Įkraunama...
Įkraunama...

Netikri "ūkininkai"

QUOTE(mykolė @ 2006 04 14, 09:33)
Na mes  kovo pradžioj įregistravome 45a ūkį, pradėjom su architektu dirbti dėl namo projekto, ruošiam sodybos planą, padavėm prašymą sąlygų sąvadui-na kol kas niekas nieko neužsiminė, kad gali kliūti..Ir vyr architekto praeitą sav klausėm-na nieko nesakė, dar susakė kaip ką daryti, tai mes ir važiuojam toliau.. unsure.gif

Kaip suprantu jūs gavote leidimą anksčiau?

O gal žinote kaip tokiu atveju gaunas. Turim 65a žemės ūkio žemės vilniuj. O kitame mieste 15ha ar galima būtų gauti leidimą namo statybai Vilniuje? Juk bendros žemės turim daugiau negu 1ha tik, kad ji ne vienoje vietoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2006 04 14, 09:51)
Kaip suprantu jūs gavote leidimą anksčiau?

O gal žinote kaip tokiu atveju gaunas. Turim 65a žemės ūkio žemės vilniuj. O kitame mieste 15ha ar galima būtų gauti leidimą namo statybai Vilniuje? Juk bendros žemės turim daugiau negu 1ha tik, kad ji ne vienoje vietoje g.gif

Galima thumbup.gif .Svarbu, kad bendros žemės būtų daugiau kaip 1 ha.Sėkmės. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wabalas @ 2006 04 05, 05:04)
Sveiki ir sveikos, turiu blogų naujienų, šiandien, t.y. 2006.04.04 įsigaliojo naujas potvarkis, kuriame yra pasakyta, kad ant žemės ūkio paskirties žemės namų netikri ūkininkai nebegalės statyti. Negaliu tiksliai pasakyti ar visoje lietuvoje, bet Klaipėdos raj. tai tikrai, ne yra patvirtintas bendrasis rajono planas, kuriame yra nužymėtos zonos. Aš pats variau dėl projektavimo sąlygų į savivaldybę ir man pakišo tą dokumentą. Bus galima statyti tik ant pakeistos paskirties žemės. Tikriems ūkininkams besiverčiantiems ūkio veikla bus išlygų, o visiems netikriems nepyragai. Na gal ir bus kažkokios išimtys, bet sakė, kad bordakas mūsų Lietuvėlėj baigsis. Be to tas pats laukia ir sodininkų - jie galės tenkintis tik iki 80 kv namukais, o vakar galėjai pramušti, kad ir 300 kv ant 6 arų, dėkui už dėmesį, viso.

Dėdė wabalas (nukentėjau - sumokėjau už sklypą 90 t. lt, o pasirodo turėsiu keisti paskirtį, kurios keitimas apie 20 t. lt kainuos) verysad.gif  .

...Nusiminiau... verysad.gif Mes kaip tik pradejom ieskoti sklypo ir jau buvau apsidziaugus, maniau, uzsiregistruosim kaip ukininkai ir statysim nama. Ka dabar daryti? g.gif Sklypu su namu valda toookios kaineles, kad nebeliks uz ka statytis. doh.gif doh.gif doh.gif
O pvz., susirasim sklypa, kaip zinoti, galima jam bus pakeisti paskirti ar ne? O jei sklypas neieina i ju suplanuota teritorija, ar bus galima registruotis "ukininku" g.gif Kol kas nelabai gaudaus situose reikaluose. mega_shok.gif
Idomu, o kaip Kretingos rajone?
Gal kas parduodat kokiu sklypu salia Klaipedos? Nervina tie perpardavinetojai... aggressive.gif
Atsakyti
Kažin, o tai kiek virš 1 ha reikia turėti, kad galėtum ūkį registruoti?
Atsakyti
Nė kiek. Reikia turėti ne mažiau 1 ha.
Atsakyti
Moterytės,
O gal kas žinot kas yra "geoekologinės takoskyros"?
Atsakyti
pereitą savaitę mano draugas buvo susitinike su Vilniaus apskirties viršininku, tai buvo užduotas klausymas dėl 1ha turėjomo privalomumo, norint tapti ukininku, tai jis atsake, kad tai tik Vilniaus raj. meres potvarkis, kuris gali būti apskūstas Vilniaus apskričiai, nes pagal įstatymus nėra apribojimų. o bendorjo plano (VIlniuas, kur visi laukė ir turėjo jisbūtipatvirtintas iki kovo) tai net nera pabaigto ir sake geriausiu atveju jis pasiriodys tik kitais metais, tai jis siule registruotis ukininkais ir skųstis aūkštesnėm institucijom jei rajono savivaldybe neleis iregistruoti ūkio su 11 a. (mes tiek turim). zodziu viskas įmanoma, tik reikia užsiimti tuo ir pasiruošti žygiams ir nervų gadinimui.
Atsakyti
Va....Jau geriau. Kuris pirmas skųsime? Tada jau ir kitiems lengviau bus.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikutė @ 2006 04 19, 14:40)
pereitą savaitę mano draugas buvo susitinike su Vilniaus apskirties viršininku, tai buvo užduotas klausymas dėl 1ha turėjomo privalomumo, norint tapti ukininku, tai jis atsake, kad tai tik Vilniaus raj. meres potvarkis, kuris gali būti apskūstas Vilniaus apskričiai, nes pagal įstatymus nėra apribojimų. o bendorjo plano (VIlniuas, kur visi laukė ir turėjo jisbūtipatvirtintas iki kovo) tai net nera pabaigto ir sake geriausiu atveju jis pasiriodys tik kitais metais, tai jis siule registruotis ukininkais ir skųstis aūkštesnėm institucijom jei rajono savivaldybe neleis iregistruoti ūkio su 11 a. (mes tiek turim). zodziu viskas įmanoma, tik reikia užsiimti tuo ir pasiruošti žygiams ir nervų gadinimui.

Tai va aš taip ir sakiau, kad čia neteisėta ir reikia rašyti skundus.
Atsakyti
tai mielieji, kas nors gal turit neigiama atsakyma is Vilniaus raj. del ukio neregistravimo kai maziau nei vienas ha- mielai prisidesiu - ta prasme, kad turiu teisiniu ziniu ir nemokamai galesiu padeti del skundo..
p.s. mielai ta savo vardu daryciau, bet vat, kad atidalinimo paskutinis etapas eigoje..tai dar kokie minimum keturi menesiai..iki jo galo..tad paciai ir ner ko skust.. sad.gif
Atsakyti
O mane domina ar čia Vilnaius raj. ar apskrityje. Nes mano žemelė tai Trakų raj. Tai kaži mane čia lies ar ne. Man ir jau atsibodo tie visi detalieji planai. Žadėjo iki balandžio kad bus pabaikta dabar sako, kad iki gegužės ir dar į Vilnių turi vežti patvirtinimui matininkas. Na nieko aš čia nesuprantu ar čia matininkas ką maklina ar valdidnikai ir taip jau turi būti. g.gif
Atsakyti
O gal kas žinote:ar galima ūkininko sodybą padalinti pusiau, ir tos pusės paskirtį keisti į namų valdos?
Atsakyti