QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 16:32)
Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti.
Tau nereikia vyro sutikimo. Pagal istatymus reikia vyro paso ir kopijos, bet praeisi ir su kopija

(gali nuskanuoti pries kelione ir issisiusk emeilu). As istekejus ne uz musulmono, bet skiriuosi ir norejau vaikams gauti LR pilietybes pries teisma. Pasakiau migracineje, kad su vyru gyvename atskirai ir jo duomenu neturiu, po savaites padare pasus
Atsivezk vaiko gim.liudijima, iregistruok ji Lietuvoje per civilines metrikacijos istaiga, nufotkink vaika paso nuotraukai ir uz 50lt.turesi lietuviska pasa.
Tik paskubek ta padaryti artimu kelioniu metu, nes 2010m.ta istatyma gali keisti, kas zino ar vel nesugalvos panaikinti dvigubu pilietybiu.
O del vyro, tai jis niekada nesuzinos apie vaikuciu antras pilietybes, nes isduos antrus pasus (kur irasyta LIETUVIAI) ir tiek, niekur kitur tas nefiguruos.
QUOTE(Domke @ 2009 04 08, 18:09)
Jo, teko ir man karta skaityti sita knyga TIK SU DUKRA .. Kazkas panasaus i sia istorija .. Tik ji baigesi laimingai, autore pabego su dukra.. Bet jau kiek jai teko isgyventi.. Kol su vyru gyveno JAV, viskas klojosi puikiai, o va grizus i JAE, vyras tapo tarsi kitu zmogumi .... Si istorija aprasyta kaip autores biografija ...Tikrai gera knyga, bet va sios
As filma maciau, tik nezinau ar si istorija

Manau daug panasiu yra...
QUOTE(Saddiqah @ 2009 04 08, 19:40)
Na, žodžiu, provokacija greičiausiai iš neturėjimo ką veikt - pavarykim ant musulmonų!
Nematau jokio varymo. Matau moteri kuri uzgniauzta visom prasmem, nes viska turi tik isoreje, o neturi minciu laisves. Ir vyras jos gerove rupinasi tik dalykais kurie turi pinigine verte.
Deja, zmogaus laime pinigines vertes neturi. Tik ne visi pajegus tokios laimes troksti, ne visiems duotas potencialas ta suprasti.
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 00:37)
Nu bet aisku nenaudojo jis smurto pries mane
Naudojo smurta, smurtas buna daug ivairesniu rusiu nei fizinis. Ir tai ka aprasei buvo smurtas. Tu kaip zmogus gyvenai pagal jo scenariju ir jam priklausei.
QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 17:01)
nors seip istikro, man atrodo, kad jei sugalvotu issiskirti tevai, tai turetu buti skyrybos pgl tos salies teise, kurioje susituoke, autores atveju UK. nu nors nezinau tiksliai
Taip nera

Gal kam bus aktualu, bet taip tikrai nera. Kaip lietuves galite per ambasada ar atvykusios iregistruoti savo santuoka Lietuvoje ir sekmingai jus isskirs Lietuvos teismas. Vyro sutikimo iregistruoti santuoka nereikia. Jei vedete Havajuose, tikrai nereikia i juos grizti skirtis
Tik begant ir pan.svarbu zinoti, kad ne per ambasada registruojant santuoka ar vaiku gimimus Lietuvoje, reikia su savim tureti santuoks ir vaiku gimimo liudijimus su apostile, kuria isduos tik valstybe kurioje santuoka buvo sudaryta ir kurioje gime vaikai.