes ta valanda, o  jei nesituoksimes tie pinigeliai prapuls kas be ko, o vestuviu diena musm atiduos tuos pinigelius, bet manau, mes ta 100 lt paliksim "aukai"  biggrin.gif , tokios tokels prisikelimo baznycioj smile.gif

o siaubeli.. jau net nejuokinga kai suzinai tokiu nesamoniu.. blink.gif "atiduos pinigus".. doh.gif tai geras pasakymas palikti "aukai", kaip gi ten imsi jau vestuviu diena tuos pinigus i kisene, bet jau lupa pinigus tai NET BAZNYCIOJ! sedziu ir piktumas ima, nu kiek galima-namo nepasistatysi, nesusituoksi, galu gale vaiku nebus is ko augint, nes VISUR REIKIA DUOT.. lotuliukas.gif kuo toliau tuo labiau pradedu darytis tokia "zanuda" kur kiekviena centa susirenka, bet zinokit IS PRINCIPO ne is gobsumo lotuliukas.gif dekoju uz info mirksiukas.gif nes jauciu kai butumem nueje ir butu pasake apie tuos uzstatus tai buciau nusikeikus "tyliai" ir butu buve po visko.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(missed @ 2009 04 16, 16:08)
o siaubeli.. jau net nejuokinga kai suzinai tokiu nesamoniu.. blink.gif  "atiduos pinigus".. doh.gif  tai geras pasakymas palikti "aukai", kaip gi ten imsi jau vestuviu diena tuos pinigus i kisene, bet jau lupa pinigus tai NET BAZNYCIOJ! sedziu ir piktumas ima, nu kiek galima-namo nepasistatysi, nesusituoksi, galu gale vaiku nebus is ko augint, nes VISUR REIKIA DUOT.. lotuliukas.gif  kuo toliau tuo labiau pradedu darytis tokia "zanuda" kur kiekviena centa susirenka, bet zinokit IS PRINCIPO ne is gobsumo lotuliukas.gif  dekoju uz info mirksiukas.gif  nes jauciu kai butumem nueje ir butu pasake apie tuos uzstatus tai buciau nusikeikus "tyliai" ir butu buve po visko.. lotuliukas.gif

niu gal kitose baznyciose neima tokio "uzstato", bent jau negirdejau :)ai jei atvirai tai baznycios popieriukai tikrai atsiejo nelabai pigiai, kur nueini reikia pazymu, vel aukot po 10-20 lt, ejau pirma komunija, be skurupulu paprase "paaukot" 50 lt, paskaiteles lankem, vel aukot...bet is kitops puses, nenori moket pinigu, nesituok baznycioj ir nereikes ant nieko pykt smile.gif niu yra kaip yra smile.gif
Atsakyti
sweikos, man atrodo cia dar nebuvo pamineta Kacergines koplytele smile.gif mes ten tuoksimes. o kas del pinigu tai mum niekur nereikejo duoti, isskyrus paskaitas seimos centre. kiek ejom leidimo tuoktis kitoj parapijoj, ar kriksto pazymu, ar kad ir toj pacvioj kacergines koplycioj niekas musu nereketavo kad aukoti thumbup.gif per vestuves tik paaukosim kacergines klebonui ir viskas , ziauru kas kaune darosi su baznyciom kunigais ir ju reketais sad.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 04 17, 10:28)
bet is kitops puses, nenori moket pinigu, nesituok baznycioj ir nereikes ant nieko pykt smile.gif niu yra kaip yra smile.gif

iš esmės teisybė: gauni paslaugą - moki pinigus. kaip ir visur. tik tiek, kad čia esmė ne tame, jog moki, o kam moki ir kaip to mokesčio paprašoma, nes kažkodėl įsivaizduojam, kad bažnyčia tai jau kažkas labai dvasingo ir jokių pinigavimų negali būti. bet yra. visada buvo. ir bus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrytukas21 @ 2009 04 17, 10:37)
sweikos, man atrodo cia dar nebuvo pamineta Kacergines koplytele smile.gif

aha, labai graži koplytėlė 4u.gif ji berods priklauso Vilkaviškio vyskupijai, Aleksoto dekanatui g.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 04 17, 12:00)
iš esmės teisybė: gauni paslaugą - moki pinigus. kaip ir visur. tik tiek, kad čia esmė ne tame, jog moki, o kam moki ir kaip to mokesčio paprašoma, nes kažkodėl įsivaizduojam, kad bažnyčia tai jau kažkas labai dvasingo ir jokių pinigavimų negali būti. bet yra. visada buvo. ir bus smile.gif
Papildyta:

aha, labai graži koplytėlė  4u.gif ji berods priklauso Vilkaviškio vyskupijai, Aleksoto dekanatui g.gif

aha, teisingai prilauso butent tam aleksoto dekanatui
Atsakyti
sveikos

na mes kaip ėjom į prisikėlimo bažnyčią, tai iš MB nereikalavo sutvirtinimo (aš turėjau), susimokėjom 100 lt (kaip jau minėjo), ten kažką užpildė ir liepė ateiti birželio pradžioj (vestuvės liepos vidury) kad surašytų galutinai visus duomenis ir nusprestumėme ar viršui ar apačioj tuoksimės... smile.gif
Atsakyti
Na mes praeitą vasarą tuokėmės Vilkaviškio katedroj. Man ji labai graži wub.gif
Ir vasarą aplinka gražiai sutvarkoma, daug gėlių būna, o vidus tai iš viso nuostabus smile.gif
http://public.fotki..../cnv000015.html
Čia vidaus nuotrauka, o toliau rasit ir išorės smile.gif
Atsakyti