Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune ir Kauno apylinkėse

QUOTE(mantra @ 2009 04 27, 14:08)
o, atleiskit, moterys, kas yra "rimta priezastis" tuoktis svetimos parapijos baznycioje? g.gif
Klausiu, nes paciai reikes prasyti leidimo is Silainiu baznycios... Tokioje baznycioje tuoktis, kai dar tik ten statybu lygmuo tikrai nenoriu... O to juk negaliu sakyti...

Ir aš ir MB priklausome Šilainių parapijai, bet leidimą lengvai gavome, be jokių problemų. Tik kunigėlis sako, - Matot, bažnyčią statau, tai palikit man čia...

Mes tuoksimės Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje
user posted image

gal žinote kaip ten su puošimu, ar būna papuošta bažnyčia ar reikia patiems puošti?
Atsakyti

[/quo
nemanau kad bus problemu silainiu baznycioj, as su saviskiu gavom is ten leidimus, man israse pats kunigelis, o manajam rastinej, tik rastinej paprase paaukot pinigeliu, maniski dave 10 ar 20 lt smile.gif ir viskas smile.gif
[/quote]

nuraminot, merginos aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2009 04 22, 17:35)
sveikos visos,

noriu jusu patarimo klausti. gal tam teko susidurti su Gerojo Ganytojo baznycios klebonu? si parapija yra musu pagal gyvenamaja vieta, o norime tuoktis ir jau rezervavome vieta Prisikelimo baznycioje. taciau musiskis klebonas (Gerojo Ganytojo) tiesiai sviesiai pasake, kad leidimo tuoktis uz parapijos ribu neduos, tai net nebezinau, ka ir bedaryti  blink.gif  verysad.gif asaros tik kaupiasi ir viskas...  verysad.gif

Mes priklausom šiai parapijai, daugiau kojos tikiuosi ten nereikės net įkelti.

Priežastis labai paprasta: jūs lankotės kitoje bažnyčioje, esate prie jos pripratę ir norite ten susituokti. Viskas.

Mes gavome pažymą be didesnių klausimų, aišku 50 Lt auka pasirodė per menka.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2009 04 23, 15:13)
aš patarčiau nemeluoti, o gražiai paprašyti išdėstyti atsisakymo priežastį raštiškai, mat jūs norite kreiptis į kuriją tuo klausimu. tik kalbėkite gražiai ir nepanikuodami. kiek pati domėjausi, pasakymai, kad 'neturi teisės neišduoti' niekuo nepagrįsti. net citavau čia vienoj temoj Vyskupo teiginius. bet reikalą išspręsti per kuriją tikrai galima. arba, kaip patarė, bandykit tiesiai šviesiai paaiškinti situaciją Prisikėlimo bažnyčioje - gal atsižvelgs  smile.gif

Oj, su juo gražai žinok nelabai išeina. Nes prieš tai buvusį vaikinuką "pravijo" jis neturėjo "rimtos priežasties".
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Gal kam pravers informacija wink.gif
Kiekviena bažnyčia turi savo parapiją ir į kitos daržą nesikiša. Parapijai priklausymas nustatomas pagal tai, kur gyveni (o ne pagal tai, kur esi registruotas!!!). Reikia būti išgyvenus mažiausiai 3 mėnesius toje vietoje, kad priklausytum tos bažnyčios parapijai. Nu gal suprasit g.gif
Ši informacija turėtų padėti tiems, kas nusipirko naujus namus, bet juose dar negyvena. Viskas priklauso nuo situacijos: jei nori tuoktis naujoj parapijoj, sakai, kai pirkau čia namus ir pas Jus dėl to ateinu. Jei nenori, sakai, kad dar vyksta remontai ir aš čia negyvenu, o planuoju pabaigt tik po pusmečio ar metų lotuliukas.gif Vadinas dar gyveni kitoj parapijoj wink.gif
Manau supratot wink.gif
Atsakyti
O, čia tai naujiena, tai jei aš gyvenu kalniečiuose ir norėčiau tuoktis arkikatedroj, man dar reikės eiti kažkur leidimo gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2009 04 30, 09:43)
O, čia tai naujiena, tai jei aš gyvenu kalniečiuose ir norėčiau tuoktis arkikatedroj, man dar reikės eiti kažkur leidimo gauti g.gif

teoriškai manau jums turėtų priklausyti vienuolynas prie parko, tai ten be jokių problemų duoda leidimus tuoktis už parapijos ribų.
Atsakyti
Žinokit aš netikra Kaunietė, tai nelabai nutuokiu kur ta mūsų parapija, bet nuraminot.
o gal ką gero ar blogo žinot apie arkikatedrą?
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2009 04 30, 09:56)
Žinokit aš netikra Kaunietė, tai nelabai nutuokiu kur ta mūsų parapija, bet nuraminot.
o gal ką gero ar blogo žinot apie arkikatedrą?

Nelabai žinau ką, bet man ten nepatinka, kai vyksta ceremonija ir turistai atsibeldžia schmoll.gif

Paskaitykite kokių dokumentų reikia čia
Papildyta:
QUOTE(Auksuole @ 2009 04 30, 09:59)
Nelabai žinau ką, bet man ten nepatinka, kai vyksta ceremonija ir turistai atsibeldžia  schmoll.gif

Paskaitykite kokių dokumentų reikia čia

peržiūrėjau visas parapijas tai šitam rajone radau tik :

Pal. arkivyskupo Jurgio Matulaičio (Eigulių)
Žeimenos g. 6, LT-50115 Kaunas, tel. (37) 38 74 00
El. paštas: jurgismatulaitis@kaunas.lcn.lt
Koplyčia „Rasos“ gimnazijoje
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2009 04 30, 10:04)
Nelabai žinau ką, bet man ten nepatinka, kai vyksta ceremonija ir turistai atsibeldžia  schmoll.gif

aha drinks_cheers.gif ir apskritai man ten paloOociai toOokie blush2.gif
Atsakyti
o aš turiu tokia mintį, tuoktis sekmadienį ax.gif
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2009 04 30, 10:13)
aha  drinks_cheers.gif ir apskritai man ten paloOociai toOokie  blush2.gif

blink.gif čia jūs apie tuos pačius turistus?
Papildyta:
O tai nejaugi ten kieks nesituokė, ir konkrečių atsiliepimų nebus?kaip ten pačios bažnyčios valdžia?
žodžiu, kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2009 04 30, 10:20)
žodžiu, kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif

viskas ten normaliai. kokia dar valdžia? kunigai? nueinat į raštinę, paklausiat kas kur kaip ir kada, kokių dokumentų reikia, pasikalbat dėl datos. nugis žmonės visi esam, kunigai ne vilkai, nebijokit, nepraris smile.gif apsisprendžiam einam ir klausiam, kaip ir kiekvienu gyvenimišku atveju. internete rasit ir telefoną, ir raštinės darbo laiką - viskas aiškiai ir paprastai. o va jau po to medžius skaičiuosit smile.gif
Atsakyti
Ačiū ok.gif
nugi reikia, kad kas į gerą vietą įspirtų blush2.gif
Atsakyti