Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(rutyte11 @ 2009 04 15, 09:08)
4u.gif Sveikos atnesu ir as tortuka skirta sunaus metuku proga. Labai aciu Meian uz receptuka kaip piesti su zele, man labai patiko ir visiem sveciam taip pat  biggrin.gif

Tortukas - fainuolis, kaip ir leliukas, kuriam jis skirtas 4u.gif

Tikrai labai dziaugiuosi, kad "suejo" piesimo zeles receptas. O paveikslelis -- tikrai super, ziuret grazu thumbup.gif


QUOTE(urgit@ @ 2009 04 15, 10:49)
Psirodysiu kvaila, bet kam siti naudojami  blush2.gif
user posted image

Cia dirbtiniai geliu kuokeliai. Gaminami is medvilnes (kartais buna, kad virvutes gaminamos is medvilnes, o burbuliukai galuose padaromi tiesiog pamirkius i cukraus glaju). Jie skirti istatyti i geles centra ir taip sukurti tikroviska ziedeli. Nevalgomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 15 balandžio 2009 - 10:37
QUOTE(Meian @ 2009 04 15, 11:37)
Tortukas - fainuolis, kaip ir leliukas, kuriam jis skirtas  4u.gif

Tikrai labai dziaugiuosi, kad "suejo" piesimo zeles receptas. O paveikslelis -- tikrai super, ziuret grazu  thumbup.gif
Cia dirbtiniai geliu kuokeliai. Gaminami is medvilnes (kartais buna, kad virvutes gaminamos is medvilnes, o burbuliukai galuose padaromi tiesiog pamirkius i cukraus glaju). Jie skirti istatyti i geles centra ir taip sukurti tikroviska ziedeli. Nevalgomi.


Pamenu, kad buvo tas zele receptas, ale kur g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 04 15, 07:02)
4. bandome daryti iš naujo, nenukabink nosies 4u.gif 120 g cukraus užpilk 3 šaukštais vandens, cukrus sušlaps, pastatyk ant lėtos ugnies ir kaitink, cukrus pamatysi pamažėle iš pradžių balsta ta sirupo masė, po to po truputį užverda ir ima sunkiai kunkuliuoti, pukši, kai cukrus ištirpsta, nelieka cukraus granulių, tada sirupėlis gatavas, tam reikalui išeina apie 7 minutes 4u.gif

aš dar nė karto nebandžiau jos daryti, bet morališkai ruošiuosi blush2.gif o kai verda ta mase, ją maišyti reikia ar ne? 4u.gif
Atsakyti
... Pasidalinsiu ir as nuotraukelemis poros Velykiniu tortu. Pirmiausia toki torta su issiritusiu visciuku noriu parodyti. Tuo visciuku tai, visu pirma, pasinaudosiu kaip gyvu pavyzdziu atsakyti i Rugiageles ankstesni klausima. Lipdziau ji is tos savo mases, sumaisytos su geliu mase 1:1 (maisiau todel, kad norejau jo tvirtesnio, kad isdziuves gerai laikytu forma ir netaptu toks pat trapaus, kaip torto apdengimas -- o kartu ir kad nesukietetu "i kaula", kaip kad budinga geliu masei). Turiu pasakyti, kad siuo misiniu likau labai patenkinta -- dirbti buvo maloniau nei su marcipanine mase (na, bent jau tokiam zmogui, kaip as blush2.gif )

Trumpai tariant, tortas apdengtas ta mano mase, geles ir visciuko snapas lipdyti is geliu mases (na, "pastiliazo", mases zelatinos pagrindu), o likucius surinkus padaryta medziaga paties visciuko lipdymui -- baisiai ekonomiska hihihi.gif

user posted image

user posted image

user posted image

O taip atrode apvalgytas essen.gif: (su liudesiu ziurintis i pamesta luksta hihihi.gif )
user posted image

Pati torta dariau toki pat, kaip ir ta su rastais, tik nedejau antrojo pertepimo sluoksnio su tarkuotu sokoladu. Taip pat vietoj paprastos varskes naudojau pirktine varskes mase (na, kur buna is karto jau pasaldinta ir pertrinta), taigi papildomai cukraus dejau itin mazai. Dar imeciau kelias razinas, ismaudytas "romo voneleje" (romas + karstas vanduo, ir leidziam razinoms brinkti, kol tampa mazomis vynuogytemis)(kas budamas mokyklinio amziaus miegojo per chemijos pamokas, priminsiu, kad alkoholis skyla prie ~72 C, tuo tarpu gerime esantis aromatas islieka. Tad praskiedus alkoholini gerima pravesusiu uzvirintu vandeniu, inesame statines aromata, ir kartu islaikome torta saugu vartoti vaikams).


-----------------------------

Dar noriu imesti pora kitu papuosimu nuotraukeliu. Cia reikejo torto su zibutemis, ir taip sutapo, kad kaip tik pries jas gamindama istaikiau laiko miske pasivaiksciot ir nusiskint kelias (o taip pat ir pora lapu parsinesiau blush2.gif ). Buvo labai saunu tureti po ranka gyva pavyzdi -- kitaip pati niekaip nebuciau sumasciusi, kad zibutes viduriukas visgi zalias, o ne gelsvas mastau.gif Zodziu, dalinuosi "atradimu", gal ir jums pasirodys kuo naudinga.

Taip atrode gyvos geles:
user posted image

O stai cia -- cukrines...
user posted image

user posted image


Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 15, 12:05)
Pamenu, kad buvo tas zele receptas, ale kur  g.gif


http://www.supermama...?...&p=25470965
Atsakyti
Mein tu saunuole. karsta.gif As apakus blink.gif 000189.gif

o cia tau uz situos grozius oro_buckis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingerele: 15 balandžio 2009 - 11:44
QUOTE(Meian @ 2009 04 15, 12:35)
... Pasidalinsiu ir as nuotraukelemis poros Velykiniu tortu. Pirmiausia toki torta su


Nu klausyk... tu tikra menininke... zibutes kaip tikros blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 15, 12:35)
... Pasidalinsiu ir as nuotraukelemis poros Velykiniu tortu.
-----------------------------
Dar noriu imesti pora kitu papuosimu nuotraukeliu. Cia reikejo torto su zibutemis


Meian, laaabai gražus tortas su viščiuku wub.gif wub.gif wub.gif O žibutės ir lapukai kaip tikri iš miško wub.gif nu ir sugebėjimai tavo bigsmile.gif ir jaučiu kiek daug darbo su tais smulkučiukais kuokeliais bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Šaunuolyte tu mūsų, kad daliniesi idėjom su mumis 4u.gif 4u.gif 4u.gif už ką labai tau ačiūūūū user posted image
Atsakyti
Meian, tiesiog nuostabios žibutės wub.gif wub.gif wub.gif nerandu žodžių išreikšt susižavėjimui bigsmile.gif tai dabar jau išduok paslaptį su kuo tuos baltus kuokelius darei, ar su pirščiukais ir lipdei g.gif

O viščiukas irgi nuostabus wub.gif labai skoningai ir žaismingai atrodo tortas thumbup.gif pasivogsiu idėją kitom velykoms blush2.gif man labai gražus tortukas rolleyes.gif
Atsakyti
Meian, bet jau tavo viščiuko fizionomija tiesiog pritrenkianti lotuliukas.gif , išlindo vargsiukas ir nesupranta kur gi atsirado. SUper. As visada zoviuosi tokiais darbais ir sugebejimais.
Net pavydas ima (geraja zodzio prasme), kad tai sugebi padaryt. Nes pati dar neuzaugau iki tokio lygio.

Is tikro, tavo idejos labai superines. Turi superinę fantaziją ir vaizduotę.
Atsakyti
RiMami, tavo Viešnia iš šiaurės tokia fainuole, zavinga ir miela. Studijavau gal kokias 10 min. O Cipciuko labai patiko baltas tortas, ypac pati kompozicija nuotraukoje.

Is tikto, jeigu atsuktumem juosta bent pusmeti atgal, galetumem su pasididziavimu pasakyti, kaip daug ismokom (bet as apie save). DArbai tampa vis grazesni, idomesni, tobulesni. O musu burys vis dideja. Smagu
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 04 15, 08:02)
1. prisvilo, kai perkaitinai (negalima atsitraukti nuo viryklės)
2. verdamas jis ploname metaliniame bliūdelyje tiesiai ant ugnies, ne ant garų
3. einam į Cipciuko receptus su nuotraukomis, ten randame „beze darymas“, pažiūrime fotosesiją
4. bandome daryti iš naujo, nenukabink nosies 4u.gif 120 g cukraus užpilk 3 šaukštais vandens, cukrus sušlaps, pastatyk ant lėtos ugnies ir kaitink, cukrus pamatysi pamažėle iš pradžių balsta ta sirupo masė, po to po truputį užverda ir ima sunkiai kunkuliuoti, pukši, kai cukrus ištirpsta, nelieka cukraus granulių, tada sirupėlis gatavas, tam reikalui išeina apie 7 minutes 4u.gif

Tai,kad kiek ziuriu,tiek tu cukraus granuliu pilna ir jos netirpsta doh.gif O kodel maisyti negalima?
Atsakyti
Inočka, ačiū labai už pagyras 4u.gif blush2.gif Ai patikėk, daug visokių liapsusų ir nuotykių su juo patyriau mirksiukas.gif ir tobulinti oj dar daaaug yra ką, ir kailiuką kudlotesnį galima padaryt, bet tokio antgalio nerasta pas mane blush2.gif O ir papuošt su beze lengva buvo apdzibukinau ir tiek ax.gif O aš prisipažinsiu tavo mašiniuku labai ilgai grožėjausi blush2.gif Tiesiog tobulas ir lygus visas ir linijytės plonytės tiesios, detalės... žodžiu, va čia tai jau pasiekei meistiškumą kaip reikalas thumbup.gif O aš pvz., torto dengimo masę tik vienintelį kartą esu darius - va čia dar mokytis ir mokytis, žodžiu yra ką veikti tikrai doh.gif SM-oje čia puikiausia mokykla, informacijos, pavyzdžių, patarimų gausybė - tik norėk, bandyk, daryk ir palengva kažkas gaunasi...
Niekaip negaliu priprasti prie naujos tavo avatarkės doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nifer, negalima maišyti, nes sirupas dėl to susicukruoja ax.gif O cukrus tai tikrai visas ištirpsta blink.gif jei rašai, kad neištirpsta, tai turbūt ten ir yra tie susicukravę cukraus kristalai - pas mane jų beveik nebūna, na kartais vienas kitas būna ax.gif bet tikrai jų nedaug gali juos suskaičiuot lotuliukas.gif . Tikiuosi, ką Cipciukas rašė apie beze darymą (čia receptas) viską išsistudijavai? Suradau tau kur mes su rugiagele buvom rašiusios kokius bandymus darom, kad įvertinti ar jau gana sirupui virti ar ne, pažiūrėk čia. Taip pat dar radau čia šiek tiek aprašyta ir parodyta vaizdžiai kaip sirupas turi atrodyt (išsinagrinėk 4-am punkte tenai patį sirupo virimą, aišku, be sviesto ir kavos lotuliukas.gif ). Na tikiuosi viską išstudijuosi ir tau pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 balandžio 2009 - 18:10