Įkraunama...
Įkraunama...

Netikri "ūkininkai"

Sveiki, as ieskau informacijos apie ukio registravima, mano problema turbut kaip ir visu, turiu zemes ukio paskirties sklypa ir su namu valda kaip i siena atsimusu. Pas mane gal tik situacija kitokia. esam bendroj nuosavybej su kitu zmogum, is 2ha turim 15a. Didesnes dalies savininke, bando pertvarkyti zemes paskirti ir tuo paciu paradyti atsidalijima, bet viskas jau 1.5 metu trunka, ir nesimato galo.
paskaicius jusu zinutes, pagalvojau kad gal mes galim registruot uki ir pradet taip lauktas statybas. Su vyru esam baige LZZU, tai su pazymejimais gal nebus problemu, kursu iseit gal ir nereikes, bet kur konkreciai kreiptis del to? i rajono savivaldybe? i koki skyriu?( tiek del pazymejimo, tiek del ukio registravimo).
Atsakyti
Mano mama prieš metus baigė kursus ir įregistravo ūkį. Jai kursai nekainavo, nes tada juos finansavo ES (nežinau, gal ir dabar dar finansuoja g.gif ). Tačiau tai vyko ne Vilniuje, kitam Lietuvos gale. Kursai truko apie mėnesį, paskui egzaminai. Šiaip reikia skambinti į savivaldybę ir klausti, kur jie organizuojami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 06 liepos 2005 - 16:48
Na aš esu susidūrus tik tiek, kad kai pirkom žemę, jos plotas buvo truputis virš 3 ha. Va tada notarė ir pasakė, kad reikalingas ūkininko pažymėjimas. Čia galbūt bus atsakymas į klausimą dėl žemės ploto.
Atsakyti
o kaip su bankais? Hansa duoda zemes ukiui tik tuo atveju jei yra jau namelis. O jei laukas ka daryti?
Atsakyti
Mes pirkome ž.ū. paskirties su vartojamaja paskola, tai laisvai davė, parašėme, kad remontuosime butą ir tiek. jeigu to klausei. Aišku truputį daugiau išeina mokėti, bet žemė neįkeista, ką noriu tą darau (čia dėl paradvimo), nes kiek žinau perkant su kitokia paskola, jeigu nori parduoti, turi pasakyti bankui ir su juo kartu paradvinėti, nes tai ne tavo nuosavybė.
Atsakyti
Žinau, kad turint ūkininko pažymėjimą be jokių rimtų projektų gal statytis namą iki 80kv.m, bet gali ir didesnį, tik reikia projektą jau su architektu derinti.
O apie ūkininko pažymėjimų išdavimo tvarką ir subtilybes smile.gif yra atskiroje temoje, paieškok.
Atsakyti
vienu zodziu nematau jokios logikos: "isklause ukininko kursus, paskui pasikeite paskirty" g.gif
tai kam uzsiimti kursais jei vistiek keiti paskirti????
as pvz tam ir laikiau tuos kursus ir gavau pazymejima, kad uzsiregistruoti kaip uki ir statytis nama, nekvarsinant sau galvos kaip ta zeme vadinasi ax.gif ax.gif
Atsakyti
tai tas pasikeitimas ir vadinasi taip, nes neturėdama ūkininko pažymėjimo, nekeisdamas žemės paskirties nieko negali ten daryti, nebent žolę auginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 11, 15:12)
tai tas pasikeitimas ir vadinasi taip, nes neturėdama ūkininko pažymėjimo, nekeisdamas žemės paskirties nieko negali ten daryti, nebent žolę auginti. smile.gif


Dievuleliau tu mano, zemes paskirtis nesikeicia, tiesiog ji buvo zemes ukio ir lieka zemes ukio, tik kad iregistruojamas ukis - BET PASKIRTIS ZEMES NUO TO NEPASIKEICIA 4u.gif 4u.gif tiesiog atsiranda galimybe NEKEICIANT zemes paskirties legaliai statytis nama 4u.gif
Atsakyti
Tai tam ir yra ūkininko pažymėjimas, kad galėtum legaliai statytis namą.
aš gal prieš tai neteisingai suformulavau atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 12, 12:05)
Tai tam ir yra ūkininko pažymėjimas, kad galėtum legaliai statytis namą.
aš gal prieš tai neteisingai suformulavau atsakymą.


aha, neteisingai suformulavai ax.gif ax.gif
paskirtis nesikeicia, bet legalizuojasi galimybe statytis nameliuka 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
hmm man daba klausimas iskilo.
ar norint gauti ta pazymejima jau turi tureti zeme? ji mano tevo vardu ir dar dar ten visokios vingrybes, tai ar as galiu pirma gaut ta pazymejima o paskui su ta zeme terliotis, ar pirma reik zeme susitvarkyt ant savo vardo?
ir dar... ar tikrai tik iki 80kv nama galima statyt? mum biski per mazas butu ax.gif
Atsakyti