Tai koks dabar gi tas auklės atlyginimas
Už pilną darbo dieną (nuo 8 iki 17 val.), vieno vaiko priežiūrą Vilniuje.

QUOTE(Geikutux @ 2009 06 13, 11:35)
Tai koks dabar gi tas auklės atlyginimas
Už pilną darbo dieną (nuo 8 iki 17 val.), vieno vaiko priežiūrą Vilniuje.

Ziurint kokius darbelius reikes atlikti jai... cia jau buvo rasyta svyruoja nuo 5lt iki 10lt

Mano patirtis tokia, kad 2007 metais, kai krizes net nebuvo auklei mokejom 600 lt. Maistas buvo musu. Be problemu pasilikdavo ilgiau uz ta pacia alga. Siandiena mokame 800 lt.
i | Dalis pasisakymų/diskusijų neatitinkančių temos paskirties yra pašalinta. Tema apie auklių algas, o ne apie konkrečius atvejus, ne apie emocijas tiek iš tėvelių tiek iš auklių pusių, sąžiningumą ar ne ir pan. Diskusijoms yra skirtos kitos temos. |

Kiek mokam auklei, ar uz menesi sutartine kaina ar uz valandas kurios ji praleidzia su musu vaikuciu

Kiek dabar musu laikais, kai visur tik ir kalba apie krize, mokam ir galim sau leisti moketi auklems ,arba kiek aukles praso uz savo paslaugas .

O jus primokesite auklei jai jus pavielosite?Ar apmokate kelia auklei, jai ji labai toli gyvena?
Ar aukle gales jusu maista valgyti ?Ar tures veztis savo .

Ateina i jusu namus svetimas zmogus, jus turite juo pasitiketi ir gerbti kaip seimos nari, ar taip?

Kokios aukletojos pareigos?
Ar tik uzsiimineti su vaiku ,rupintis juo kad butu Saugus.

Ir susytvarkiti vaiku zaislus , po valgio indus,ir purvinus drabuzelius mesti skalbti, jam pagaminti maista.

As uzdaviau daug klausymu i viena tema
skirtingose temose yra atsakymai i mano klausymus kurie yra mano vienoi temoi ogo-go

Kiek dabar Klaipėdoj auklės valandinis atlyginimas (tik vaikučių prižiūrėjimas, jų valgydinimas)? Mamos, pasidalinkite patirtimi.
O kaip daryti, jei prižiūrėti reikia 2 vaikus?
Patarkite, mamytės, pirmą kartą susiduriam su tokia situacija.
O kaip daryti, jei prižiūrėti reikia 2 vaikus?
Patarkite, mamytės, pirmą kartą susiduriam su tokia situacija.
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 06 23, 20:30)
Ziurint kokius darbelius reikes atlikti jai... cia jau buvo rasyta svyruoja nuo 5lt iki 10lt
i val.

Manau nerealios kainos, analizuojant dabartinį LT ekonomikos lygį ir bedarbystės mąstą. Jei jau grįžtame į ankstesnius laikus, tai atlyginimas svyruotų (priklausomai nuo krūvio) nuo 2,50 Lt iki 4,5 Lt maximum (jei dvyniai ir namų ruoša). Su auklės maitinimu arba be. Nuolatiniai ir papildomos išlaidos neskaičiuojamos, viskas individualu, bet neprivaloma mokėti. Nuo 5 iki 10 tik už nestabilų, nenuolatinį iškvietimą. Gali būti derinama su namų ruoša, pvz. lyginimas ar pan.
Nusileiskit ant žemės.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 06 28, 14:29)
Manau nerealios kainos, analizuojant dabartinį LT ekonomikos lygį ir bedarbystės mąstą. Jei jau grįžtame į ankstesnius laikus, tai atlyginimas svyruotų (priklausomai nuo krūvio) nuo 2,50 Lt iki 4,5 Lt maximum (jei dvyniai ir namų ruoša). Su auklės maitinimu arba be. Nuolatiniai ir papildomos išlaidos neskaičiuojamos, viskas individualu, bet neprivaloma mokėti. Nuo 5 iki 10 tik už nestabilų, nenuolatinį iškvietimą. Gali būti derinama su namų ruoša, pvz. lyginimas ar pan.
Nusileiskit ant žemės.
Nusileiskit ant žemės.

Papildyta:
QUOTE(Ruta-Rasa @ 2009 06 28, 21:50)
Pakankamai visos mamos realiai nusileidusios ant zemes,kaip ir aukles nesvaicioja neadekvaciais reikalavimais.Daugelis teveliu "atsikando" tariamu aukliu,kurios tik bedarbystes spiriamos sudare tikrom auklem konkurencija.Realiai tai tikrai aukles yra zmones,kaip ir teveliai.Jei tikra aukle jai visada yra prioritetas vaikas.Visada galit patikrint aukles psichologini pasiruosima ir tinkamuma tam darbui.Nereikia svaidytis kaltinimais ir nebutina nuvertint aukliu.Tevai privalo realiai ivertint savo galimybes ir tada jokiu nesusipratimu del finansiniu reikalu nekyla.Tiesiog visada butina apkalbet visus svarbiausius aspektus aptart pries pradedant bendradarbiaut.Mamos skundziasi,kad aukles pasielgia neadekvaciai,o ar tikrai visi teveliu poelgiai tikrai buna pasverti ir bendrazmogiski.

Tikra auklė - tai labai slidu. "Netikra" auklė gali būti n kartų geresnė visomis prasmėmis. Bet tema ne apie tai.
Auklės atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo ekonominės situacijos, kaip betkoks kitas atlyginimas. Todėl jei visoje šalyje masiškai mažėja atlyginimai, jei didėja bedarbystė ir kt., tai kaip auklė gali uždirbti tiek pat, kiek anksčiau? Nelogiška. Viskas traukiasi žemyn. Mane tiesą sakant šokiruoja toks nepamatuotas optimizmas. Ir tuo pačiu noriu nuraminti šviežias mamytes, kurios ieško ar ruošiasi auklių paieškoms: mažiau stresuokite. "Prabangios" auklės visuomet buvo retenybė, dažniau pasitaiko susireikšminusios personos, kurios auklės darba įsivaizduoja švelniai tariant savotiškai. Viskam yra proto ribos.

<Subjektyvi>
yra ir tokiu personu
Bet man moka uz viena vaikuti ..as aisq nedaznai ateinu.. 5lt i val.
valgyt nieko nereik daryt... tai pagal siatuacija..ar lauke zaisti su juo ar namie...ir t.t. pamatint reik kartais. Nzn mama lig ir nesiskundzia,kad brangiai emu,kad ir laikai tokie.
O jaunos mamytes man atrodo pasiskaitines visur ir pacios nuspres kiek joms moket..pagal savo isgales..juk yra tokia fraze " vaikui negaila" ..
Tai kiek as esu girdejus kurios auklytes dirba,tai mazdaug kainos nuo 5-8 lt

Bet man moka uz viena vaikuti ..as aisq nedaznai ateinu.. 5lt i val.

O jaunos mamytes man atrodo pasiskaitines visur ir pacios nuspres kiek joms moket..pagal savo isgales..juk yra tokia fraze " vaikui negaila" ..
Tai kiek as esu girdejus kurios auklytes dirba,tai mazdaug kainos nuo 5-8 lt