QUOTE(sapnuole @ 2009 06 25, 23:36)
na ka, pasirinkome Prisikelimo baznycia. girdejome viena neigiama atsiliepima, bet ceremonija ten mateme grazia, tad tikimes, kad viskas bus gerai
viskas ten gerai, patikek, ceremonija tikraii nereali, man paciai ir maniskiui asaros riedejo

ieškau moters, ištekėjusios babtų bažnyčioje. man l reikia spaudo kopijos ir pažiūrėti kaip atrodo tas dokumentas, nes noriu savo jauniesiems rengti staigmeną. dėkui, jei atsiliepsite

Kazkaip sakitau skaitau foruma ir tureciau pasakyti kad forumas yra ne apie Kauno baznycias, bet apie Gerojo Ganytojo baznycia
Taigi, butu faina jeigu pasidalintu kas nors ir kitais ispudziais. Pvz mes planuojame tuoktis Kauno arkikatedroje, gal kas esate girdeje kokiu atsiliepimu apie sia baznycia

Dabar as jau nieko nesuprantu
Noretume susituokti raudondvario, Vilkijos arba Vytauto baznycioje. Bet kaip supratau tai neimanoma
Gal kas gali man paaiskinti, kur mums tuoktis? As is suvalkijos, mano MB is Kauno raj. Nusipirkom buta Kaune, Dainavoje, jame kolkas prisiregistraves tik MB. kaip suprantu galetume tuoktis mano gimtineje, bet mums per toli, nuo kauno apie 120km, nes svente bus Kaune, kaip suprantu MB jau nepriklauso savo miestelio baznyciai?
nors ten ir buvo krikstytas ir taip toliau? Nors toje baznycioje mes irgi nenorime
norime, kad baznycia butu gamtoje, o ne isprausta tarp pastatu, be to, mums modernumas nepatinka, tai ka mums daryti?

Gal kas gali man paaiskinti, kur mums tuoktis? As is suvalkijos, mano MB is Kauno raj. Nusipirkom buta Kaune, Dainavoje, jame kolkas prisiregistraves tik MB. kaip suprantu galetume tuoktis mano gimtineje, bet mums per toli, nuo kauno apie 120km, nes svente bus Kaune, kaip suprantu MB jau nepriklauso savo miestelio baznyciai?

QUOTE(Meredita @ 2009 09 23, 18:18)
Dabar as jau nieko nesuprantu
Noretume susituokti raudondvario, Vilkijos arba Vytauto baznycioje. Bet kaip supratau tai neimanoma
nors ten ir buvo krikstytas ir taip toliau? Nors toje baznycioje mes irgi nenorime
norime, kad baznycia butu gamtoje, o ne isprausta tarp pastatu, be to, mums modernumas nepatinka, tai ka mums daryti? 

siaip dabar jus priklausot tai parapijai kurioje gyvenate, tai yra pagal gyvenimo vieta,o ne registracijos vieta.taigi manau reiktu eiti i ta baznycia kuri jusu parapijoje ir prasyti leidimo tuoktis uz parapijos ribu, vilkijoje, raudondvaryje ar kur kitur norite

Tai va, kad kaip suprantu mes priklausome ale tai siuo metu tai paciai baisiausiai parapijai

QUOTE(Meredita @ 2009 09 23, 20:02)
Tai va, kad kaip suprantu mes priklausome ale tai siuo metu tai paciai baisiausiai parapijai 

Tai jau mokinau ne vieną

QUOTE(Auksuole @ 2009 09 23, 21:26)
Tai jau mokinau ne vieną
Sakykite kad lankote kažkurią pasirinktą santuokai bažnyčią ir tada duos tą leidimą tuoktis už parapijos ribų lengviau. Ir jei tik vyrui reikia tai dar mažiau bėdų.

o ten iraso priezasti del ko isduoda?nes tiek jis, tiek as, galetume truputi pameluoti ir sakyti, kad norime tuoktis antrosios puses parapijoje

QUOTE(Meredita @ 2009 09 23, 21:48)
o ten iraso priezasti del ko isduoda?nes tiek jis, tiek as, galetume truputi pameluoti ir sakyti, kad norime tuoktis antrosios puses parapijoje 

Reikia kunigui nurodyti kodėl norite tuoktis kitur. Prieš tai dar lieps užpildyti kortelę tokią apie visus tame bute registruotus krikščionis

QUOTE(Meredita @ 2009 09 23, 21:48)

baikit, kam meluoti? juk santuokai bažnyčioje ruošiatės, negi norite iš pat pradžių grįsti ją melu?...
nueinate į savo parapiją, paaukojate 10 - 20 lt ir gaunat tą pažymą. šiaip formaliai neišrašyti negali, bet visokių, žinoma, atvejų būna. jei atsisakys, galite paprašyti raštiškos atsisakymo priežasties. jei nenorite pyktis, keliaukite pas norimos bažnyčios kunigą, paaiškinkite situaciją, turėtų suprasti. juk kunigai irgi suinteresuoti, kad jų bažnyčioje sutuoktuvės vyktų - papildomas pajamų šaltinis.
QUOTE(Auksuole @ 2009 09 23, 21:53)
Prieš tai dar lieps užpildyti kortelę tokią apie visus tame bute registruotus krikščionis
Taip pat reikia turėti krikšto pažymas

Taip pat reikia turėti krikšto pažymas
mums to daryti nereikėjo. čia, matyt, parapijiečių "inventorizacijos" tikslais

Auksuole, man regis, visus dokumentus (krikšto, kursų, komunijos (jei prašo), laisvo stovio, leidimo tuoktis už parapijos ribų) renka tos bažnyčios, kurioje tuokiamasi, kunigas, nes santuoka bus įrašyta į tos bažnyčios knygas.