Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenu savo pačios susikurtoje nelaisvėje...

QUOTE(R.M. @ 2010 08 18, 17:39)
Nezinau, kazkaip ne ta turejau minty rasydama. Nelyginu religiju. Tiesiog reagavau i SW19 pastaba, kad neva vedusiam vyrui geisti svetomos moters ir istekejusiai moteriai gundyti vedusi vyra yra normalu. Tai noriu pasakyti, kad mano religijoje (islame) tai skaitoma nemoraliu elgesiu. Nezinau, kokia SW19 religija ir neteigiu, kad kitose religijose tai leidziama ar neleidziama. Tiesiog pabreziu, kaip yra manojoje.

tai as manau, kad visose religijose santuoka yra svarbu ir seiliojimasis kitoms yra nemoralus elgesys, bet visgi taip daro ir katalikai ir musulmonai ir zydai ir visu kitu religiju atstovai kai kurie, nes jie yra tik zmones - nesvarbu kiek religingi ar ne - tobulu nera smile.gif Katalikybej ir persivalgyti yra nuodeme, idomu kiek realiai procentu kataliku nepersivalgo ir gan reguliariai smile.gif Taip ir su kitom religinem "taisyklem" - galima sakyti religija moko to ar ano, visos jos gerio moko - bet blogu zmoniu visur pilna. O kad musulmonai moteris turistes gatvese uzkabineja labiau negu kitu religiju atstovai tai faktas kaip blynas, nereikia to slepti ir bandyti uzglaistyti kazkuo kitu...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 08 18, 23:02)
tai as manau, kad visose religijose santuoka yra svarbu ir seiliojimasis kitoms yra nemoralus elgesys, bet visgi taip daro ir katalikai ir musulmonai ir zydai ir visu kitu religiju atstovai kai kurie, nes jie yra tik zmones - nesvarbu kiek religingi ar ne - tobulu nera smile.gif Katalikybej ir persivalgyti yra nuodeme, idomu kiek realiai procentu kataliku nepersivalgo ir gan reguliariai smile.gif Taip ir su kitom religinem "taisyklem" - galima sakyti religija moko to ar ano, visos jos gerio moko - bet blogu zmoniu visur pilna. O kad musulmonai moteris turistes gatvese uzkabineja labiau negu kitu religiju atstovai tai faktas kaip blynas, nereikia to slepti ir bandyti uzglaistyti kazkuo kitu...

Kurgi as bandziau kazka uzglaistyti? Apie turistes islamiskuose krastuose, rodos, isvis nekalbejau g.gif Niekad nesakiau, kad musulmonai yra kazkuo geresni uz kitus. Bet ir ne blogesni. Kazkaip man nelabai priimtina kalbeti, "ka daro zmones", labiau norisi akcentuoti, "kaip turetu buti". Pagal religines taisykles, o ne pagal religijos ispazinejus turetu buti vertinama religija. Na bent jau as taip suprantu. Jei noriu suzinoti apie hinduizma- ieskau knygu apie tai, o ne dairausi gatvese i hindusus.

Atsakyti

O lietuvis gali buti negru?
Papildyta:
[quote=R.M.,2010 08 18, 21:43]

gali buti mazu maziausiai mulatas, jei jo mama lietuve, o tevas juodaodis sakykim, o jis save laikys lietuviu ir tures Lietuvos pilietybe. tai gal ir negro variantas imanomas ;]
Atsakyti
Ilgokai skaiciau si foruma ir supratau, kad labai giliai kapstytis pradejote moteriskes. Nereikia buti tokioms piktoms ir svaidytis zodziais kiekvienas is musu visu pirma yra zmogus ir nesvarbu kokia religija jis ispazysta. Pries Dieva visi lygus esam! smile.gif as pati neseniai konvertavaus i Islama ir nematau nieko blogo, lygiai taip kaip ir pries tapdama musulmone, gerbiau ir gerbiu visas religijas, nes tai nesusija su zmogaus charakteriu... Zmogus pasirenka kuo nori buti ir kokiu keliu jam eiti, jeigu nori pakeisti religija ir jautiesi gerai vadinasi tai tavo kelias. Tad gerbkime viena kita forumuose nes pyktis ir zodziavimasis vercia jaustis nejaukiai.

P.S norejau issakyti savo nuomone cool.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2010 08 02, 21:03)
Skaiciau jusu pokalbius ir savaime kilo klausimas Nekantrioji pries 2 men priemei islama, bent as taip supratau, jei ne, pataisyk mane. Tai va klausimas - jei tavo vyras butu krikscionis, ar tu butum priemus islama? Panasu kad parduodi savo religija tam su kuriuo miegi - siandien musulmonas, rytoj gal budistas, poryt gal ir krikscionis ar provoslavas? Dievas vienas, tu gimei krikscione, tai kodel tavo dabartinis vyras neprieme tavo tikejimo? Nesueina galai, mergaites. Vyru jusu gyvenima gali buti daug, bet gimet jus krikscionem ir del kiekvieno sugulovo keisti savo tikejima tiesiog nepadoru. Neprisimenu nicko merginos, kuri rase esanti musulmone pagal krauja, va ji gyvena Lietuvoj ir gerbia savo dievus - neisduoda ju. O jus lietuvaites kaip? Beje, mano vyras taip pat  kito tikejimo, bet man niekada net minties nekilo pakeisti savo ar sakyti jam pakeistu savo tikejima. Cia kaip odos spalva - dave dievas ir dziaukis, va MJackson bande papusti pries prigimti ir kaka gavosi.
Nesu nusiteikusi nei pries viena tikejima, rase, tauta - tiesiog nekenciu parsidaveliu.
Cia mano nuomone, su kuria ne visos sutiks, bet iskart sakau, kad i discusijas nesileisiu. Viso ko geriausio visiems 4u.gif

Labas 4u.gif pasijauciau uzkalbinta,tai atsakysiu,nors ir praejo daug laiko,nes buvau pamirsusi sita tema biggrin.gif
atsakysiu is sirdies i man uzduota klausima:jei as buciau zinojusi apie islama gyvendama LT,senai buciau musulmone blush2.gif ,o antra nebuciau tekejusi uz lietuvio krikscionio doh.gif ....as nieko nepardaviau,tiesiog vel gryzau i islama,kaip ir ka tik buvau gimusi( mane krikstijo manes neatsiklause,ar as noriu tos krikscionybes ar ne,ar tai mano pasirinkimas?aisku nebuvo mano pasirinkimas,tai parinko uz mane...)ka norejau tuo pasakyti,o gi tai,kad kiekvienas gimem mes islame,tik veliau is musu padare ka krikscionimi,ka induistu ir t.t.Tai yra atvirksciai-mes isduodam tikraji tikejima ateja i sia zeme kai is musu padaro kitu religiju zmonemis....
As dekoju mano esamam vyrui musulmonui,kad padejo ir atsake man daugybe rupimu klausimu,kai mano akys atsivere placiau,as supratau kokia yra grazi ir taiki religija- islamas rolleyes.gif
4u.gif nesmerkit manes uz tai,kad as esu musulmone,as laiminga sitoj religijoje,nors visoms atrodo,kad baisi ji yra ax.gif tikrai ne,nera taip kaip jus mastot 4u.gif atleiskit,jei vel kam neitikau ir mano pasakyme kazko nesupratote 4u.gif kiekvienam savas kelias ir kaip mes ji nueisime,tai tik kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas...
Beja,prisiminiau kazkam cia uzstrigo tie ''skarmalai''kaip jus sakote biggrin.gif Man jie asmeniskai labai patinka,patinka man suknes ilgos(abay'os),uzsidedu kartais tunika su placiom kelnem,vejalis visur svilpia nei karsta nei ka,o ir saugesne jauciuosi gatvese....va sove kokia mintis man ir del kurios jauciu busiu vel suvartyta biggrin.gif ,bet as pavyzdziui neesu girdejusi,kad butu isprievartauta musulmone su uzmauta abaya ant galvos biggrin.gif ,o gal as klystu nezinau,jei kuri zinote kokios info,tai pataisykite mane 4u.gif drinks_cheers.gif

4u.gif gero jums laiko 4u.gif ir nesipykim,gyvenkime draugiskai,taip geriau 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nekantrioji:) @ 2010 10 22, 20:32)
ka norejau tuo pasakyti,o gi tai,kad kiekvienas gimem mes islame,tik veliau is musu padare ka krikscionimi,ka induistu ir t.t.Tai yra atvirksciai-mes isduodam tikraji tikejima ateja i sia zeme kai is musu padaro kitu religiju zmonemis....

paprastai religiniu isitikinimu nekritikuoju, bet mergaite tu gal pasidomek kada atsirado krikscionybe ir hinduizmas ir tik kada islamas... tai kol islamo sioj zemej nebuvo, tai kuo tie krikscionys ir hinduistai gimdavo... ne nu... visai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(nekantrioji:) @ 2010 10 22, 20:32)
va sove kokia mintis man ir del kurios jauciu busiu vel suvartyta biggrin.gif ,bet as pavyzdziui neesu girdejusi,kad butu isprievartauta musulmone su uzmauta abaya ant galvos biggrin.gif ,o gal as klystu nezinau,jei kuri zinote kokios info,tai pataisykite mane 4u.gif  drinks_cheers.gif 

tai musulmonishkose salyse nera isprievartavimu gal dar pasakysi... nu jo, nes ten kai kur reikia bent 4 liudininku, kad moteris ta isprievartavima irodytu, tai jei taip tai jo, turbut nera isprievartavimu, nes retas kuris moteri prievartaus prie liudininku. Taip pat daugumoje saliu, jei vyras ir moteris susituoke, tai ji jo net negali apkaltinti isprievartavimu, nes jie sutoktiniai, o juk buna tai visko. O kur dar moterys pacios apltintos tuo, kad isprievartatuos buvo, nepamenu kurioj afrikos saly tai buvo, bet jauna mergina isprievartavo vyras, ji nuo jo pastojo ir buvo nuteista pagal Sharia Law myriop, nes tipo nesantuokini vaiko laukiasi doh.gif ir isgelbejo jos kaili tik tai, kad tarptautine spauda per daug tuo susidomejo.
Atsakyti
Ir aš likau nesupratus dėl visuotinio gimimo islame. Suprask, islamas - prigimtinė visų pasaulio tautų religija? rolleyes.gif
Atsakyti
Nesupykit, taciau issireiskimas - jus gimet krikscione, yra visiskai neteisngas, mes negimstame musulmonais, protestantais ar induistais, mus pakrikstija, ar mes patys renkames kokiu Dievu tiketi, nezinau kaip kitose religijose dar vadinamas krikstas. Taciau musu mazu nieks neklausia ar mes norim but katalikais. Uz mus nusprendzia tevai ar seneliai. Todel ir kyla paskui problemu, kai zmogus renkasi kita kelia, kita Dieva, lieka nesuprasti, nes kazkas tipo jau parinko jam religija.
Asmeniskai as nesmerkiu nei vienos religijos, jos visos turi pliusu ar minusu. Svarbu, kad zmogus jaustusi laimingas.
Atsakyti
QUOTE(Pumma78 @ 2010 10 23, 16:44)
Nesupykit, taciau issireiskimas - jus gimet krikscione, yra visiskai neteisngas, mes negimstame musulmonais, protestantais ar induistais, mus pakrikstija, ar mes patys renkames kokiu Dievu tiketi, nezinau kaip kitose religijose dar vadinamas krikstas. Taciau musu mazu nieks neklausia ar mes norim but katalikais. Uz mus nusprendzia tevai ar seneliai. Todel ir kyla paskui problemu, kai zmogus renkasi kita kelia, kita Dieva, lieka nesuprasti, nes kazkas tipo jau parinko jam religija.
Asmeniskai as nesmerkiu nei vienos religijos, jos visos turi pliusu ar minusu. Svarbu, kad zmogus jaustusi laimingas.

Visiskai su tavimi sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumma78 @ 2010 10 23, 09:44)

na yra religiju, kur tapti kazkuo reikia atlikti apeigas kazkokias (kaip kad krikstas pas katalikus tarkim), bet yra ir tokiu kur gimes jau skaitaisi tos religijos atstovu jei tevai jai priklauso. Bet kaip cia visas pasaulis gimsta musulmonais tai man kol kas mistika rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 10 23, 19:28)
Bet kaip cia visas pasaulis gimsta musulmonais tai man kol kas mistika  rolleyes.gif

Ir man unsure.gif Islamas jauniausia religija, o kas gime iki jos, tai vis tiek buvo musulmonai, nors nieks net nezinojo, kas tai yra blink.gif Logikos nors vezimu vezk.
Atsakyti
Bet juk ir katalikai tiki, kad visi prasidejo is Adomo ir Ievos. Tai kodel kitos religijos atstovai negali tiket, kad viskas prasidejo nuo ju?
Atsakyti