Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(jav @ 2009 04 17, 18:57)
gal kas gali patarti:
siandien bandziau daryti papuosimus is marsmelov saldainiu.mase gavosi puiki,bet nesuprantu badaryta gelyte ji deformuojasi atrodo kad leidziasi ir praranda forma.kodel? g.gif

Dar vienas variantas, kad per daug sviesto idejai, del to nelaiko formos.
Atsakyti
INOCKA,CUKRINE GELYTE BUVAU UZDEJUS,LAIKIAU PER NAKTI IR DIENA .NIEKUR NEISTIZO,VISKAS GERAI.GELYTES DARIAU JAU PRIES KOKI MENESI.
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 15, 11:35)

Taip atrode gyvos geles:
user posted image

O stai cia -- cukrines...
user posted image

user posted image


oho kokios zibutes wub.gif
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 16, 23:12)

user posted image

Spalva 1 foto nėra natūrali , nors abi  darytos prie to pačio apšvietimo , natūrali ta šviesesnė .

user posted image

kaip grazu wub.gif
Atsakyti
Inočka ačiū už puošimo grietinėle įkėlimą 4u.gif 4u.gif 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 04 17, 23:29)
Inočka ačiū už puošimo grietinėle įkėlimą 4u.gif  4u.gif  4u.gif

hi.gif Prasom pioneer.gif Darbas toks hihihi.gif
Atsakyti
niekaip nespėju Meian padėkot už tokią išsamią info aciuks.gif viskas išsaugota, būtinai pasinaudosim thumbup.gif man kažkaip labiausiai patiko tas pirmasis "valgomas" variantas lotuliukas.gif

Kalbėjot apie šokoladines rožes rolleyes.gif na kadangi jau ne vieną kart dariau tai galiu irgi biški pakomentuot ax.gif man atrodo svarbus dalykas pirmą kart bandančiom - žinot, kad negalima perkaitint doh.gif mano buvo pirma klaida - sugadinau tris plyteles (beje dariau tik iš balto princo) vis sušokdavo į gabalą doh.gif tai dabar darau taip - pirma patirpinu medų, kai jis jau aptirpsta (bet nevisiškai pasileidžia) sukratau iš anksto susitarkuotą burokine tarka šokoladą. Nes kai sumesdavau gabaliukais laužytą man nespedavo dar visi ištirpt o pradedavo riebalas skirtis ir sutraukdavo doh.gif . Ir dar man atrodo kuo mažiau jis kaitintas tuo labiau blizga lapeliai paskui wub.gif
Beje tos rožės labai gerai laikosi ir šiltoj patalpoj , nesuminkštėja, laiko formą be vargo thumbup.gif

O va dariau šokoladinius drugelius (nuo Meian nusižiūrėjau) tai palaikius tortą kambarį tik 5 min. drugelis nuleido sparnus ir sutežo ant torto doh.gif gal per didelis buvo g.gif šiaip gana storai paišiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 04 17, 23:58)
niekaip nespėju Meian padėkot už tokią išsamią info  aciuks.gif viskas išsaugota, būtinai pasinaudosim  thumbup.gif man kažkaip labiausiai patiko tas pirmasis "valgomas" variantas lotuliukas.gif

Naudokites, naudokites mirksiukas.gif

QUOTE(uzniukas @ 2009 04 17, 23:58)
O va dariau šokoladinius drugelius (nuo Meian nusižiūrėjau) tai palaikius tortą kambarį tik 5 min. drugelis nuleido sparnus ir sutežo ant torto  doh.gif gal per didelis buvo g.gif šiaip gana storai paišiau g.gif


As priraitau paciu ivairiausiu formu, o drugelius megstu daryti isvis tokius plonyciukus, azurinius (net rankomis ju po to nelieciu, nes vos paemus sutirpsta doh.gif ) -- ir kazkaip ne karto dar neistezo g.gif

Siaip, kai nupaisau pati drugeli, is karto perkeliu drugelius ten, kur jie stings, ir leidziu pastovet koki pora valandu (tiek gal ir nebutina, bet visada atsiranda, ka nuveikt blush2.gif ) Dazniausiai viena ant atverstos storos knygos dziovinu, kita -- ikisus i tuscia koncervu skardine (kad gautusi uzriesti sparneliai) -- zodziu, ivairiai prigalvoju.

Kai isdziuna, is pradziu viena, po to kita sparneli "atlaisvinu" nuo kepimo popieriaus (atsargiai nutraukiu popieriu, po to vel priglaudziu, kad galeciau laikyt, kol tvarkysiu kita sparna). Galiausiai, vis dar laikydama uz kepimo popieriaus, perkeliu drugelius ant torto (buna ivairiu vaizdu -- kartais paaiskeja, kad sokoladas dar ne iki galo sustinges, tad drugelis pageidauja keist forma; kartais jis visai noretu trukinet...) Kai tik drugeliai "nutupia" ant torto, sis keliauja atgal i saldytuva, ir po ten praleistu poros val. niekas ne neitartu, kad drugelis turejo kokiu nors asmeniniu pretenziju ax.gif Kazkaip tas saltis jiems padeda... Buna, kad pradeda sokoladas atsiskirt bedziudamas (vietom normalus sokoladas, vietom tarsi poretas, na, lyg butu islydytas ir savaitem laikytas kambario t-roj) -- tai istraukus is saldytuvo, net ir sitie siaubai buna pradinge. ax.gif

Bet kokiu atveju, dar neteko patirt "drugelio susileidimo" unsure.gif Buna, pati juos sulauzau, bet forma vis del to nepakinta... mastau.gif

A dar, tiesa, nepaminejau mastau.gif kazkada seniai skaiciau, kad vienintelis tikras sokoladas -- kartusis, ir turi but kokie 72% kakavos jame (ne maziau 60%, bet kokiu atveju) -- tai visiems kepiniams vien tik kartuji ir naudoju. Paprastai renkuosi "Sostines", dar "Laima" "sueina", o va bandziau kelis kartus brangesnius panaudot ("Lindt" bei "Ritter sport") -- maniau, bus liuks, taciau nuvyle jie mane stipriai g.gif Nezinau, kodel (nesigilinau is tiesu), bet tiek vienas, tiek kitas buvo daug kaprizingesni, nei lietuviski, ir bande trupet bedziudami.

O baltaji "princo" sokolada naudoju labai retai, nepatinka jis man... Visu pirma, skonis prastas... (cia labiau aktualu tais atvejais, kai reikia det i torto vidu -- "Princas" man priduoda savotiska, specifini skoni, nors tu ka)(tiesa, kada parasysiu jums recepta Godiva torto - cheesecake'o su baltojo sokolado idaru wub.gif jis mano virtuveje neseniai atsvente 11 metu jubilieju blush2.gif ). O papuosimams jei reikia balto, tai "Milka" naudoju... ax.gif nes "Milka" tolerantiskesnis dazams ir temperaturu skirtumams ("Princas" perkaitintas lengviau isizeidzia ir susoka i gumula -- o Milka nuolankiai tyli ir laukia, kas cia su juo bus daroma).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 18 balandžio 2009 - 00:33
QUOTE(Meian @ 2009 04 18, 01:09)
*o drugelius megstu daryti isvis tokius plonyciukus, azurinius (net rankomis ju po to nelieciu, nes vos paemus sutirpsta  doh.gif ) -- ir kazkaip ne karto dar neistezo  g.gif

**O baltaji "princo" sokolada naudoju labai retai, nepatinka jis man... Visu pirma, skonis prastas... (


* aš su karūna šokoladu dariau g.gif na reiks dar visgi badyt su kitu šokoladu , gal čia esmė g.gif

** doh.gif nu va o aš buvau įsitikinus kad princas jau tatai geriausias lotuliukas.gif šiaip jį naudoju tik baltom rožėm, tai tas skonis kaip ir nesvarbus (nors vaikai tuoj suvalgo jas ir jiems labai skanu tongue.gif ) bet tikrai - jis labai kaprizingas cool.gif
Atsakyti
Aij, va mano zvejybinis tortelis... user posted image

Prasom nesijuokti is netiksliai nulipdytu gyvuneliu ir meskeres mad.gif hihihi.gif Zinau, kad lapai galetu buti ryskesni, bet jau yra kaip yra... unsure.gif

Tortas Snickers

Puosta plakta grietinele. Figureles is Cipciuko dengimo mases RECEPTAS

Gelytes, zoles is cukrines mases pagal Cipciuka RECEPTAS

Siek tiek pablizginta sidabro ir aukso dulkem. Viskas valgoma, isskyrus meldu koteliai.

Iki tobulumo dar oij kaip toli...

user posted image

user posted image

Atsakyti
Rugiagėle26 labai gražus tortukas, matosi, kad pas tave yra fantazijos ir meninių sugebėjimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 04 17, 17:38)
taip laukiau pasirodymo bigsmile.gif kuria mase dengei, man irgi aktualu greitai bus  ax.gif tikiu, kad pavargai 4u.gif


blush2.gif Cukrine mase pagal Meian, tik cukraus pudra naudojau kitokia, ir man ta mase tirpsta unsure.gif na tortas visas aprasojes...

kad iki vakaro dar pasilaikytu, o tada nors ir nugriuna lotuliukas.gif

antras aukstas gavosi kaip zenklas, nes cukrine mase per krastelius suluzo doh.gif kazka reikejo sugalvoti... ax.gif


Rugiagėle26
labai gražus tortukas wub.gif
Atsakyti
Rugiagėle, čia ir žiurkė per menkas įvertinimas, nu greit būsi nepavejamos svorio kategorijos thumbup.gif super torčiukas 4u.gif
Atsakyti