Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(rimimita @ 2009 10 20, 21:23)
Laba mergaites  4u.gif  noriu pasiklausti ar yra tokiu,kurioms buvo nustatytas AFS po pirmo normaliai isnesioto mazylio? man pirmas buvo nesekmingas nestumas, antras sekmingas, o trecias vel ne. pagal giniu turetu buti vienas paskui kita persileidimai, jeigu butu AFS. Tai dabar suabejojau ar verta daryti man tyrimus del AFS  unsure.gif  nors paciai butu ramiau kai butu padaryti tyrimai. ar kam taip buvo?  unsure.gif

mano buvo pirmas nepatvirtintas nesėkmingas (ankstyvas, gal 6 sav), antras sėkmingas, trečias nėšt - netekau 10 sav., ketvirtas vėl nepatvirtintas nes sulaukiau teigiamo testo ir iškraujavau iš karto... ir dabar vat su vaistukais išnešojau sėkmingai savo mergytę.
o pagal popierius tai mano apskritai nė vieno pasirodo nebuvo persileidimo - kai žirniuko 10 sav netekau, ligoninėj pasirodo įrašė mėnesinių ciklo sutrikimus... g.gif

taigi nesuku sau galvos kaip ten su oficialumais, sakau dabar gydytojams apie tuos, kuriuos esu tikra pati.

ir noriu dar kartą visoms pabrėžti - taip, diagnozei nustatyti trys iš eilės anksyvi, arba vienas vėlyvas. bet yra visokių kitokių faktorių, ir jei jums pvz jau buvo trombozės atvejų, tuomet ir be persileidimų afs gali būti nustatytas, o gydyti galima pradėti ir be oficialios diagnozės, kaip supratau taip ir daro užsienyje (bent jau kiek skaičiau užsienio forumuose). jei yra įtarimų dėl AFS, tyrimai teigiami, skiria vaistukus, nors dar ir nebuvo tų trijų iš eilės persileidimų.

QUOTE(Gytr @ 2009 10 20, 22:28)
Sveikos, merginos  4u.gif Jau trys savaitės, kaip geriu aspiriną, ir negaliu atsidžiaugti - nebekankina migreniniai galvos skausmai  thumbup.gif Pirmas dvi savaites dar nedrąsiai džiaugiausi, o dabar jau esu tikra, kad aspirinas man tikrai padeda yahoo.gif
Jei tau neramu ir abejoji dėl AFS, gali pabandyt tyrimus pasidaryt ne pas Abraitį, o kokioj privačioj klinikoj. Aišku, jei galimybės tai leidžia smile.gif O tyrimams pasitvirtinus drąsiai važiuotum pas Abraitį, nesvarbu, kelintas persileidimas ir nesvarbu ar iš eilės.
O jei tyrimas neigiamas (ko ir linkiu 4u.gif ), ramiai sau planuotumėt kitą vaikelį smile.gif
Papildyta:
o galima plačiau?  g.gif

man irgi migrena pasitraukė. dabar kai maitinu vat negaliu aspirino vartot, tai turiu būt labai atsargi, nes tik kas ir jau grąsinas vėl ji...

privačioj nedaro tų tyrimų, ir jokia laboratorija nedaro, išskyrus vilniaus ir kauno klinikas, todėl neapsimoka pinigų leist tarpininkams wink.gif
Atsakyti
Mano leliukas vasarą nustojo vystytis prasidėjus 6 savaitei  verysad.gif
Iš mano patirties: pirmas nėštumas nustojo vystytis apie 5-6 sav. Ir esu įsitikinus, kad tai ne AFS kaltė (tada jo tiesiog nebuvo). Paskui be jokių komplikacijų, be jokių problemų išnešiojau dukrą thumbup.gif Po metų prasidėjo galvos skausmai, kurie, kuo toliau, tuo labiau man pradėjo panašėti į migreninius (galvos skausmas, silpnumas, pykinimas, akių skausmai). Manau, nuo tada ir galiu skaičiuoti AFS "stažą" (tai būtų jau apie porą metų). Toliau - pastojau šiais metais liepos mėn, prasidėjus 6 sav. persileidau. Atsitiktinai kraujo  tyrimas parodė per didelį kalio kiekį kraujyje, pradėjau ieškotis info, domėtis, taip pakliuvau pas Abraitį. Tiesa, prieš tai AKA tyrimus pasidariau savo mieste, tad pas Abraitį vykau jau 99,9 proc įsitikinus, kad man AFS.
Taigi, iš mano patirties - du persileidimai, bet ne iš eilės (tik Abraitis to nesužinojo ax.gif blush2.gif  ) ir, mano manymu, visiškai tarpusavy nesusiję. Bet AFS  diagnozė oficialiai patvirtinta paties Abraičio.

QUOTE(Fedes @ 2009 10 21, 08:10)
mano buvo pirmas nepatvirtintas nesėkmingas (ankstyvas, gal 6 sav), antras sėkmingas, trečias nėšt - netekau 10 sav., ketvirtas vėl nepatvirtintas nes sulaukiau teigiamo testo ir iškraujavau iš karto... ir dabar vat su vaistukais išnešojau sėkmingai savo mergytę.
o pagal popierius tai mano apskritai nė vieno pasirodo nebuvo persileidimo - kai žirniuko 10 sav netekau, ligoninėj pasirodo įrašė mėnesinių ciklo sutrikimus...  g.gif

g.gif na va kaip buna, nuvaziuosiu pas abraiti,tikiuosi neisvys,juk vistiek uz tyrima reikes moketi unsure.gif
mano pirmas nutruko 8,5savaites, antra laimingai isnesiojau, o va dabar nutruko 6savaiciu.beto turiu itarimu kad pries tai buvo irgi nestumas,nes ir mmm uzsilaike ir nestomo pozymiu buvo ir kraujavau kitaip unsure.gif tuometu turejo buti beveik 5sav unsure.gif
o migreninius galvos skausmus turiu jau seniai,nei vaistai nepadeda,baisu buna akis skauda, tualetas geriausias draugas....
tai gal visdelto issitirsiu ir zinosiu kas cia kaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2009 10 20, 21:06)
Nu žinokit negaliu nesikeikus, taigi po pirmos laparo pasakė kad  nepratekami ir vienintelis kelias IVF.... nervas ima kad be reikalo darėm tris IVF, išleidom šitiek pinigų, kiek nervų kainavo,  o tikros priežasties kodėl nepastoju nenustatė  mad.gif  gun_bandana.gif nors į teismą paduok...

Būtų precedento neturinti byla Lietuvoje ax.gif
Primink, po trečio IVF leidaisi clexane ar fraxipariną ir vistiek nustojo vystytis?

Pasidalink ir ką A tau paporins 4u.gif

QUOTE(rimimita @ 2009 10 20, 21:23)
Tai dabar suabejojau ar verta daryti man tyrimus del AFS 

Būtinai pasidaryk, bent jau ramiai galėsi gyventi, kai sužinosi ar turi AFS, ar ne mirksiukas.gif
Šios temos pradžioje esu įkėlusi, kur pasidaryti AFS tyrimus Santariškėse.

Sveikos, merginos  4u.gif Jau trys savaitės, kaip geriu aspiriną, ir negaliu atsidžiaugti - nebekankina migreniniai galvos skausmai  thumbup.gif Pirmas dvi savaites dar nedrąsiai džiaugiausi, o dabar jau esu tikra, kad aspirinas man tikrai padeda yahoo.gif
drinks_cheers.gif Aš irgi taip galvoju, kam gi tada rizikuoti, jei galima pradėti leistis vaistus anksčiau? Ir tavo patirtis neguodžianti... Galvoju, kokius kryžiaus kelius reikės nueiti, kad išprašyti ginės receptą vaistam nelaukiant tų 6 sav. g.gif Juk ji tiki Abraičiu vos ne kaip Dievu - Abraitis pasakė nuo 6 sav (širdutės veiklos), reiškia, nuo 6 sav. doh.gif
Taigi, iš mano patirties - du persileidimai, bet ne iš eilės (tik Abraitis to nesužinojo ax.gif blush2.gif  ) ir, mano manymu, visiškai tarpusavy nesusiję. Bet AFS  diagnozė oficialiai patvirtinta paties Abraičio.

Džiaugiuosi, kad mano ginius nelaukė širdutės veiklos ir antrojo persileidimo. Labai tikiuosi, kad antrasis nustojo vystytis ne dėl AFS, o dėl šlapimo takų infekcijos. Raminu save, kad galim vaistų pagalba susidoroti su AFS cool.gif

Man irgi nustojo galvą skaudėti vartojant aspiriną thumbup.gif
Gal dabar gerdama aspiriną sulauksi širdutės veiklos 4u.gif
Reiks pagalvoti, kaip man daryti šį kartą su clexane. Turiu dar kelis likusius švirkštus, tačiau recepto ne g.gif Ginius turbūt neišrašys anksčiau, nei įsitikins, kad nėštumas vietoje g.gif
Atsakyti
va dar atsiminiau,kad dabar pries pradedant kraujuoti,visa diena praskaudejo galva,nakti nebeturejau sau vietos,migrena buvo. o jau ryte pradejo teplioti,nuo pietu kraujavau... Kai pradejau kraujuoti,galva praejo skaudeti,nors be triju dienu nepraeidavo.... unsure.gif gal tai turejo itakos lelyciui g.gif Vienu zodziu pasidarysiu tyrimus ir bus aisku unsure.gif
Atsakyti
[quote=Nuk,2009 10 21, 08:45]
Būtų precedento neturinti byla Lietuvoje ax.gif
Primink, po trečio IVF leidaisi clexane ar fraxipariną ir vistiek nustojo vystytis?

Na žinok norisi primint gydytojams, kad nepamirštų jo reikia atsakingai savo darbą atlikt...
Per pirmą IVF aišku nieko nežinojau ir nieko nevartojau, kaip buvo 6 sav. matė gerai įsitaisiusią puslytę, o kai nuėjau 8 savaitę , leliukas tebuvo 6 savaičių dydžio. PO nesivystančio pasidariau tyrimus po 6 savaičių ir AKA buvo teigiamas, antrą IVf darant gėriau aspiriną, bet net nesikabino. Trečio IVf metu irgi gėriau aspiriną, o clexaną sakė skirs tik nuo širdutės veiklos. bet nustojo vystytis 5 sav. Abu kartus kai nustojo vystytis buvo tie patys požymiai ir pirmą kartą ir antrą dingo pykinimas ir atsileido krūtys. Antrą kartą pajutus tokius požymius skambinau gydytojai, nes ir pradėjo rudai tept, tai tik nuramino, kad čia be reikalo panikuoju, buvo savaitgalis, dar pasakė kokių vaistų nusipirkt, aišku jų niekas neturėjo Kaune, o pirmadienį kaip pasidariau HCG jau buvo nukritęs sad.gif
Atsakyti
Mergaites,

gydytoja liepe man pasidaryti tik viena tyrima del AFS - antikunai pries kardiolipina. Ji sake,jei jis bus teigiamas,tada toliau sius kitus tyrimus darytis.
Nes cia visos po keturis rodiklius daro. Ojei turi ta AFS,tai gali galva skaudeti?
Atsakyti
QUOTE(Laimuze509 @ 2009 10 21, 11:47)
o pirmadienį kaip pasidariau HCG jau buvo nukritęs sad.gif

aišku 4u.gif nespėjai pradėti leistis verysad.gif

QUOTE(augustella @ 2009 10 21, 12:34)
Mergaites,

gydytoja liepe man pasidaryti tik viena tyrima del AFS - antikunai pries kardiolipina. Ji sake,jei jis bus teigiamas,tada toliau sius kitus tyrimus darytis.
Nes cia visos po keturis rodiklius daro. Ojei turi ta AFS,tai gali galva skaudeti?

man irgi ginius buvo parašęs kažkurį vieną pradžiai pasidaryti (tik jau nepamenu būtent kurį rodiklį), nes, aišku, netikėjo, kad gali būti AFS po vieno nesivystančio. Tačiau, kadangi aš specialiai važiavau į Vilnių tų tyrimų daryti, nes nenorėjau eiti pas A į KMU, tai iš karto pasidariau visus keturis... ir sutaupiau vieną kelionę į Vilnių. Kažkodėl nujaučiau, kad turėsiu šį sindromą, tai norėjau žinoti visų tyrimų atsakymus iš karto smile.gif
Nuo AFS skauda galvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 21 spalio 2009 - 11:57
QUOTE(Fedes @ 2009 10 21, 07:10)

privačioj nedaro tų tyrimų, ir jokia laboratorija nedaro, išskyrus vilniaus ir kauno klinikas, todėl neapsimoka pinigų leist tarpininkams wink.gif

Pas mus mieste yra Medicina praktika laboratorija, tai aš ten nuėjus pasidariau AKA (antikūniai prieš kardiolipiną), ir tiek. Sumokėjau apie 40 lt, bet jau tada bent buvau užtikrinta, kad man tikrai reikia vykti pas Abraitį ( nes kelias iki Kauno tolimas ax.gif )
O laboratorija iš tikrųjų siuntė mano kraujo mėginį į Vilnių, iš ten parėjo atsakymas.

Aš tai nesigailiu, kad taip padariau, man apsimokėjo. Na, bet gyvenant Kaune ar netoli Kauno, gal tikrai geriau iškart pas Abraitį vykti. 4u.gif
QUOTE(augustella @ 2009 10 21, 11:34)
Mergaites,

Kaip suprantu iš merginų pasisakymų, tai visoms AFS turinčiom skauda galvą. Tiksliau, tie skausmai migreniniai (su pykinimu, silpnumu, mirgėjimu akyse ir pan).
Gali būti problemų su sąnariais.
Siūlau elgtis, kaip tau patogiau. Kaip rašiau, aš būtent tą tyrimą ir pasidariau prieš patekdama pas Abraitį.
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 10 21, 08:45)

Gal dabar gerdama aspiriną sulauksi širdutės veiklos 4u.gif

Reiks pagalvoti, kaip man daryti šį kartą su clexane. Turiu dar kelis likusius švirkštus, tačiau recepto ne g.gif
Ginius turbūt neišrašys anksčiau, nei įsitikins, kad nėštumas vietoje g.gif

wub.gif Ačiū, labai to tikiuosi 4u.gif

doh.gif Ir aš suku galvą, kaip įtikinti ginę nepaklausyti Abraičio ir išrašyti receptą anksčiau blush2.gif
Atsakyti
Dar noriu paklausti, gal kuri nors su tuo susidūrėte: ar turint AFS, gali būti tepliojimų ciklo eigoje ? Ar AFS gali tam turėti įtakos, ar man kitų ligų ieškot reikėtų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2009 10 21, 12:58)
wub.gif Ačiū, labai to tikiuosi 4u.gif

reikia tikėti 4u.gif

QUOTE(Gytr @ 2009 10 21, 13:13)
Dar noriu paklausti, gal kuri nors su tuo susidūrėte: ar turint AFS, gali būti tepliojimų ciklo eigoje ? Ar AFS gali tam turėti įtakos, ar man kitų ligų ieškot reikėtų verysad.gif

man nebūna jokių tepliojimų schmoll.gif o ir abiejų nėštumų metu tepliojimai reiškė jų pabaigą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2009 10 21, 13:13)

kiek zinau tai sergant endometrioze buna rudu tepliojimu mmm pabaigoj,ciklo viduryje... bet sunku diagnozuoti ja ,geriausia diagnostika laparoskopija unsure.gif bet reik tiketis taip tau nera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2009 10 21, 12:58)
doh.gif Ir aš suku galvą, kaip įtikinti ginę nepaklausyti Abraičio ir išrašyti receptą anksčiau blush2.gif

Na mergaites net nezinau,bet tikrai esu pirkusi flaxiparina be jokio receptuko,gal kazkas pasikeite g.gif Juo labiau,jei pasakysit,jog noresit uzsisakineti ir toliau,tai tikrai nereikejo receptuku.Tik cia kaip supratau negalioja,jei vaistukus noresit pirkti Lenkijoje,.Na gal uzsuks mergaites,kur dabar laukiasi,pakomentuos ax.gif
Atsakyti