nu liudna..ka galiu pasakyti..bet kad jau vaiku kaip ziniuku priberta..gyveni ten..tai laikytis belieka, norek tu lietuvoj is 500 islaikyti tris vaikucius..ir dar uz buta susimoketi, arba susirasti dar k
oiki lietuvi is kaimelio..su audine..nu tikrai geriau butu?
tikrai, rimtai dabar..tiesiog uzsiimk veikla kazkokia, bendrauk forumuose, su draugais netu, ir.t.tnu vaikus augink, mokyk, pasakas pasakok, jaupazingsni..atgal nelabai manau iseitu..nebent rizikuoti...tik zinok gali dar blogesnese rankose atsidurti...
pas jus kaip ir normaliose seimose atsala viska ir.t.t o tekedama, gimdydama, vaziuodama biskiuka skaitei? apie ju paprocius, ar dar kazka..nu musulmonai lieka musulmonais, i krauja iauge iems ju tradicijos, kaip tu jo svenciu nesupranti taip jis taviskiu..reikia kazkaip susitaikyt
is patirties pasakysiu...visso zinom kas kaip kodel ir kas laukia...bet renkames pacios, mylim , patinka, susizavim..pasitikim....bet nepamirskim tai ne euopieciai...arba susitaikom su tuo, arba neverkiam veliua, arba susirandam vyruka is lt, gerianti, musanti...paleikanti vaikus, nemokanti alimentu..zinai kartasi ir ta finansine puse islenda kai vaikai praso valgyti, o dabar tu turi viska, vaikai laimingi, taves nemusa...tiesiog realybe tokia, kad esi kitoj saly, viena..tai normalu
itiesu labai sunku tau, ir linkiu stiprybes, augink vaikucius...stenkis kad jei butu laimingi....
neperskaiciau visu atsakymu, bet is tavo istorijos neatrodo, kad viskas yra vien blogai. manau, tau tikrai neverta begti nuo mylincio ir besirupinancio tavimi ir vaikais vyro. reikia tiesiog pakeisti poziuri, pazvelgti i situacija is kito kampo - musulmonai savo moteris myli ir saugo, butent todel neleidzia jom kartais ne zingsnio zengti be ju zinios. myli ir saugo ir savo vaikus. ten galioja patriarchalinis seimos modelis, taciau nereikia i ji zvelgti taip, kad vyrai menkina moteris ir nesiskaito su ju teisemis. pabandyk i si modeli zvelgti taip, kad jis tave labai myli, todel nori, kad priklausytum jam, todel nori tave kontroliuoti

QUOTE(jearmaine @ 2010 02 01, 16:00)
neperskaiciau visu atsakymu, bet is tavo istorijos neatrodo, kad viskas yra vien blogai. manau, tau tikrai neverta begti nuo mylincio ir besirupinancio tavimi ir vaikais vyro. reikia tiesiog pakeisti poziuri, pazvelgti i situacija is kito kampo - musulmonai savo moteris myli ir saugo, butent todel neleidzia jom kartais ne zingsnio zengti be ju zinios. myli ir saugo ir savo vaikus. ten galioja patriarchalinis seimos modelis, taciau nereikia i ji zvelgti taip, kad vyrai menkina moteris ir nesiskaito su ju teisemis. pabandyk i si modeli zvelgti taip, kad jis tave labai myli, todel nori, kad priklausytum jam, todel nori tave kontroliuoti

Nesi feministe

QUOTE(jearmaine @ 2010 02 01, 10:00)

nu blyn, negaliu patiket, kad moteris gali taip parasyt... ar tu turi bent kazkiek savigarbos kazkokios sau, kad kitoms taip patarineji? sitai moteriskei neleidzia i LT su abiem vaikais grizti, neleidzia lietuvishkai sneket, grasina, o ji "pabandyk i tai zvelgti kaip i meile"

QUOTE(jearmaine @ 2010 02 01, 16:00)
musulmonai savo moteris myli ir saugo, butent todel neleidzia jom kartais ne zingsnio zengti be ju zinios. myli ir saugo ir savo vaikus. ten galioja patriarchalinis seimos modelis, taciau nereikia i ji zvelgti taip, kad vyrai menkina moteris ir nesiskaito su ju teisemis. pabandyk i si modeli zvelgti taip, kad jis tave labai myli, todel nori, kad priklausytum jam, todel nori tave kontroliuoti 

Aga, čia man iš tos operos - myli, bet muša. Tau lengviau nuo to būtų?
QUOTE(jearmaine @ 2010 02 01, 17:00)
musulmonai savo moteris myli ir saugo, butent todel neleidzia jom kartais ne zingsnio zengti be ju zinios.
Nepanasu, kad is savo patirties kalbate. Neleidzia zengti zingsnio be ju, nes PAVYDI iki isprotejimo, o tas vadinamas "saugojimas" tai tik priedanga. Nuo ko saugot moteri gatveje? Kad plyta ant galvos nenukristu? "Saugo" musulmonai jas nuo svetimu vyru, kad ne vienas net paziuret negaletu i ja.
Aciu visoms kurios mane palaikete ir nesmerkete
Papasakosiu kaip mano gyvenimas susikloste toliau, jis pasisuko visai kita kryptimi, nes as nusprendziau pakeisti savo gyvenima is pagrindu, gal kada gailesiuos kad priemiau toki drastiska sprendima, bet daugiau taip gyventi negalejau ir turejau kazka keisti, kad neisproteciau.
Pries gerus metus laiko susipazinau su anglu dirbanciu JAE, kuris padejo man apsispresti ko as noriu is gyvenimo ir kuris man padeda dabar pradeti nauja gyvenima. Kazkuri laika su juo susitikinejau ir jam pasiulius kartu vaziuoti gyventi i UK, as apsisprendziau su juo kartu isvykti gyventi i Anglija ir palikti savo vyra ir jau 7 menesiai kaip gyvenu UK. Galutinai apsispresti pakeisti savo gyvenima as pasiryzau po to, kai vyras mane isprievartavo ir pakele ranka pries mane. Mano draugas anglas mane labai myli, yra visika priesingybe mano vyrui, nepaprastai rupinasi manimi ir dukryte. Tik liudniausia kad turejau vyrui palikti sunu, nes issivezti, vyra apgavus, galejau tik dukra is salies. Bet siuo metu esu idarbinta pas savo nauja draugo brolio kompanijoje, gana gerai uzdirbu, pradejau tvarkytis skyrybu dokumentus, yra labai gerai, kad musu santuoka buvo uzregistruota tik UK, tai bus paprasciau issikirti. Mano naujas draugas man pasamde labai gera advokata, kuris tvarko mano skyrybas ir visa kita. Liudniausia yra tai kad sunus turbut tures likti pas savo teva, daugelis merginu mane uztai pasmerks, bet kitaip pasielgti as negalejau. Gal kada del to labai gailesiuos, bet pasilikti toje prakeiktoje musulmonu salyje as irgi negalejau ir taip toliau gyventi. Bandysiu libdyti savo gyvenima is naujo, gal mano naujas draugas ir toliau isliks toks geras, doras ir rupestingas, ir tiek daug del manes paaukojes ir padares, nes jam teko parduoti savo bizni JAE, namus ir viska pradeti UK is naujo. Jo seima, draugai, mano seima labai mane palaiko ir padeda moraliskai.
Labai ilgiuosiu savo sunaus, bet kelio jau atgal nera...

Papasakosiu kaip mano gyvenimas susikloste toliau, jis pasisuko visai kita kryptimi, nes as nusprendziau pakeisti savo gyvenima is pagrindu, gal kada gailesiuos kad priemiau toki drastiska sprendima, bet daugiau taip gyventi negalejau ir turejau kazka keisti, kad neisproteciau.
Pries gerus metus laiko susipazinau su anglu dirbanciu JAE, kuris padejo man apsispresti ko as noriu is gyvenimo ir kuris man padeda dabar pradeti nauja gyvenima. Kazkuri laika su juo susitikinejau ir jam pasiulius kartu vaziuoti gyventi i UK, as apsisprendziau su juo kartu isvykti gyventi i Anglija ir palikti savo vyra ir jau 7 menesiai kaip gyvenu UK. Galutinai apsispresti pakeisti savo gyvenima as pasiryzau po to, kai vyras mane isprievartavo ir pakele ranka pries mane. Mano draugas anglas mane labai myli, yra visika priesingybe mano vyrui, nepaprastai rupinasi manimi ir dukryte. Tik liudniausia kad turejau vyrui palikti sunu, nes issivezti, vyra apgavus, galejau tik dukra is salies. Bet siuo metu esu idarbinta pas savo nauja draugo brolio kompanijoje, gana gerai uzdirbu, pradejau tvarkytis skyrybu dokumentus, yra labai gerai, kad musu santuoka buvo uzregistruota tik UK, tai bus paprasciau issikirti. Mano naujas draugas man pasamde labai gera advokata, kuris tvarko mano skyrybas ir visa kita. Liudniausia yra tai kad sunus turbut tures likti pas savo teva, daugelis merginu mane uztai pasmerks, bet kitaip pasielgti as negalejau. Gal kada del to labai gailesiuos, bet pasilikti toje prakeiktoje musulmonu salyje as irgi negalejau ir taip toliau gyventi. Bandysiu libdyti savo gyvenima is naujo, gal mano naujas draugas ir toliau isliks toks geras, doras ir rupestingas, ir tiek daug del manes paaukojes ir padares, nes jam teko parduoti savo bizni JAE, namus ir viska pradeti UK is naujo. Jo seima, draugai, mano seima labai mane palaiko ir padeda moraliskai.
QUOTE(Asteria @ 2010 02 03, 17:29)
Aciu visoms kurios mane palaikete ir nesmerkete

Asteria tikrai gaila kad teko palikti savo berniuka ten.Ne visos is musu butu pasiryzusios tokiam zingsniui.Tikiuosi kad toliau tavo gyvenime klostysis viskas gerai

QUOTE(fillipa @ 2010 02 01, 21:44)
pirma, tai jo, as tikrai ne feministine, man netgi patinka vadinamasis patriarchalizmas - kad vyro pareiga uzdirbti pinigus, o moters priziureti namus ir vaikus. taciau as nepritariu musimui, zeminimui ir panasiai, taciau tai ir nera patriarchalizmo ideologijos dalis. antra, as sneku ne is savo patirties - niekada neturejau arabo vyro, tiesiog man nepatinka, kai moterys daznai sneka "oi kitatautis, jau sakes, mus, primus, o jei dar labai tikintis, tai trigubai blogiau". as tik esu isitikinusi, kad tai nera ju religijos, kulturos dalis zeminti ir musti moteri, pavydeti - viskas priklauso nuo zmogaus. stiprybes autorei

Oi koks briedas
Jei sita visa istorija butu buvus tikra, tai gal kitaip reaguociau, bet kazkodel esu isitikinusi, kad sitas pasakojimas yra isgalvotas
Bet jei nuo to kam bus geriau,tai galiu pasakyti, kad jeigu tai butu nutike kam nors is tikro, tai as tikrai nesmerkciau, pagaileciau ir pasidziaugciau del pabaigos

man irgi is tikruju atrodo, kad cia isgalvota istorija

Butu nepersistengus/-es su pabaiga, tai dar istorijos pradzia butu gal imanoma kazkiek patiketi