kita karta grietines idesiu
Dekui, bandziau pilt aliejus, ale trapus nors tu ka
kita karta grietines idesiu
kita karta grietines idesiu
QUOTE(cola @ 2011 03 20, 18:06)
Dekit krachmolo , tikrai nebebus trapus
QUOTE(MergickaN @ 2011 03 09, 23:47)
ar pagal si recepta jum gerai vafliai kepes? As grynai toki pat vakar radau savo mamos uzrasuose ir pabandziau kept, bet man ju net is keptuves nejo isimti visi pabiro, o veliau isemus tuos trupinius jie staigiai sukietedavo. neisivaizduoju ka ne taip padariau...
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 10, 22:08)
Labutis,
skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja
Teko valgyti neriebius vaflius, kur i sudti ieina grietine ir nedaug (atrodo) sviesto. Deja nezinau tikslaus receptuko, nes kazkodel nenorejo vaisintoja jo atskleisti
Gal kas zinote ir galite parsyti neriebiu vafliu receptuka, ar nuorodele imesti
Is anksto aciu
skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja
Is anksto aciu
na tai nereik matyt tiek daug valgyt
o vaisintoja matyt nenori kad pas jus geresni iseitu
Turiu klausima.Gal kas atsimena anksciau kioskeliuose prekiaudavo tais karstais vafliais,viduj buavo tomatas,gal dar suris ir lyg desra ar kumpis.Paskui tik velau atsirado desrainiai ir mesainiai.Gal kas atsimena kaip ten darydavo ir ko dedavo?labai skanus budavo...bet cia pries nnn metu,panasiai kaip ta gira budavo pilstoma...
QUOTE(Ajuss @ 2004 03 05, 13:21)
O aš va tokius kepu
VAFLIAI
5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė krakmolo
1,5 stiklinės cukraus
250g margarino
1 stiklinė pieno
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus.
P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji
VAFLIAI
5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė krakmolo
1,5 stiklinės cukraus
250g margarino
1 stiklinė pieno
Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus.
P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji
tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina
QUOTE(Gladness @ 2011 04 17, 10:33)
tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina
O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi...
Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.:
8 kiaušiniai,
270 g miltų,
30 g krakmolo,
180 g cukraus,
180 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus
O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml?
QUOTE(Letune @ 2011 04 17, 12:34)
O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi...
Bet ar jie nebus drėgni, tokie blyniški? Laukiu atsakymo su nekantrumu
Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.:
8 kiaušiniai,
270 g miltų,
30 g krakmolo,
180 g cukraus,
180 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus
O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml?
Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.:
8 kiaušiniai,
270 g miltų,
30 g krakmolo,
180 g cukraus,
180 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus
O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml?
Trapūs traškūs tokie, kokie tik įmanoma būti trapiems ir traškiems
dėl svorių, aš naudojau rusišką stiklinę, tai jos ten apie 220-230ml, nesvėriau miltų ir krakmolo
recepte raso krakmola deti isleista piene, as dejau kartu su miltais, ir jokio skirtumo, nebent kas plakate rankomis, tada gal geriau isleisti piene
QUOTE(vielav @ 2010 11 12, 09:34)
geras vaflines galima isigyti ir senukuose, clatronic
O receptas dar lengvesnis, 4 kiaushiniai, 8 v.s. cukraus, 8 v.s. miltu, 10 v.s. aliejaus. Kiaushinius ishmaishau su cukrum, tada miltai ir aliejus. Gaunasi tokia tirshta mase. Ir dedu valgomaisiais shaukshtais. IShkepa per 45-50sekundziu. traukiu ir ishkart vynioju.
QUOTE(Mochera @ 2011 03 20, 15:12)
ar galima iskepti vaflius elektrineje sumustiniu keptuveje?
juk ji tokia pat kaip elektrine vafliu keptuve tik forma skiriasi 
nemanau, juk ten neussispaus vaflis... nebent jūsų sumuštinių keptuvė visiškai kitokia nei kad įprastos...
QUOTE(amorosa @ 2011 03 20, 19:34)
o guminiai netaps nuo krakmolo?
QUOTE(virguska3 @ 2011 03 29, 15:25)
o gal kas nors galit pasakyt idara vafliams?
vat aš ir norėčiau kokio užtikrinto... Klaipėdoj teko valgyt įdaryrus virtu kondensuotu
aš jaučiu mėginsiu daryt 5-ą variantą su riešutais ir virtu kondensuotu
Nuo krakmolo vafliai netampa nei guminiai, nei mažiau traškūs, krakmolas tik padaro taip, kad vafliai vėliau kietėtų - o tai reikalinga tam, kad eitų normaliai susukti.
Nes pagal daugelį receptų kepant be krakmolo, vafliai besukant jau kietėja, ir pradeda trupėti.
Nes pagal daugelį receptų kepant be krakmolo, vafliai besukant jau kietėja, ir pradeda trupėti.






