Aš, turbūt, čia būsiu vienintelė, kuriai nepatiko vafliukai pagal vysniux receptą
Bet juk tai skonio reikalas, tai tikiuosi, kad nieks neužpyks
Patys vafliai gana skanūs būtų, bet man asmeniškai jie pernelyg riebūs
QUOTE(ulaa @ 2004 03 03, 18:16)
Pas mane irgi tokia dar mociutes likusi
,rasau:
5 kiausiniai,
5 saukstai cukraus (galima deti daugiau),
5 saukstai grietines,
5 saukstai lydyto sviesto arba margarino,
5 saukstai kefyro,
5-6 kaupini saukstai miltu,
arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
1 saukstas krakmolo,
vanilinio cukraus.
Trynius atskirti nuo baltymu ir gerai issukti su cukrumi (as viska darau mikseriu),sudeti grietine,vel issukti,supilti sviesta,issukti,supilti kefyra,issukti.Deti kepimo miltelius ir vanilini cukru,dar issukti.Baltymus isplakti iki standziu putu.I gauta mase deti po sauskta baltymu ir miltu arba krakmolo,atsargiai maisyti,taip po truputi viska sudeti.Is karto kepti ikaitintoje vaflineje,iskepusius vaflius tuojau pat susukti,nes sukietes.Taip padaryti vafliai buna labai trapus.Skanaus.
5 kiausiniai,
5 saukstai cukraus (galima deti daugiau),
5 saukstai grietines,
5 saukstai lydyto sviesto arba margarino,
5 saukstai kefyro,
5-6 kaupini saukstai miltu,
arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
1 saukstas krakmolo,
vanilinio cukraus.
Trynius atskirti nuo baltymu ir gerai issukti su cukrumi (as viska darau mikseriu),sudeti grietine,vel issukti,supilti sviesta,issukti,supilti kefyra,issukti.Deti kepimo miltelius ir vanilini cukru,dar issukti.Baltymus isplakti iki standziu putu.I gauta mase deti po sauskta baltymu ir miltu arba krakmolo,atsargiai maisyti,taip po truputi viska sudeti.Is karto kepti ikaitintoje vaflineje,iskepusius vaflius tuojau pat susukti,nes sukietes.Taip padaryti vafliai buna labai trapus.Skanaus.
Idealus receptas, tikslios proporcijos, gaunasi ne per saldu, trašku ir mmm... kaip skanu. Aš tik kefyro pilu dvigubai negu parašyta - gaunasi truputį skystesnė tešla, man labiau taip patinka.
QUOTE(bea @ 2004 03 03, 17:40)
yra kitoje temoje apie tai
http://supermama.com...p...c=1018&st=0
VAFLIU TESHLOS RECEPTAS
6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus
uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
http://supermama.com...p...c=1018&st=0
VAFLIU TESHLOS RECEPTAS
6 kiaushiniai
1,5 stiklines cukraus
1,5 stiklines miltu
250 g sviesto ar margarino (tirpinto)
cinamono, vanilinio cukraus
uzmaishyti teshla, kepti vaflineje.
o pagal sita recepta galim akepti cirvinej keptuvej?
QUOTE(vyšniux @ 2008 01 26, 07:31)
Malonu skaityt,kad mano vafliu receptas megiamas
.
Tik paciai sirdi skauda,kad pati vaflines neturiu ir negaliu issikepti kaip vaikystej
.Vis dazniau paglvoju,kad gal vertetu isigyti ta Bomann 
Tik paciai sirdi skauda,kad pati vaflines neturiu ir negaliu issikepti kaip vaikystej
Miela, vyšniux,
kaip tik dabar kepu vaflius pagal tavo receptuka, su mineta vafline Bomann. Bijau, kad kol iskepsiu, viska ir suvalgysiu
aciu uz nuostabu receptuka
Mes irgi vakar pagaliau nusipirkom vaflinę (pirkom Boman)
, gerai , kad atradau šią temą, išsisaugojau visus duotus vaflių receptukus ir bandysiu kept
, nors jau vakar bandėm pagal savo receptuką ir irgi gavosi visai neblogi
, o aš kepiau iš akies, kiekių net nežinau, dėjau kiaušinių, cukraus , sviesto ir miltų, kad gautūsi grietinės tirštumo tešla , tik pagal šį receptą vafliai iš ryto jau buvo nebe trapūs , suminkštėjo
Norėčiau ir aš papildyti vaflių temą dar vienu receptuku.
Kepiau jau 2 kartus pagal šį receptą - man labai patiko. Vafliai gaunasi tikrai traškūs.
APELSININIAI VAFLIAI
(čia yra originalas)
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
pusės apelsino žievelių,
100 g miltų,
100 g krakmolo,
150 ml apelsinų sulčių,
150 ml (20%) grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
2 v. š. Kuantro (jei norite).
Šluotele išmaišyti sviestą su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, po to žieveles, druską, miltus ir krakmolą, palaipsniui supilti sultis ir grietinėlę.
Iškepti vaflius, iškarto susukti juos į vamzdelius, konusus ar krepšelius.
Įdaryti varške arba cream-cheeseu su grietinėle, įberti cukraus ir truputį apelsinų likerio (arba apelsinų sulčių). Recepto autorė darė su cream-cheeseu ir Kuantro.
Mano komentaras:
Viską plakiau mikseriu. Grietinėlę dėjau riebią. Miltus ir krakmolą prieš tai sumaišiau. Gaunasi tikrai trapūs tiek ką tik iškepti, tiek ir sekančią dieną lengvai juntamo apelsininio aromato. Abu kartus kepiau iš dvigubos porcijos (pirmąjį kartą, prisimenu, užsimaišiau vieną porciją tešlos, bet jie tokie skanūs ir taip greitai vaikai išnešiojo, kad teko tešlos damaišyti, todėl dabar iškart imu dvigubą normą).
Skanaus
Kepiau jau 2 kartus pagal šį receptą - man labai patiko. Vafliai gaunasi tikrai traškūs.
APELSININIAI VAFLIAI
(čia yra originalas)
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
pusės apelsino žievelių,
100 g miltų,
100 g krakmolo,
150 ml apelsinų sulčių,
150 ml (20%) grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
2 v. š. Kuantro (jei norite).
Šluotele išmaišyti sviestą su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, po to žieveles, druską, miltus ir krakmolą, palaipsniui supilti sultis ir grietinėlę.
Iškepti vaflius, iškarto susukti juos į vamzdelius, konusus ar krepšelius.
Įdaryti varške arba cream-cheeseu su grietinėle, įberti cukraus ir truputį apelsinų likerio (arba apelsinų sulčių). Recepto autorė darė su cream-cheeseu ir Kuantro.
Mano komentaras:
Viską plakiau mikseriu. Grietinėlę dėjau riebią. Miltus ir krakmolą prieš tai sumaišiau. Gaunasi tikrai trapūs tiek ką tik iškepti, tiek ir sekančią dieną lengvai juntamo apelsininio aromato. Abu kartus kepiau iš dvigubos porcijos (pirmąjį kartą, prisimenu, užsimaišiau vieną porciją tešlos, bet jie tokie skanūs ir taip greitai vaikai išnešiojo, kad teko tešlos damaišyti, todėl dabar iškart imu dvigubą normą).
Skanaus
QUOTE(vyšniux @ 2007 12 07, 12:37)
Mano vafliu receptelis;
200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis
Dievisko skonio vafliukai iseidavo
200gr.sviesto
2stikl.cukraus(galima deti ir maziau kas saldziai nemegsta)
2stikl.miltu
2stikl.pieno
2kiausiniai
Vanilinio cukraus truputis
Dievisko skonio vafliukai iseidavo
na pagaliau atradau išgirtą vysniux receptą
QUOTE(RiMami @ 2008 07 21, 20:58)
Norėčiau ir aš papildyti vaflių temą dar vienu receptuku.
Kepiau jau 2 kartus pagal šį receptą - man labai patiko. Vafliai gaunasi tikrai traškūs.
APELSININIAI VAFLIAI
(čia yra originalas)
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
pusės apelsino žievelių,
100 g miltų,
100 g krakmolo,
150 ml apelsinų sulčių,
150 ml (20%) grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
2 v. š. Kuantro (jei norite).
Šluotele išmaišyti sviestą su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, po to žieveles, druską, miltus ir krakmolą, palaipsniui supilti sultis ir grietinėlę.
Iškepti vaflius, iškarto susukti juos į vamzdelius, konusus ar krepšelius.
Įdaryti varške arba cream-cheeseu su grietinėle, įberti cukraus ir truputį apelsinų likerio (arba apelsinų sulčių). Recepto autorė darė su cream-cheeseu ir Kuantro.
Mano komentaras:
Viską plakiau mikseriu. Grietinėlę dėjau riebią. Miltus ir krakmolą prieš tai sumaišiau. Gaunasi tikrai trapūs tiek ką tik iškepti, tiek ir sekančią dieną lengvai juntamo apelsininio aromato. Abu kartus kepiau iš dvigubos porcijos (pirmąjį kartą, prisimenu, užsimaišiau vieną porciją tešlos, bet jie tokie skanūs ir taip greitai vaikai išnešiojo, kad teko tešlos damaišyti, todėl dabar iškart imu dvigubą normą).
Skanaus

Kepiau jau 2 kartus pagal šį receptą - man labai patiko. Vafliai gaunasi tikrai traškūs.
APELSININIAI VAFLIAI
(čia yra originalas)
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
pusės apelsino žievelių,
100 g miltų,
100 g krakmolo,
150 ml apelsinų sulčių,
150 ml (20%) grietinėlės,
žiupsnelis druskos,
2 v. š. Kuantro (jei norite).
Šluotele išmaišyti sviestą su cukrumi, sudėti kiaušinius, išmaišyti, po to žieveles, druską, miltus ir krakmolą, palaipsniui supilti sultis ir grietinėlę.
Iškepti vaflius, iškarto susukti juos į vamzdelius, konusus ar krepšelius.
Įdaryti varške arba cream-cheeseu su grietinėle, įberti cukraus ir truputį apelsinų likerio (arba apelsinų sulčių). Recepto autorė darė su cream-cheeseu ir Kuantro.
Mano komentaras:
Viską plakiau mikseriu. Grietinėlę dėjau riebią. Miltus ir krakmolą prieš tai sumaišiau. Gaunasi tikrai trapūs tiek ką tik iškepti, tiek ir sekančią dieną lengvai juntamo apelsininio aromato. Abu kartus kepiau iš dvigubos porcijos (pirmąjį kartą, prisimenu, užsimaišiau vieną porciją tešlos, bet jie tokie skanūs ir taip greitai vaikai išnešiojo, kad teko tešlos damaišyti, todėl dabar iškart imu dvigubą normą).
Skanaus

Kaip dabar viena su malonumu sukirsciau
QUOTE(RiMami @ 2008 07 21, 20:58)
kaip as jums visoms pavydziu,kad taip kaip knygutej jie gaunas
QUOTE(aguonele @ 2008 07 22, 17:05)
nu man nesigauna tokie idealus
dazniausiai dar juos ir besukant pirstus nusideginu...
Išduosiu paslaptį, čia mano jaunesnis sūnus kepė, jam tik tešlos duok...
QUOTE(RiMami @ 2008 07 22, 17:59)
uzsisakau ji savaitgaliui










