QUOTE(Nova @ 2010 11 05, 06:21)
O musulmonai tevai neprimeta savo religijos vaikams?

Krikscionys bent pakeite religija gali ramiai vaikscioti gatvemis. O kas butu, jei musulmonas (ypac moteris) pakeistu tikejima savo salyje? Uzdauzyta butu vidury gatves, ir rektu visi Allahu Akbar

Net i Europa ar kur kitur pabegusia tevai ir broliai rastu ,kad nudet, nes Negarbe keisti tikejima - GEDA visai giminei. O katalikes kovertuojasi net pasisokinedamos. Joms tai matyt Garbe didele. Tai vat darykit isvadas. Kas gerbia save ir savo seima, o kas ne.
P.S. Cia ne jums konkreciai parasiau, o siaip -bendras pasvarstymas
aisku, kad primeta, as ir savo vyrui sakau, kad jei jis butu gimes krikscioniu ar zydu seimoje butu auginamas pagal ju tradicijas. taciau musulmonai tiki, kad is esmes visi zmones jau gimsta budami musulmonais. todel jie sako, kad jei krikscionis ar koks kitoks atsivercia i islama, jis neva nera naujas atsiverte
QUOTE(baltic*girl @ 2010 11 05, 06:43)
Jus cia labai visas religijas suplaket i viena. Yra daug krikscioniu bendruomeniu, kurios vaiku nekrikstyja - leidzia patiem apsispresti, nes taip supranta pagal Biblijos mokyma (kad zmogus, priimdamas religija, turi buti samoningas ir suvokti, ka daro. Kudikis tokio samoningumo dar neturi.). Vaikus krikstyja katalikai, ortodoksai ir kt., kurie yra kile is krikscioniu ir save taip vadina, bet pastudijavus visa tai skirias.
Tokio kaip "laisvai" apsispresti manau JOKS vaikas praktiskai neturi, nesvarbu gimes krikscionio ar musulmonu seimoje. Naturalu, kad seima ji isuka i ta rata, kuriame pati yra. Visiskai neprikisti religijos gali tik netikintis ar daug keliaujantis zmogus, kuris vaika nusiveztu pagyvent po lygiai i Irana, Indija ir dar Vokietija, kad vaikas galetu pajust religiju skirtumus ir pasirinkt. Tas nerealu. Nemazai cia pasisakanciu pasirinko islama nes irgi buvo isuktos i ta religija ispazistanciu zmoniu rata. Kad ir sakot, jog tai jusu pasirinkimas, visi musu pasirinkimai yra itakojami musu patirties. Jei butumet nutekejusios i Indija, gal ta pati sakytumet apie budizma

As priimu tai kaip normalu reiskini nes religija yra kulturos dalis, bet irodineti, kad gulejot lovoj LT ir staiga jums atsivere suvokimas, kad jus pasaukta islamui - tai jau butu juokinga. Visos religijos yra sukurtos zmogaus ir "primetamos" daugiau ar maziau, nes kiekvienas ispazinejas tikisi buti isgelbetas butent savaja religija ir zinoma kazkiek kritikuos "priesininko". Galima gincytis iki numirimo, bet faktas yra, kad Dievas buvo dar milijonus metu iki religiju, tad kokiu pavidalu tiket mano nuomone yra grynas istorijos ir kulturos misinys, mazai turintis bendro su paciu Dievu.
na yra tokiu krikscioniu bendruomeniu, kurios nekrikstija savo vaiku, nes tiesiog tos bendruomenes neturi tokio sakramento kaip krikstas, (ne taip kaip pvz kokia nors katalikybe) bet negi paneigsite, kad tokiu bendruomeniu nariai, neugdo savo vaiku pagal ju paciu tradicijas, gi nesvencia sakykim krikscionys hanukos, eido , diwalio ar kaledu, ir neaiskina jiems tuo paciu apie Darvinizma, tam ,kad ju vaikai galetu neva pasirinkti kuo jie nori buti ar nebuti. Jei koks krikscionis ar budistas, ar musulmonas (nu tokiu tai jauciu reta

) neaugina savo atzalos pagal savas tradicijas, tai cia tiktai del asmeninio apsisprendimo, nes vistiek sakykim patys kokie nors tevai katalikai savo vaiku nekrisktys, o kiti gimines nariai (bobutes, bobutes kaimynes ir pan) vistiek primetines, ypac mazuose miesteliuose, kad va sia vasara reikia privesti prie Sv Komunijos ir pan, nes negrazu ar geda, nes kiti vaikai jau tokio amziaus atseit visus sakramentus prieje.
Cia as labai apibendrintai kalbu.
Visos religijos yra kieno nors primetamos, itakojant tiesiogiai ar netiesiogiai.
Paskutinis sakinys beveik toks pats koki as parasiau ankstesniame mano poste, taip kad nematau del ko cia gincytis.
Mano pacios vyresnysis sunus yra pakrikstytas, irgi vien del to, kad kiti giminaiciai spaude, nes atseit taip patogiau, man paciai tai visiskai nereikalinga, be to, man net tingisi tokiais dalykais uzsimineti, siuo metu mano seimoje nera jokio religinio lavinimo, niekas ne tik apie religija, bet ir apie Dieva net nekalba,net nesvenciamos jokios religines sventes, tik Kaledos, ir tik del to, kad galima butu pasipuosti eglute ir gauti dovanu, o ne del kokiu nors religiniu paskatu. Viska, ka mano vaikai ismoks apie tikejima bus ne is manes, o is mokyklos pamoku, o paskui tegul jei pasirodys idomu daro ka nori. Ir apskritai man paciai yra labai sunku suvokti, kaip isvis zmogus gali tiketi taip tvirtai tuom kuo nemate, as suprantu tiketi/abejoti, arba netiketi/abejoti, bet va sakyti kad tikrai yra tai man tiesiog keista ir tiek. Nes per savo gyvenima as bandziau itiketi daug kartu, bet va neiseina nors tu ka
Ai va dar siandien Diwalis, tai mums sian svente, nes kaimynas atnes saldainiu