Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(Darlingkrbe @ 2009 05 13, 12:42)
sveikos,
o kaip sperma veikia vitaminas C?
Daug kur skaiciau, kad vyrai geria, kad grikiukus pagerinti.

Na dabar pavasaris, ateina vasara tai visokiu uogu ,darzoviu lai valgo ir bus naturalus vit. C.
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2009 05 13, 11:42)
sveikos,
o kaip sperma veikia vitaminas C?
Daug kur skaiciau, kad vyrai geria, kad grikiukus pagerinti.

Raso,kad vit C gerina spermos kokybe 4u.gif cia rusiskai http://www.fitness-o...n-c-sperma.html
Atsakyti
Siaip gi temos priekyje yra parasyta ka butent daro kiekvienas vitaminas. 4u.gif Mes ji vartojom pakankamai didelem dozem, tam kad sumazint agliutinacija, bet nepadejo. Siaip pati sperma pagerejo iki normos, bet agliut. kokia buvo tokia ir liko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2009 05 12, 14:53)
4u.gif
O jus cia pirma daretes spermos tyrima?

aham, pirma blink.gif
Papildyta:
QUOTE(rozele78 @ 2009 05 12, 15:39)
Agpa, su tokia vyro diagnoze tik IVFas verysad.gif  Nes pas mus ta pati situacija. Skambinkis gydytojai ir lai pataria ka daryti mirksiukas.gif  Paprasta stimuliacija tikrai bereikalo, nes nieko vistiek nebus verysad.gif

niekaip nesusisiekiau su savo ginekologe, tad nusprendem negert clost, o tiesiog dar viena menesi pavartot duphastona.. juolab kita savaite draugas pas urologa eis. tad tikiuos kokios issamesnes info ir is ten. gal ne viskas taip blogai ax.gif
Atsakyti
dar noriu pasiklaust kas yra IVFas? ir kas IUI? blush2.gif neismanele dar situose reikaluos esu 4u.gif
del skaiciuku konkreciu, tai hmm.. pas ji parasyta spermiju kiekis ir judrumas-pavieniai.normaliu formu 2%, spermiju agliutinacija-0%, ir patologiju proc.isvardinti.ar juos rasyt? nzn kurie cia svarbus..
aciu visom uz patarimus wub.gif
Atsakyti
INTRAUTERININĖ INSEMINACIJA (IUI) – tai specialiai paruoštos vyro spermos sušvirkštimas tiesiai į gimdą.
Naudojama tik sperma, kuri apdorota pagal specialias metodikas (“Swim up” ir gradientiniu ruošimo būdas).
IUI gali būti atliekamas natūraliame moters cikle ovuliacijos metu arba stimuliuojant ovuliaciją klostilbegitu ar serofenu, naudojant gonadotropinus. Gali būti atliekamos viena arba dvi IUI vieno mėnesinių ciklo metu.
IUI taikymo sąlygos:[/B]
• pratekami moters kiaušintakiai,
• natūrali arba stimuliuota ovuliacija,
• kai bendras judrių spermatozoidų kiekis ejakuliate yra ne mažiau 5 mln.

[B]Apvaisinimas mėgintuvėlyje
(IVF – in vitro fertilizacija) – tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.
IVF taikymo sąlygos:
• kai tikimasi moters kiaušidės reagavimo į hormoninę stimuliaciją (FSH,
LH < 15 ),
• moteris turi gimdą,
• yra vyro spermatozoidai ,
• moters amžius iki 45 metų.
Taikant IVF būdą, galima kiaušialąsčių ir spermos donorystė, tačiau kol kas Lietuvoje lytinių ląstelių donorystė nėra reglamentuota įstatymu.
Papildyta:
merginos o aš norėjau pasitikslint, kaip skaičiuojasi susilaikymas. Ketvirtadieni eisim priduoti "turta" tyrimui, o ND buvo darytas iš šeštad. į sekmad., tai ketvirtadieni apie 17h susilaikymas 4 paros? taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Famili: 13 gegužės 2009 - 13:11
QUOTE(agpa @ 2009 05 13, 13:27)
dar noriu pasiklaust kas yra IVFas? ir kas IUI? blush2.gif neismanele dar situose reikaluos esu  4u.gif
del skaiciuku konkreciu, tai hmm.. pas ji parasyta spermiju kiekis ir judrumas-pavieniai.normaliu formu 2%, spermiju agliutinacija-0%, ir patologiju proc.isvardinti.ar juos rasyt? nzn kurie cia svarbus..
aciu visom uz patarimus  wub.gif

Apie IVF ir IUI yra atskiros temos šitam Nesulaukiančių gandro skyriuje ax.gif
Oj, jei pavieniai tai jo, kogero apie IVF kalbės 4u.gif Bet visviena reikės pakartoti tyrimą - gal geriau bus unsure.gif

QUOTE(Famili @ 2009 05 13, 14:13)
merginos o aš norėjau pasitikslint, kaip skaičiuojasi susilaikymas. Ketvirtadieni eisim priduoti "turta" tyrimui, o ND buvo darytas iš šeštad. į sekmad., tai ketvirtadieni apie 17h susilaikymas 4 paros? taip?

Aš tai suskaičiuoju 5 paras, nes 17 h jau į vakarą skaitosi ax.gif
Atsakyti
[/quote]
taip- 4 paros smile.gif ir dideliausias acius tau aciuks.gif
Atsakyti
Mergaites, o jei susilaikymas 6-7 paros tai butu netikslus tyrimai, ane?
Daugiausia 4 paros, taip?
Atsakyti
man atrodo susilaikymas nuo 3 iki 5 parų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2009 05 13, 16:08)
man atrodo susilaikymas nuo 3 iki 5 parų?  g.gif

Spermogramai geriausia susilaikymas 3 dienos, pasėliui - 5, prieš IUI sako reik 3-4 ax.gif
Atsakyti
Ištrauka iš Wikipedijos:
Reikalavimai
Prieš darant spermogramą, vyras turi laikytis kai kurių reikalavimų: per pastarąsias 4–5 dienas iki tyrimo neturėti lytinių santykių ar masturbacijos, per šį laikotarpį turi nebūti įvykusios poliucijos. Susilaikymo metu negalima vartoti alkoholio (net alaus), vaistinių preparatų, nesimaudyti pirtyje ar vonioje (patartina praustis po dušu). Laboratorijoje sėklą geriau paimti masturbuojantis arba nutrauktosios sueities būdu, bet netinka sperma iš prezervatyvo, kadangi dėl sąlyčio su prezervatyvo guma ar kitomis medžiagomis, iš kurių jis pagamintas, spermatozoidai praranda savo judrumą. Saugant spermą reikia vengti ją pernelyg peršaldyti, taip pat saugoti nuo Saulės spindulių. Taip pat labai svarbu, kad visa ejakuliacijos metu ištekėjusi sperma patektų į mėgintuvėlį: nors kurios porcijos (ypač pirmosios) nepatekimas į mėgintuvėlį gali žymiai iškreipti tyrimo rezultatus. Laikytis reikalavimų ypač svarbu darant vyresnio amžiaus ar spermatogenezės problemų turintiems vyrams.
Atsakyti