Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune ir Kauno apylinkėse

Mergaites..man reikia jusu pagalbos... Gyvenam ne lt, bet kita vasara tuoksimes..nezinau, kaip daryti del baznycios...mazyle maza, man reikes tuoj gryzti i darba, tai nezinau, kaip daryti su tais baznycios kursais, kurie reikalingi g.gif g.gif mes juk neprivazinesim i LT tu kursu isklausyti... g.gif g.gif girdejau, kad su kunigu galima susitarti..ir nelankyti tu kursu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 09 25, 15:11)
mums nereikėjo. kaip sakiau, Gertrūdos bažnyčia ne parapijinė, taigi sutuokė atvažiavęs mūsų parapijos (Palaimintojo J. Matulaičio) kunigas ir santuoką įrašė į mūsų parapijos bažnytines knygas. mano nuostabai, dėl atvažiavimo nekilo jokių problemų - šitą reikalą suderinome su sekretore. nusistebėjus, ar tikrai kunigas neprieštaraus, sužinojęs, ko mes norime, sekretorė atsakė - esą jei reikia, tai ir važiuos smile.gif taip ir buvo. o su pažymomis ten irgi paprasta - sėdi sekretorė ir išrašinėja, dar ant stendo prie raštinės durų parašyta, kad už pažymą prašo paaukoti berods 20 lt. žodžiu, nedaro problemų smile.gif

nelabai supratau smile.gif tai taip iseina kad jei susitari su savo parapijos kunigu tai jis atvaziuoja ir sutuokia sitoj baznycioj smile.gif ? siaip nelogiska atrodytu, kad is savo parapijos taip lengvai sutiktu tuokti kitoj baznycioj, nesiulydamas paprasciausiai tuoktis toj parapijoj, kurioje prasote, na nezinau susipainiojau, kazka ne taip turbut supratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(missed @ 2009 09 27, 10:45)
nelabai supratau smile.gif  tai taip iseina kad jei susitari su savo parapijos kunigu tai jis atvaziuoja ir sutuokia sitoj baznycioj smile.gif ? siaip nelogiska atrodytu, kad is savo parapijos taip lengvai sutiktu tuokti kitoj baznycioj, nesiulydamas paprasciausiai tuoktis toj parapijoj, kurioje prasote, na nezinau susipainiojau, kazka ne taip turbut supratau biggrin.gif

supratot teisingai smile.gif
kadangi bažnyčia ne parapijinė ir neturi savo pastovaus kunigo (kaip supratau, ji tiesiogiai kuruojama Kauno katedros), tai norintiems joje tuoktis reikia prašyti savo parapijos kunigo, kad atvyktų ir atliktų ceremoniją. jei iškyla problemų tariantis su savuoju, kuruojanti Gertrūdos bažnyčioje vykstančias santuokas mergina tariasi su Katedros kunigais. kaip suprantu, ten irgi nekiltų didesnių problemų tariantis.
na, o mūsų parapijoje, kaip sakiau, pirma pasakėm sekretorei - raštininkei, kad norim toje bažnytėlėje tuoktis, ji tiesiog užrašė tai jaunavedžių anketoje ir patikino, kad nesklandumų nekils. likus savaitei susitikom su kunigu, tasai net neužsiminė apie šį klausimą, dar pasiūlėme nuvežti - parvežti, bet tik ranka numojo. beje, net tel. nr apsikeitė, kad jei, neduokdie, kas nutiktų, neliktume be ryšio smile.gif visos šitos sistemos niuansas tik tas, kad tenka dvigubai aukoti - Gertrūdos bažnyčiai ir atvykusiam kunigui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 27 rugsėjo 2009 - 10:08
QUOTE(something else @ 2009 09 27, 11:03)
supratot teisingai smile.gif
kadangi bažnyčia ne parapijinė ir neturi savo pastovaus kunigo (kaip supratau, ji tiesiogiai kuruojama Kauno katedros), tai norintiems joje tuoktis reikia prašyti savo parapijos kunigo, kad atvyktų ir atliktų ceremoniją. jei iškyla problemų tariantis su savuoju, kuruojanti Gertrūdos bažnyčioje vykstančias santuokas mergina tariasi su Katedros kunigais. kaip suprantu, ten irgi nekiltų didesnių problemų tariantis.
na, o mūsų parapijoje, kaip sakiau, pirma pasakėm sekretorei - raštininkei, kad norim toje bažnytėlėje tuoktis, ji tiesiog užrašė tai jaunavedžių anketoje ir patikino, kad nesklandumų nekils. likus savaitei susitikom su kunigu, tasai net neužsiminė apie šį klausimą,  dar pasiūlėme  nuvežti - parvežti, bet tik ranka numojo. beje, net tel. nr apsikeitė, kad jei, neduokdie, kas nutiktų, neliktume be ryšio smile.gif visos šitos sistemos niuansas tik tas, kad tenka dvigubai aukoti - Gertrūdos bažnyčiai ir atvykusiam kunigui.

na jeigu taip taip cia nebloga naujiena, sito nezinojau bigsmile.gif nes sunku apsisprestu kokioje baznycioje tuoktis, vienintelis pageidavimas kad nebutu konvejerio, tai gal ir verta pabandyt su sia baznycia.. ax.gif aciu uz issamia info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2009 09 26, 13:59)
Mergaites..man reikia jusu pagalbos... Gyvenam ne lt, bet kita vasara tuoksimes..nezinau, kaip daryti del baznycios...mazyle maza, man reikes tuoj gryzti i darba, tai nezinau, kaip daryti su tais baznycios kursais, kurie reikalingi  g.gif  g.gif  mes juk neprivazinesim i LT tu kursu isklausyti... g.gif  g.gif  girdejau, kad su kunigu galima susitarti..ir nelankyti tu kursu... ax.gif

Vilniuj kursai yra praeinami per du vakarus viso 8 valandos. tuokiates kitais metais tai manau tikrai surasite du vakarus per metus smile.gif tik reikia registruotis, pasiplanuoti
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2009 09 25, 14:56)
ilgai rinkomės, norėjome mažos, jaukios, "nekonvejerinės". pasirinkome Šv. Gertrūdos (Marijonų), Kaune. ten neparapijinė bažnytėlė, besituokiančiųjų būna truputį mažiau, o kadangi mes tuokėmės penktadienį, septintą val. vakare, tai ne tik kad su jokiais vestuvininkais neprasilenkėme, bet ir gatvelė prie bažnyčios faktiškai tuščia buvo, ir senamiestis potuštis. žodžiu, likom patenkinti pasirinkimu ax.gif

user posted image

mes ir tenai tuokemes rugsejo 12 diena. buvom paskutiniai tai jokiu kitu vestuvininku nesutikome. super baznycia ir Evelina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(missed @ 2009 09 27, 12:43)
aciu uz issamia info smile.gif

kad tik mačytų smile.gif

QUOTE(liniux @ 2009 09 27, 13:30)
super baznycia ir Evelina smile.gif

man irgi patiko bažnytėlė wub.gif o dėl E. mano nuomonė šiek tiek santūresnė ax.gif
Atsakyti
O kaip manote ar senojoje Zapyskio baznyteleje butu imanoma susituokti? Kiek suprantu ji ne parapine 4u.gif galvojam prasyti Ezerelio klebono, kad mus sutuoktu, nes MB visa gyvenima ten gyveno, ten visi jo artimieji, taigi, nesijauciam mes priklausantys cia tai dainavos parapijai, jei cia dar tik menesi gyvenam blush2.gif
Atsakyti
Zapyškio bažnyčia man labai labai wub.gif buvo antroj vietoj mūsų sąraše smile.gif tiksliau - pirmoj, tik dėl patogumo nelabai tiko (norėjom, kad visi svečiai dalyvautų Mišiose).
manau, neturėtų kilti problemų, tik pirma susisiekit su tiesiogiai kuruojančia bažnyčią institucija, o tada jau jie paaiškins "nuomos" klausimus - kas, kur ir kaip smile.gif
Atsakyti
[quote=Meredita,2009 09 27, 23:37]
O kaip manote ar senojoje Zapyskio baznyteleje butu imanoma susituokti? Kiek suprantu ji ne parapine 4u.gif galvojam prasyti Ezerelio klebono, kad mus sutuoktu, nes MB visa gyvenima ten gyveno, ten visi jo artimieji, taigi, nesijauciam mes priklausantys cia tai dainavos parapijai, jei cia dar tik menesi gyvenam blush2.gif
[/qumes ten planavome tuoktis, taciau tai nebuvo imanoma, tai pasirinkome kacergines koplycia bigsmile.gif wub.gif zapyskio senojoje baznycioje nevykdomos santuokos ceremonijos, jokie baznytiniai renginiai ten nevyksta, nes paprasciausiai jos vidus yra tuscias, ten nieko nera, nei altoriaus nieko. del to joje negalima tuokti ir vykdyti santuokos ceremonijos smile.gif taip mums aiskino mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 09 28, 09:34)
zapyskio senojoje baznycioje nevykdomos santuokos ceremonijos, jokie baznytiniai renginiai ten nevyksta, nes paprasciausiai jos vidus yra tuscias, ten nieko nera, nei altoriaus nieko. del to joje negalima tuokti ir vykdyti santuokos ceremonijos  smile.gif taip mums aiskino  mirksiukas.gif

o, kaip gaila - labai įspūdinga vieta būtų ...........
Atsakyti
vajei kaip apmaudu verysad.gif o as jau platesni net scenariju prie tos baznyteles buvau sukurusi doh.gif bet man MB kazka pasakojo, kad po restauracijos ten vyko kazkokios misios g.gif tai ka jis cia tada man prikalbejo nesamoniu, lupsiu jau jam ausi,kai is darbo grys blush2.gif verysad.gif per nakti prisisvajojau, scenariju jau mintyse padariau ceremonijos, o pasirodo doh.gif
o ta kacergines koplycia irgi ne parapine? Gal foto turit?
nes ezerelio baznytele, tai man ne kokia, nors kaip sakoma Dievas visur yra, bet toje baznyteleje prisiekti, tai as nenoreciau schmoll.gif ji man i laidojimo biura panasi ax.gif
Atsakyti
žvilgtelėjau internete, kažkaip sukirbo abejonė, ar tikrai ten nėra parapijos - keista būtų. taigi štai:

Vilkaviškio vyskūpijos Aleksoto dekanato Zapyškio šv. Jono Krikštytojo parapija. Parapijos bažnyčios adresas: Bažnyčios-13, Kluoniškių k., Zapyškis, Kauno r. Bažnyčioje šv. Mišios vyksta sekmadieniais 10.30 val.
Parapijos klebonas: kunigas Antanas Mickevičius
Klebono telefonas: 8-686-75823
Klebono adresas: Vijoklių-9a, Kačerginė, Kauno r.
Ši parapija turi dvi bažnyčias. Viena jų - pastatyta vėlyvosios gotikos stiliumi 1578m. ir stovi Zapyškyje ant Nemuno kairiojo kranto, prie kelio Kaunas - Šakiai. 1744m. atnaujinta ir dekoruota bet kai kurios detalės buvo pakeistos. 1901m. senoji bažnyčia, esančioje ant Nemuno kranto, uždaryta. Įkalnėje pastatyta medinė bažnyčia, bet joje susirenkantieji žmonės netilpdavo (iki šių dienų neišlikusi). Norint patenkinti šių apylinkių visų tikinčiųjų poreikius, ant kalno pastatyta didelė raudonų plytų mūrinė bažnyčia, kuri 1915m. karo metu sugriauta. Kunigo iniciatyva ir žmonių bendromis jėgomis pastatyta nauja medinė bažnyčia ir 1930m. birželio 19d. pašventinta (pastatas išlikęs, bet kol kas negražintas parapijos tikinčiųjų bendruomenei). Vėliau 1915m. karo metu sugriautosios bažnyčios dalis atstatyta ir 1957m. birželio 23d. šv. Jono Krikštytojo atlaidų šventėje aukotos šv. mišios. Šioje bažnyčioje vyksta pamaldos iki dabar.

Paskambinkite kunigui ir paklauskite, kokia situacija su senąja bažnytėle, įmanomas variantas ten tuoktis, ar ne.

Atsakyti