Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(kinrozyte @ 2009 04 13, 22:46)
o  kam gerti peponen ir vit.E g.gif ? siaip peponene yra vit. E.
as manau geriau peponen ir koki cinka ar selena bandyti mirksiukas.gif

Nu kad neieina vit E i Peponeno sudeti mirksiukas.gif Ten tik moliugu seklu aliejus yra http://vaistai.lt/in...rchword=peponen 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, klausimas daugiau vilnietėms, vyrui reiktų tyrimuką pasidaryti, VK laboratorija priima tik 9-12 val., jei darbas nuo 8 iki 5 val., tai niekaip neišeina. Gal kokioje klinikoje dirba savaitgaliais ar bent jau vakare ilgiau?
Atsakyti
QUOTE(Silva80 @ 2009 04 14, 09:18)
Sveikos, klausimas daugiau vilnietėms, vyrui reiktų tyrimuką pasidaryti, VK laboratorija priima tik 9-12 val., jei darbas nuo 8 iki 5 val., tai niekaip neišeina. Gal kokioje klinikoje dirba savaitgaliais ar bent jau vakare ilgiau?

BAK'e galima iki 20 val. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silva80 @ 2009 04 14, 08:18)

Kaip įdomiai - MB visada neša į VK Vilniuje, kartą nešė ir 16 val. g.gif Pirmą kartą girdžiu, kad ten priima tik iki 12 val... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silva80 @ 2009 04 14, 10:18)

MB darė tyrimą VK ir susitarė, kad priimtų 8:30, nes kitaip negali, tai priėmė.

Mergaitės, o jei MB rado astenospermiją ir padidėjusį leukocitų kiekį, tai kur mums kreiptis toliau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2009 04 14, 13:03)
MB darė tyrimą VK ir susitarė, kad priimtų 8:30, nes kitaip negali, tai priėmė.

Mergaitės, o jei MB rado astenospermiją ir padidėjusį leukocitų kiekį, tai kur mums kreiptis toliau?  g.gif

Mūsų diagnozė lygiai tokia pati buvo.. Radus leukocitų galima įtarti, kad yra kažkokia infekcija, todėl reikia daryti papildomą tyrimą - spermos pasėlį. Jei jame ras kokią bacilą (stafilokoką, streptokoką ar dar ką..) - gydys antibiotikais ir po trijų mėnesių vėl teks kartoti pasėlį plius spermogramą tam, kad pažiūrėti, ar bacila išnyko ir ar spermiai pagreitėjo..

Visa tai yra daroma su andrologo pagalba, todėl reikia užsirašyt pas normalų andrologą ir pradėti gydyma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mimozyte @ 2009 04 14, 15:15)
Mūsų diagnozė lygiai tokia pati buvo.. Radus leukocitų galima įtarti, kad yra kažkokia infekcija, todėl reikia daryti papildomą tyrimą - spermos pasėlį. Jei jame ras kokią bacilą (stafilokoką, streptokoką ar dar ką..) - gydys antibiotikais ir po trijų mėnesių vėl teks kartoti pasėlį plius spermogramą tam, kad pažiūrėti, ar bacila išnyko ir ar spermiai pagreitėjo..

Visa tai yra daroma su andrologo pagalba, todėl reikia užsirašyt pas normalų andrologą ir pradėti gydyma thumbup.gif

Ačiū 4u.gif

O kuris tas normalus andrologas? Gal galit rekomenduoti Vilniuje blush2.gif Ir kiek maždaug kainuoja tas pasėlis ir andrologo konsultacija g.gif Kiek pinigėlių kaupti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2009 04 14, 14:19)
Ačiū  4u.gif

O kuris tas normalus andrologas? Gal galit rekomenduoti Vilniuje  blush2.gif Ir kiek maždaug kainuoja tas pasėlis ir andrologo konsultacija  g.gif  Kiek pinigėlių kaupti  g.gif

As tai pirma varysiu pas savo gine, paziuresiu ka ji sakys tiek del MB tiek del mano tyrimuku. Ir tikiuosi kad ji pasakys kur reikia eiti.. Tik va reikia kaipnors 2 sav jos islaukti... ax.gif Bet speju kad maniskiui irgi paselio ar kotais reiks. Nors jo spermos tyrimukes kiek suprantu nera labai jau blogas, bet kadangi pas mane rado kazkoki zaraza bakterija tai itariu kad ir jam reiks issitirt doh.gif Nors pas ji leukocitai ciut ciut virsija norma ir musu seimos gyd sako kad kai norma virsijama tik tiek tai kazi ar galia skaityt kad yra koks uzdegimas.... g.gif tai vis dar sedziu nezinioje....
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 04 14, 16:20)
As tai pirma varysiu pas savo gine, paziuresiu ka ji sakys tiek del MB tiek del mano tyrimuku. Ir tikiuosi kad ji pasakys kur reikia eiti.. Tik va reikia kaipnors 2 sav jos islaukti...  ax.gif  Bet speju kad maniskiui irgi paselio ar kotais reiks. Nors jo spermos tyrimukes kiek suprantu nera labai jau blogas, bet kadangi pas mane rado  kazkoki zaraza bakterija tai itariu kad ir jam reiks issitirt  doh.gif  Nors pas ji leukocitai ciut ciut virsija norma ir musu seimos gyd sako kad kai norma virsijama tik tiek tai kazi ar galia skaityt kad yra koks uzdegimas....  g.gif  tai vis dar sedziu nezinioje....

Sveikutė 4u.gif Žiūriu, iš planuojančių čia atsikraustom smile.gif
Matai, gerai, kad tu savo ginę turi, ir jinai ne poliklinikoj dirba. Aš tai neturiu, į polikliniką eiti nenoriu, o ir nepadės ten, nes vis tiek visi man reikalingi tyrimai būtų mokami. Na, MB irgi laboratorijoj pasakė, kad yra moterų, kurios pastojo ir su blogesniais rezultatais, nei MB tyrimas prodė, ir yra moterų, kurios nepastoja, nors rezultatai yra geresni. Žodžiu, būten MB rezultatas (nors jo A+B tik 25 proc. blush2.gif ) nerodo, kad būtent dėl to nesulaukiam kūdikėlio, liepė ir man ateiti pasitikrinti. O leukocitai buvo 3 (priklauso iki 1), tik nežinau, kiek ten nulių turi būti blush2.gif Tai čia jau smarkiai padidėję g.gif
Atsakyti
QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2009 04 14, 15:56)
Sveikutė  4u.gif  Žiūriu, iš planuojančių čia atsikraustom  smile.gif
Matai, gerai, kad tu savo ginę turi, ir jinai ne poliklinikoj dirba. Aš tai neturiu, į polikliniką eiti nenoriu, o ir nepadės ten, nes vis tiek visi man reikalingi tyrimai būtų mokami. Na, MB irgi laboratorijoj pasakė, kad yra moterų, kurios pastojo ir su blogesniais rezultatais, nei MB tyrimas prodė, ir yra moterų, kurios nepastoja, nors rezultatai yra geresni. Žodžiu, būten MB rezultatas (nors jo A+B tik 25 proc.  blush2.gif ) nerodo, kad būtent dėl to nesulaukiam kūdikėlio, liepė ir man ateiti pasitikrinti. O leukocitai buvo 3 (priklauso iki 1), tik nežinau, kiek ten nulių turi būti  blush2.gif  Tai čia jau smarkiai padidėję  g.gif

Joo... kartais tenka atsikraustyt i siektiek liudnesnes temutes, bet mes viska isgyvensim mirksiukas.gif Tai pas tave matai kitaip viskas rasoma... Pas mus su leukocitais tokia situacija: raso kad norma iki 10 o musu rezultats 8-15. Tai taip iseina kad nuo 8-10 kaip ir papuola i norma o tie like jau virsija... g.gif Kalbejau su savo seimos gyd. sakau tai cia jam kazkoki uzdegima rodo? Tai ji pasake kad nedristu taip sakyti. Tipo sako jei rezultats butu koks 25-35 tada jau sakytumem kad uzdegimas, o dabar... Tai taip ir neaisku. Uztat labai laukiu savo gines sugriztancios. Manau ji daug tu tyrimu rezultatu mate ir nagrinejo (butent is sios laboratorijos) tai manau pakomentuos. Nors mane labiau ne leukocitai o patologija neramina blush2.gif Praktiskai 44 proc musu spermiuku taip iseina kad yra biski apsigime unsure.gif Tai gali toks apsivaisint o tada kiek suprantu galimas leliaus apsigimimas verysad.gif
Atsakyti
Laba

Norėjau paklausti ką reiškia, jei spermogramos tyrime parašyta, kad pH 8. Tai jau viršutinė normos riba. Kaip tai įtakoja vaisingumą?
Kiti duomenys (tyrimą pridavėm po 2 dienų susilaikymo) :
Kiekis, ml - 2,5
Spalva - pilka
Suskystėjimo laikas - 30 min
Tąsumas, mm - 1
Spermijų kiekis viename mililitre - 45; visame ejakuliate - 112
Judrumas:A - 42, A+B - 42+20, D - 38
Patologijų % - galvutės - 13, kaklelio - 5, uodegėlės- 4.
Normalių formų - 78
Leukocitai, vnt/ml - 20
Spermiogeninės ląstelės, vnt/ml -7
Agliutinacija - 2 (+) (+)

Man rodos rezultatai neblogi. Bet gydytoja prisakė 2 mėn. gerti vyrui Profertilį. Kaip žinia jis brangokokas. gal mano gydytoja dirba ne mano gerovei, o farmacininkų? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2009 04 14, 17:12)
Joo... kartais tenka atsikraustyt i siektiek liudnesnes temutes, bet mes viska isgyvensim  mirksiukas.gif  Tai pas tave matai kitaip viskas rasoma... Pas mus su leukocitais tokia situacija: raso kad norma iki 10 o musu rezultats 8-15. Tai taip iseina kad nuo 8-10 kaip ir papuola i norma o tie like jau virsija...  g.gif  Kalbejau su savo seimos gyd. sakau tai cia jam kazkoki uzdegima rodo? Tai ji pasake kad nedristu taip sakyti. Tipo sako jei rezultats butu koks 25-35 tada jau sakytumem kad uzdegimas, o dabar... Tai taip ir neaisku. Uztat labai laukiu savo gines sugriztancios. Manau ji daug tu tyrimu rezultatu mate ir nagrinejo (butent is sios laboratorijos) tai manau pakomentuos. Nors mane labiau ne leukocitai o patologija neramina  blush2.gif  Praktiskai 44 proc musu spermiuku taip iseina kad yra biski apsigime  unsure.gif  Tai gali toks apsivaisint o tada kiek suprantu galimas leliaus apsigimimas  verysad.gif

Negali nekokybiskas apvaisinti kiausialastes. Juk tik vienas pats greiciausias ir geriausias,stipriausias (kai kiti spermiukai pragriauzia) apvaisina.
Papildyta:
QUOTE(AudroneM @ 2009 04 14, 20:08)
Laba

Norėjau paklausti ką reiškia, jei spermogramos tyrime parašyta, kad pH 8. Tai jau viršutinė normos riba. Kaip tai įtakoja vaisingumą?
Kiti duomenys (tyrimą pridavėm po 2 dienų susilaikymo) :
Kiekis, ml - 2,5
Spalva - pilka
Suskystėjimo laikas - 30 min
Tąsumas, mm - 1
Spermijų kiekis viename mililitre - 45; visame ejakuliate - 112
Judrumas:A - 42, A+B - 42+20, D - 38
Patologijų % - galvutės - 13, kaklelio - 5, uodegėlės- 4.
Normalių formų - 78
Leukocitai, vnt/ml - 20
Spermiogeninės ląstelės, vnt/ml -7
Agliutinacija - 2 (+) (+)

Man rodos rezultatai neblogi. Bet gydytoja prisakė 2 mėn. gerti vyrui Profertilį. Kaip žinia jis brangokokas. gal mano gydytoja dirba ne mano gerovei, o farmacininkų? sad.gif

Normalus jusu rezultatai. Nemanau,kad profertil reiktu gerti. Uztektu gal kokio vit. E ar siaip vyrams skirtu vitaminu.
Atsakyti