Ilgai ruošiausi ir pagaliau padariau savo pirmąjį "Juodąjį mišką". Supratau, kad ne veltui merginos jį kepė. Tikrai skanus tortukas




Puošiau jį pirktinėmis kokteilio vyšnaitėmis (pamirkytomis į baltą šokoladą), lapeliais, pagamintais iš balto šokolado. Torto viršuje - "marmurinė" glazūra.
Kaip ją padaryti, parašyta čia
P.S. Tortą dariau 17 cm formoje. Glazūrai ėmiau 3 rūšių šokoladą: baltą, juodą bei pienišką po 33-34 g (bendra masė gavosi 100 g, buvo kaip tik). Į kiekvieną pyliau po 1 v.š. grietinėlės. Toliau indą su šokoladu bei grietinėle dėjau į indą su karštu vandeniu ir maišiau iki vientisos masės. Toliau pyliau kiekvienos rūšies masę po šaukštą ant torto viršaus į skirtingas puses. Paėmiau degtuką ir braukiau per "skirtingos spalvos mases", taip gavosi ornamentas.