Įkraunama...
Įkraunama...

Netikri "ūkininkai"

QUOTE(Frosted @ 2006 09 08, 09:19)
Na matai, mes turime Vilniaus rajone 10a, ir turim issinuomave 1ha Ukmergej 10 metu, ten ukininkauja ir priziuri viska vyro tevas, tai is jo ir issinuomavom biggrin.gif
Nes kai tvarkemes dokumentus mums is karto pasake, kad reiks HEKTARO. Nu tai ir gavom ta 1ha  ax.gif
Tai kaip daba?  g.gif Pajamu tai 50proc. tikrai is to ha neparodysim, kazkiek ten aisku galima, bet ne tiek. Kazin, kaip bus mum cia?  g.gif

Nesuprantu. Tai jei tuos 10 ha turit vienam LT gale, o namą žadat statyt kitam, vistiek leidimą duos g.gif O pajamas gi rodai kiek nori, nemanau, kad kas eis ir prašys pinigus parodyt wink.gif

Ir dar. Neseniai buvau pas rjono vyr.architektą, tai tuo klausimu jis man sakė šitaip: galim statytis ir neturint to 1 ha, ale tik ūkinį pastatą (gyvenamo namo pavidale tongue.gif ). Nu, atseit kambarius įvardij sandėliais ir psio. Nu bet gi nepasistatysi ant kokių 20 a 300kv/m ūkinio... blink.gif Tai kaip ten yr iš tikrųjų g.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 09 08, 10:41)
Nesuprantu. Tai jei tuos 10 ha turit vienam LT gale, o namą žadat statyt kitam, vistiek leidimą duos g.gif  O pajamas gi rodai kiek nori, nemanau, kad kas eis ir prašys pinigus parodyt wink.gif
Ir dar. Neseniai buvau pas rjono vyr.architektą, tai tuo klausimu jis man sakė šitaip: galim statytis ir neturint to 1 ha, ale tik ūkinį pastatą (gyvenamo namo pavidale tongue.gif ). Nu, atseit kambarius įvardij sandėliais ir psio. Nu bet gi nepasistatysi ant kokių 20 a  300kv/m ūkinio... blink.gif  Tai kaip ten yr iš tikrųjų g.gif

Na, kai mes buvom su tais popieriais savivaldybeje, tai tos moteriskes pasake, kad tu ta 1ha gali turit bile kur, jos ten taip ir pasake, tiesiai sviesiai "nu va, cia 10a, pasistatysit nama, o ten 1ha, galesit ukininkaut" biggrin.gif tai ka as zinau, kaip ten yra g.gif
Mes tai neplanuojam 300kvm namo, musu maziukas... blush2.gif sandeliukas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 08, 12:52)
Na, kai mes buvom su tais popieriais savivaldybeje, tai tos moteriskes pasake, kad tu ta 1ha gali turit bile kur, jos ten taip ir pasake, tiesiai sviesiai "nu va, cia 10a, pasistatysit nama, o ten 1ha, galesit ukininkaut" biggrin.gif tai ka as zinau, kaip ten yra  g.gif
Mes tai neplanuojam 300kvm namo, musu maziukas...  blush2.gif sandeliukas  lotuliukas.gif

Nu čia geras. Tai šiaip mano tėvas 5 ha turi kakur kitam LT krašte, reiks išsinuomot lotuliukas.gif Ale "sandėlio" man didelio reik, kaži ar leis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 08, 08:19)
Na matai, mes turime Vilniaus rajone 10a, ir turim issinuomave 1ha Ukmergej 10 metu, ten ukininkauja ir priziuri viska vyro tevas, tai is jo ir issinuomavom biggrin.gif
Nes kai tvarkemes dokumentus mums is karto pasake, kad reiks HEKTARO. Nu tai ir gavom ta 1ha  ax.gif
Tai kaip daba?  g.gif Pajamu tai 50proc. tikrai is to ha neparodysim, kazkiek ten aisku galima, bet ne tiek. Kazin, kaip bus mum cia?  g.gif

Na, mano vyras turi 10ha ne Vilniaus r., rolleyes.gif bet man jau pradeda atrodyti, kad rajono savivaldybėje, tiesiog ieško preteksto neduoti sąlygų ar leidimo. Čia yra mano nuomonė, bet žinai kartais taip pikta, kad... verysad.gif Aišku, reikia kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės, bet čia yra tiesioginis tyčiojimasis iš žmonių.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 09 08, 13:23)
Na, mano vyras turi 10ha ne Vilniaus r.,  rolleyes.gif  bet man jau pradeda atrodyti, kad rajono savivaldybėje, tiesiog ieško preteksto neduoti sąlygų ar leidimo. Čia yra mano nuomonė, bet žinai kartais taip pikta, kad...  verysad.gif Aišku, reikia kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės, bet čia yra tiesioginis tyčiojimasis iš žmonių.

Cia tai jau tikrai, kai panaikinti koki nepalanku sprendima - tai cia jie greitai, o kas zmonems geriau - tai spyga, tempia, tempia, tempia bash.gif
Atsakyti
Klausykit, tai dabar jau reikes tureti ne 1ha, o 3ha? blink.gif Ir dar 50% pajamu rodyt is ukio, a?
Ar kaip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 18, 09:21)
Klausykit, tai dabar jau reikes tureti ne 1ha, o 3ha?  blink.gif Ir dar 50% pajamu rodyt is ukio, a?
Ar kaip?  unsure.gif

Iš kur tokios naujienos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 18, 09:21)
Klausykit, tai dabar jau reikes tureti ne 1ha, o 3ha?  blink.gif Ir dar 50% pajamu rodyt is ukio, a?
Ar kaip?  unsure.gif

QUOTE(jėga @ 2006 09 18, 09:31)

nenustebčiau.. natūrali reakcija, matant, kad daug kas taip statosi namus ir ,,apšoka" jų sukurtus įstatymus.. Kad tik žmogui neduok Dieve būtų geriau doh.gif
Atsakyti
na tai kiek cia yra teisybes? ar kas nors ta nutarima pakeite? ar jau isigaliojo?
gal kas ka zinote tiksliai, o ne kazkur kazka girdejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 09 18, 09:31)

As per telika girdejau, kad nori tokia pataisa padaryt (neprisimenu, kas siule, ar tik ne Prunskiene) - mat visose kitose valstybese ukininku skaicius mazeja, o pas mus auga - kokia bezobrazija. Gaila jiems, zarazoms wacko.gif Bet zemes ukio ministerija kol kas priesinasi, kad taip butu pazeidziamos ukininku teises ir panasiai. Tai ta pataisa zada priimti, ale nezinia kada.
Tikiuosi, negreit, nes pas mus popieriai kazkur istrigo... unsure.gif

Kas dalinima dabar daro - kiek tai uztrunka? Nes mum tik apie Kaledas zada... ilgokokai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 23 rugsėjo 2006 - 16:32
Vyriausybė planuoja Seimui rudens sesijoje pristatyti įstatymų pakeitimo projektus (berods teritorijų planavimo ir ūkininko ūkio). Kiek teko girdėti ruošiamasi leisti kurti ūkius tiems kas turi daugiau kaip hektarą ir virš penkiasdešimt proc. pajamų gauna iš žemės ūkio.

Logiškai mąstant įstatymų pakeitimai neturėtų galioti šiuo metu išsiėmusiems projektavimo sąlygas. O gal galios?
Atsakyti
na aš irgi taip galvoju, nebet toje pataisoje dar ką nors darašytų, kaip tipo visiems nebegalima g.gif

teko girdėti ir tai, jog ūkininko pažymėjimą ne taip bus lengva gauti, padarys ilgesnius kursus vietoj 160 val 320 val. tai jau tikrai būtų ką veikti biggrin.gif

tai tikiuosi šiais metais dar nespės priimti to pakeitimo ax.gif
Atsakyti