Norėčiau ir aš papildyti vaflių temą dar vienu receptuku.
Kepiau jau 2 kartus pagal šį receptą - man labai patiko. Vafliai gaunasi tikrai traškūs.
APELSININIAI VAFLIAI(čia yra
originalas)
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
pusės apelsino žievelių,
100 g miltų,
100 g krakmolo,
150 ml apelsinų sulčių,
150 ml (20%) grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
2 v. š. Kuantro (jei norite).
Šluotele išmaišyti sviestą su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, po to žieveles, druską, miltus ir krakmolą, palaipsniui supilti sultis ir grietinėlę.
Iškepti vaflius, iškarto susukti juos į vamzdelius, konusus ar krepšelius.
Įdaryti varške arba cream-cheeseu su grietinėle, įberti cukraus ir truputį apelsinų likerio (arba apelsinų sulčių). Recepto autorė darė su cream-cheeseu ir Kuantro.
Mano komentaras:Viską plakiau mikseriu. Grietinėlę dėjau riebią. Miltus ir krakmolą prieš tai sumaišiau. Gaunasi tikrai trapūs tiek ką tik iškepti, tiek ir sekančią dieną lengvai juntamo apelsininio aromato. Abu kartus kepiau iš dvigubos porcijos (pirmąjį kartą, prisimenu, užsimaišiau vieną porciją tešlos, bet jie tokie skanūs ir taip greitai vaikai išnešiojo, kad teko tešlos damaišyti, todėl dabar iškart imu dvigubą normą).
Skanaus
