1).5 kiaušiniai
1 stiklinė(200g.)cukraus
200g. margarino kepimui
1 stiklinė miltų
vanilinio cukraus ar kvapų esencijos.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukr.Margariną ištirpinti ir supilti į masę.Sudėti miltus ir išmaišyti.
2). 3kiaušiniai
50g.cukraus
50g.sviesto arba margarino
150g.pieno arba grietinės
3g.vanilinio cukraus
truputį druskos
120g.miltų.
Sviestą išsukti su cukrumi.Kiaušinio trynius išsukti,suberti vanilinį cukrų,druską,miltus.Išmaišyti.Supilti pieną ar grietinę,išmaišyti ir padėti šaltai.
Prieš kepimą į tešlą įdėti išplaktą kiaušinio baltymą ir išmaišyti.
3).1kiaušinis
60g.cukraus
60g.sviesto
vanilinio cukraus
100g.miltų.
4).5kiaušiniai
1 stiklinė(200g.)cukraus
2šaukštai grietinės100g.sviesto
1aukštelis vanilinio cukraus
Miltų.
5).4kiaušiniai
1stiklinė cukraus
2 šaukštai aliejaus
vanilinio cukraus
2/3stiklinės miltų.
KREMAI:
1).2kiaušinio tryniai
1/2stiklinė cukraus
1/4stiklinė pieno
50-70g.sviesto
vanilinio cukraus
2šaukštai miltų.
Trynius išsukti su cukrumi.Įdėti miltus,išmaišyti.Pieną užvirinti atskirai ir į jį maišant supilti kiaušinių masę-užvirti ir nukėlus nuo ugnies sudėti sviestą ir pagal skonį vanilinį cukrų.
Sustingusį kremą dėti į vaflius.
2).1kiaušinis
kiaušinio trynys
50g.cukraus
300ml.pieno
1šaukštelis vanilinio cukraus
25g.miltų.
Kiaušinį,trynį,cukrų,vanilinį cukrų,miltus išplakti.Atskirame inde pakaitinti,tik neužvirinti pieną.Į jį po truputį supilti kiaušinio masę ir maišant nuolat trumpai pavirti.
Kremą šiek tiek ataušinti.Šaukšteliu arba kond.švirkštu pripildyti vaflius.
SKANAUS
Papildyta:RIEBŪS KREMAI,kurie tinka vafliams bei tortams pertepti:
1).1,5stiklinės tirštos grietinėlės
cukraus pudros.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų,sudėti cukraus pudrą ir išmaišyti.(čia lengviausias ir paprasčiausias)
2).1stiklinė grietinėlės arba pieno
2stiklinės tirpinto sviesto
2kiaušinio tryniai
1stiklinė cukraus
1citrinos žievelė ir sultys
2šaukšteliai bulvių krakmolo.
Užvirinti grietinėlę,supilti sviestą ir dar kartą užvirti.Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi,dėti nutarkuotos citrinos ''žievelę''ir bulvių krakmolą.Verdančia grietinėle užpilti trynius,supilti atgal į puodą irmaišant kaitinti,kol masė pasidarys grietinės tirštumo.Tada įstačius į šalto vandens vonelę sukti,kol sustings.Jei norite nudažyti,dėti kakavos ar truputį įpilti tiršto sirupo ar pan.
3).500g.sviesto
400g.cukraus
3stiklinės pieno
vanilinio cukraus,
Sviestą sukti,kol pasidarys purus.Pieną ir cukrų virinti puode maišant,kol sutirštės kaip kondensuotas pienas.Tada jį atšaldyti, dėti dalimis į išsuktą sviestą ir sukti toliau, kol visa masė pasidarys puri.Baigiant dėti kakavą ar pan.ir vanilinį cukrų.