kainos ziuriu visai nekrenta,kazkaip keista,visur visiems mazina tik ne auklems
QUOTE(vetruze @ 2009 07 13, 17:34)
kainos ziuriu visai nekrenta,kazkaip keista,visur visiems mazina tik ne auklems
Visiems mazina,bet jie turi bent soc.garantijas..o aukle ka turi? jei ji susirgs (tik pas tevelius dirbdama,ne pensininke,ne moksleive turiu omeny) tai uz ka ji gydisies? kai jai mokes i val 2lt? ar teveliai jai uz gydyma sumokes? Ji juk nedirba..o tevams tuo metu reiks imti biliuteni arba kita ieskot..kuriai tures irgi moket...
Jei visiems mazina,tai bent reik pagalvot,kad aukles dirba be soc. garantiju.
jei jums nepatinka tokios aukles..samdikites is agenturu.nemanau,kad maziau sumokesit.

Visa tai belebirda
Auklės ar kt. paslaugų sektoriaus asmens atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo mokančiojo pajamų. Viskas. Vartykite kaip norite, bet jei šeimininkai neturi pinigų arba turi mažiau, tai niekaip neišspaus, kad auklei mokėti tiek pat. Visi tie auklių nepasverti lūkesčiai tėra svajonė, bet realybė kitokia. Mokių liko labai mažas proc., todėl patekti pas juos: loterija, šansas, atrankos, konkursai. Nori būti labai gerai apmokama aukle? Turi verstis per galvą ir turėti superinius duomenis. Neturi, bet nori - ką padarysi. Na pasėdės pusmetį ir ilgiau be darbo, supras, kokia ekonominė situacija. Nenorės dirbti - nedirbs. Atsiras norinčių tiek ir tiek. Bedarbių tūkstančiai.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 07 14, 10:52)
Visa tai belebirda
Auklės ar kt. paslaugų sektoriaus asmens atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo mokančiojo pajamų. Viskas. Vartykite kaip norite, bet jei šeimininkai neturi pinigų arba turi mažiau, tai niekaip neišspaus, kad auklei mokėti tiek pat. Visi tie auklių nepasverti lūkesčiai tėra svajonė, bet realybė kitokia. Mokių liko labai mažas proc., todėl patekti pas juos: loterija, šansas, atrankos, konkursai. Nori būti labai gerai apmokama aukle? Turi verstis per galvą ir turėti superinius duomenis. Neturi, bet nori - ką padarysi. Na pasėdės pusmetį ir ilgiau be darbo, supras, kokia ekonominė situacija. Nenorės dirbti - nedirbs. Atsiras norinčių tiek ir tiek. Bedarbių tūkstančiai.

...ir siaip jau... Ka tik pora savaiciu priziurejau du seses vaikus ir du saviskius (10 m., 7 m., 6 m. ir 1 m.), seses namuose. Tik uzsiemiau su vaikais, kambariu tvarkyti nereikejo (samdomi valytojai), valgyti daryti- nebent pati uzsimanydavau vaikus palepinti kokiom "sirdelem", bet siaip tai ne. Tai yra lygiai tas pats, ka darydavo mano samdytos aukles. Tik jos buvo su vienu vaiku, o as priziurejau 4. LAPATA. Atostogos, ner ka veikti. Tirlimpampam, piesinukai-batutas-kakava-knygutes-uogytes-zaidimai kiekvienas sau- zaidimai kartu- maudynes juroje su 4 vaikais... Sugebejau dvi knygas perskaityti, pailseti, atsigauti, super duper tinginiu atostogos.

Tai nereikia lia-lia daugiau man jokiu apie sunku auklytes darba su vienu vaiku, kai nereikia kambariu tvarkyti, valgyti gaminti, tik su vaiku uzsiimti. Juoku darbas tai. Daugiau never ever nemokesiu tukstanciu uz tokia veikla.
visos rasot, kad kainos kritusios, kad tukstanciu nemokesit, bet gal kas gali parasyti skaiciais, kokios dabar kainos vilniuje nuo iki auklei, kuri dirbtu pilna darbo diena???
QUOTE(baglo @ 2009 07 14, 12:37)
visos rasot, kad kainos kritusios, kad tukstanciu nemokesit, bet gal kas gali parasyti skaiciais, kokios dabar kainos vilniuje nuo iki auklei, kuri dirbtu pilna darbo diena???
Jei siandien grizciau i darba, tai net neskaityciau tokiu temu ir nelyginciau, kiek kas moka. Mano isivaizdavimas apie aukles darba pasikeite 180 proc. kampu po bim-bam su 4 vaikais, kai ner namu ruosos. Daugiu daugiausia mokeciau ketvirti savo atlyginimo.
QUOTE(baglo @ 2009 07 14, 10:37)
manau siais laikais valandinis uzmokestis Vilniuje 4lt yra pats tas nei per mazai nei per daug

QUOTE(alfa159 @ 2009 07 14, 11:55)
Tai nereikia lia-lia daugiau man jokiu apie sunku auklytes darba su vienu vaiku, kai nereikia kambariu tvarkyti, valgyti gaminti, tik su vaiku uzsiimti. Juoku darbas tai. Daugiau never ever nemokesiu tukstanciu uz tokia veikla.

Na, alfa159, ko gero teisi, kalbėdama apie 4 tokio amžiaus vaikus, kai jie gali užimti vienas kitą ir suaugusiojo globa juos kartais net erzina. Rimčiau tektų suktis su lopšelinio- darželinio amžiaus pypliukų komanda. Bendrauju su tokia- kodėlčiukų klausimai kartais net iki užkimimo priveda. O jau knygą paskaityti...
Bet vėlgi - daug priklauso nuo vaikų charakterių. Vieni- intravertai, lėtapėdžiai, kiti- tikras uraganas, treti- niekaip negali be suaugusiojo nuolatinio buvimo šalia ir bendravimo. Kartais ir vienas vaikas- tikras mažas viesuliukas, gyvas sidabras. Taigi, pasisekė, kad nepasitaikė toks. O kadangi vaikai buvo dar ir pažįstatmi- situacija dar palengvėjo. Išvada- manau, kad atlyginimas turi bent iš dalies priklausyti ne tik nuo vaikų skaičiaus, bet ir nuo charakterių. Čia panašiai, kaip ir su naktiniu auklytės darbu- loterija. Teko padėti draugei ir pabūti keletą naktų su, atseit, ramiu pypliuku. Uuuuuch... Tokio darbo nedirbčiau... Pats dantukų dygimas, nuo rankų nenueina, naktį bent pora kartų reikia girdyti, supti- kone kas valandą- mat, taip įpratęs- miegoti supamas ant rankų prie mamos krūties...Ir pasakytų kas man, po tokios nakties kaip auklei, kad naktį nieko veikti nereikia, todėl ir pinigų nebus...

Jei pries kokias tris savaites jolitai.martynai buciau rasius, kad 4 litai- mazai, tai dabar su ja sutinku.
Zvaigzne, turejau omenyje, kad turejau istisa para priziureti dukra metinuke ir salia to- dar trys vaikai. O aukle mano namuose priziuredavo VIENA 3-6 m. kazkuri is mano vaiku, kokias 8 val. per diena, jokiu namu tvarkymu, jokiu pietu ruosimu, nieko daugiau. O dar vienas arba du dieniniai miegai po valanda ar tris. Ir jokiu kitu vaiku prieziuros, kad ir minimalios. Na ner tai sunkus darbas, tikrai ne.
Aisku, jei salia butu namu ruosa, KOKYBISKA namu ruosa, tai kitas reikalas.
Arba jei aukle vaika ziuri savo namuose- irgi galima moketi daugiau, nes maziau tvarkymo savo pacios namuose, nereikia auklei pirkti nuolatinio bilieto autobusams ir nereikia sukti galvos, ka cia vaikas ir AUKLE valgys, supirkineti produktus jiems, ruosti maista...
O jei imti svarstyti atlyginimo dydi priklausomai nuo vaiko ligos ar dantuku dygimo skausmo, tai gal tada ir aukles atlyginima koreaguokim pagal tai, kiek ji suvalgo kai geros nuotaikos, kai blogos, kai PMS.
Tu atostogu su vaikais metu maniske susirgo tridiene karstine, ir ka- ir nieko. Na ner ten to didelio darbo, jei nereikia buities reikalu spresti. Bim bam visa diena. O jei dar mane kas po 5 val. butu isleides namo
, ir naktim porie karsciuojancio vaiko nebutu teke sedeti, tai net nezinau- degradavus buciau nuo tokio nieko neveikimo.
Zodziu, pritariu jolitai.martynai.
Zvaigzne, turejau omenyje, kad turejau istisa para priziureti dukra metinuke ir salia to- dar trys vaikai. O aukle mano namuose priziuredavo VIENA 3-6 m. kazkuri is mano vaiku, kokias 8 val. per diena, jokiu namu tvarkymu, jokiu pietu ruosimu, nieko daugiau. O dar vienas arba du dieniniai miegai po valanda ar tris. Ir jokiu kitu vaiku prieziuros, kad ir minimalios. Na ner tai sunkus darbas, tikrai ne.
Aisku, jei salia butu namu ruosa, KOKYBISKA namu ruosa, tai kitas reikalas.
Arba jei aukle vaika ziuri savo namuose- irgi galima moketi daugiau, nes maziau tvarkymo savo pacios namuose, nereikia auklei pirkti nuolatinio bilieto autobusams ir nereikia sukti galvos, ka cia vaikas ir AUKLE valgys, supirkineti produktus jiems, ruosti maista...
O jei imti svarstyti atlyginimo dydi priklausomai nuo vaiko ligos ar dantuku dygimo skausmo, tai gal tada ir aukles atlyginima koreaguokim pagal tai, kiek ji suvalgo kai geros nuotaikos, kai blogos, kai PMS.

Zodziu, pritariu jolitai.martynai.
Taigi mudvi abi apie tą patį... Na, aš dar nemokėčiau auklei už nuolatinį bilietą, nes joks darbdavys darbuotojams kelionių neapmoka. Bet pasilikčiau prie savo nuomonės( kalbu ne apie tridienes karštines) dėl šiokios tokios atlyginimų diferenciacijos pagal vaikų charakterį ir mamos įdiegtus įpročius, kurių šios nenori atsisakyti- teko susidurti su daugeliu vaikiukų. Buvo tokių, kurie tikrai vos ne varė nuobodulį (vis tie in dividualistai), bet mano pačios sūnelis (laimė, jau paaugęs
) - su juo ne kiekvienas sugebėdavo išbūti valandėlę. Ir ne todėl, kad lepūnėlis. Savo darė liga ir hiperaktyvumas. Parodžiau auklytei, o ši po keleto vandų nusprendė, kad per sunku
. Na, o dukros nuo 6-7 metų- jau buvo ne darbas, bet rimta pagalba
. Ir dabar kaimynai joms stengiasi savo mažiukus nors valandėlei į kompaniją įpiršti. Net pinigų pasiūlė- 6 lt/val. už pabuvimą kartu lauke ir užėmimą žaislais, dainelėmis. Parėjo mano merginos, visos apsipatenkinusios, o aš nežinojau, ką galvoti, nes apie jų įdarbinimą nebuvo tartasi.
Išvada- mažam 2-8 mėn verksniukui- 4 lt/ val.- tikrai mažoka(ypač dirbant ne po kelias valandas). Tačiau vienam be įpatingų ligų ar reikalavimų vaikiukui- kaip tik (neapmokant kelionės). O jei jis dar ir miega po 2-3 val.- tai tikrai labai geras šiuo metu užmokestis. Nebent auklė- profesionali medikė atlikinėtų masažus, gydomąsias procedūras, dar- jei mokytų groti, užsienio kalbų etc. Tuomet tektų arba atskirai tartis dėl papildomos veiklos apmokėjimo, ar tiesiog mokėti auklei didesnį atlyginimą(va, kokį- neįsivaizduoju)

Išvada- mažam 2-8 mėn verksniukui- 4 lt/ val.- tikrai mažoka(ypač dirbant ne po kelias valandas). Tačiau vienam be įpatingų ligų ar reikalavimų vaikiukui- kaip tik (neapmokant kelionės). O jei jis dar ir miega po 2-3 val.- tai tikrai labai geras šiuo metu užmokestis. Nebent auklė- profesionali medikė atlikinėtų masažus, gydomąsias procedūras, dar- jei mokytų groti, užsienio kalbų etc. Tuomet tektų arba atskirai tartis dėl papildomos veiklos apmokėjimo, ar tiesiog mokėti auklei didesnį atlyginimą(va, kokį- neįsivaizduoju)

QUOTE(zvaigzne @ 2009 07 14, 17:48)
Taigi mudvi abi apie tą patį... Na, aš dar nemokėčiau auklei už nuolatinį bilietą, nes joks darbdavys darbuotojams kelionių neapmoka. Bet pasilikčiau prie savo nuomonės( kalbu ne apie tridienes karštines) dėl šiokios tokios atlyginimų diferenciacijos pagal vaikų charakterį ir mamos įdiegtus įpročius, kurių šios nenori atsisakyti- teko susidurti su daugeliu vaikiukų. Buvo tokių, kurie tikrai vos ne varė nuobodulį (vis tie in dividualistai), bet mano pačios sūnelis (laimė, jau paaugęs
) - su juo ne kiekvienas sugebėdavo išbūti valandėlę. Ir ne todėl, kad lepūnėlis. Savo darė liga ir hiperaktyvumas. Parodžiau auklytei, o ši po keleto vandų nusprendė, kad per sunku
. Na, o dukros nuo 6-7 metų- jau buvo ne darbas, bet rimta pagalba
. Ir dabar kaimynai joms stengiasi savo mažiukus nors valandėlei į kompaniją įpiršti. Net pinigų pasiūlė- 6 lt/val. už pabuvimą kartu lauke ir užėmimą žaislais, dainelėmis. Parėjo mano merginos, visos apsipatenkinusios, o aš nežinojau, ką galvoti, nes apie jų įdarbinimą nebuvo tartasi.