Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenu savo pačios susikurtoje nelaisvėje...

QUOTE(fillipa @ 2009 04 09, 17:02)
Jis tau labai jau graziai apie Pakistana papasakojo. Mano drauge visai kitaip pasakoja, pvz. del skaros nedeviejimo tave ten akmenemis apmeciotu blink.gif Ir del vaiku jei tevas reikalaus - vaikai pas ji pasiliks, jis turi pirmienybe.
O del skyrybu gi jie gyvena ne UK ir manau JAE neturi tai jokios reiksmes kur jie susituoke, vaikus jisai pas save paliks (kad vaikai uzaugtu tikrais musulmonais)

oi tik nepradekim nusisneket cia:lotuliukas: jei tavo drauge i kokia tundra Pakistane vaziavo, kur net teise neegzistuoja,kur zmonems toks dalykas kaip mokslas taip pat sunkiai paaiskinamas, kaip mums koks nors NSO, tegul neskleidzia dezinformacijos,kad visur taip, niekas del tokio dalyko kaip skaros nenesiojimas akmenimis neuzmeto. Nes "plikagalviu" moteru Pakistane pilna GYVENA tarp ju ir mano vyro seimos moterys ir tikrai netraumuotos ar kokiais akmenimis neapmetytos! tongue.gif mano vyras is didmiescio ir nieko jis man negrazino apie savo Pakistana viska papasakojo, kaip kas butu, ir kaip kas yra, ir kas ten blogai ir kas gerai, ir nieko jis manes neikalbineja vaziuot ir pan, man iskart pasake kad man ten nepatiktu rolleyes.gif . O del vyro musulmono ir vaiku, tai kaip ir sakiau, jei zmona nemusulmone tai aisku kad vaikai pas teva musulmoniskoj saly bus palikti, ir tai kiekviena tekanti uz musulmono zino, kad vaikas bus auklejamas musulmonu tradicijom ir nera cia ko poto stebetis,ir naivias vaidinti, tegul atsivercia i Islama jei jau taip vaikais nepasidalina biggrin.gif tikiuosi niekas neisizeide 4u.gif o del gyvenimo su vyru jo salyje tai aisku, kad nera smagu,dar jei uosviai kokie Vingiai, bet man pvz buvo kancia gyventi su savo vyru Lietuvoj jo tevu namuose, bet aisku mes greitai is ten issinesdinom, nes neimanoma jau buvo doh.gif tai ka jau kalbeti apei tokia situacija, bunant svetimoj saly rolleyes.gif isvis tokios temos tai juokingos, mazdaug "tikiuosi, kad is mano istorijos pasimokins ikas nors", cia savo tevu niekada neklausai, nors daznai simta tukstantaji karta isitikini kad jie teisus buna, o cia kazkas dar galvoja, kad perskaitys mergelike kokia nors forume tema apie nedora vyra, ir tipo paklausys patarimo blink.gif buna pilna musulmonu pakistanieciu svolaciu, viena gera pazistama VGTU susipazino, istekejo, o paaiskejo, kad del paso, jis po keliu menesiu leidima gyvent gaves i Ispanija padus papuste, paliko nescia ja, cia pries 6 metus buvo, pareiske,kad vaikas ne jo, ir dabar dar vaiko jis nemates, ir jie neissiskyre, tai gal nepradesiu as dabar del kazkokio brudo savo vyro niekinti, taip sakant mokintis is kazkieno klaidu. mano labai gera drauge, gaudavo i skudurus gerai nuo savo lietuvio vaikino, kai kartu gyveno, mes ja visi atkalbinejom kad paliktu, ir jam grasinom,bet ji matai ji mylejo,prase nesikisti, nu veliau aisku kad i prota atejo, poto kai ligoninej atsidure, ir visi aplinkui tai zinojo, o jos pusesere kuri buvo visu tu ivykiu liudininke, po metu pati su juo skudurus sumete, tai cia apie konkretu zmogu kalba buvo kur ir irodymai akivaizdus, o ne kazkokie pletkai sklande, tai kokiu pasimokymu galima tiketis is tokiu forumu istoriju, na nebent seip pasiguost.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 09, 16:41)
taip tas prie visko prisidejo, bet as niekaip nenoreciau tiket, kad gyvenant UK ne menkiausios indikacijos nebuvo koks jis zmogus... nu vistiek kazkas manau turejo but, kad ir pusiau juoko forma, kas paskui i rimtus dalykus pavirto.

tas irgi abejotina, bet kaip autore rase tikriausiai per daug buvo apakinta meiles ir graziu zodziu , kad pastebetu kazkokius "mazmozius" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2009 04 09, 13:02)
Jis tau labai jau graziai apie Pakistana papasakojo. Mano drauge visai kitaip pasakoja, pvz. del skaros nedeviejimo tave ten akmenemis apmeciotu blink.gif

tu neteisi, pacioms pakistanietems Pakistane gyvenancioms nera butina galvas dengtis. Mano dvi pazistamos amerikietes istekeje uz pakistanieciu, ir abi buvo vyru gimtinej ir ne viena galvos nesidangste ir tikrai niekas akmenim neuzmete. Nerasykit savo pamastymu kaip faktu mirksiukas.gif Nes ne visose musulmonishkose salyse tas yra butina. Va kita drauge Saudo Arabijoj sesele dirbo, tai tam uzsienieciu kompaunde kur gyveno ir ligoninej kurioj dirbo galejo rengtis kaip norejo, bet vienas zingsnis uz tos teritorijos ir ne tik galva dengtis reikejo, bet viska - su visa kuna uzdengiancia abaya.
Atsakyti
kaip matau tikrai idomus gyvenimas yra su musulmonais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 09, 20:39)
tu neteisi, pacioms pakistanietems Pakistane gyvenancioms nera butina galvas dengtis. Mano dvi pazistamos amerikietes istekeje uz pakistanieciu, ir abi buvo vyru gimtinej ir ne viena galvos nesidangste ir tikrai niekas akmenim neuzmete. Nerasykit savo pamastymu kaip faktu  mirksiukas.gif Nes ne visose musulmonishkose salyse tas yra butina. Va kita drauge Saudo Arabijoj sesele dirbo, tai tam uzsienieciu kompaunde kur gyveno ir ligoninej kurioj dirbo galejo rengtis kaip norejo, bet vienas zingsnis uz tos teritorijos ir ne tik galva dengtis reikejo, bet viska - su visa kuna uzdengiancia abaya.

As pasakiau ka man papasakojo moterys kurios tevas ir vyras yra pakistanieciai, ir jinai pati kai kuri laika ten gyveno. Gal ne visai teisingai pasakiau doh.gif jinai man pasakojo kad yra daug rel.fanatiku kurie ir uzpuola moteris del skaros nedievejimo.
As nesiruosiu ginciotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2009 04 09, 19:36)

gincytis blush2.gif sorry nesusilaikiau...
Atsakyti
QUOTE(ugniukas @ 2009 04 09, 21:41)
gincytis  blush2.gif sorry nesusilaikiau...

4u.gif
Atsakyti
rasau ir uzjauciu tave,bet buk budri ir ieskokis kuo daugiau informacijos kaip galetum issivezti vaikucius i UK,ten isikurti ir pradeti nauja gyvenima.sitie vaikuciai bus nelaimingi Lietuvoj,nes jie net nepanasus i musu tautiecius.ieskok keliu ir giminiu kurie tave pirmai pradziai priglaus gyventi.laikui begant nebeistversi ir tikrai noresi pabegti.sekmes tau ir istvermes.
Papildyta:
QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 18:01)
sad.gif  sad.gif  sad.gif Na ir istorija.Kaip iš knygos berods vadinasi "Tik su dukra" tik čia dar galo nesimato.Ištvermės tau ir stiprybės,bet aš ir manau jau geriau 2jų kambarių butuke gyventi kukliai negu kaip kalejime ir nelaimingai. unsure.gif

labai susidomejau sia knyga,gal gali parasyti sios knygos autoriu ir kur ja isigijai?
Atsakyti
QUOTE(tacia @ 2009 04 11, 07:08)

labai susidomejau sia knyga,gal gali parasyti sios knygos autoriu ir kur ja isigijai?

betty mahmoody "tik su dukra", visuose lt knygynuose yra mirksiukas.gif arba interneto parduotuvese paziurek, jei ne lt esi mirksiukas.gif
Atsakyti
Na gyvenant Saudo Arabijoj tiketis svest Velykas ar Kaledas manau siek tiek naivu. Ar Lietuvoj Eid'a svencia kas nors? smile.gif Kiek zinau istekejusiu uz musulmonu, tai per katalikiskas sventes grizta pas tevus i Lietuva, bet kad musulmoniskoj saly svestu, tai dar negirdejau.

Antras dalykas, kas uzkliuvo - iki ryto but su draugem prie vyno taures. O jei vyras iki paryciu negriztu namo ir gertu kazkur su draugais, ar patiktu? Man asmeniskai tai ne. Ir dar musulmoniskoj saly kad musulmono moteris su draugem vyneli gurksnotu visa nakti, tai manau irgi kaip is fantastikos filmo butu.

Sorry, bet kazkaip logikos truksta. Pries tekant gal reikejo pasidometi labiau ju kultura, nes is pasakojimo tai matau, kad autore nerealiu dalyku nori (t.y. musulmoniskoje salyje turbut nelabai realu tai)

Tik kad vyras draudzia lietuviskai vaikus mokint, tai nelabai faina. Vaikai turi moket abieju tevu kalbas. O be to, ar ne geriau jiems bus nuo to, kad daugaiu kalbu zinos? Cia jau kazkokia spraga vyro mastyme.
Atsakyti
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 16:32)
Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti.

Tau nereikia vyro sutikimo. Pagal istatymus reikia vyro paso ir kopijos, bet praeisi ir su kopija 4u.gif (gali nuskanuoti pries kelione ir issisiusk emeilu). As istekejus ne uz musulmono, bet skiriuosi ir norejau vaikams gauti LR pilietybes pries teisma. Pasakiau migracineje, kad su vyru gyvename atskirai ir jo duomenu neturiu, po savaites padare pasus mirksiukas.gif
Atsivezk vaiko gim.liudijima, iregistruok ji Lietuvoje per civilines metrikacijos istaiga, nufotkink vaika paso nuotraukai ir uz 50lt.turesi lietuviska pasa.

Tik paskubek ta padaryti artimu kelioniu metu, nes 2010m.ta istatyma gali keisti, kas zino ar vel nesugalvos panaikinti dvigubu pilietybiu.

O del vyro, tai jis niekada nesuzinos apie vaikuciu antras pilietybes, nes isduos antrus pasus (kur irasyta LIETUVIAI) ir tiek, niekur kitur tas nefiguruos.

QUOTE(Domke @ 2009 04 08, 18:09)
Jo, teko ir man karta skaityti sita knyga TIK SU DUKRA .. Kazkas panasaus i sia istorija .. Tik ji baigesi laimingai, autore pabego su dukra.. Bet jau kiek jai teko isgyventi.. Kol su vyru gyveno JAV, viskas klojosi puikiai, o va grizus i JAE, vyras tapo tarsi kitu zmogumi .... Si istorija aprasyta kaip autores biografija ...Tikrai gera knyga, bet va sios

As filma maciau, tik nezinau ar si istorija g.gif Manau daug panasiu yra...

QUOTE(Saddiqah @ 2009 04 08, 19:40)
Na, žodžiu, provokacija greičiausiai iš neturėjimo ką veikt - pavarykim ant musulmonų! biggrin.gif

Nematau jokio varymo. Matau moteri kuri uzgniauzta visom prasmem, nes viska turi tik isoreje, o neturi minciu laisves. Ir vyras jos gerove rupinasi tik dalykais kurie turi pinigine verte.

Deja, zmogaus laime pinigines vertes neturi. Tik ne visi pajegus tokios laimes troksti, ne visiems duotas potencialas ta suprasti.

QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 00:37)
Nu bet aisku nenaudojo jis smurto pries mane

Naudojo smurta, smurtas buna daug ivairesniu rusiu nei fizinis. Ir tai ka aprasei buvo smurtas. Tu kaip zmogus gyvenai pagal jo scenariju ir jam priklausei.

QUOTE(mzheartless @ 2009 04 09, 17:01)
nors seip istikro, man atrodo, kad jei sugalvotu issiskirti tevai, tai turetu buti skyrybos pgl tos salies teise, kurioje susituoke, autores atveju UK. nu nors nezinau tiksliai  g.gif

Taip nera 4u.gif Gal kam bus aktualu, bet taip tikrai nera. Kaip lietuves galite per ambasada ar atvykusios iregistruoti savo santuoka Lietuvoje ir sekmingai jus isskirs Lietuvos teismas. Vyro sutikimo iregistruoti santuoka nereikia. Jei vedete Havajuose, tikrai nereikia i juos grizti skirtis schmoll.gif

Tik begant ir pan.svarbu zinoti, kad ne per ambasada registruojant santuoka ar vaiku gimimus Lietuvoje, reikia su savim tureti santuoks ir vaiku gimimo liudijimus su apostile, kuria isduos tik valstybe kurioje santuoka buvo sudaryta ir kurioje gime vaikai.
Atsakyti
Kai tvarkiau santuokos liudijima paprase vyro pasa arba notariskai patvirtinta kopija. Lietuvoj neisejo man sutvarkyti tai veliau per ambasada dariau. Tada jau vyrui paciam asmeniskai reikejo pasirodyti su pasu doh.gif Ir aisku vietinis santuokos liudijimas turiejo buti su apostile
OILILY drinks_cheers.gif
Atsakyti