Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

Dekui, bandziau pilt aliejus, ale trapus nors tu ka tongue.gif

kita karta grietines idesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cola @ 2011 03 20, 18:06)
Dekui, bandziau pilt aliejus, ale trapus nors tu ka  tongue.gif

kita karta grietines idesiu  smile.gif

Dekit krachmolo , tikrai nebebus trapus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2011 03 09, 23:47)
Receptas  thumbup.gif  prikepiau labai daug skaniu vafliu  thumbup.gif 
Aciu uz receptuka  wub.gif

ar pagal si recepta jum gerai vafliai kepes? As grynai toki pat vakar radau savo mamos uzrasuose ir pabandziau kept, bet man ju net is keptuves nejo isimti visi pabiro, o veliau isemus tuos trupinius jie staigiai sukietedavo. neisivaizduoju ka ne taip padariau...
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 10, 22:08)
Labutis,
skaitineju ir beveik visi receptukai su daug riebalu, nors ir trapus, bet rebus vafliai gaunasi. Deja man ju daug privalgius skrandis sustreikuoja  verysad.gif  Teko valgyti neriebius vaflius, kur i sudti ieina grietine ir nedaug (atrodo) sviesto. Deja nezinau tikslaus receptuko, nes kazkodel nenorejo vaisintoja jo atskleisti  verysad.gif  Gal kas zinote ir galite parsyti neriebiu vafliu receptuka, ar nuorodele imesti  blush2.gif
Is anksto aciu  4u.gif

na tai nereik matyt tiek daug valgyt biggrin.gif ,per riebu. o vafliai riebus nes sviestas ir grietine ieina doh.gif ax.gif
o vaisintoja matyt nenori kad pas jus geresni iseitu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Pati Ta*: 20 kovo 2011 - 19:11
Turiu klausima.Gal kas atsimena anksciau kioskeliuose prekiaudavo tais karstais vafliais,viduj buavo tomatas,gal dar suris ir lyg desra ar kumpis.Paskui tik velau atsirado desrainiai ir mesainiai.Gal kas atsimena kaip ten darydavo ir ko dedavo?labai skanus budavo...bet cia pries nnn metu,panasiai kaip ta gira budavo pilstoma... 4u.gif
Atsakyti
o gal kas nors galit pasakyt idara vafliams?
Atsakyti
QUOTE(Ajuss @ 2004 03 05, 13:21)
O aš va tokius kepu rolleyes.gif

VAFLIAI

5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė krakmolo
1,5 stiklinės cukraus
250g margarino
1 stiklinė pieno

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus.
P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji rolleyes.gif

thumbup.gif ne kartą išbandytas, patvirtintas ir mylimiausias receptukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 17 balandžio 2011 - 09:37
QUOTE(Gladness @ 2011 04 17, 10:33)
thumbup.gif ne kartą išbandytas, patvirtintas ir mylimiausias receptukas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
tik as darau 3/5teslos, ir tai laaabai daug ju iseina smile.gif

O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi... g.gif Bet ar jie nebus drėgni, tokie blyniški? Laukiu atsakymo su nekantrumu bigsmile.gif
Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.:

8 kiaušiniai,
270 g miltų,
30 g krakmolo,
180 g cukraus,
180 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus
O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 17 balandžio 2011 - 11:54
QUOTE(Letune @ 2011 04 17, 12:34)
O ar pagal šį receptą gaunasi trapūs ir traškūs, t. y. ne minkšti, nes čia pilamas pienas? Norėčiau jūsiškius išbandyti, nes jie mažiau koloringi... g.gif Bet ar jie nebus drėgni, tokie blyniški? Laukiu atsakymo su nekantrumu  bigsmile.gif
Nes mano trapūs ir traškūs gaunasi pagal tokį receptą, į kurį neina pienas, t.y.:

8 kiaušiniai,
270 g miltų,
30 g krakmolo,
180 g cukraus,
180 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus
O gal gali parašyti , jei sveri produktus, kiek bus 3/5 visų produktų gramais, nes nežinau kiek sveria čia stiklinė krakmolo... Ir kokia čia turima omenyje stiklinė-237 ml, 200ml ar 250 ml?

Trapūs traškūs tokie, kokie tik įmanoma būti trapiems ir traškiems smile.gif draugė paragavus iš karto receptą pasiėmė bigsmile.gif
dėl svorių, aš naudojau rusišką stiklinę, tai jos ten apie 220-230ml, nesvėriau miltų ir krakmolo smile.gif
recepte raso krakmola deti isleista piene, as dejau kartu su miltais, ir jokio skirtumo, nebent kas plakate rankomis, tada gal geriau isleisti piene wink.gif o su mikseriu nera skirtumo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 17 balandžio 2011 - 15:35
QUOTE(vielav @ 2010 11 12, 09:34)
Gal kuri mamyte turi atliekama? Labai noretume isigyti bigsmile.gif

geras vaflines galima isigyti ir senukuose, clatronic thumbup.gif siuo metu tokia naudoju.
O receptas dar lengvesnis, 4 kiaushiniai, 8 v.s. cukraus, 8 v.s. miltu, 10 v.s. aliejaus. Kiaushinius ishmaishau su cukrum, tada miltai ir aliejus. Gaunasi tokia tirshta mase. Ir dedu valgomaisiais shaukshtais. IShkepa per 45-50sekundziu. traukiu ir ishkart vynioju.
Atsakyti
QUOTE(Mochera @ 2011 03 20, 15:12)
ar galima iskepti vaflius elektrineje sumustiniu keptuveje? blush2.gif  blush2.gif juk ji tokia pat kaip elektrine vafliu keptuve tik forma skiriasi g.gif

nemanau, juk ten neussispaus vaflis... nebent jūsų sumuštinių keptuvė visiškai kitokia nei kad įprastos... blush2.gif

QUOTE(amorosa @ 2011 03 20, 19:34)
Dekit krachmolo , tikrai nebebus trapus  4u.gif

o guminiai netaps nuo krakmolo?

QUOTE(virguska3 @ 2011 03 29, 15:25)
o gal kas nors galit pasakyt idara vafliams?

vat aš ir norėčiau kokio užtikrinto... Klaipėdoj teko valgyt įdaryrus virtu kondensuotu wub.gif tik nežinau, ar ten tik vien kondensuotas, ar dar kažkas.... g.gif žiūrėjau pas rusaites forumuose, daug visokiausių variantų yr... va pvz kad ir čia: http://selima.ru/wik...
aš jaučiu mėginsiu daryt 5-ą variantą su riešutais ir virtu kondensuotu rolleyes.gif tik kaži kokie riešutai čia labiau tiktų... g.gif
Atsakyti
Nuo krakmolo vafliai netampa nei guminiai, nei mažiau traškūs, krakmolas tik padaro taip, kad vafliai vėliau kietėtų - o tai reikalinga tam, kad eitų normaliai susukti.
Nes pagal daugelį receptų kepant be krakmolo, vafliai besukant jau kietėja, ir pradeda trupėti.
Atsakyti