QUOTE(Cristata @ 2010 03 01, 22:08)
Beje, draugai buvo rugpjūčio mėnesį su mašina. Turizmo skatinimo dėlei, tą mėnesį buvo nemokamai parkingas ir NEMOKAMAI VISI MUZIEJAI. Nežinau, ar jie tai daro kasmet...Bet ten velniškai karšta vasarą...
BUvau Paryžiuje pernai, kiek pamenu, pirmą mėnesio sekmadienį yra nemokami muziejai (mes tuo ir naudojomės)

be to, daug kur asmenims iki 26 metų taip pat nemokamai (nors dažnai info tai ir nebuvo parašyta).
O vasarą man ten nebuvo "velniškai" karšta

aš kai šilumos mėgėja, tai man ir 30 laipsnių saulėtą dieną būna visai pats tas

čia jau nuo pačio žmogaus labiau priklauso. Tik rugpjūtį daug turistų, tad eilėse gali tekti stovėti ilgiau, arba jau reikia planuotis atsikelti ryte anksti.
QUOTE(Gatita @ 2010 03 01, 23:47)
Mergaites paryzietes, noreciau jusu patarimo!
Ieskomes butuko geguzes pabaigai 5 dienoms Paryziuje, ziurineju www.lodgis.com ir neapsisprendziu koki geriau imti - ar Monmartre 18 arrond. (pvz. Nr. 11810130) ar geriau arciau visu lankytinu objektu 4 arrond. (pvz. Nr. 1049859)? Biudzetas ribotas, tai ir pasirinkimu skaicius sumazeja.. Ka manot?
Aš rinkčiausi 4 arrond. Nors Monmartre man nebuvo baisu ir naktį (vis tik žmonių ten tikrai nemažai), bet norint daugiau apvaikščiot pėsčiomis 4 arrond. patogesnis (o jei būtų galimybė, rinkčiausi 5 arrond.

)
QUOTE(mario @ 2010 03 02, 16:18)
Laba diena,
tai visgi kur geriausia Paryziuj drabuzeliu pasidairyti? Kazkur gide radau parasyta, kad normaliom kainom universaline parduotuve yra Samaritaine (ar kazkaip labai panasiai skamba pavadinimas). Cia visai netoli nuo Ile de la Cite. Gal teko lankytis?
Samaritaine parduotuvė 2008-2009 m. tikrai nedirbo (ten kažkoks kapitalinis remontas vyksta). O kaip su 2010 m. tai jau nežinau

Tad neapsigaukit jei ką

šiaip didžiulis prekybos centras yra šalia Defence arkos, ten visko daug, ir drabužių, ir batų, ir kosmetikos, ir šiaip ko tik nori. Beje, ir pigus supermarketas yra, kur viskas žymiai pigiau negu miesto centre. Bet Defence lyg 3 zonoj (jei atmintis neapgauna..

), tad pėsčiomis jau nenueisit.
QUOTE(pupshe @ 2010 03 02, 16:58)
O as savo ruoztu su prasymu patarti.
Radau kelis viesbuciu variantus, bet nebeapsisprendziu, kuri pasirinkti.
Renkames tarp
http://www.booking.c...kout=2010-05-31
ir
http://www.booking.c...oking_confemail
Pastarasis suviliojo, nes dvivieciui kambariui buvo akcija ir vietoj 1550lt uz tris naktis kaina buvo 590lt, tai rezervavau ir jei ka atsauksiu.
Siaip jau pirmenybe teikiam vietai, kad galima butu saugiai grizti is miesto peskom, jei nebevaziuos metro ir pan. Manom, kad bent viena vakara tikrai uzsibusim kazkur ilgeliau

Ka jus patartumet?
Jei norit pėsčiomis vaikščiot, tada patarčiau ieškotis kažko arčiau centro (1,2,5,6 arrond.). Na, gal dar 7 (jei naktį norėtumėt dažnai gerti vyną prie Eiffelio).
Iš jūsų pasirinkimo, tai pirmojo tikrai neimčiau, toli nuo centro.. Antras.. na, nuo Notre Dame netoli (nors ten vakarais nelabai yra ką veikti.. ai, nebent kokių gatvės muzikantų prie Senos paklausyt, tada super)

Nors apie 11 arrond. nelabai ką žinau, bevaikštant į tą pusę buvome užklydę, bet tik tiek. Man gražiausia, įdomiausia, saugiausia (mano subjektyviu supratimu) yra maždaug tame tarpe nuo eiffelio iki notre dame.
P.S. kaip aš jums pavydžiu, kad ruošiatės keliauti į Paryžių

mielai ten sugrįžčiau bent kartą per metus...
Visi ieškojimai baigiasi, kai ateina meilė... ;)